Home / Politika je kurva / Kralj je go

Kralj je go

Slika preuzeta odavde.

Lupetanje odavde.

Ako ste se ponadali da mu je iz dupeta stiglo u glavu.

Nije, da se videti.

Ili, kako je mali Buda izašao iz sedišta stranke i pokušao da ukapira da napolju postoji život.

Pošto nam je puna četiri meseca podmetao premijera, kao čoveka od odgovornosti i autoriteta, da na njemu oštrimo jezike, i ako bog da tako se ispraznimo, predsednik se juče oglasio. Dao neku izjavu, otprilike kao kad muž saopšti ženi – jesam, varao sam te, obećavam, neću više nikad – pa se nada da će mu ona poverovati i još se osećati krivom, ne bi on da ona nije zakazala kao žena.

E, pošto ja kao pripadnik naroda  koji živi u Srbiji nisam zakazala, da krenemo redom:

„Građanima moramo da objasnimo zašto nije moguće povećati plate“.

Pošto mi gradjani savršeno dobro znamo zašto nije moguće povećati plate, i logično je da ne mogu biti povećane, gos’n Posle Mene Potop ( u daljem tekstu PMP) treba da objasni kako je uspeo sa svojim koalicionarima, tajkunima, interesno sukobljenima, najboljima medju jednakima, uspešnima da ih svet nije video a i neće, da dovede zemlju dotle da plate ne mogu biti povećane.

‘’Na izmaku smo svetske ekonomske krize iako se ona u nekim zemljama još oseća…’’

Kad je svet ulazio u recesiju, sećam se, kao da je juče bilo, izjavljivali su da ta kriza nas neće ni dotaći, da stojimo na čvrstim nogama, da Srbija ima stabilnu ekonomiju, i da mi u stvari nemamo ništa sa ostatkom sveta koji će ta kriza poharati. Onda su ukapirali da im je to kec u rukavu za sve što će prodati, prokockati, zatvoriti, uništiti i pravilno raspodeliti, ni po babu ni po stričevima već po partijskoj pripadnosti.

Uvedoše nas i ne pada im na pamet da nas izvedu samo zbog toga jer im se to ne isplati.

“Jednokratan i kratkotrajan porast standarda građana bi odgovarao vladi sa stanovišta predstojećih izbora, ali ne bi donelo ništa dobro u budućnosti.”

Prevod – isto kao kad detetu kažete – ako ti kupim nov kompjuter nećeš moći da ideš na more. Onda dojde vreme za more I vi ga pošaljete kod babe na selo jer na jesen treba da ostavite kupus. I tako godinama, dok dete ne poraste i ukapira da ste ga samo folirali da imate dobru volju, da ni to čak niste imali.

„Politika DS je politika reformi, koje imaju svoj plan, koje obezbeđuju političku stabilnost, koje su bolne i za koje nekad nemamo većinu građana na svojoj strani, ali politika DS mora biti hrabra i mora da obezbeđuje šire koalicije za ostvarivanje naših ciljeva“.

Nekada, dok se PMP nije dočepao ovoga čega se dočepao, DS je bila politička stranka reformi. Jedino što je tačno rekao je da ova DS mora da bude hrabra. Mislim, da stisne zube ako bude bolelo.

Široke koalicije znači – neće se prekrstiti I neće imati kritrijume samo da i dalje bude kralj.

„Mi ne bežimo ni od odgovornosti, ni od suočavanja sa teškoćama – to je uloga DS. Nastavićemo politiku čiji je cilj dobrobit za građane, stabilnost za našu zemlju i učlanjenje u EU“.

Ja bih stvarno volela da znam kome on i oni odgovaraju kad svuda sede njihovi i sa kojim su se teškoćama suočili. Mislim, on i oni možda jesu pogledali teškoće u oči ali su teškoće očigledno bile jače. Za nas.

Nastaviće da pridobija podršku za strateški plan „Srbija 2020“, objasnivši da onaj ko nema plan za narednu deceniju ne može da planira ni šta će učiniti u narednoj godini. Reče čovek koji nema plan ni za sutra. Nijedan. Sem onaj najvažniji da ostane car pa onda potop.

