Home / Izgubljena u prevodu / Ma voli te samo se pravi

Ma voli te samo se pravi

Znate da ja ono čitam sve i svašta pa tako pročitah kako je Ceca sa ovim novim projektom,  to jest  pesmom “Sve što imam i nemam” ubola  “prave reči i pravu pesmu” i da su žene na društvenim mrežama poludele, ‘oće reći našle se, koja u stihovima, koja  ritmu a koja u svemu. I stvorena nova himna za pevanja kad se zaljubiš, odljubiš, na venčanju i posle razvoda, kad varaš muža, namiguješ na kuma, kod nas to sve isto, kad god pevamo mi ne ubodemo pesmu. Mislim, o rođendanima pevamo kako smo posekli Turke na Kosovu polju, na svadbama da smo pjehe pregazili Albaniju, i kako je kuma ušila mladu – Najlepša je kumina frizura, da nekom strancu pokušaš da objasniš kak’ e veze ima albanska golgota sa tim što ženiš sina jedinca i kakve veze imaju creva sultana Murata sa prvim rođendanom sina jedinca, nema šanse.

Ajd’ reko’ da i ja kao žena od društvenih mreža poslušam ovu Cecinu pesmu, da se i ja nađem il’ u ritmu il’ u stihovima, i posle tri i po takta  se nađem u totalnom ludilu.

U ritmu se ne nađoh, meni dupe reaguje na skroz drugačiji ritam, a u stihovima… sestre i braćo, šta reći:

“Varaš, zaboravljaš na nas, al’ crna oka dva, znaj,  gledaju u vas. Između tebe i nje i kada sami ste, nešto moje je… Ruke da odgurnu te, usne da ujedu te… Ljubavi, a gde je tu moj znoj!? Da Bog da umro na njoj! Ti grešiš, a greh je moj… Ljubavi i noć će proći ta, zauvek ostaćeš ti, sve što imam i nemam ja… Varaš, zaboravljaš na nas, al’ tišinu tu razbiće moj glas… Ma, laži sebe, laži nju, al’ nešto moje je i noćas s vama tu.”

I meni odma’ postalo jasno zašto će ovo stvarno da bude himna jerbo vam priča iz života ide ovako:

Oni su u vezi. Onda njemu dosadi pa il’ se ne javlja za šta ona uvek ima razumevanja pred njim i histeriše kad njega nema ili joj saopšti kako je divna & krasna ali da – nije za ozbiljnu vezu, da ga ona ne zaslužuje jerbo je on baraba a njoj pripada princ, da mora da razmisli, ili jebi ga. Kako god, muškarci imaju gensku frku da  ne umeju da ostave jer mož’ biti da će ona da iseče vene pa im lakše da lažu. Od svega, ona zapamti da će on da razmisli i za to se zakači k’o pijavica. Inače, u svim ostalim situacijama žene tvrde da muškarci ne misle, to jest da kurcem misle, ali u ovim su tolerantne, puste ga da razmisli.

I strpljivo čekaju da im dođe iz dupeta u glavu dok ga ne ugledaju sa drugom.

U tom trenutku  kapira da se on u razmišljanju malo zamislio i zaneo pa krene frka u njenoj glavi da je on lud, da ne zna šta radi, kako može, kako ga nije sramota, vidi kakva mu je ona, kol’ko sutra će ukapirati da ipak voli nju.  Kako je, bre, mogao da je zaboravi!

Svima priča da je lud al’ hoće da crkne što tako lud nije sa njom, a kad se slučajno sretnu tačno zna da on iako nije mislio ono što je rekao, da ne zna šta mu je, da  pizdi za njom iako je nije ni pogledao. Ukoliko je neko pozove sa neidentifikovanog broja, on je, nema sile da nije, ponovo bi bio s njom al’ mu frka da kaže a i uhvatila ga neka rospija pa mu ne da da mrdne.

Al ‘ ona zna, kad se njih dvoje ukrste, njen znoj je još na njemu, nema sile da ova ne oseti, ako je uspeo da ga spere – da Bog da umro na njoj! Bogtemazo!

Ti grešiš a greh je moj, valjda zbog onih ruku kojima ga je odgurivala i što ga ujedala, nisam pametna…

Al’ ovaj glup stih – Ljubavi i noć će proći ta, zauvek ostaćeš ti, sve što imam i nemam ja… Mislim, toliko je glupo da ne umem da ga prevedem, noć će prođe, džaba ovaj sa onom meša znoj kad će zauvek da ostane  ovoj što zapeva i ono što ima i ono što nema, kumim vas bogom, ako neko razume neka mi objasni. Kakve veze ima njegova noć i to šta je on njoj, zabagovala mi pamet.

