Home / Izgubljena u prevodu / Cigareta je najsladja uz kafu, posle jela i posle seksa

Cigareta je najsladja uz kafu, posle jela i posle seksa

Trećina Srba su pušači ja sam medju njima.

Danas je dan bez duvanskog dima, ne planiram ni na kakav parti, jelte, pa mi nije frka da će me izbaciti neki dok ja mislim da će da mi uradi nešto drugo.

Samo na korak od željene i nedostižne nam Evrope kad smo pomislili da smo sve ultimatume ispunili ponovo smo stavljeni pred nerešiv problem. Sa ovoliko rasprostranjenim pušenjem Srbija nikad nece ući u Evropu! Ne bi da budem bezobrazna i elaborairam ovo o pušenju mada mislim da smo mi odavno ispušili.

Našli oni nama Srbima da govore o zdravlju! Ništa smešnije nisam čula u skorije vreme. Strašno sam pogodjena ovim zakonom zato što sam ja jedna od onih osoba koja živi da bi pušila. Imam dvodecenijski pušacki staž i nikad nisam pokušala da prekinem, što bi naš narod rekao – da ostavim pušenje. E , sad su mi saopštli da sam nevidjen zlotvor s obzirom da ugrožavam zdravlje nepušača kao da naši nepušači nisu imali većeg zlotvora od mene, to jest nas pušača. Tako je to sa nama, davno su nas ubedili da mi većeg neprijatelja od nas samih nemamo,šta god da je u pitanju.

Kad je pre neku godinu kao donet zakon o zabrani pušenja na javnom mestu  i nije mi nešto teško pao, jedino mi frka bila što nisam znala gde smem da pušim. Jedino sam znala koliko će me koštati ako me uhvate. Problem je samo što je svako mesto javno. Kad ulazim u kafanu, ulazim kao špijun, zveram levo-desno i pitam: Puši li se ovde? Negde mi odgovore – Ma, puši sestro! – negde – Ovde se ne puši ali možemo da vas smestimo u ćoše za pušače. Jedino me još nisu pitali koliko naplaćujem. Strašno.

Ne mogu da zamislim kafanu bez duvanskog dima i ovaj zakon je trebao da ih izuzme jer oni koji ne puše garantovano ne idu u kafane. Mislim, nepušaci su vrlo neporočni ljudi, čudo jedno! Napravi ih ovaj zakon svecima.

A što se zakona tice ima on falinku kao i svaki drugi. Uz njega uopšte ne ide uputstvo za obuku duvanskog dima. Na zapadu lepo podele kafanu žardinjerama na deo za pušace i deo za nepušače. Uvek sam se pitala kako su naučili taj dim da ne prelazi iz dela za pušace u onaj drugi i koliku mu kaznu naplaćuju ako pogreši. Naš, srpski dim to ne zna, vije se, brate, na sve strane.

Definitivno je ovaj zakon trebao da nas zaobidje jer mi nismo krivi, to pušenje nam je ostalo od Turaka kao što nam je ostalo i ispijanje kafe. I to sa kafom poslednjih godina ne ide kako treba. Prvo, mi smo jedina zemlja na svetu čije se nacionalno piće ne zove Srpska kafa nego Turska kafa, a drugo, više naručivanje kafe ne podrazumeva običnu tursku kafu. Sad kad naručite kafu prisustvujete nevidjenom konobarskom monologu koji izgleda ovako: Turska, espreso, kraća, produžena, sa mlekom, bez mleka, hladna nes, topla nes, šlagirana… Ranije mi nije smetalo, jedva sam čekala da zapalim cigaretu ali sad potpuno gubim volju. Ma, ovaj zakon mi je potpuno izremetio život. Zna se kad je cigareta najsladja, uz kafu, posle jela i posle seksa.

I tako… sad imamo mnogo nervoznih ljudi, pušačka kriza je ozbiljna kao i bilo koja druga kriza, a ovu nervozu nam pojačava to što nam za sve što hoćemo treba duplo više vremena nego pre. U koju god službu da odete nigde nikoga nema, kancelarije su potpuno prazne. Svi su na nekim mestima obezbedjenim za pušenje koja zvanično ne postoje. Ako ih slučajno uhvatite na radnom mestu, gledaju kroz vas, niti vas cuju niti vide, opsednuti su planiranjem kako da doskoče zakonu, to jest da puše, a da se ne vidi. Ako želite nešto da kupite moraćete strpljivo da sacekate da prodavacica na vratima popuši svoju cigaretu pa da vas usluži. Sve u svemu kompletan pušacko-radni narod Srbije je u toku radnog vremena na ulici koja je, u stvari, najjavnije mesto koje postoji.

