Home / Izgubljena u prevodu / Perilica dulje živi uz calgon!

Perilica dulje živi uz calgon!

Indeed!

Znate ono kad su Adam i Eva bili u raju i Adam je, bukvalac k’o i svi muškarci, bio spreman da ceo život živi slep kod očiju a Eva, vrtirepka k’o i sve žene posle nje, u dosluhu sa zmijom napravi onu glupost i natera Adama i da zgreši i da progleda. I kako je progledao Adam je počeo da zanoveta. Te da su goli, te da je sramota, te videće Bog da su goli, brao neko lišće, sakrivao međunožje, navlačio Evi kosu na sise, izvodio besne gliste.

Meni tu dve stvari nikako nisu jasne. Ako je bog stvorio Adama po svom liku i obličju znači da je i bog bio go. Drugo, otkud Adamu ideja da se stidi baš svog međunožja? Što se ne postide stopala ili lakta, ko je njega obavestio da polni organ treba sakriti? Al’ dobro, Eva napravi glupost i bog je prokle , i mene sa njom, da rađamo u mukama, da slušamo druga svoga, to jest, ona Adama, ja ljubimca i da ne lajemo više nego što je potrebno. Sve u svemu, bog je odredio ko vodi glavnu reč, ko kosi a ko vodu nosi i ko lupa šakom o sto.

Po drugoj teoriji, koja mi opet nije sasvim jasna, ono kad je ona budala majmun rešio da se uspravi i postane čovek opet je muškarac vodio glavnu reč, to jest, stvar rešavao toljagom i navlačenjem medveđeg krzna na sebe i drugaricu mu. Doduše, ovaj se nije oblačio u medveda što ga je bilo sramota nego što mu je bilo ’ladno.

U oba slučaja, i Adam i Homo sapiens su bili gazde, jelte, a drugarice im bile potčinjene. I tako vekovima. Šta god da su žene radile, uradile i postigle njihov napredak, to jest, sticanje nezavisnosti od muškarca se sprečavalo sa – Učila ne učila, šporet ti ne gine!zena

I sad, ako mislite da smo malo odmakle – nismo. Nas i danas uče da budemo zavisne od muškarca i da živimo po sitemu – kud on okom a mi skokom – i povrh svega da ispunjavamo sve njihove normalne, nenormalne i naučnofantastične želje da nas ne bi zamenili nekom drugom jer smo mi žene, jelte, zamenljiva roba.

’’Najpametnija’’ vaspitno sluđujuća je – Muškarcu treba domaćica u kuhinji, dama na ulici i kurva u krevetu. To znači – u kuhinji da budeš duduk, da čutiš i kuvaš šta on voli, na ulici lepa i nema a u krevetu, ako je ikako moguće, kurva. Iz ovoga proističe da je svaka žena u krevetu kurva. Čim joj seks padne na pamet, ma i a ko joj ne padne, ako je primorana ili silovana – kurva je.

Nisam baš sigurna da ću uspeti da objasnim šta ’oću, za ovo bi ipak morala da odradim seminarski, ali stvar stoji ovako – ili si zatucana ili si emancipovana – u prevodu kurva. Emancipacija se usko povezuje sa seksom. Bar su meni tako govorili. Kad god sa nekim nisam htela obaveštavali su me da uopšte nisam emancipovana. Da sam zatucana. Svet tera napred, a ja seksualno zatucana tapkam u mestu.

