Home / Politika je kurva / Stanislave, preterano sereš!

Stanislave, preterano sereš!

sm

Tragedija u četiri čina.

Mesto: Srbija

Lica: Stanislav u liku milog nam predsednika, narod, to jest masa i neko iz mase, to jest ja.

Prvi čin: Pričaju mi, bio Stanislav u jednom gradu pa se osmehnuo nekoj baki, pošto je u poslednjoj predizbornoj kampanji najviše pucao na mlade, računajući mladi i glupi i matore računajući, će poborave šta sam pričao, i pitao je: Kako je bako? Baka rekla: Teško je, nema se. Stanislav je potapšao po ramenu jer ne može baki da kaže giv mi fajv i rekao joj: Biće bolje, bako – misleći valjda, ajd’ ne seri ionako si jednom nogom u grobu.

Drugi čin: Na televiziji je bila reportaža o ženi koja ima 11 000 dinara penziju, snimili je u Narodnoj kuhinji. Celu penziju, iz dva dela, daje državi za komunalije ali se hrani na kazanu. Normalno, ako nešto ne plati eto predstavnika države koja nema para da seku, plene, iznose i u grob teraju. Stanislav ovo nije gledao, on u slobodno vreme čita tri knjige istovremeno.

Čin treći koji je ovde umetnut samo da vidite koliko je narod blesav: Pre dve, tri godine kod mene u kraju pravljen Puzzle grad. Neko donirao, ne sećam se ko ali to i nije važno, važno je da je taj dao pare i rekao – od ovih para da se napravi to i to. Mesecima su me opsedali raznorazni ludaci iz raznoraznih stranaka da turim potpis na peticiju da se ne pravi Puzzle grad nego narodna kuhinja jerbo smo gladni, žedni i tako to! I onom prilikom sam im kulturno jebala mater a evo i ovom ću – jebem vam mater svima redom, što guzice nećete da mrdnete nego svoj spas samo vidite u tome da ne pocrkate gladni. Crknite! Sram vas bilo! Jebale vas narodne kujne! Marš svi u skupštinski restoran pa žderite o trošku države sa onima koji su vas do toga i doveli.

Čin četvrti: E on se nalazi ovde.

Zavesa se spušta.

E, sad mene interesuje je l’ vi aplaudirate, vičete: bis, bis! Ili niste skontali radnju?

P. S. Da vam pomognem. Stanislav je ovde tragičan lik sa nedefinisanom dozom patetike. Masa i neko iz mase su statisti u kukuruzu. Dobro, nema kukuruza u tragedijama al’ vi zamislite.

Da ponovim svoj tvit od pre neki dan: mnogo mi je žao što nisam golub pa da preletim iznad Stanislava i userem se kol’ko mogu. Koji golub, bre! Dambo treba da budem.

Pročitajte i

Drugovi Hrvati, Tito je deo i vaše istorije

Svet u 21. veku radi na tome da ljude pošalje na Mars, usavršava bioničku ruku, pokušava da otkrije tragove inteligentnog života van ovog sistema, vama je najveći problem kako da se nosite sa sramotom ako popijete kafu, pardon – kavu na Trgu maršala Tita.

10 komentara

 1. :mrgreen: dambo nego šta!
  ima da pokrenem peticiju..ma sad ćeš da vidiš 😀

 2. Mi cemo izmisliti kukuruz u tragedijama. Svima po klip u dupe

 3. Sve bi ja to na njivu.. Pa motiku u ruke, pa zaradi 100.000 din barabo al s motikom…A ne onakvi krmeljavi da otezete te vase debele guzice po udobnim foteljama…

 4. A kako ide ono: „Narodeee moooj! …(čuju se neki životinski glasovi) … Moj narod je izgleda četvoronožnog tipa…“

 5. O

  Dambo, imaš večeru od mene.
  Samo lepo nanišani!

Ostavite komentar