Home / Izgubljena u prevodu / Bio mi zapušen nos inače ne bi ja…

Bio mi zapušen nos inače ne bi ja…

Da bi se doskočilo prirodnoj pojavi da ostaju u drugom stanju jer žene ostaju malo više u drugom stanju nego što žele dece i da bi se sačuvale ’’glave’’ žena koje se žale da ostaju u drugom stanju čak i kad ‘’vide muške gaće’’, decenijama se vrše ispitivanja i pronalaze nova sredstva za sprečavanje trudnoće. I od svega što postoji ni jedno sredstvo nije idealno.

Žene su za najbezbolniji način izabrale kontraceptivne pilule. I bez obzira što se stalno govori da ih ne treba piti bez konsultacije sa lekarom većina ih kupuje po preporuci prijateljice kojoj ‘’uopšte ne smetaju’’ razmenjuju recepte k’o recepte za gibanicu – ako je meni uspelo uspeće i tebi. Te tablete inače reklamiraju kao tablete koje sadrže malu, malecnu, količinu hormona koja je po dejstvu slična ženskim hormonima. Ja se u hormone ne razumem nešto specijalno ali ispada da moji hormoni dovode do toga da ostanem u drugom stanju a onda pijem malo muških koji me sprečavaju da ostanem u drugom stanju. Il’ pijem ‘’moje’’ malo promenjene. I to sve kao nema nikakve posledice taman da ih pijem godinama i godinama.

Nučnici su davno utvrdili da dugotrajna upotreba kontraceptivnih tableta može dovesti do hormonalnih promena kod žena. E, britanski naučnici su došli do saznanja da ovaj poremećaj može navesti žene da izaberu pogrešnog partnera, da se upuste u prevaru ili, još gore, izgube interesovanje za seks. Ili, prostije rečeno, pilule menjaju percepciju mirisa muškog tela pa žene tako biraju muškarce koji im ne odgovaraju. Da mi je ovo objašnjenje jasno – nije. Ni najmanje.

Stručnjaci sa Liverpulskog univerziteta u svojoj studiji kažu kako pilule ometaju prepoznavanje genetski kompatibilnih partnera preko mirisa. Ranijim istraživanjima utvrdili su da žene biraju muškarce instinktivno i to one koji se od njih razlikuju po skupu gena koji se naziva glavnim histokompatibilnim kompleksom a koji upravlja obrambenim sastavom organizma. Po njima, kompatibilni partneri neće imati problema sa plodnošću i pobačajima, a deca koju dobiju će biti otpornija na bolesti.

Ako sam ovo dobro razumela ženska budućnost koja se ogleda u braku i deci zavisi isključivo od nosa tj. čula mirisa.

I kao što rekoh na početku žene su krive za sve. I što ne piju tablete pa ostanu u drugom stanju a i što ih piju pa posle nemaju pojma šta rade. I imaju te tako neke nagone da, po ovim istraživanjima, biraju osećajne muškarce a u stvari su genetski predodredjene da biraju mačo muškarce.

Sad vi, drage moje, dobro razmislite u kom ste trenutku odabrale svog muškarca i šta ste tad pile, šta je delovalo na vaše čulo mirisa. Mislim, ako vam nije sve potaman da znate da niste krive vi nego ona mala, malecka, količina hormona slična vašim. Da vam bude lakše. I da znate da niste lude nego samo hormonski poremećene i da vam je čulo mirisa zakazalo. I da se muškarci biraju životinjski, njušiš, njušiš, pa izabereš.

Ja, evo, pišem ovo i razmišljam za koliko bolesti nema leka, kako negde ljudi umiru od gladi, kako se u 21. veku ratuje iz nacionalnih, verskih, geografskih i bogtepita kojih ubedjenja, kako se trguje decom i ljudima, kako još uvek postoje robovi, o mnogo toga od čega treba da se leči ova planeta i svi mi sa njom.

Neko tamo sedi i silan novac troši da bi pokazao kako žene, kako god obrneš, nikad ne urade pravu stvar.

Il’ nemamo pameti, il’ nemamo oči u glavi, il’ nam luduju hormoni pa muškarce vidimo onakvima kakvi nisu.

I nešto se mislim šta koga briga.

Kako sam mirisala tako sam i dobila.

Računam ima na ovom svetu i težih bolesti od poremećenog ženskog čula mirisa…

A mislim se i šta je sa onim ženama koje su zapušile nos zarad para, lagodnog života, putovanja, bundi… je l’ ima to neke veze sa hormonima? To – kad znaju da smrdi al’ neće da osete. Kad će nauka to da objasni.

Sad je vreme, valjda, da ponovo omirišemo svoje muškarce pa da utvrdimo da l’ nam još mirišu il’ se malo osećaju na ustajalo.

I da one normalne, osećajne, zamenimo za one prave – sa toljagom, nauka kaže da smo tako prirodno predodredjene.

Pročitajte i

Ispovest: Moj muž – najveći zločinac na svetu

– Pričaj kako si me rodila. – Rodila sam te kao da sam sanjala. – Koga …

7 komentara

 1. M

  Olinth je zakon za planiranje porodice!

 2. Sa’ću da ušmrknem pa da vidim da l’ sam se prosvetlila, promirisala, ‘oću reći.

 3. Ne pojasni ti zeno, a niti nauka, sta s’desava kad malo zveknes po crnom vinu? Dal’je i to pogresno? S obzirom na to da sam zensko, 100 % pogresih. Ali, bar znam da ne zgresih zbog sludelih hormona.

 4. Sanja, ja ću mog da omirišem čim se bude vrnuo iz škole, sinoć sam nešto bila besna, bolje što ga nisam mirisala :mrgreen:

  Elektra, ‘vako kaže nauka – žene kad piju pa se malo napiju il’ pevaju, il’ plaču, il’ završe u nedozvoljenoj pozi sa nekim s kim trezne ne bi ni uludilu. To im saopštile žene kad su se otreznile. Nema veze s hormonima 😛

 5. Š

  Volim ja da njuškam… 😉 :mrgreen:

Ostavite komentar