Home / Politika je kurva / Da slepi progledaju a gluvi pročuju

Da slepi progledaju a gluvi pročuju

bogat i siromašan

Jes’ da to liči na špansku seriju, ali ako može u španskoj seriji, valjda može i u Srbiji.

Evo stigla je još jedna koja se, kao po pravilu, ne zove Nova godina nego Srećna Nova. Godinama unazad nam stižu te Srećne  Nove, ne zna se koje srećniji tokom dočeka, da li ona koja dolazi među nas ili mi koji je dočekujemo.

Kako će nam biti to niko živi ne zna jer ovu Srećnu Novu najavljuju kao crnu bez imalo belog, onako na nevidjeno. Pa da je samo to da ne brinemo nego je reklamiraju kao uvertiru pakla koja će trajati sve negde do 2020.

Prošla godina ode da se nikad više ne vrati.  Da se tokom nje nisu dešavali istorijske stvari, istorijska vaskrsnuća, dizanja iz pepela, potpisivanja, mogli bismo da verujemo da je nije ni bilo. Al’ jeste. U Srbiji vam se na svaka dva dana dešava nešto istorijsko a istovremeno o istoriji pojma nemamo.

Sudbina ove jadne godine koja je prošla da je se sećamo kao istorijske, isto kao 2000. kao nekih devedesetih, al’ istorijske uglavnom po zlu.

Nego dragi moji, pošto dočekasmo ovu Srećnu Novu kao sav ostali svet red je da se polako pripremamo da  dočekamo i Srpsku Samo Našu Srećnu Novu. Mimo ostalog dela sveta, na naš način i kako dolikuje. Važno je da se peva i igra.

Red je za samosrpskenoovogodišnje želje, jel tako?!

Želim vam da :

uspešno a da se ne zagrcnete progutate sve što vam ova vlast podmetne i da pri tom nikako ne mutirate u nojeve,

sačuvate svoja radna mesta i ne mislite na plate, nemojte da budete od onih koji se ’’pale’’ na novac, negujte prave vrednosti,

da uspete da uštedite na sebi, svojoj deci i svom životu na radost onih koji žive na vaš račun, po savetu bankarskih stručnjaka, i pare ne čuvajte u slamaricama, nesigurno je, odnesite ih u banke, pa kamata, pa ovo, ono,

da vam niknu svi lokalni, sporedni i glavni putevi sa sve koridorima i da se uspešno prime,

da uspešno preživite bez struje, gasa i vode, svega onoga što ne smete da trošite, jer nećete moći da platite,

da i dalje sedite i plandujete, čekajući kad ćemo postati kandidati za kandidata, kad će početi da pristiže novac koji će biti deljen, pogrešno ulagan, proćerdan i uložen u ono u šta je već uloženo,

da se i dalje ne pitate zašto vam niko ne govori da u ovoj zemlji treba da počne da se radi a ne da se sedi i čeka da padne s neba,

da sačuvate Kosovo i identitet,

da se otvori još neka narodna kuhinja, u ovima je već gužva  a mi Srbi ne volimo gužvu,

na izbore koji dolaze a do kojih će dušu na slamčicu da nam piju krenete ne verujući. Jer ako budete verovali možemo da se slikamo.

Tako… srećna vam Samo Srpska Nova…

Ako verujete da može da bude nešto novo.

Meni je scenario skroz poznat, samo ima novih diplomiranih glumaca…

 

 

 

Pročitajte i

Metro će biti tu dok kažeš – metro! Rekoh i ništa.

Pa čoveče, kad mogu da prodaju karte za Mars koji je, po slobodnoj proceni naučnika, od zemlje udaljen 54,6 miliona kilometara i do kojeg bi put trajao oko devet meseci, pa šta je čudno ako mašu kartama za metro u čiji temelj se još nisu zapljunuli, svi ovi koji smatraju da mogu da naprave metro u zemlji u kojoj vozovi idu sporije nego pre Prvog svetskog rata, odmah treba da kupe mašinice.Za šišanje ovaca.Srećni vam izbori.

Jedan komentar

  1. M

    A nezaposleni? Oni verovatno u čabar pa ko ispliva tu mu je „narodna kuhinja“.
    Pa kada pogledaš nije ni loše da ti neko doživotno kuva, kada se zna da se kvalitet pasulja,riblje čorbe i još koje čega najbolje dobija kada se kuva u kazanu, a posle zna se dremka do narednog obroka.

Ostavite komentar