Varaš, zaboravljaš na nas, al’ tišinu tu razbiće moj glas… bogte, bogte, bogte! Njemu se, bre jebe, jer, da prostite jebe! Al’ ova je stoposto ubeđena da on em laže nju, em sebe, em i onu jer nešto je tu, znoj onaj valjda.

Popizdela sam!

Zaključim:

il’ se ne razumem u ritam

il’ ne umem da saberem dva i dva

il’ nisam žensko

il’ sam neosetljiva

il’ nikoga nisam volela

il’ ne umem da patim

il’ da sam promašila poentu.

Jedino mi jasno da će kolektivno po splavovima da se seku  vene i eventualno čupaju kose.

Meni, majke mi, oni stihovi Mice Trofrtaljke – Šta će meni kola i kuća sa spratom kad ja volem onog sa debelim vratom – jasni, imaju poentu.

 

 

Pročitajte i

Ispovest: Moj muž – najveći zločinac na svetu

– Pričaj kako si me rodila. – Rodila sam te kao da sam sanjala. – Koga …

27 komentara

 1. Lepo žena rekla na A1:
  „da ne vidite da sam pukla… i sad bi se u glavu tukla“.
  Meni to bilo dovoljno da joj sve oprostim.

 2. 2 stvari

  1. Idem ovo sad redom da kacim kao komentar svim debilkama koje su okacile pesmu na FBu!
  2. Imas 3 kile cokolade od mene zbog stiha Mice Trofrtaljke

 3. A1 numera na cd-u.
  Ja to sve štreberski preslušala pre komentarisanja.

  :mrgreen:

 4. A1 pa jeste 😆 lepo kažem zabagovala mi pamet, ću da poslušam to sa udaranjem u glavu 😯

 5. 😀 Neki dan sam preslusala, da vidim sta je to tako fantasticno u novim pesmama. I rekoh vec – bljak, sve lice jedna na drugu, Marina ne zna gde udara niti sta pise.
  Ne znam, mozda ja pismena nisam, al neke od tekstova ne umem da rastumacim.

 6. ETFovac, može tri litra vina umesto čokolade, porasla sam :mrgreen:

 7. Nastasja, izgleda da poenta nije u tumačenju nego da se nađeš :mrgreen:

 8. Pokušaću da objasnim „zadnje“ -.-

  „Ljubavi i noć će proći ta“ – Ona kaže Njemu, nije sve u mešanju znoja, sutra je novi dan, pa ćemo videti itd itd

  „zauvek ostaćeš ti, sve što imam i nemam ja“ – Ona kaže Sebi, On je jedino što Ona ima i to zauvek, jer nikada neće imati tako nešto vredno, ali istovremeno, kako je On sada sa „drugom“ je i sve što Ona nema.

 9. Veljko, toliko je prosto da razumem i ja 😆

  ono što ne razumem je da l’ je normalna ta patetika, ove što zapeva dok je on na sedmom nebu 🙄

 10. Onda nisam razumeo šta nisi razumela 😀 😀
  ček` ali (ljubavna) patetika je pitanje malog mozga, ne razumnog dela 8)
  tako da bi trebalo da jeste normalna 🙂

 11. v

  pa neosetljiva si…
  svi vi.. 😥

 12. Gorećemo u paklu 😳

 13. hahahahhaa jel ti ovo na kvarnjaka uvodiš turbofolk u blogosferu? znaš da ti nije zdravo a meni je i posle tvoje razrade kanda malko muka 😀

 14. D

  😀 Šta da ti kažem, Mahlat? Ozbiljno štivo si zagrizla da analiziraš! Meni mozak počeo da škripi na pola teksta te pesme koju si, u svoj svojoj dobrodušnosti, rešila da podeliš i sa nama, koji smo bili blaženo nesvesni aktuelnih fekalnih materija koje jedan deo naroda sa zadovoljstvom guta… Hvala, ali – ne hvala 😉 Poštedeo sam svoj um, i na polovini tog boldiranog teksta unutar navodnika, prestao sam da čitam i odmah skočio na pasus ispod, gde počinje tvoja analiza istog… Sa analizom sam, kao stručnjak, veoma zadovoljan, i ponosan sam na tebe što si je objavila! Tvoja karakterizacija žena koje ‘otkidaju’ ili će otkidati na to je besprekorna. Da ne rezimiram sve što si ti htela da poentiraš – to je svim dobronamernim čitaocima i nepoštovaocima šunda, kiča i patetike valjda već jasno…
  Od mene samo ovoliko (za sada): „Žene i muškarci slovenskoga roda – ako želite sebi dobro mentalno zdravlje – okanite se patetisanja, sečenja vena i čupanja kose!“ Ko nije u stanju, neka se javi dobrom psihologu, koji će mu pomoći 😉
  Skidam kapu, Mahlat!

