Home / Politika je kurva / Poštovana gospodo blogeri i svi ostali koji svraćate kod mene

Poštovana gospodo blogeri i svi ostali koji svraćate kod mene

dosta Pre nekoliko večeri me kontaktirala Čarolija koja je vodjena idejom Šaputalice otvorila blog Gnevni gradjani zemlje Srbije koji trenutno ima za cilj da gospodin ministar zdravlja, Tomica Milosavljević, konačno, posle svih afera u zdravstvu, resoru za koji je odgovoran a za koji se ne smatra odgovornim, podnese ostavku.

Ukoliko imate nešto o ovome da kažete molim vas, u ime nas tri, da napišete na svom blogu, ukoliko ne blogujete a želite nešto da kažete pošaljite nam tekst, objavićemo ga na blogu Gnevni gradjani zemlje Srbije.

Otvorena je i Facebook grupa Peticija za ostavku ministra zdravlja Tomice Milosavljevića koja trenutno, dok ovo pišem, ima 120 članova.

Peticiju da ministar zdravlja Tomica Milosavljevic svojom ostavkom konacno preuzme odgovornost za do sada nevidjene afere i malverzacije u zdravstvu možete potpisati ovde.

Svoje nezadovoljstvo ministrovanjem ministra koji je izjavio da nije odgovoran za svoj resor, od mojih blogoprijatelja iskazali su:

Čarolija – Ostavka – novi blog koji će možda postati veliki

Šaputalica – Blogerska akcija – „Metla petkom“

Walter – Peticija za smenu ministra Tomice Milosavljevica

Poslednji skaut – Ministre, idi vise, ako Boga znas!

i ja – Hipokrate, prevrćeš li se u grobu?

O konroli kojom ministar zdravlja pokušava da cenzuriše medije pisala je Bedno piskaralo – Kad lekari izdaju recepte za piskarala

Neću da vas molim, prosudite sami da li zaslužujemo bolje ili ne.

Ukoliko mislite da zaslužujemo nekoga ko misli da zvanje nosi i odgovornost a ne samo privilegije uključite se u ovu akciju, potpišite peticiju i napišite nešto na svom blogu. Ako želite, slobodno kopirajte ovo što sam ja napisala i postavite na svom blogu ili postavite samo link ka blogu Gnevni gradjani zemlje Srbije

Raširite ovu akciju, vreme je da se čujemo i da zaista biramo a ne da nam se podmeće.

Znate kako se organizuju skupovi gradjana, zakažu se odredjenog dana u odredjeno vreme a onda gradjani izadju, izražavaju svoje nezadovoljstvo i nose transaprente dok kordog drugova u plavom pokušava da ih drži dalje od onih koji treba da ih čuju.

Na internetu to ne može.

Danas je ponedeljak, 05.07. Predlažem da blog akcija bude u sredu 07.07. kada će svi koji misle da ministar zdravlja konačno treba da podnese ostavku to i napisati na svojim blogovima.

Pročitajte i

Spomenik Juriju Gagarinu – veliki postament, mala glava – sve isto kao u Srbiji

Sve ovo sa ovim spomenikom podsetilo me na to šta nam sve promiče, šta sve dozvoljavamo, za šta sve mislimo da ne možemo da promenimo.I kako razum građanima Srbije već par godina maše i govori – pa, pa... a građani odmahuju i ispraćaju ga sve misleći da će sedeći i zezajući se po mrežama nadjebati ovu ogromnu marketinšku mašinu. Dok im se bolji život smeši samo ko zna koji put kao repriza.

23 komentara

 1. Eh, možda ne bi bilo loše da svi koji u sredu 7-og napišu nešto, da imaju isti naziv tog posta. Čisto zbog indeksiranja stranica na pretragama pa da i tako nekako krene sve ovo. Online PR. Što se tiče mene, ja ću sigurno pisati. 😉

 2. Šežona lova na miništre 🙂 I’m in 🙂 biće tekst 🙂

 3. WrathOfDevil, odlična ideja da svi stave isti naslov, predložite koji.

 4. Još me bole tabani i svrbe dlanovi od višegodišnjeg vežbanja građanske neposlušnosti. Kao brucoškinja, provincijalka upoznala sam Beograd na najdivniji najsuroviji način – protestvujući i šetajući.
  Zov’te me budalom, ali još me nije omrzlo da pištim i vičem „neptravda“ i vrištim na sav glas, ne žečeći da mi IKO crta magareće uši.
  Moram, iako možda svesna da slabo šta menjamo, moram, da bih smela svoju decu da pogledam u oči i opravdam odluku da ostanam ovde.
  DakleM, sreda!

 5. Moj predlog: Za naslov posta ne bi trebalo menjati ništa radikalno pošto se priča vrti već desetak dana, brat gugl je već indeksirao taj naslov, pa neka bude:

  Peticija za ostavku ministra zdravlja Tomice Milosavljevica
  (bez naših slova naravno, Č,Ć,Đ,Š,Ž opet zbog gugla)

  Takođe ne bi bilo loše da se i tagovi na postovima poklope kod većine i stavljati za tagove reči kao što su:
  peticija, ostavka, ministar, zdravlje, tomica milosavljevic, smena, mito, korupcija

  Toliko od mene. Trebalo bi to objaviti i na grupi na FB na vreme da ljudi koji će pisati znaju.

 6. A šta ako do tada podnese ostavku? Ili ako proradi vulkan na Avali? Zezam se (mada – nikad se ne zna – ovo drugo se možda i desi) – vidimo se u sredu…

 7. stizem ! 🙂

 8. m

  Mahlat, samo sam se pitala kada ce se to desiti: da pokrenes nesto ovako. Svakako, vidimo se i cujemo 07.07. uz veru da mozemo mnogo, ako se organizujemo. Pre vise meseci u komentarima kod Dede, a negde i u tvojim napisala sam da blogeri imaju mocno demokratsko oruzje u rukama koje, nazalost, ne koriste. Mozda je ovo trenutak da nesto promenimo, ja se nadam i verujem u to. Poz!!!

Ostavite komentar