Home / Politika je kurva / Stiropor za jajnike al’ šta ćemo za glavu, tu duva promaja

Stiropor za jajnike al’ šta ćemo za glavu, tu duva promaja

Da rečem nešto za javnost.

Kažu da se u subotu dogodilo ’’najveće dogadjanje naroda’’ još od onog petog oktobra kad se dogodio ’’onaj narod’’ pa otišao kući s mišlju  – e sad se vi dalje dogadjajte kako znate i umete.

Kako znaju i umeju vidimo, svaka čast, a u vezi toga, da je Milošević imao ovoliku podršku Evrope, sveta i medija vladao bi još sto godina i na kraju bismo ga balsamovali a krunu svečano predali il’ sinu il’ unuku.

E, u to Miloševićevo vreme bilo je sasvim legitimno protestovati, štrajkovati, buniti se, sad, bato nije, sve mora da bude u skladu sa Ustavom a naročito po jevropskim standardima. Ne možeš ti kako ti savest i grč u stomaku nalažu, nego moraš da vodiš računa da l’ se to poklapa sa svim onim što je Srbija, to jest, neko u njeno ime parafirao a gde stoposto, nema šanse da nije, nekim sitnim slovima, kao na bankarskim ugovorima piše – pristajemo da nas jašete i mamuzate sve dok nas ne dresirate za medjunarodni cirukus.

Elem, meni se gadi većina tih ’’dogadjanja naroda’’, još od bombardovanja kad je onaj narod visio po raznoraznim mostovima uzvikujući duhovite poruke sa sve onim  – možete da nam pljunete pod Brankov most i sve ostale. Uglavnom zbog toga što se na tim dogadjanjima puca po nekom patriotizmu, daj da nađemo glavu cara Lazara pa će nam biti bolje, daj da otkopamo Dražu, kad će u onom dvorištu da nikne nov Milošević da nam svane, Šešelj će da razbuca haški sud a boga mi i sve ostale, pa zaključno sa Djindjićem, kad god ga neko pomene imam utisak da mi je nabio prst u oko, naročito kad ga pomene onaj.

Da ne pričam o onoj – Srbi, nebeski narod –  mi lepo saopštimo svetu da smo jedini narod koji je Bog lično s neba spustio baš ovde, da mogu da nam rade šta god hoće ali da će Bog, kad tad, da im se osveti, što se u praksi pokazalo kao tačno kad god neku od Amerika zatrpa sneg, negde drmne zemljotres, pohara neki uragan i slično. Vidi bog, nije blesav. Nama posle puno srce. Eeee, imperijalističko fašističko agresorski zlotvori, sad ćemo da vidimo čija nana crnu vunu prede.

Nego, u vezi subotnjeg dogadjanja, sprdasmo se mi na Twitteru, pa je sve ispalo kao ’’onomad’’ u jednom od dnevnika RTS-a: ’’Ova masovna okupljanja ne nailaze na podršku naroda’’. Nije logično ali mi smo dokazali da kod nas i najnelogičnije stvari možeš da uguraš u neki logički sud.

Narod se dogodio zbog sve nekvalitetnijeg života. I trebalo je da se dogodi. I tek treba da se dogodi. Mislim. I u subotu bih se dogodila i ja da to dogadjanje nije bilo pod rukovodstvom SNS-a, toliko protiv sebe ne mogu.

Ja bih lepo krenula, ne da kukam za pare, mislim ja sam jedna od onih koja je umetnost živeljenja bez para razvila do savršenstva, kad nemam meso jedem kolače, nego da kukam da mi ova vlast  skine mooda s mojih lepih zelenih, jer, da izvinete, njihovim moodima nije mesto na mojim očima.  A sve zbog toga što… pa znate valjda šta ima na čelu onaj kome dva jaja stoje na očima. I tu bih lepo, potanko i u sitna crevca objasnila zašto mi smetaju ta  mooda, što objašnjavam ovde, svako malo.

E, na tom mitingu, predsednik SNS-a, onaj što visi na ivici vlasti već godinama, samo što mu se nije omaklo, pričao, pričao i stigao do onog stiropora. Dakle, ne posluša li vlast volju naroda, on će od aprila da sedi ispred vlade, skupštine, na sred Terazija, na naplatnoj rampi, izabraće mesto, al’ će ispod dupeta prethodno da turi taj stiropor da mu ne nazebu jajnici. Dobro, znam da on nema jajnike, u stvari, mislim da nema, ali ne verujem više nikome. Njemu naročito.

I tu pobesnim.

Znate, ja sam žensko, kad popizdim, skačem za oči, na glavu, medju noge, briga me da li će neko da me patosira, šta izgovorim da vam ne govorim, ko, bre, da misli u tom trenutku na jajnike, prostatu, naročito ako upadne u situaciju – ma meka me ubiju, neće da mi bude žao, ja to za buduće generacije! I kad bih krenula da kažem nešto ovoj vlasti, koji bre, jajnici! Koji stiropor!