Da ne tupim o emancipaciji, to mi se uglavnom smučilo jer niko živi o emancipaciju ne shvata drugačije nego kao odvajanje od šporeta i seksualno prosvetljenje. Stalno se trubi o ženskoj emancipaciji. Muškarci su se rodili emancipovani. Otvoreni za napredak i spremni da se prosvećuju. Još od toljage.pecinko

Elem, mi smo podeljeni. Oni i mi. Muškarci i žene. Biološki i društveno. Ovo drugo naročito. Suđeno nam je da jednom rukom ljuljamo kolevku a drugom mešamo ručak. Njima je suđeno da idu korak ispred i da govore – ti ćuti ja ću da pričam, najpametnija si kad ćutiš, biće kako ja kažem, ja ću da ti sudim, ti si niko bez mene, nemaš pojma… itd… itd… Onda se neka nekada dosetila da žena može da radi još nešto sem da širi noge, da može da bude uspešna isto koliko i muškarac, da može da bude srećna i bez muškarca. I da može da živi bez njega ako baš prigusti. I nastala frka. Može, kako da ne može samo žene da ne zauzimaju mesto muškarca u društvu. Jerbo, muškarci su se kao i sve životinje popiškili i zauzeli teritorije direktora, vođa, naučnika, predsednika, svih vodećih funkcija. Ubeđeni su da im je mozak zapreminski veći i da iz ženske glave, to jest, mozga, ništa pametno ne može da izađe. Što li se onda plaše toliko za svoje pozicije nije mi jasno.

Mislim, možemo mi šta ’oćemo i kako ’oćemo samo da ne pomislimo da izguramo muškarce sa njihove teritorije. Jbla ih teritorija i društvena podela.

Žene su tokom decenija uspele da se izbore za pilulu kao kontraceptivno sredstvo a ne za abortus, za pravo da glasaju, da uče, da rade, da kažu NE kad im se neće i traže ono što im se hoće, da se čuju, da budu saslušane a ne tretirane kao bića sa dugom kosom i kratkom pameću. Sve to nema veze sa seksom, bar mislim ja sa ovom svojom kratkom pameću. I opet će sve teorije voditi ka tome da je ženska emancipacija otpočela sa seksualnom revolucijom.

I raspisah se a ne rekoh ništa. Nađoh noćas tekst koji sam sačuvala, direkt stigao iz Svete stolice od Pape. Papa je onaj, znate, što tvrdi da homoseksualci prete ekologiji, da među sveštenstvom nema pedera ali da mogu da se izjasne kao homoseksualci, da je pohlepa smrtni greh za sve sem za predstavnike crkve, da ne nabrajam, ima sveto lice bisera i bisera. E, u Vatikanu su kontali, kontali, šta je to što je najviše uticalo na emancipaciju žena i objavili da je to (fanfare) – mašina za pranje veša! Perilica! Ono što dulje živi uz calgon! masina

Znači, mi smo krenule sa emancipacijom kad su nam muškarci izmislili mašinu da peremo njihove gaće. Poštedeli nas da idemo na reku i bijemo po onoj reci ko sumanute dok te iste gaće ne dovedemo do snežno bele ćistoće. Čisto da se ne obrukamo kad te iste gaće budu svlačili kod neke koja je počastvovana da ih ne pere! Jer, ne zaboravite muškarac je ogledalo žene.

I eto, šta će najviše uticati na emancipaciju muškaraca pokazaće istorija. Mada, kako rekoh na početku, muškarci su emancipovani još od Adama. Sva im emancipacija leži u topuzu. Međunožnom. Jebi ga. Žena nikad neće imati dve glave.

Kod žena je sve na jednom mestu. Mislim sva pamet. Kod muškaraca je podeljena i u večitom sukobu između gornje i donje glave. Kad god donja napravi sranje gornja će naći način da popravi stvar.

 

Pročitajte i

Ispovest: Moj muž – najveći zločinac na svetu

– Pričaj kako si me rodila. – Rodila sam te kao da sam sanjala. – Koga …

40 komentara

 1. :mrgreen:

  kud on okom a mi skokom – i povrh svega da ispunjavamo sve njihove normalne, nenormalne i naučnofantastične želje da nas ne bi zamenili nekom drugom jer smo mi žene, jelte, zamenljiva roba.

  I, kazi ti meni, sta je tu PROBLEM?
  Sta je vama zenama u toj recenici nejasno?

