Home / Politika je kurva / Ako je politika kurva ko joj je makro

Ako je politika kurva ko joj je makro

Na prošlog premijera sam bila alergična da vam ne pričam, uglavnom zbog toga što ništa nije znao, šta god su ga pitali odgovarao je da nije obavešten. Znači, zajebavao nas pošto je on bio onaj koji je morao da bude obavešten, takvo mu radno mesto.

Posle sam videla da je i te kako obavešten, kad je na onom novogodišnjem koncertu zapevao sa Cecom, znači može se kad se hoće al’ valjda je u ovoj zemlji mnogo važnije znati Cecine pesme nego stvari od vitalnog značaja.

Inače, te stvari od vitalnog značaja za Srbiju, malu zemlju medj’ svetovima ali budućeg lidera u regionu, ne znate koje su. To je ovde promenljiva stvar. Sve je od vitalnog značaja sem naroda.

Al’ dobro, on zapevao, otpevao i vratio narodu mandat! Mislim… ovom narodu kad vratiš mandat je kao da babi sa vrha neke planine, koja je zaboravila kad se rodila daš kompjuter i kažeš joj – Baba samo pritisni enter. Ima da napravi sranje garant.

Posle bili izbori pa formiranje vlade, pa porodjajne muke, sve u svemu formiranje vlade je opstruirao Djindjić, nekim trikovima, više se pričalo u skupštini tih dana šta je bilo nego šta će biti, normalno, ono što će biti uvek zavisi od onoga što je bilo i to dodje kao nevidjeno opravdanje.

I tako sam ja danima čučala ispred televizora i gledala porodjane muke, arlaukala u televizor – diši, diši, napni se, bre i taman kad sam pomislila – ‘ajde, kad porodjaj ide teško radi se carski rez, rodila se vlada. Namučena pri radjanju. Ošamućena u startu, lepo se videlo da nemaju pojma gde su.

Sa vladom se rodio i nov premijer, on je u startu  počeo da me nervira dok još nije progovorio onim glasom – sa’ću vas sve uspavam. Samo zbog novinskih izveštaja ko je i šta je.

Dakle, ja saznala o premijeru ono što me ne interesuje – da liči na Pašića, pljunut on, onako belobrad, da živi u ulici koja, sramote li, ne liči na premijersku, da po njoj šeta neko kuče koje, valjda, zapišava svako drvo, da u lokalnoj prodavnici k’o najobičniji čovek kupuje hleb, mleko i ostalo, valjda treba da kupuje šnicle od krokodila i ptičje mleko, da u slobodno vreme nešto svira, da l’ saksofon beše, sve glupost do guposti.

Krive novine? Ma kako da nisu. Da sam ja premijer ne  bih dozvolila da o meni žuto pišu, šta koga briga kom kurcu sviram u slobodno vreme, valjda treba pametnije stvari ljude da interesuju.

Posle, kad je progovorio engleski ja htela da umrem. Kad je Italijanima poželeo dobrodošlicu na italijanskom jeziku umal’ stvarno nisam umrla. I umirem svaki put kad iz njegovih usta izadje nešto što smišljaju tamo u onoj kancelariji za odnošenje sa javnošću, uglavnom od pozadi i na kvarno.

Juče, povodom današnjeg Dana dražavnosti premijer je izjavio da do što gradjani mogu da putuju bez prepreka a i to što je obezbedjen slobodan protok roba i usluga dokazuje da je Srbija ekonomski i politički stabilna zemlja.

Eto, njemu a i onima oko njega je stabilnost to što gradjani više ne drežde pred ambasadama nego pred Agencijom za privatizaciju, na putevima i prugama, tražeći svoje plate i dotok iskukanih para im je protok roba i usluga. Još ne čuh da je iz ove zemlj išta od roba i usluga na nivou uspelo da otekne. Znači dotok nije protok i ne može da bude. Sve mrtva slova na papiru.

Put ka EU se više ne dovodi u pitanje, kaska Srbija onim neizgradjenim koridorom dok joj se mostovi ruše, nema, bre, veze, važno da se priča. I važno je da on priča pošto njega ionako niko ne zarezuje, nije red da sve baš lupi Tadić. On je zadužen da obećava liderstvo u reigonu, diploamtkse odnose i ono – biće Kosovo naše, ne zvao se ja car vaskolike Srbije.

Pa ja, eto, znam da je politika kurva i to ona kurva uličarka, no me interesuje ko je u ovoj zemlji toj kurvi makro. Onaj glavni. Što šuruje sa policijom.

Inače, srećan vam Dan državnosti u ekonomski i politički stabilnoj zemlji.

Da mogu, organizovala bih da kompletan narod ove zemlje krene ka granicama, slobodno kad već mogu, pa kad ovi što su zauzdali zemlju ekonimski i politički pitaju – gde ste, bre, pošli, narod horski da odgovori –

Odosmo! A vi se jeb’te kako znate.

A ni to ne umete da radite.

To je jedino rešenje – kad narodu ne možeš da ukineš političare, političarima treba ukinuti narod.

Mnogo košta ovo političko kurvanje.

Što para, što zdravlja, što pameti.

Pročitajte i

Metro će biti tu dok kažeš – metro! Rekoh i ništa.

Pa čoveče, kad mogu da prodaju karte za Mars koji je, po slobodnoj proceni naučnika, od zemlje udaljen 54,6 miliona kilometara i do kojeg bi put trajao oko devet meseci, pa šta je čudno ako mašu kartama za metro u čiji temelj se još nisu zapljunuli, svi ovi koji smatraju da mogu da naprave metro u zemlji u kojoj vozovi idu sporije nego pre Prvog svetskog rata, odmah treba da kupe mašinice.Za šišanje ovaca.Srećni vam izbori.

9 komentara

 1. Ima naš narod izreku a tiče se tog napinjanja oko porodjaja Vlade nam naše: „Sto babica – deca kilava“.
  Al’ što nama zapadoše ti kilavi, od vajkada pa za vjeki vjekov, e to meni nije jasno.

 2. S

  Nit ih gledam, nit ih slusam, ne mogu vise, nemam zivaca. Kad vidim sta rade ovde u ovom nasem jadnom, malom gradu u pizdincima, koji nikome nije ni uSput, mogu samo da zamislim kako je „u visinama.“ 😕

 3. Šaptava, zato što su babice kilave, lepo si rekla.

  Sanja, ne mog ni ja ali sam mazohista izgleda.

 4. Joj sto bih volela da im budem ukinuta, majke mi ❗

 5. Zar nije da se čoveku, onako jednostavno, prisere? 🙂

 6. Ne staj mi na muku drzavom, vladom i sistemom jer cu da pocnem da vristim na sred ulice majke mi moje.
  Svaki dan slusam resili smo ovo, usavrsili smo ono…sve da narodu bude bolje a ja jednu jebenu knjizicu ne mogu da overim milion svetlosnih godina zbog nepismenih salterusa.
  „Vrh“ naravno o tome nije obavesten!
  Nije mozda tema, ali ja ne mogu da cutim!

 7. Samo napred, Vasper, sve je tema nazalost

 8. s

  Procit’o komentare, niko da odgovori ko je ovde makro.
  Evo, ja cu vi kazem koje od toga kurvanluka gazda… Ne, ne necu, procitajte radije ovo http://www.seecult.org/blog/1722/ni-dete-asovcic, bice vam jasno. A mozete i ovo http://www.seecult.org/blog/1722/nitkovluk, jos je janije.

Ostavite komentar