Home / Tesno mi ga skroji nane / Ima li pilota u avionu

Ima li pilota u avionu

Trebalo bi da ga ima. Al’ ako je u medjuvremenu postao Hudini pa nestao nije zgoreg mala obuka – Šta raditi u slučaju nestanka pilota ili Kako prizemljiti avion.

Dakle, ako iz kabine izleti histerična stjuardesa i arlaukne da nema pilota ja treba samo belo da je pogledam, lupim joj jedan terapijski anithisterični šamar, udjem u kabinu, sednem na levo sedište i podesim frekvenciju na 121,5 (SOS kanal). Kad se oni odozdo jave ne treba da im kažem da padamo i da nas niko živi neće sastaviti nego mirno da objasnim okolnosti ako budem umela da govorim.

Da podesim automatskog pilota. Uz pomoć instruktora da unesem frekvenciju u sistem za sletanje. Oni sa zemlje će ubaciti podatke za uzdužno i visinsko navodjenje sa sve uglom sletanja. Dalje sve radi automatski pilot a ja mogu da mu zapevam na uvce. Po želji.

Kad brzina padne ispod 130 čvorova što ću ja odokativno da procenim pošto neću imati pojma u šta da gledam treba da spustim zakrilca i izbacim točkove. Ako stajni trap neće da se otvori da nateram sve one putnike koji histerišu da skaču po avionu ako da Bog da točkovi ispadnu. Kočnice da ne diram sve dok avion ne dodirne zemlju. Kad počnem da kočim da nikako ne diram podnožja pedala koja služe za skretanje u vazduhu nego samo da pritiskam vrhove.

Da odahnem. I da dobijem aplauz.

I da se obučem jerbo mene kad ufati panika ufati me i vrućina pa počnem da se svlačim.

Eto, ništa lakše nego prizemljiti avion pun uspaničenih putnika.

Je l’ ima nešto da nije jasno?

E sad, ja imala priliku da malo sedim u kabini. U stvarnosti bi samo mogla da kukam ispred one table pa ako me neko čuje – čuje.

Mis’im, jebo te, ja kad se sapletem ne umem sebe da prizemljim, sve letim i mislim – sa’ću, sa’ću i obično završim naglavačke.

E, a jednom sam dobila ponudu da se provozam hilikopterom. Nije pre onog rata nego pre ovog rata. Krenula ja sva srećna i tek u vazduhu saznala da tim helikopterom pilotira (helikoptira) neki što se obučava. Umal’ nisam iskočila. Jes’ pored njega sedeo onaj što kao već zna a’l pusti to. Sletimo mi u Ladjevce po gorivo. Ja k’o guska izašla napolje i stala taman pod propeler. Vidim trči jedan zeleni prema meni, arlauče nešto al’ ko bi ga razumeo kad ono gore samo bije i izvrši čovek na mene diverzantsku akciju bez klanja. Nije što me oborio nego što je leg’o preko mene.

Si normalan? – pitam ga ja onako ležeća.

Čovek održa predavanje o sečenju glave na rezance s pomoću propelera ’tedo da ga udavim. Otkud ja, bre, znam. Da sam sve znala ne bi ni ušla u ovaj helikopter. Pozdravim se s onim što je hteo da me provoza i s oim što me vozio i vratim se kući autobusom. Prethodno sam dokazivala otkud ja tu i na koju sam kapiju ušla. Sletela s neba!

Tol’ko o letenju i prisebnosti.

Sa mnom bi samo mogli da odlete u neku drugu dimenziju.

Il’ bi u najboljem slučaju i na nebu našla nešto u šta ću da opandrčim.

