Home / Politika je kurva / Seks, droga & Rock and Roll

Seks, droga & Rock and Roll

Ili praćenje situacije

U Srbiji je vrlo rasprostranjen fenomen praćenja situacije. Šta god da se dešava obaveste vas da postoji neko zaduženo lice za praćenje situacije. Zaduženi nikada nije istovremeno i odgovorno lice jer je odgovornost nedefinisana kategorija u srpskom društvu a ima status vrućeg krompira.

Inače to praćenje situacije se svodi na – pratimo situaciju pa ako situacija krene krenućemo i mi. Dotle nema potrebe. Vi ostali ne paničite. Glupo je, ionako pojma nemate od koga se treba čuvati.

I tako sam ja protekle nedelje pratila nekoliko situacija i jedino što sam zaključila, ne u vezi tih situacija nego u vezi onih koji ih prate, je da kad situacija krene ovi što je prate se samo vrte u krug i sudaraju, pojma nemaju kako da obuzdaju situaciju. Njima je mnogo važnije da obuzdaju jedni druge, jebeš situaciju ona ionako ima svoje zakonitosti.

U vezi najnovijeg gripa modna sezona jesen/zima 2009/2010 gos’n ministar neće da kaže ni od koga su naručene vakcine ni koliko, a ni koliko to košta. Može mu se da neće. Isto tako mu se može da izda naredbu da ja moram da potpišem da neću da je primim i da moram to isto da uradim ako je primim. Neće da mi kaže al’ hoće da mu budem deo statistike. A voleo bi i da ja preuzmemo odgovornost pa da mi sutra kaže – Ko te, bre, jebe, znala si da je nova moda, mogla si da pretpostaviš da neće da se primi. Na primer, ako mi za godinu dana izrastu rogovi.

U vezi istog tog gripa – oni što proizvode maske rade u svim mogućim i nemogućim smenama, štancuju maske udarnički, lepo gledaš kako svojeručno, bez rukavica, pakuju maske u kutije. Sad, možda to ide na neku sterilizaciju u šta čisto sumnjam ali i ako ide u apoteci opet neka svojeručno izvadi masku iz kutije i preda je u ruke novom vlasniku. Te maske koje se proizvode dan- noć inače ne postoje u apotekama. Nema.

I još jednom u vezi istog tog gripa – o radu obdaništa i škola odlučivaće ili ministarstvo zdravlja, ili epidemiolozi ili ministar prosvete. Ili svi zajedno što odmah znači da neće odlučiti ništa. O tome da li će poslanici ići na ’’raspust’’ odlučivaće šefovi poslaničkih grupa pošto se oni, jelte, mnogo bolje razumeju u epidemije i vanredne situacije, hoću reći svaki šef poslaničke grupe je neidentifikovanog obrazovanja ali je istovremeno pekar, lekar, apotekar i u zadnje vreme i epidemiolog. Što da idu na raspust oni koji su raspušteni ja ne odgonetnuh.

U vezi Belog šengena – čim nas ofarbaju u belo moći ćemo da putujemo. Ali samo kao turisti! A mi taman rešili da putujemo kao Kolumbo, da krenemo da osvajamo svet i pronadjemo ono što još nije pronadjeno pa da krenemo sa naseljavanjem.

U vezi tog istog Belog šengena – uče vas da Božić Bata ne postoji al’ da ćete od njega dobiti božićni poklon.

U vezi predsednika – pretprošle nedelje je izjavio da Mladić nije u Srbiji jer da jeste on bi ga već u’vatio. Ove je izjavio da će da ga u’vati i da intenzivno traga za njim ovde gde on nije. Šta hoće da  poruči Evropskoj uniji nemam pojma al’ meni poručuje – Mahlat, ti i ja smo vodili ljubav iako se nikad nismo sreli, kako se osećaš? Nedojebano, druže predsedniče, kao i do sad.

U vezi krize – pre mesec dana onaj rok gitarista što nosi kačket na koncertima da ga niko ne prepozna i ne uvali mu jaje u čelo, objavio da smo prva zemlja u regionu koja je počela da izlazi iz krize u koju je uvučena nepravedno i ničim izazvana. Ovih dana nas obaveštavaju da će sledeća godina da nam bude crnja od ove. Što, bre?

U vezi usvajanja – ako do sad niste podlegli europskoj euforiji usvajanja pa niste usvojili ni kucu, ni macu a ni nekog kita, usvojite drvo. Potpišite ugovor sa ’’Telenorom’’, time automatski dobijate drvo i kad god telefonirate vi u stvari negujete svoje stablo koje niste videli, nećete ga videti, ali neko drugi će to raditi umesto vas. Akcija se zove ’’Šuma peva, šuma blista’’. Nastavak ove dečije pesmice je – ’’la-ku-ku-ku-ku-ku-kukuuu’’ al’ to nije u sklopu akcije. Pokažite da vam je proradila svest u vezi očuvanja prirode, to je tako moderno.

I najzad, u vezi praćenja životnih situacija a život vam je ovde sigurna stvar za koju se nikako ne vezuje kvalitet već isključivo kvantitet – smo na broju, na broju smo, situacije su tako praćene, godinama unazad, da će pojedini žitelji zemlje Srbije postati pingvini čim nauče da preživljavaju na minus beskonačno, pojedini dabrovi jer će čitave zime graditi brane a pojedini kaktusi koji mogu bez vode danima.

