Home / Srbija medj' šljivama / A kako ću kući kad se napijem???

A kako ću kući kad se napijem???

Za 14 dana,  kad budem  prelazila ulicu ima da se ponašam pristojno, neću smeti da pričam telefonom i da imam slušalice u ušima iako ne prelazim ušima i ne gledam ušima al’ ajd’. Muž ljubimac skoro platio dve hiljade što je prelazio ulicu van pešačkog prelaza iako ga je imao ’’uzbrdo jedno stopedeset metara’’ a nije ni sa kim razgovarao i nije slušao muziku.

Moraću i da kupim onaj prsluk da svetlim kao čistač ulica ako rešim da se krećem kolovozom. Ono, jes’ da je to predvidjeno za one što nemaju trotoar, van naselja,  pa moraju da idu kolovozom ali imajući u vidu da ovde torotoari služe za parkiranje vozila ja ću taj prsluk svakako morati da nosim u tašni i da ga ogrnem kad god hoću da zaibodjem neki auto. Il’ da naučim da se verem uz zidove k’o Spiderman il’ da petrčim preko kola.  Inače, bez prsluka čik stupi na kolovoz..

Sve to i nije strašno, kupiću prsluk, neću da razgovaram telefonom, neću da slušam muziku, pevaću sama, kad mogu da nosim štikle i svetleći prsluk mogu vala i da pevam, neće mi škoditi ludilu al’ sledeće me izvede iz takta –

Od stupanja zakona na snagu službeno lice što će, valjda  policajac, saobraćajac, tako neko, neće valjda psihijatar, imati pravo da me primora na alko ili narko test ako mu se učini da sam pijana il drogirana il da sam pod dejstvom nekih drugih nedozvoljenih supstanci. Možda belog luka pošto je to aktuelan miris.

Znači ja svratim na piće, zacaklim očima i onda duvam u balon na očigled brojnih treznih prolaznika. Ako utvrdi da sam pijana može da mi odrapi kaznu a ako ga baš iznerviram može da me privede na trežnjenje!

Po novom Zakonu o saobraćaju ako vozim kamion, upravljam dizalicom ili bagerom  ne smem ni da mislim na alkohol a kamoli da ga konzumiram. Ako vozim običan auto smem da pomirišem a ako sam pešak ne smem ni da mirišem. More, neću smeti ni oblogu da stavim!

I sad mene interesuje ako se napijem pa potrošim sve pare i ne mogu da platim taksi, kako, bre, da stignem do kuće ako ne smem pijana ni da vozim ni da pešačim? Šta da radim?

Oću odma’ da se ubaci u zakon kako pijani da stignu do svojih kuća!

Slobodno tumačenje zakona možete pročitati ovde kao i to da je zanimljivo da će vozači morati više pažnje da obraćaju na pešake. Stvarno zanimljivo. Šta ima da obraćaju pažnju. Neka naz gaze. A možete pročitati i da vozač može sam da proceni da l’ da stane da predjem ulicu – samo ako je očigledno da neće da me pregazi, ako očigledno nisam pijana i ako očigledno izgledam kao neko ko neće da mu se baci ni pod kola  a ni na kola, daleko bilo, pa da mu ih ošteti. Kako će vozač pri brzini od 150 kilometara da primeti ove moje očigledne znake da sam normalna ne znam.

Kako ukapirah, ako me neko ugleda na sred ulice moraće da stane. Jebem vam zakon! Najbolje bi bilo da me zgazi ko pevac kokošku i produži dalje. Kog djavola pa tražim na ulici.

Ako ne donesu zakon da onaj ko nema krila ne može da bude pešak, ubio me bog.

Odo da smišljam kako da pijem a  da se ne primeti!

Pročitajte i

Kako nas je zajebala nepismena Srbija

Osvanulo postizborno jutro u Srbiji. Sunčano. Atmosfera međ’ intelektualnom elitom (bokte!) zgusnuta do pucanja. Juče …

13 komentara

 1. s

  sedi kuci i uzivaj, ljubimca vise ne pustaj samog, jer da si dodala jos malo na te 2000, mogla si ponovo za cizmice da se ogrebes….zato pamet u glavu.
  Vidi bona tamo u tem zakonu sme li se na metli leteti ako popijem koju vise…Sigurno to negde pise.Ako ne, cu ih zajebem

  A sto su ti deda mraziciiiiii!!!!! JAo…sva sam se raznezila.Ostavljam metlu za kasnije…

 2. Kako bona da pijem kuci i da uzivam, ne moze to. Ljubimca i 2 000 ne pominji, sa’cu da ga probudim i preslisam ponovo :happy:

  A Dedice su zato sto je poceo decembar 😉

 3. s

  NEMOJ DA GA BUDIS, NIKAKOOOOO!!!!Da mu ne pozli, bona, jes’ normalna??

 4. Ja nista ne ukapirah, sutra cu opet procitam zakon :rolleyes:

 5. Samo nista nemoj da pijes pre citanja 😉

 6. mozda ovo zvuci banalno i smesno, ali nadam se da ce uspeti. nase ljude dok ne lupis po dzepu – debelo, ne vredi nikakva opomena, upozorenje… ljudi ovde, u Irskoj, postuju jako zakone, sto uopste nije lose, naprotiv. i neuporedivo je sa onim iskustvima koje nosim iz Srbije.

 7. S

  Ja vec se vec danima nerviram, sve zamisljajuci kako ce da nas deru gde stignu. Dali im odresene ruke samo tako! >:<

 8. 😮

 9. m

  Ja sam, pak, miŠljenja, da yakon treba da bude svobuhvatan, rigorozan i neselektivan i da se strogo primenjuje. Samo tako ćemo uspeti da sačuvamo neke od života koje gubimo na drumovima.

 10. Nastasja, lupanje po džepu je uvekuspešno ali to kod nas nije tako lako sve dok ima onih koji kad nekoga lupe po džepu gledaju kako da to što su iščupali strpaju u svoj džep a ne u kasu u koju treba. Tako da će tek biti korupcije, bar što se ovog zakona tiče.

  Sanja, kao što rekoh,neće ovo sprečiti bahate učesnike u saobraćaju samo će proširiti polja manipulacija oko kazni.

  Elektra, i ja tebi 😮

  Miljana, i ja sam mišljenja da treba ali hajde da sačekamo i vidimo ga na delu. Teško će to iči, kod nas jošu vek svako dobija dozvolu, preko veze, čak i kad dokazano nije sposoban za učestvovanje u saobraćaju, tek tako, da se ne izdvaja od društva, da ne padne u depresiju, ima mnogo slučajeva.

 11. Citala ja again i nish mi nije jasno, kuda da idem, sta ne smem, sta smem…ne sme mobilni, sluske, pice…aj za prelazak na crveno razumem….moreeeee, nem` pojma, ako nekad nesto platim, javicu za sta.
  Svidja mi se ovaj Elektrin i tvoj dizvines, pa moram i ja 😮

 12. Sto posto sam nesto zajebala? 😀

Ostavite komentar