Home / Politika je kurva / Skarface, Cosa nostra e capo dei tutti capi

Skarface, Cosa nostra e capo dei tutti capi

Da čovek bude prosto zbunjen da l’ živi u zemlji Srbiji ili na Siciliji, ili gde već. Mafija koliko hoćeš, duvanskih, autmobilskih, prosvetnih, autoputevnih, minimaksimarketnih, gradjevinskih, kreditnih, smsovskih, kladioničarskih i inih samo što još ni jedna nema neko lepo zvučno ime kao na primer “Crna ruka”, ili “Anđeli pakla” i slično, valjda zato što ne deluju organizovano, pred zakonom mislim. Ovde su vam sve mafije dezorganizovane i nezvanične, izgleda. Sad da l’ su to mafije nemam pojma al’ čim se udruže dva čoveka odmah je mafija u pitanju. Ima srpsko novinarstvo da uvede novo tumačenje reči mafija u rečnike.

A naša policija treba da dobije specijalnu nagradu i da im se ceo Interpol pokloni zbog svih onih organizovanih akcija. Neviđeno kako još ni jedna policija na svetu nije ukapirala da treba samo da se organizuje i po’vata one sa kojima se tera godinama. Malo tera a malo saradjuje, sve po potrebi. A ta organizacija počne tako što neko dođe i odruka. Mislim neki član te mafije, čim postane nezadovoljan, on poludi i kaže sve. Kol’ko košta da košta. Posle policija samo izvede tu planiranu i organizovanu akciju.

Popularno to u zadnje vreme u Srbiji. To, mislim, organizacija. Jal ‘’mafijaška’’, jal policijska. Mada, uglavnom o svemu vlada zakon “omerte” to jest ćutanja, to vam je ono kad je sve što se radi privatna stvar i nikako se ne tiče države a ono što se tiče države ne tiče se njenog naroda pošto je narod u ovoj zemlji kolateralna šteta. Šta ćete, svaka vlast mora da ima narod. I tako sve dok neko ne poludi i ne postane insajder, to jest, zaštićeni i povlašćeni.

I da ne pričam ja puno o tome. Čuće se i videti. Nadam se. Činjenica je da Sicilija nismo, ne ličimo ni malo. Da je mafija, nije. Da je organizovani kriminal, izgleda da jeste. Rekoh izgleda, jer vrlo lako može da se utvrdi da nije organizovani kriminal nego samo kriminal a da je problem u tome što nije organizovan sa onima koji moraju da učestvuju, mislim ono – kol’ko sam ja tu dobar.

Mene od toga što postoji svuda mnogo više sekira što smo neorganizovana zemlja. Jer, priznaćete, u nekim zemljama koje stvarno imaju mafije i to Mafije, živi se mnogo bolje nego ovde.

Dakle, ako mi loše živimo i prolazimo kao bosi po trnju zbog gore pobrojanih mafija a još nisu sve pobrojane, tu nešto debelo smrdi. Vreme je da se sazna ko je capo dei tutti capi.

Dakle, Sicilija nismo. Nismo ni Švajcarska iako pokušavaju da nas ubede da jesmo. Šta smo ovako neorganizovani ne zna se.

Tako da ja predlažem jednu organizovanu akciju u cilju sređivanja ove zemlje. I spolja i iznutra. Ko će da je sprovede meni je sve jedno.

Samo ajde polako i redom. Malo je postalo smešno da svaki put ostajemo šokirani postojanjem onoga o čemu i vrapci pevaju samo što nema dokaza.

Muzika je lepa, nije da nije, ne mogu da grešim dušu.

Od ove mi se smučil0.

Pročitajte i

Metro će biti tu dok kažeš – metro! Rekoh i ništa.

Pa čoveče, kad mogu da prodaju karte za Mars koji je, po slobodnoj proceni naučnika, od zemlje udaljen 54,6 miliona kilometara i do kojeg bi put trajao oko devet meseci, pa šta je čudno ako mašu kartama za metro u čiji temelj se još nisu zapljunuli, svi ovi koji smatraju da mogu da naprave metro u zemlji u kojoj vozovi idu sporije nego pre Prvog svetskog rata, odmah treba da kupe mašinice.Za šišanje ovaca.Srećni vam izbori.

Jedan komentar

  1. The Godmother Mahlat.. :mrgreen:

Ostavite komentar