 2. Meni kao predstavnici ženskog roda nije jasno otkud vama ideja da vi niste zamenljiva roba.

  Molim za odgovor, da bude jasan i razumljiv svim ženama uključujući i plavuše.

 3. 😆

  Aaaa… ne… Gresis, ovaj, silno gresis sinak 😉

  Situacija krajnje jednostavna:
  1. Zene tvrde da „SVI SU ISTI“. Muskarci, jel, ne glave…
  2. Muskarci NE tvrde da su sve iste. Sise, ne zene…
  3. Bog je MUSKO.

  I opet nije jasno a?

  Eh, ajd da probam (zarad plavushice) ovako:

  Muskarci nisu zamenjiva roba jerbo, kako vi zene tvrdite „SVI SU ISTI“, pa samim tim nemas sta da menjas kad te svuda ceka ista stvar…

  Vidis, kosmicka dialektika nalaze da se „zene zamenjiva kategorija“…

  PS. Opet nejasno?

 4. Nejasno, nego šta!

  ‘Vako – nisu svi isti, daleko bilo! Uče nas da su svi isti. Moje višegodišnje iskustvo u komunikaciji sa muškarcima potvrđuje da nema šanse da jednu teoriju primeniš bar na dvojicu vodeći se tim principom – svi su isti.

  ono pobrojano 1. nit’ su isti muskarci, glave jos manje :mrgreen:
  2. sise bogami nisu iste, al’ sve su fenomenalne 😆
  3.bog jeste musko i to malo priglupo musko, planirao je da se sam igra sa Adamom pa kad je video da nema vremena on napravio i Evu, velikodusno, od jednog rebra, koliko je materijala potrosio – super smo 8)

  Ja bih dodala i 4. Muska je ideja da ste najbolji, svaki ponaosob, da nema teorije da ce žena poželeti nekog drugog, vi se rađate sa genskom greškom da boljeg od vas nema. A razlikujete se i visinski i dužinski i kako god hoćeš :mrgreen:

  A pod 5. Brate, Eva je prva progledala. Sve ostalo su zablude :mrgreen:

  Jesam plava al’ sam strava 😆

 5. :mrgreen: 😀 Idi bre, nasmeja me do suza…

  Ako nisu isti, sto se onda uopste zalite?

  1. Dobro ajd… nek vam bude… nisu isti… sve cete da preinacite, samo da ne bude kako smo MI rekli…
  Ali su isti ukusi i zelje… stoga, trk u kuhinju, smerno ulicom i cutite i … 😉
  2. Imamo slaganje po pitanju… dobro se slazemo oko „dodirnih tacaka“… mislim zenskih, ne stavova…
  3. Ocete mozda da imate „SVOGA BOGA“, a? Pazite, mozda ga i dobijete 😉

  Uvede i cetvrtu stavku, a? Malo i ona, pa i peta…
  Eto… ne moze da bude jednostavno, pa to ti je… uvek mora da dodate nesto na kraju…

  4. „genskom greškom da boljeg od vas nema“?!?! WTF??? Mislim… eto, priznajem da muskarci po nekad ne mogu da se snadju…
  Moram da pogledam u Vujakliji (gle, gle, musko i on) sta znaci recenica „bolji od mene“…

  5. Mislis da je progledala sama, u „svoj svojoj mudrosti“?
  Jok more… zaboravila Eva i razgovor i naredbe… nego, ceprkajuci sta ce za rucak Adamu da spremi, zajebala se pa naseckala i vocke (A KOLIKO PUTA JOJ JE SAMO REKAO?!?!) i posle, zmija, zaba, bla, bla…
  Da je makar malo progledala sama bi rekla „Zajabala sam stvar, kazni MENE samo… “

  😉

 6. Veš mašinu valjda žena izmislila?! Ja bila ubeđena u to!

 7. Ja se ne žalim na muškarce nego na stav, usput, ne vaspitavaju žene muškarci nego majke, tetke, strine i babe :mrgreen: muškarci samo ćute i uživaju, prate već postojeći trend – ja sam gazda. Rade što im duša ište jerbo žene mame savetuju- ćuti ćerko, misliš da je drugi bolji 😆

  I žalim se i na Papu, kad god progovori ja se nerviram 😉 jbla ga perilica ako mi u njoj leži emancipacija.

