Prepreka

Kada se probudite ujutru, protegnete, poželite Suncu dobro jutro, krene prva misao.

Ona može biti sasvim umirujuća – danas ću nastaviti da se krećem, radim, završavam, idem napred. Kao lokomotiva povuče vas u još jedan dan. Ako se tako budite, onda ste sigurno čovek koji zna da dan služi da bi bio iskorišćen a ne potrošen.

Dane ste potrošili ako ste čekali da se stvore uslovi, dobra prilika. Iskoristili ste ih ako ste sami stvorili uslove a u svemu videli dobru priliku.

Svakim danom se suočavamo sa hiljadu prepreka. Ali prepreke služe da se zaobiđu ili preskoče.

Zatrčite se i preskočite prepreku koja vam stoji na putu. Koliko god da je visoka. Ili krenite da je zaobiđete koliko god da je široka, i koliko god se čini da će taj put beskonačno trajati.

Beskonačno može da bude samo čekanje.

Možete da skočite ili krenete na „put“, jedino tako sebi obezbeđujete život.

(Ovaj post je deo blogerskog takmičenja liveinspire.com)

Pročitajte i

U Srbiji nema posla samo za one koji neće da rade

Prijavi se jedna sredovečna žena na konkurs, ode na razgovor i, naravno, odmah primeti razočaran pogled gos’n direktora koji je ništa nije pitao, samo joj se izvinio i rekao – Vaš CV jeste impresivan i vi divno izgledate, ali očekivali smo nekog mlađeg. Ona odgovori da nema problema, zahvali se, okrene i izađe. Ali se ispred vrata zamisli, pokuca, ponovo uđe u njegovu kancelariju i kaže mu – Pojma nemate kakvog radnika propuštate!

Ostavite komentar