Ko može neka se danas uzdrži, kako videh može da ostane bez seksa.

Pročitajte i

Ispovest: Moj muž – najveći zločinac na svetu

– Pričaj kako si me rodila. – Rodila sam te kao da sam sanjala. – Koga …

14 komentara

 1. ..ja predjoh u one 2/3 nepusaca.. Jos da prestanem da radim neke stvari i lipse magarce do zelene trave 😛
  Nek ide zivot…

 2. Jaooo. Ja kad god vidim neku antipušačku kampanju ili mi neko priča kako nije zdravo za MENE, odma’ dobijem želju da dvajes cigara zapalim odjednom.
  Izbezumljuje me to licemerstvo da državi, ili nekom drugom može da bude više stalo do mog zdravlja više od mene.
  Al’ sad mi doskaču drugim argumentom: Nije to zbog mene, to je zbog pasivnih pušača. Ajdeee. Okej.

  Ne, ozbiljno. Nemam problem sa zabranama pušenja. Gde piše da se ne puši, ja tu ne pušim. Doduše i ne idem. U svaku kuću koju treba da uđem, prvo pitam jel’ smem da pušim. Neću da pijem kafu ako ne mogu da pušim. Nije mi merak.

  I razumem, da nekome zaista smeta dim i da neće da se truje. ALI, na ovom svetu, sa toliko alternativnih stilova života (protiv kojih ja zaista nemam ništa) – u Amsterdamu možeš a pušiš travu u kofi šopovima, možeš da iznajmiš kurvu, možeš da osnivaš gej zajednice, možeš da osnivaš poligamne zajednice, transeksualne zajednice, muškarci mogu da rađaju decu….ja ne mogu nigde da pušim!
  Ma nemoj!
  E to me izbezumljuje do imbecilnosti!
  Zahtevam svoje bogomdano mesto gde mogu da pušim. I tačka!
  ..izvini ja se raspisa, al’ ova tema me,aaaaaaaa…

 3. Pusim. Tacka.

 4. Sta ce mi zivot bez cigare drage, jer drugu ljubaav ne zeliiiiim da imaaaaam 😉

 5. S

  ‘oce bre da nam ogade zivot i da nem’ volju da mrdnem od kuce. 😕
  Kod mene u skoli nepusaci vise kod nas u pusionici, dosadno im tamo samima, nastavnicka prazna, a u buvari sto nam dadose sedimo jedan drugom na glavi. :mrgreen: Kad izadjemo odande, smrdimo k’o kreteni, al’ toplo nam oko srca! 😛

 6. Svi zajedno sto pusite i s toliko strasti se borite za svoje pravo, i kako ne mozete da savladate svoj zelju, potsecate me na ovaj vic:

  Zar vi nikada ne osetite potrebu da se okupate? – prekorno će doktor Cigi.
  – Osetim, doktore, ali ja umem da savladam svoja osećanja…

 7. „Cigareta je najsladja uz kafu, posle jela i posle seksa…“ … a i u svakoj drugoj prilici. Što rek’o Šilja – „…volim da pušim, zašto da ne pušim, pušenje je moj hobi!“ :mrgreen:

 8. Jeste, samo mi potrovasmo sve cigarama, a sve nam je čisto i umiveno ostalo k’o u reklami za Bonuks. Jedino pušači ometaju taj ulazak u Jevropu…ne nerviraj me bre uveče, kako posle da spavam?
  Moram sad da zapalim jednu da se smirim… 😯

 9. Najveća podvala tajnih i paralelnih centara moći, od onih iz jezgra Zemlje do onih sa Sunca i okolnih objekata, jeste da je cigareta štetna. Svaki iskren pušač zna koliko je to neistinita i nadasve bezobrazna tvrdnja. Cigareta je vrlo zdrava- ona smanjuje nervozu, samim tim reguliše optimalnu količinu šećera u krvi i sve što uz to dalje ide. Iskreni pušači svoje srce poklonili su jedino cigareti, i oni se ne zamajavaju kojekakvim bensedinima i sličnim i inim narkoticima. Strastveni pušači su estete, hedonisti, tolerantni i, uopšte, veoma fini neki ljudi.

 10. S

  A kako Grci mogu biti u EU i pusiti gdje im god padne na pamet? Na aerodromima, u bankama, prodavnicama, bolnicama, cak i apotakama. Gdje god udjes, sve je puno dima i – niko nista.

 11. Ja nemam ništa protiv pušača… dokle god nisu u mojoj blizini i ne bacaju opuške i prazne paklice po ulicama.

Ostavite komentar