Home / Izgubljena u prevodu / Subota u spavaćici

Subota u spavaćici

A lepo mi počeo dan. Mislim, pila sam kafu i ćutala. I molila Boga da me niko ništa ne pita do podne.

Uključila televizor. Tamo, koji god program obrneš neki se svadjaju a to kao treba da me zabavi. Ili o gripu. Ili kako će možda da pada kiša a možda i neće. Izmedju neko penuša da ćemo pred Novu godinu, za Božić, da dobijemo nešto il’ da budemo primljeni negde. Proverih kad ono beše slavimo Božić, pre ili posle Nove godine. I onda je neko zazvonio na vrata.

Ja u spavaćici. Inače sam tako uvek u spavaćici kad neko zvoni na vrata. Tako neprikladno obučenu intervjuisaše me hoću li izaći na ove ponovljene vanredne izbore u našoj  izbornoj jedinici. Rekla – ne pada mi na pamet. Oni rekli da dele poklone. Ja rekla neću ni za poklon. Bez obzira što neću zamoliše me da glasam za neki broj.

Taman sam pošla da se oblačim kad opet zvono. Ja opet u spavaćici kažem da neću. Opet mi ponude poklon i kažu mi da zaokružim neki broj iako neću.

Onda sam već bila izbezumljena, skuvala još jednu kafu i taman ponudila dupetu stolicu kad neko zazvoni na vrata. Ja opet rekla da neću, tek za njih da neću. Oni isto rekli da zaokružim neki brooj iako neću, a da zauzvrat mogu da dobijem besplatan kardio pregled, ultrazvučni ako sam trudna i da svratim na kafu. Zatvorila vrata i počela majku majčinu, izbore, zemlju, sve što mi je palo na pamet.

Zaključila da uopšte ne treba da se oblačim.

Kad sam četvrti put otvorila vrata mora da sam ličila na ubicu jer mi onaj dečko odma’ rek’o: Ne tražimo ništa, delimo. I pitamo me jesam li siguran glas. Nisam, bre! K’o što vi niste sigurni u to što govorite.

Peti put je neko zvonio, iz neke stranke i tražio ljubimca. Ja rekla da nije tu al’ oni rekli da bi se popeli jer imaju nešto za njega. Ja stajala u hodniku, u spavaćici, čekala da se popnu pa da se popnu i na mene da završimo sa tim lokalnopredizbrnim seksom i niko se nije popeo.

E, onda sam se navrat nanos obukla i pošla napolje da preskačem bare u ulici za koju su obećali da će je srediti kad su me prošli put prepadali neobučenu..

U pošti sam čekala letnji dan do podne sa sve onima koji kijaju, kašlju i licitiraju koji grip imaju, od koga su ga dobili i koje će životinjke da im plate životom.

I onda je monitor definitivno umro. Pa smo išli da kupujemo neke gajtane, digitalne i analogne za svaki slučaj. Nisu delovali na monitor kao veštačka pluća. Pokušali da priključimo na televizor, on nešto učitavao i nije uspeo da učita. Stavili stari monitor.

Pogledam opet TV, svi oni od jutros još na televiziji. I isto pričaju. I isto se svadjaju.  I osetim kako ću da pobesnim.

I počnem da plačem. Ovo je, bre, nehumano. Majke mi  dodje mi da ih tužim za mentalno silovanje. Nego, ispašću ja kriva, pitaće me što se nisam branila. Pa će onda oni mene da tuže za klevetu.

I sad sam uzela jedno kalendarče da precrtavam k’o vojnik, onaj što ga zovu koska i što mu je ostalo najdužih nedelju dana do skidanja, ako da Bog da preživim i fizički i mentalno.

Još malo pa bi trebalo da se spremam za spavanje. Spavaćicu da obučem – ne smem. Na’vatala sam traume od jutros garant’ će neko da mi zazvoni na vrata.

Ostalo mi je samo da čekam da se izaberu da znam ko će ubuduće da me… ono, sa vestima, obećanjima, tranzitiranjima, obećavanjima boljeg života i ostalim.

Pročitajte i

Ispovest: Moj muž – najveći zločinac na svetu

– Pričaj kako si me rodila. – Rodila sam te kao da sam sanjala. – Koga …

10 komentara

 1. S

  Pa sto ne spavas u pidzami? 😛
  Aaa, serem, mnogo sam besan. Rekoh ti tamo.

 2. Pa ti besnoca utice na rod, kad postade besAN :mrgreen:

 3. S

  Ma to ti tako ispadne kad kucas iz nemoguceg polozaja, sa cebetom do nosa. :mrgreen:

 4. E, draga moja, to ti je pogresna procena kad biras. Posle ne mozes da ih se otreses a posledice su nemerljive!

  Tako sad mene teraju da im verujem a vrhunac je papir koji nadjoh da se borim protiv gradnje nekog decijeg igralista jer je NAMA, Srbiji, vise potrebna jos jedna NARODNA KUHINJA!

  More, svi nek pocrkamo.

  Da se borim za narodnu kuhinju 😯 😯 😯 !!!

 5. S

  Ja sam glasala za Raina, a ni kemisku mi nije dao! :mrgreen:
  Pa to ti kazem, jebem ti zivot, treba ti narodna kuhinja, nemas grejanje, ej bre, o cemu mi pricamo u 21. veku!? 👿
  Putovanja, knjige, slike… svasta, ome to jos treba. 😐

 6. s

  MA sta ce nam bona putovanja, knjige, slike ???Nama to sigurno ne treba, ali 100%.Mi se edukujemo i provodimo uz one farmere na tv-u, ima mnoooogo da se nauci od njih.
  Mahlat, ja danas ceo dan bila u pidzami(roze), imala dva puta goste, pitali me doduse sto sam u pidzami, ali eto…ne rekoh nista, a samo sam zelela da jedan, jedini dan UZIVAM.Al’ ne da mi se…Pokusacu sutra ponovo///
  Umalo da zaboravim…dobila od muza mi jedinog diiiivne pantalone(treptanje se isplatilo, thanks za savet hihihi).Propade mi plan za sutra…moracu ipak da obucem nove pantalonice

 7. A ja pred smrt. Poginuh slavno, rasscepih se od rintacenja. Ali sve spremno.
  Junioru cu da kazem sta imam kada sve ovo prodje, ja definitivno idem u Dominikanu, deda ce dobiti svoje takodje, pa svi redom.
  Mislim se sada ovakva akrepasta da li da sutra zamolim goste da ne dodju, moz’da umrem, moz’ da sve isprosipam ili pobrkam. Dodje mi da kukam.
  Sve me boli, ledja, ruke, noge, mozak….
  Odoh da bar malo odspavam, prilicno sam neuracunljiva.

 8. Na istoj smo izbornoj jedinici sestro slatka, i nama se setaju po zgradi svaki dan i zovu telefonom….a poklon mi utrapise ako se predomislim 🙄 👿

 9. Š

  gori neg’ Jehovini svedoci, jbt! 😕

 10. Mentalno silovanje, pravi izraz, za „farmere” k’o bombona… nije nama što nas lažu, već što misle da im verujemo 🙂

Ostavite komentar