  Tu rečenicu – bolji od mene tj. od tebe- nemoj da tražiš to postoji samo u vaspitanju žena – nas uče da svakome od vas kažemo kako ste najbolji, naveći, itd :mrgreen: a vi k’o blesavi, nikako da ukapirate da vas lažemo nego prihvatate zdravo za gotovo :mrgreen:

  Mi vam samo bildujemo ego 😆 gde da vam kažemo da ne valjate posle morate da se lečite do kraja života 😳

  A što se Eve tiče, pa bog jeste kaznio samo nju, Adam krenuo ko guska u maglu, bilo mu dosadno, i od tad nam zagorčavate život. MOramo da vas tetošimo, da vas lažemo, da vam titramo, zanosimo mooda u krivinu samo da nam ostanete psihiĆki zdravi i po mogućstvu pravi u gaćama.

  Znaš ti, bre, gde bi meni kraj bio da su me muškarci lagali ko što žene lažu njih :mrgreen:

  I još nešto – muškarci se nikada i nigde ne snalaze 😆 vama stalno trebaju putokazi i smernice a mi glupe pa vam pokažemo. Normalno je da želite da proverite sebe i da radite zabranjeno, mislim da menjate. I da posle lanete o tome.

  Mi ne pričamo nikome :mrgreen:

  žene to ne rade da bi se takmičile :mrgreen:

  al’ dobro, vi ste borci u duši, morate da objavite pobedu 😉

  ako ne objavite kao i da niste 😉

 8. Ivana, nemam pojma ko je izmislio al’ sam nekako ubeđena da je muškarac. Oni su izmislili sve čime će navodno nama olakšati život. Počevši od kontraceptivne tablete… ne bi je popila nikako :mrgreen:

 9. Vec me gledaju cudno u kancelariji sto se smejem u monitor 😀

  Jes, i posle se cudite sto ste zamenjive… kad bre lazete i pricate neistinu…
  Mada, ako mislis da smo glupi, varas se… Mislim, zatrudnela Njegova mama bezgresno… aha… na uvo… jes, jes…
  Bitno je da je TELA, a sad sta je posle pricala, kome je bilo bitno?
  Oh, da… zenama 😉

  A takmicenje? Ko se bre takmici??? Jok. Zna se da sam (SMO) najbolji i ne takmicimo se… to se vama samo tako cini…
  Neverujete?
  Pa ko bre gleda vise zene od zena samih?!? Te kako se obukla, te kako se nasminkala, te kolko joj je dupe, te cipele, kosa, jebote, ne moz nabrojati kriterijume…

  Kod nas je jednostavno… Ima sise, nema… Ima dupe, nema… Tolko… Kuvanje i ponasanje se uce vremenom, ako vec od zenske familije nije naucila 😉

  Mislim, di si videla da se musko okrene za nekim bilderom ili da komentarise istog?!?

  Smernice su nam potrebne isljucivo zbog vas… Vama je to, da ne kazem sad ovde „mesto“ „osetljivo“, „komplikovano“, „si ti normalan?!“ „ja nisam takva“, „boli“… pa onda navodite… 🙂

  A objave nam ostale od Boga… pa i on je „objavljivao“ svoje raznim prorocima, tu i tamo ponekoj zeni… Zeni cisto iz tehnickih razloga: da se bolje prosiri vest… 😆

 10. Ne daj Bože da su svi isti, ostala bih sama ceo život. Nikad mi nije bilo jasno kako je Bog od jednog rebra, napravio ovakvo savršenstvo. Zamisli da nas je napravio, recimo od nekog komplikovanijeg dela tog „uzvišenog“ muškog bića. Definitivno bismo bile kao vanzemaljci. 😀

 11. Noctua, ja sam se u svom malom i društveno bogatom životu mnogo više družila sa muškarcima i smem da potpišem da su muškarci mnogo veće tračare nego žene. Vi to samo suptilnije radite a ogovarate i muškarce i žene podjednako.