„Danas se sve zemlje sveta suočavaju sa neizvesnošću, pa tako i Srbija, ali da biste dali efikasne odgovore u prvoj godini morate imati plan za čitavu deceniju“ – neprevodivo na razumljiv sprski jezik, jer je prethodno rekao da mora prvo imati odgovore za narednu deceniju pa tek za narednu godinu.  Zajebava se, bre, može mu se.

“Građani Srbije mnogo teže podnose krizu od građana drugih evropskih zemalja, poput Grčke i Portugala, jer je Srbija izgubila mnogo vremena zbog ratova tokom 1990-ih godina.”

O boju na Kosovu da ne govorimo.

I najzad – Srbija nikada nije bliža EU. Reče čovek za zemlju u kojoj Kragujevac, Kraljevo, Obrenovac, Niš, Bor, Negotin, nikada nisu bili dalje od Beograda.

Čudom ne mogu da se načudim da nije rekao da ide Djindjićevim putevima, da se ovaj, jadan, još jednom okrene u grobu.

Čovek je ušao u kampanju. Lažno pokajnički.

Nemojte nikada da zaboravite da je PMP zadnji put postao predsednik ove zemlje jer je bio manje zlo.

Kralj je go!

Bio je i onda ali su  se svi divili njegovom odelu. Takav narod…

Sve što zna danas znao je i pre dve godine. Navodno.

Jednostavno je go…

Pročitajte i

Pet litara mleka

Ne radite ono zbog čega će vas se deca stideti, naravno, ako vas prevaziđu, ako ne uspete i od njih da napravite uplašene klimoglavce koji će biti statisti u ovoj državi koja za narod ne  mari. Ukoliko i od njih ne napravite beskičmenjake. Biće i toga, neka deca neće znati za bolje, neće videti dalje od vas, ali i to treba da je vaša lična tragedija i sramota jer normalan roditelj ipak teži da ga dete prevaziđe.

15 komentara

 1. Jedina moja :),
  potpisujem sve.
  Međutim, ono što meni nikako ne ide u glavu – to je ono što ti rekoh: kome se gospodin PMP izistinski obraća?

  Ne mogu da verujem da do te mere nema pojma da mi znamo; otuđenje od realnosti jeste jedan od prvih upozoravajućih znakova, ali ipak govorimo o mlađem čoveku :).

  Dakle, ako se obraća zaista nama, građanima, onda je BAŠ zalutao.

  Ako ne – kome onda govori?

  Svome Ja?
  Valjda ima nekog da ga savetuje da to nije mudro raditi. Očigledno je da voli svoje Ja više nego sve na svetu, ali ipak…

  Onima koji imaju moć da utiču na premijera ako ih ko nagazi?
  Oh, da, i to jasno vidimo, mi – bedni plebs.

  Onima koji sede oko njega?
  Kao da ih je briga; ionako gledaju svako svoju malu prćiju, otmenije – latifundiju, da još i JOŠ oderu koliko se može.

  Onima koji nas gledaju sa malko veće daljine?
  E, to je već zanimljiva mogućnost.
  Ako su sa istoka, da znamo odmah gde smo.

  Ako su sa zapada, da pišemo ljudima peticiju da nas prime kao provinciju ili nešto, ono – (kon)federacija ili šta znam, smisliće se neka forma…

  Kad sam u dilemi po ovakvom pitanju, ja govor te neke osobe odgledam bez tona, pažljivo gledajući izraz, pokret, osećajući vajb i način.
  Ovde vidim samo da je frka.
  Kakva i kolika, živi bili…

  Hvala mnogo, Mahlat.