Mislim, šta je čovek na kraju rekao – vlast je vlast al’ slast je slast, jebo državu i narod, daj ja da sačuvam jajnike. Ili tu prostatu, šta god da ima.

I jutros, ajd’ reko’ da vidim šta kažu na Radio Fokusu, to je radio gde pljuju po svakome sem po novom mesiji i vidim voditelj popizdeo taman koliko i ja.  Ali, nije popizeo što mesiju prozivaju za stirpopor nego kaže:

Petog oktobra su vam kao simbol nudilu stisnutu pesnicu. Mi vam nudimo stiropor!

E, ja vama nudim ovo. Sve dok se ne uozbiljite. A čisto sumnjam.

Dotle se ne dogadjam, bar ne sa vama. Mislim, još nije dunula promaja kroz moju glavu.

Kao što rekoh, šta ako se on doseti da prva ljubav zaborava nema – “To je dobra, čestita srpska knjiga, bukvar i azbuka, jednoga dana svaki seljak će reći: Imam imanje, traktor, stoku i knjigu Vojislava Šešelja, a onaj u gradu će kazati: Imam posao, zdravu decu i knjigu Vojislava Šešelja.’ – Iz knjige “Nije srpski lupati“

Pročitajte i

Spomenik Juriju Gagarinu – veliki postament, mala glava – sve isto kao u Srbiji

Sve ovo sa ovim spomenikom podsetilo me na to šta nam sve promiče, šta sve dozvoljavamo, za šta sve mislimo da ne možemo da promenimo.I kako razum građanima Srbije već par godina maše i govori – pa, pa... a građani odmahuju i ispraćaju ga sve misleći da će sedeći i zezajući se po mrežama nadjebati ovu ogromnu marketinšku mašinu. Dok im se bolji život smeši samo ko zna koji put kao repriza.

10 komentara

 1. Mislim da je smisljeno recen taj stirpor u svrhu marketinga, jer ce to jedino da se pamti sa mitinga i pepricava u narodu kao fora. Sto je vec i postala, u svim novinama, u prolazu cujem stiropor…vec vidjeno, sve!

 2. Znači promaja… mislim ako je to ostalo u narodu. ovaj narod, bre, možeš da uguraš šta god ti padne na pamet.

 3. Izgleda se na tu politiku primam svakih 10-tak godina, Ili će biti da im toliko treba da ga doteraju do balčaka – kako god – nisam bio na pomenutom skupu, ali su me toliko iritirali „urbani, mladi, moderni i duhoviti“ sa twittera, da sam morao da se svrstam na suprotnu stranu. Prosta matematika: ako hoćeš da skineš jedne jajare – moraš da glasaš za neke druge (koliko god ti odvratni bili) Isto kao onomad. A onda mi @RainDogBor ozbiljno priča posle o nekoj „Partiji Mladih Leptirića“ , kao – imam ja za koga da glasam… I tebe da pitam isto: mi ćemo da ih pljujem sve,i da glasamo za neke hare-krišna-aktiviste, a ovi će i dalje da nas jašu? Jel smo mi pobrkali politiku sa psiho-terapijom? Misliš da nekom puca prsluk što mi znamo sve – dok god laprdamo „na suvo“? I još im sami otvoreno kažemo: „Ništa vi ne brinite, znamo mi da ste vi djubrad, ali ovi drugi su nam još manje simpatični. Samo vi nastavite gde ste stali, i ne dajte se smetati……“

  Onda bolje da ćutimo.

 4. p

  U duhu stiropor revolucije sledeci skup bice otvoren adekvatnom pesmom Boba Marlija „Stir it up“…

  Bravo za napisano.

 5. Naročito me uzrujava ono svako malo pominjanje, to mislim što si rekla za prst u oko…majke im ga, dokle će više da se šlepaju na leđima onih što više ne mogu da se brane od tolikog voljenja.
  Popizdim isto kao kad na fejsu vidim da koriste aplikaciju „Zoranovi citati“… :sick:
  A ovaj što će da tura pod guzicu i tervol, samo da mu ne propadne levi jajnik, e ako nas on ne odvede u svetlu budućnost, niko neće. :cwy: :blink: :alien: :ninja: :ermm:

 6. I jes vala, ništa promašila nisi, sa sve Slobom i balsamovanjem.

 7. s

  E pa nemoj tako, stiropor je stiropor :silly:

  Da nema stiropora i plastike, mi bi se smrzli ove zime kako nas lepo greju za to što plaćamo tri puta više nego što treba… :ermm:

 8. Sad će početi da dele stiropor po ulicama. Jeftinije im nego šubare.

 9. S

  Ovo je valjda prvi put da nisam pročitala ceo tekst. Diže mi se pritisak, od svih njih kompletno, a još više od ovog zatupljenog naroda. :angry:

Ostavite komentar