  Bildere ni ja ne komentarišem, nema tu ničeg za komentarisanje :mrgreen:

  I da, vama je mnogo lakše sa tom procenom – ima dupe, ima sise, kod nas je sve vidljivo a zamisli kako je nama, jadnim ženama, mi ne možemo da se oslonimo na vizuelnu procenu pa dok stignemo do toga već smo u situaciji da se kajemo na šta izgubismo vreme. Bilo bi poštenije da polni organ nosite negde na vr’ glave da odma’ znamo s čim ima posla i da i mi možemo da se upustimo u to jenostavno ocenjivanje – ima, nema. A posle, d’izvineš, jebeš kuvanje :mrgreen:

  A što se boga tiče… pa već znamo da nije savršen, ima i on pravo na greške 😉

  Čarobna, ćuti, kad pomisliš da su oni napravljeni ni od čega, od malo crne zemljice i oni su super 😆

 12. A ko je navezao ono čuveno „kuvarice manje zbori, da ti ručak ne zagori“ nego žene:)
  Žene su same prihvatile ulogu koju su im nametnuli muškarci i satraše se od posla da im što bolje ugode.
  Zašto to radimo? Jer hoćemo, volimo, želimo, a ovamo se žalimo kako nam je teško.
  Ugađamo im i u kući i na ulici i u krevetu, a kako oni nisu savršeni, a mi mislimo da treba da budu onda ih ubjedljivo lažemo… Ne znam kako samo to nikad ne provale:)
  Ako ima sexa ne mora da bude ručka, to sve žene znaju, pa…

 13. Zene su visa bica. Tacka.
  Cemu se upustati u polemike?

 14. Dolly, gde, bre, to ne mora rucak ako ima sexa 😯

  to je usko povezano, snaga na usta ulazi :mrgreen:

  Elektra, pa ja ne htedoh da polemisem ko su visa bica nego o perilici i njenom uticaju na emancipaciju zena al’ skrenusmo s teme 🙄

 15. Da da, ko dobro jede, dobro se i …, al ko kuva?

 16. Pa ja, bona, kuvam, ko bi?

 17. S

  Ja bre BAS mrzim da kuvam, kad bi mi smislili neku masinu sto sama izbacuje ruckove pa bog da me vidi! Al bih bila raspolozena za sex, samo tako. :mrgreen:
  Emancipovani?! Aaaaaaahhhhhhhaaaaa… 😛

 18. I

  Mene zanima da li autorka ovoga clanka ima momka.
  Po nacin pisanja clanka rekao bih da nema.

 19. Sanja, nece smisliti, nema nista od ta posla, najbolja je domaca kuhinja 😆

  Ivane, ja ne znam sta bi ti drugi odgovorili ali ja kao autorka ovog teksta odgovorno tvrdim da imam muza, mladog, zdravog i pravog i mladjeg od sebe. Seksualni zivot uredan iako nisi pitao al’ da se ne sekiras.

  Ako bude trebalo imacu i momka. Zasad nemam ako je poenta u momku.

  Sta li te je ovde zbunilo pa si stekao utisak da sam usamljena, isfrustrirana i ogorcena?

 20. Eto ti sad. Onoliki ljubimac, a ni u momka ga ne računa ovaj Ivan. Ccccc… Moraćeš definitivno da „nabaciš“ i momka. :mrgreen:

 21. Jedna žena, i domaćica, i dama, i kurva…jedan muškarac ni kurcu ne vredi bez žene. 😀

 22. Nema šanse da je muško izmislilo perilicu, to je visoka matematika breee… mora da mu je neka „Eva“ suflirala, a on pokupio zasluge.

