Home / Mislim, dakle postojim / A onda je žaba podigla nogu i rekla – potkuj me, pobratime

A onda je žaba podigla nogu i rekla – potkuj me, pobratime

Ko o čemu baba o uštipcima, kurva o poštenju, ja o gluposti. Kad se ne bavim poštenjem i svakovrsnim kurvanjem sa naglaskom na politici.

Upozorenje – ovo će biti malo dosadan post, ne morate da ga čitate, ja moram da si izbacim svakodnevne frustracije.

Ili – sve teče, sve se menja, samo je u Srbiji žabokrečina. I ubeđuju te da je kreket muzika. Ti slušaš, pokušavaš nožicom da uhvatiš ritam, al’ ne ide, braćo i sestre.

Farmerke za London

Ove nedelje sam pratila srpsko ushićenje da nismo najgori na svetu jerbo i na trulom zapadu mož’ se desi izliv građanskog nezadovoljstva u kome se za pet minuta zaboravi što se građanstvo izlilo na ulice, odnosno pratila sam nemire – Farmerke za London. Sociolozi, normalno, odmah vrisnuli – bulšit, bre! Ako su gladni što nisu krali hleb i mleko nego kradu belu i ostalu tehniku.

Sociolozi i pratioci društvenog talasanja u zemlji Srbiji napomenuli da talas nezadovoljstva neće da se prelije sa ostrva u Srbiju. Em daleko, em još imamo za ‘leba i mleko, em smo svesni toga da će prosečna plata od 350 eura u ovog godini, 2020. da bude 750 eura. Možemo valjda toliko da se strpimo. Uostalom, kad se nezadovoljstvo nije izlilo iz Grčke koja nam je tu preko tarabe, neće vala ni iz Britanije.

I am James. James Putin

Vladimir Putin izronio amfore iz 6. veka nove ere koje još juče nisu uspeli da izrone podvodni arheolozi ekspedicije Instituta arheologije Ruske akademije nauka. Mislim, oni su samo podvodni arheolozi a Putin je uspavljivao tigra, kad je mogao to može i ovo. Za dvadeset godina će se o Putinu ispovedati legende, ima da slušate – a onda je on zategao luk, odapeo strelu, i taman kad pomislite – i tako je Viljem Tel pogodio ne jabuku nego peteljku i prepolovio je na pola, čućete – Putin. Pazite šta vam kažem.

Sad ćete da vidite koja je to mafija

Tako je Ilija Čvorović objašnjavao Đuri i Danici podstanarsku zaveru. Ja, podstanarka zemlje Srbije s pažnjom čitala kako je premijer srpski sazvao hitan sastanak u vezi ovog drugog talasa krize koja, crkla dabogda, možda ima nameru da prođe kroz Srbiju. I saznala da će premijer od danas pa na dalje i ubuduće da osmatra tranzitiranje krize pa ako se ona primakne našim granicama premijer će joj još tu jebati mater poštovanjem fiskalne politike.

Ja, ne smem da viknem – je li bre Čvoroviću, kome ti opet mooda na oči, nama je, bre, ova naša premanentna kriza dovoljna za celu Jevropu, jerbo će premijer da mi replicira da sam čobanka budala koja mu upada u lepo režiran kadar.

Trudna Severina

Došla mi jedna i počela da mi obrazlaže teorije da l’ naš predsednik ima dečka il’ devojku, umal’ se ne šlogirah. Nemoj, sestro, kad te molim, ja ću sve to posle da lajem po blogu pa ću još i da začinim, će me pojede neki mrak. Ajd’ da biramo ime za Severinino Srpče, o tome i novinari pišu. Oni što se plaše da im tviteraši ne otmu ‘leba iz ruku. Ič me ne interesuje koga ima predsednik, ni njegov intimni život, dosta mi je mog seksa sa njim. Onog mentalnog.

Vremenska prognoza

Mirno al’ napeto. Svuda. Sa mestimičnim naoblačenjima. Na barikadama je mirno al’ napeto. Putari su mirni al’ napeti. Kupinari su mirni al’ napeti. Malinari više nisu, njima su obećali razvedravanje.

Jedna reka a sto muka šta da radim ja

Ovaj, jedan most. Novi most na Adi Ciganliji biće otvoren u subotu i nedelju za gradjane koji će od 9 do 19 časova moći da prelaze s jedne na drugu obalu Save. Kad kroče na most u kutiju da ubace paprić sa pozdravima i željama kako most da se zove. Da pređu. S druge strane opet da ubace papirić ako su se tokom prelaska ushitili i predomislili. I tako nekoliko puta. I da obuju tihotapke da ne sjebu još nedovršen i zvanično otvoren most, kao što su savetovali novinarima onomad. Da ne pljuju u reku. I ako ikako mogu da se uzdrže od bacanja s mosta, neće most dobiti ime po nekome od njih, predsednik je već rekao šta će mu ispuniti srce. Al’ šta fali da nas malo zamajavaju.

Mahlat u raljama života

Cele nedelje sam pretresala ženske forume, moderne žene, žene 21. veka,  šta mori žene, čemu se žene raduju, šta ih interesuje, je l’ heklaju, gledala kako to rade drugi da bih mogla da tetkarim kako treba. I da vidim da nisam slučajno promašila temu.

Tri stvari koje muče žene i koje ne mogu da dovedu u red da bi bile srećne su, ovim redom:

muškarci

seks

sopstvene sise.

Sve ostalo može da bude al’ ne mora da znači i nije važno.

Ovo me totalno dotuklo.

Al’ da podignem nogu i kažem – potkivaj – neću vala pa nek crknem! Never.

Pročitajte i

Telma i Luiz

Ti si, draga moja, IPAK, samo žena u svetu koji se organizovao i iskrojio prema muškarcima.I muškarci brane taj svet. Ništa čudno, odvajkad je poznato da svako brani zauzetu teritoriju, raznoraznim sredstvima, pa i onim najsramnijim, ko te pita. Nijedan rat ne bira sredstva pa ni rat polova. Ali to ni po jada.Jadno je što postoje horde žena koje brane taj muški svet. Od kojih je teško biti glasniji.Koje ne interesuje zbog čega su se borile od Klare Cetkin do danas, žene na svim kontinetnima, svih boja kože, svih godišta.

2 komentara

  1. ja tebe volem.
    al’ ti to znaš odavno.

Ostavite komentar