Home / Politika je kurva / U susret novom ministru finansija

U susret novom ministru finansija

corruption8O ovom potencijalnom ne znam ništa sem onoga što pišu, ali mi je najupečatljiviji njegov patriotizam zbog kojeg je, posle toliko godina školovanja, učenja, briljiranja, kao budući Tesla, kako navode mediji, poželeo da radi kao Dinkićev kurir (!!!) i koji je navodno izjavio:

Bolje da radim u Srbiji za 6.000 evra godišnje nego u SAD za 60.000 $

Pošto ovo jedan pametan čovek, budući Tesla, ne može da izjavi, čvrsto verujem, ovo je samo još jedno zajebavanje već zajebane srpske javnosti, ali ako je baš zapeo, evo, iako nemam, ja ću da se nategnem i dam mu te pare za prvu godinu. Ne mora ništa da radi, ja ću da budem kurir umesto njega, i  Palmi ako treba, samo neka me tako briljantan nauči kako da preživim u Srbiji sa 500 eura mesečno. Još nisam naučila a sve nešto o sebi mislim da nisam baš glupa.

Dečko, ako ovo nekim čudnim Internet putevima dođe do tebe, ne vraćaj se!

Ko da veruje da ćeš raditi za naše bolje ako radiš za svoje gore?

To prvo, a ono drugo, to što tebi nedostaje, livade, reke, staze i puteljci, to postoji još samo u narodnim pesmama i to onim malo starijim, što spadaju u evergrin.

Evo, gos’n Đelić može da ti potvrdi, i njega tako onomad dovukoše. Em se patio godinama na tetkinom kauču,  em šetao neko penkalo što po zemlji što po bilateralnim prijateljicama, jedva živi ostadosmo.

Nego, priča o briljantnim odlivenim mozgovima od kojih jedan treba da se nađe na mestu ministra finansija a ostali na svim onim mestima koje ni puškama ne možeš da otmeš od onih koji na njima leže i kokodaču kao raskvocale kvočke koje nose zlatna jaja a ne mućkove, izvukla je na površinu priču o svim tim mladim ljudima, nadasve genijalnim, koji žive i rade u inostranstvu a koji su tamo otišli da bi živeli a ne životarili, da bi se razvijali i napredovali, u nekim zemljama koje, dajući šansu njima, u stvari daju šansu sebi.

I šta se da zaključiti? Svi koji su otišli pametniji su i obrazovaniji od onih koji su ostali ovde?

Pošto ja živim sa jednim obrazovanim detetom, a zbog nje srećem prilično obrazovanih mladih ljudi, a majem se i po Internetu pa i tu srećem iste takve ljude, imam potrebu da postavim par jednostavnih pitanja na koje bih volela da dobijem isto tako jednostavne odgovore.

Drugovi političari, vi koji obavljate posao za koji se niko od vas nije školovao, da li vi stvarno mislite da ovu zemlju može da spase jedan obrazovan čovek koga ćete okružiti onima koji su kupili diplome dok oni koji su ih stekli od njih i vas, naravno, ne mogu da dođu na red ni za jedan pristojan posao?

Dokle ćete velikodušno mahati šansama ispred nosa onima koji su šansu već dobili, napravili je sami i iskoristili je?

Kada ćete šansu dati onima koji sede i sede, postalju belji od Krkobabića, koji po zakonu nije sposoban da radi, mislim odredi zakon kad više nisi sposoban za posao pa te pošalje u penziju, ali je sposoban da zajebava?

Kada će uslov za bilo kakav pristojan posao, što, da se ne lažemo, jesu i poslovi odnošenja smeća, i ozelenjavanja gradskih površina, prestati da bude partijska knjižica?

Kada ćete prestati da govorite da ste uložili u neke mlade ljude koji svojim znanjem unapređuju neke druge zemlje? Zašto tako velikodušno ne uložite u mlade ljude koji su ostali ovde?

Kad će u ovoj zemlji prestati praksa da roditelji koji su školovali decu, nekom od vaših direktora moraju da plate da bi to isto dete dobilo posao?

Kada će se na nekom odgovornom mestu naći neki mlad čovek koji zna, može i hoće, znate onom mestu o koje se otimate kao lešinari, umesto vaših partijski podobnih kojima dajete ogromne plate u odnosu na srpsku prosečnu?

Kad ćete da depolitizujete život u ovoj zemlji?

Kada ćete prestati sa tom pričom da je sve što je otišlo bolje od onoga što je ostalo?

Za ovo što je ostalo ste odgovorni vi i samo vi.

Su ovo teška pitanja?

E, da, još jedno – zašto nikada, nijedan srpski univerzitet neće imati jačinu kao jedan  Yale University?

Čik mi odgovorite na ovo pitanje?

Foto: theviewspaper.net

Pročitajte i

Spomenik Juriju Gagarinu – veliki postament, mala glava – sve isto kao u Srbiji

Sve ovo sa ovim spomenikom podsetilo me na to šta nam sve promiče, šta sve dozvoljavamo, za šta sve mislimo da ne možemo da promenimo.I kako razum građanima Srbije već par godina maše i govori – pa, pa... a građani odmahuju i ispraćaju ga sve misleći da će sedeći i zezajući se po mrežama nadjebati ovu ogromnu marketinšku mašinu. Dok im se bolji život smeši samo ko zna koji put kao repriza.

Jedan komentar

  1. z

    Ja znam odgovor. NIKAD.

Ostavite komentar