(Foto: www.freakingnews.com)

Pročitajte i

Ono kad mi je bilo veliko dupe i kad sam bila mlada i blesava

Bivše je bivše bolelo uvo za mene, oni su gledali u potencijalne buduće, a buduće bolelo uvo dal sedim ili igram, oni su uglavnom mislili kako da me bace u horizontalu, ali da se ja ne dosetim nego da mislim da me vole, umiru od ljubavi. Drugarice, kao što biva, uvek imale komentar, naročito s tendencijom da mi useru respoloženje s obrazloženjem da su iskrene, jebote. Kako god, garant sam izgubila par godina dobrog provoda misleći šta će ko da misli.

17 komentara

 1. Nema sexa?
  Odoh da spavam i da letim u snuuuu 😉

 2. oo i ja volim da letim.
  Prisebnost ionako drugima bolje stoji 🙂

 3. S

  Letim, često … na metli!
  :mrgreen:

 4. P

  Ja sam leteo avinjonom a kelikopterem nesam letejo…i imao sam osećaj da sam u vazduhu, pazi boga ti, što sam stručno i izjavio na šta su svi riknuli od smeha…

  A sad eto znam i kako da ga spustim na zemlju!lol

 5. Ti ne bi znala da prizemljis avion?! 😯

 6. Zelena, ima seksa u avionskom toaletu, samo treba da zamislis 😀

  Alta, ja ne volim, samo kad moram a posledice kocenja osecam danima

  Suske, ako, ako, svi mi ponekad uzjasemo metlu 😛

  Punky, koga, bre, da spustis na zemlju???

  Sanja, pa znala bi, nije da ne bi, pitanje je samo u koliko komada?

  😀 😀 😀

  Inace, za sve vas sva ova uputstva kako preziveti situacije koje inace necete preziveti kao sto je ono o cemu sam pisala – sta da radis ako ispadnes kroz prozor ja citam u divnom Politikinom zabavniku.

  Ima tamo svasta – kako preziveti u ajkulinoj utrobi, kako hipnotisti krokodila, kako se u jatu pirana praviti da si i sama pirana i tako… 😀

 7. Z

  leteti leteti, lepo je leteti :)))))))))))

 8. Zmaju, al’ lepo je i ziveti :S

 9. Ja ne znam dal cu skoro u avion??? Podsetilo me ovo tvoje sletanje, prinudno…na neke moje dozivljaje sa raznoraznih letova….( jedna gospodja je umrla, odma cim smo poleteli, drugu sam drugi put reanimirala do toronta, treci put smo imali bombu u prtljazniku….jednom smo gubili kiseonik u kabini…)i takoooo, ne letim i ne slecem i doKlem cu tako ne znam…. PodItno moram na terapiju…. 🙄
  a tebi svaka cast sto si uzela autobus…. 😀

 10. Pa nemam, bre, zivce za bacanje.

  A jednom sam htela da prekinem put na pola,lepo krenuli ja se psihicki pripremila za jedno poletanje i sletanje kad oni javljaju da cemo vanredno da sletimo na neko ostrvo da pokupimo neke. E vala necete, ako sletimo ja izlazim pa vi gledajte sta cete sa mnom. Posle se ispostavilo da na ostrvu niko nema nameru da se ukrca u taj avion pa smo produzili. To su bre, sve ludaci.

 11. P

  Avion bre, šta bi drugo?

 12. E, pa baš zbog takvih nekih situacija ja se nikada nisam vozila avionom, a da nisam iskočila iz njega. 🙂 Slažem se sa tobom da su sve to ludaci! Nema većih ludaka od pilota. 😀 Samo da ga digne iznad 300 m i ja više ne brinem. 😀
  Nema para zbog kojih bih ušla u avion bez padobrana na leđima. 😉

 13. Carobna al’ ne daju svakome padobran 😉

  sta cu ja kukavna, da duvam balone 😀

  kake sam srece vinula bi se pitaj boga gde 😀

 14. Ma letim ka’ tica kada god i na sta god. A i za tebe sam sigurna!
  Sada ide onaj smajlic sto miga, ali j’bga, ne umem.

 15. Ma u te velike avione ne ulazim. To ti pričam, samo u ove u kojima može da se ponese padobran.

Ostavite komentar