 23. Carobna, debelo se zamislih kakav sam utisak ostavila :mrgreen:

  ovo drugo – ni po’ kurca ne vredi samo sto je to tesko dokazivo :mrgreen:

 24. Pravo da ti kažem, naterao me čovek da čitam ponovo, da vidim gde si se to „zajebala“.

 25. 1851. godine, Amerikanac Džejms King patentirao je prvu mašinu za pranje veša.

  Kaze Google

 26. Pa gde sam se zajebala, pomazi. I ja citam ponovo :mrgreen:

 27. Kako ti kuvaš??
  Tu griješiš, ja čim ne spremim ručak, s vrata mu vičem: dođii der vamo…
  posle on kuva, a ja dremnem malo…

 28. Pojma nemam… ne pomaže ni duboka analiza. Ma taj se više neće vraćati, nema razloga da tupimo ove naše emancipovane mozgove. 8)

 29. Fala ti, prijateljice Dolly, probacu ovaj recept kad budem prestala da placem od smeha 😆

  Carobna, ma u pravu si, nek’ misli sta ‘oce 😆

 30. Dollybel… i ja primenjujem ovaj recept povremeno. Definitivno je delotvoran. 😉 :mrgreen:

 31. Ajme polemike ba 😀
  Muskarac izmisliJo masinu da bi zena imala vise vremena za njega. Jel tako, tako je 🙂
  A kud ovaj vide da ti nemas musko, ne merem provaliti? 😯
  I zene mogu da rade vise stvari odjednom, dok muskarac malo teze :mrgreen:
  Sem da zvace zvaku i prica, eventualno pljucne, ako ne ispljune i zvaku usput 😆

 32. I

  Hm, mozda sam se osjecao tako u momentu…
  Hvala na odgovoru!

 33. Zelena, sa’ću d’umrem 😆

  pa ubila bi ga kad bi pljucnuo, pljunuo, šta god, zadnje bi mu bilo!

  Ivane, nema na čemu. I drugi put 8)

 34. p

  Necu da dam nikakav komentar na vasu polemiku, ali samo da vam kazem da sam je u dahu procitala i da sam odusevljena. A tekst sam pronasla sasvim slucajno… na Googlu sam pretrazivala Calgon!!! i pojavio se ovaj naslov i ja otvorila.
  Sjajno. Hvala

 35. 🙂

  hvala takodje

 36. Kao i obično, muško-ženski odnosi izazivaju najžešće polemike… Žalosno je (ili prirodno) što ih mnogi prepoznaju kao nemilosrdnu bitku na život i smrt, otkad su se naši fini mali geni strateški odvažili na stvaranje muških i ženskih bića kojima bi radosti seksa predstavljale nagradu za produženje vrste, tj. života.

  U najrudimentarnijem smislu jedni bez drugih ne možemo, ravnopravni smo, a priča o Adamovom rebru je već debela nadogradnja… i to ko zna kakva: „po judeo-hrišćanskoj tradiciji muškarci su jedini koji čuju glas Boga. Žene su lišene te privilegije, sa izuzetkom Device Marije… Ono što nije bilo prirodno je bila činjenica da je sve što je anđeo imao da kaže bila najava da će nositi božije dete. Materica nije primila znanje nego samo obećanje božijeg semena. Muškog boga koji je zauzvrat proizveo još jednog muškog boga.”

  Ko bi ga znao, možda je ovo samo reakcija na nekoliko prethodnih hiljada godina matrijarhata?

 37. d

  Ja sam za ravnopravnost, to jest da devojke, zene malo budu razumnije. A ne ko sad dignutog nosa da idu. :

 38. D

  A ne vidim nesto da se ubijate od borbe za teritoriju rudara, zidara, pa malo naftne platforme u Severnom moru i tako to… Tesko u stiklama u rudnik…

Ostavite komentar