 2. Sama si odgovorila, frka je a čovek u frci se i za slamku hvata.

  Kome se obratio. Nikome u stvari…

  Mislim da je za njegovo stanje zadužena predsednica parlamenta, ona je ipak stručnjak, problem je što su koalicioni partneri tako da će ona aplaudirati…

  Živeli!

  pmp

 3. Sad sam još jednom pročitala šta sam napisala, i mislim da pravim jednu krupnu grešku u svom razmišljanju: deluje mi da mislim da je Mr PMP daleko inteligentniji, sposobniji, hrabriji, da ima više uvida i introspekcije i još koječega nego što ima.

  Ispravi me, da mi Ego ne pati, LOL.

  P.S. Slika je fenomenalna :).

 4. P.S. A možemo i da obrnemo stvar: ko govori iz njega, zapravo?

 5. ’’Mi danas imamo ono što mnogi nemaju. Mnogi imaju ono što mi nemamo. Ali to nije važno.’’

  J. B. Tito

  jednako prazno i glupo…

 6. Z

  Pa zna se kome ovo priča, moja profesorka kada govori o Tadiću (a žena je doktor nauka) kaže da je “kao san“. Ne vjerujem da ga sluša.

 7. Ha, da, što bi rek`o Rambo – bolje jedno vruće pivo, nego četri ladna :angel:

 8. z

  Svima onima koji ga slusaju i gledaju pa jos kao san dozivljavaju, zelim da od tih snova uskoro placaju racune i napune svoj frizider!

 9. Kad ih tako gledam sve na gomili pitam se nekad, ako ne smeju savetnici i ostali u strankama, pa što im bre ne kaže neko drugi na šta liče? Je l’ imaš ti bato prijatelje, rodbinu, tetku, nekog svog da ti kaže da izgledaš i ponašaš se kao dresirani majmun (izvinjenje majmunima) ?!? :cwy:
  Ja bih nekom svom, do koga mi je stalo, rekla „Dosta bre više, ne seri, majke ti“ pa i da je Papa, a jok neki tamo kobojagi Balakaha. http://mrjovanovic.wordpress.com/2010/11/13/jututunska-narodna-himna/

 10. Šapke,
  imamo uvek i rezervnu varijantu: ako gospodin ima PR savetnike, da ih lepo pootpuštamo, ionako ih mi plaćamo.
  A nije baš da sam zadovoljna njihovim radom 😎 .

 11. p
  povodom nevaznog

  Ovo JBTitovo nikad nije ni bilo glupo. Danas je takva osuda natezanja i ostrascenog i ispraznog ubedjivanja „ciji je veci“ jos aktuelnija.
  Jedna strana vice da je u belom svetu sve bolje a drugu tudje lepote cak ni informativno ne zanimaju.

  Umesto da kopiramo ili negiramo, poenta je raditi i uraditi ono sto je za nas najbolje.

  Modeli razvoja moraju da podju od realnosti a da se krecu ka cilju.
  Tito je ciljeve definisao, dobro ili lose zavisi od ugla iz kog gledas, ali jasno i u okviru njemu dostupnih parametara. Zato je i mogao da pojednostavi svoja zapazanja.
  Znao je i rekao da su, bilo zijanje u tudje, bilo uzitak u samodovoljnosti svog, mnogo manje vazni od prsta na celu, zasukanih rukava i solidarnosti u onome sto se hoce.

 12. Zoon, ženama titula ništa ne vredi kad su u pitanju muškarci :blink:

  Dženite, jes’vala, “ko kani pobjediti ne smije izbugiti“ :biggrin:

  Šaptava, da je moj kao što, fala bogu, nije, sledile bi bračne sankcije dok me ne oslobodi ovakve sramote :whistle:

  Zubarica, previdjaš da ih nismo mi zaposlili…

  Povodom nevaznog,

  Umesto da kopiramo ili negiramo, poenta je raditi i uraditi ono sto je za nas najbolje.

  ako znamo… i umemo…

 13. M

  Bolje bi mu stajalo Mr PiMP…. 😉

 14. Bez Mr, molim 😉

 15. Mahlat,
  u pravu si – PR-ovce plaćamo, iako ih nismo mi zaposlili.
  Jesmo li Njega zaista mi zaposlili, i zaista ga mi plaćamo?

Ostavite komentar