Problem je što su dislocirani od Beograda koji ima preča posla i koji se izveštio u praćenju toga kad je čiji predsednik prdnuo da bi istovremeno mogao da prdne i naš da ne ispadne da je skrenuo sa puta integracija. Premijer ne prdi kao što inače ne radi ništa. On samo liči na Pašića.

U vezi seksa, ako vam nešto novo padne na pamet, ne priznajte mužu da je vama palo na pamet nego recite da ste pročitali u nekom časopisu, znači palo na pamet nekom drugom, vi fini i pošteni, ne pada vam svašta na pamet, pročitali ste. Odmah prebacite odgovornost na nekog drugog.

Pa probajte tu novu pozu jer vam je u ovoj zemlji jedino seks siguran. Od onoga seks, droga &  Rock and Roll.

Šta su droga & Rock and Roll nećete zaključiti nikada. Koliko god da pratite situaciju.

Pročitajte i

Metro će biti tu dok kažeš – metro! Rekoh i ništa.

Pa čoveče, kad mogu da prodaju karte za Mars koji je, po slobodnoj proceni naučnika, od zemlje udaljen 54,6 miliona kilometara i do kojeg bi put trajao oko devet meseci, pa šta je čudno ako mašu kartama za metro u čiji temelj se još nisu zapljunuli, svi ovi koji smatraju da mogu da naprave metro u zemlji u kojoj vozovi idu sporije nego pre Prvog svetskog rata, odmah treba da kupe mašinice.Za šišanje ovaca.Srećni vam izbori.

11 komentara

 1. S

  Od te vakcine sam konstantno u panici. Sto bre da potpisujem ako je sigurna? 👿
  Ma ne mogu vise ni da slusam, ni da gledam, ubise me u sve pojmove, ovako dislociranu od Beograda, na minus 300. 🙁

 2. Pa da bi usla u statisku koju ce kasnije objaviti, koliko nas je primilo, ko se i pored toga razboleo, ko pretek’o i ko kakve posledice ima. I kako su prosli oni koji nisu primili.

  Pusti ti sve ostalo ako ovo prodje bez statistike, ona nam treba za buduce vanredne situacije da imamo na sta da se pozovemo – prethodna, tudja i od pre Hrista iskustva. Tako se to radi.

 3. ja sam dislocirana, smrznuta i u panici…zato ništa pametno ne mogu da smislim. Mogu samo da spavam i da jedem. Dok ima…

 4. Neki nemaju gde da spavaju i nemaju sta da jedu. Uvek misli na one kojima je gore, to mu dodje neki optimisticni savet aktuelne vlasti.

  Je l’ rek’o predsednik da nije vreme za pesimizam vec za realni optimizam 😯

 5. Ma da mu jebem ja mater, d’izvineš

 6. s

  Dok mi svi o gripu i vakcinama, ode benzin za 5 dinara gore, struja poskupljuje za 33%, ne znam tacno koliko gradova u Srbiji nema vode itd./
  Pitam ja moju sestru, koja zivi i radi u Nemackoj kao zdravstveni radnik: Sele, ima li kod vas ovog gripa svinjskog…?
  „Cega bona?????“, cuje se s druge strane slusalice…
  A jes vala, oni zive na drugoj planeti, rade, putuju, citaju knjige…Ne zamazuju sebi oci nekim tamo virusima…

 7. S

  Kad imamo epidemiju svinja mora da se pojavi i svinjski grip ali nije mi jasno zašto taj grip ne napada svinje nego narod. Izgleda da našim svinjama ni narod ni svinjski grip ne mogu da doakaju. Naroda sve manje a svinja sve više. ❓

 8. Ja pomno pratim novonastalu sutuaciju, pojedinačnu i kolektivnu opservaciju problematike, pa čim identifikujem počinioce manipulativnih akcija biću slobodan da vas informišem putem bloga.
  Jbt, ne da sam savladao ovo, ma kakva desetka bre!
  Odo ja u ministre, a ako posle mene nešto preostane, javiću vam!
  Nisam sebičan, al sam vičan! 😯

 9. Sandra, jos se ne setihda priupitam ove “preko“ kako to kod njih, moracu da se raspitam.

  S. Radulovic, ovde se sve dogadja narodu pa i ovo. Svinje se inače množe u kriznim situacijama.

  NP, za to ti i treba samo da budeš vičan. Ostalo nije obavezno 😐

 10. Poštovani, zahtevam od nadležnih blogera da preduzmu odlučne mere radi obezbeđivanja pune sigurnosti svih građana i da se najstrože kazne svi propusti u vezi sa praćenjem „manipulativnih akcija”. Ja kao komentator neću odustati od koordinirane borbe za očuvanje naših prioriteta, jer situacija nameće „jedan veliki napor” u kome nećemo tolerisati mere subjekata koji nameću druga pitanja. Rezultat naših odluka pretpostavka je prosperiteta naših građana i daljih evropskih integracija.

Ostavite komentar