 15. Ej, ja se tebi divim na tom znatizeljnom duhu, majke mi. Uopste nemam zelju da znam takve stvari. A od tih pesama „utroje“ sve popularnijih u poslednje vreme dobijam kosopadicu. Sto od besmisla, sto od nedostatka samopostovanja koje se servira kao normalan oblik ponasanja. Al’ sta ces. Dani ludi,a slicni im ljudi.

 16. Marouk, blogosfera ti je puna turbofolka, što u pesmama što stilom života, ne zavaravaj se 😉

  Draganče, fala ti, sa’ću se uobrazim kako sam mnogo pametna :mrgreen:

  Magi, ja noćas izdisala uz Internet pokušavajući da zaboravim koliko sam para juče potrošila i naletela na naslov ?Pomama na društvenim mrežama“, odma’ sam morala da pročitam :mrgreen:

  i eto 😆

 17. D

  Samo da se upisem.
  Jos jedna,valjda, neosetljiva…

 18. Stidi se 😛

 19. Još će da ispadne (daleko bilo) da nešto relativizujem… Ali se setih kako sam pre milion godina gledao „Purple Rain“ (Prince) film – i skontao da ima 100X gluplje i tugaljivije tekstove od naših folkera. A što bi Rambo rekao „svetski mega-car“? Izgleda je Brega bio u pravu kad je odvalio ono čuveno: „Što gluplji tekst – to veći hit!“. Uostalom, dovoljno da se okreneš malo oko sebe (po internetu) pa da vidiš da je gluposti ZAKON…

 20. odslušao i ja…

  …i od muke počeh sebih čupat kosu sa glave, pa se udarat u prsa, al ne pomože sve to pa nastavih glavom lupat od zid….

  kao u 90-tim tekstovi ponovo se pišu

  #šudn #kič #majkobožijadokleviše

  😀

 21. D

  kačili mnogi, videla ali još nisam odslušala, tako da hvala što si me prosvetLila, sad ne moram ni da je odslušam 😀 i za kraj „raj je raj, al u paklu je ekipa“ :p :mrgreen:

 22. D

  PS još litar jedan od mene za sliku u tekstu :))) ludilo :)))

 23. Vidis, inspirisala si me da na ovu tematiku pogledam iz jednog potpuno novog ugla. 💡 Umesto da samo odmahnem rukom, stresem se od uzasa i zatvorim patnicki oci nad surovom istinom… trebalo bi prvo da probam da se nadjem. 😕 Cak, mogla bih odmah to da uradim…. 8)

  Ko, sta, gde, kako, zasto…. mooolim!??? 🙄 Hmmm….ne vredi, ne ide! Tako znaci, ja mu onda spadam pod sve gore navedeno, majku mu njegovu? 😥

  Ipak, hvala! 😆 Odlican tekst, dobro sam se zabavila! 😉

 24. S

  Hahahah!
  E, ovo me podseti na tekst jednog muzičkog kritičara za neki drugi „hit“ CD, pa ga evo pronađoh jer se sa čovekom slažem 100%, a poenta je ista…

  Pustim CD, počnem da slušam, kad vidim nema ¨Antistres¨ soka. Odem do komšije, pozajmim karton ¨Antistres soka¨, zavalim se u električnu stolicu i kažem: ¨E, sad može! Cepaj Šemsa!¨
  Mis’im šta reeeći? Dugoočekivana kompilacija! Šteta što su samo dva CD-a! Svi su tu: Šako, Piroman, Nihad, Sinan, Vanesa, Asim, Šerif, Alija, Ado, Osman, Ranko, Šemsa, Nino, Šike, Durmiš… ispunjen preduslov za dobru žurku, na koju će svi poželeti da dođu. Opijati vam nisu potrebni! Posle odslušana oba CD-a (nemojte sami probati kod kuće – rizik od overdoza), shvatio sam da nemam za čime da žalim u životu, jer uvek ima gore! Emotivni naboj, mešavina tuge, sreće, bola i radosti, ljubavni zanos, prevara i spremnost na oproštaj, sastavni su deo ove zlatne edicije, bisera našeg muzičkog stvaralaštva. Mane: Zar ih ima?! Preporuka: idealno kao osnovno oruđe pri iznuđivanju priznanja od osumnjičenih, kod kriznih situacija prilikom otmica aviona s velikim brojem talaca i sl.

  😆

Ostavite komentar