Home / Politika je kurva / ALL' FOOL-S DAY

ALL' FOOL-S DAY

Svakog dana mislim da je prvi april. Al’ po ko zna koji put je ispalo isto, ja samo lepo mislim. Zažmurila sam i brojala do sto.

Iznevjeri mene moj predsedik i ode u prijateljsku i ničim izazvanu utakmicu u Rumuniju. Jedoše, popiše, zabaviše se. Ko je kome dao autogram, na kraju, ne znam, nisam prisustvovala. Da l’ je u tom trenutku gospodin predsednik, u sebi, pevao Šta bi dao da si na mom mijestu, na la-la-la, ni to mi nije poznato. Kao što mi nije poznato gde mu pade na pamet da dovede gospodina ministra i da l’ mu je ovaj pevao na uvce Sve ću da ti dam samo da zaigram

Da će da uda tamo milu mi i rodnu zemlju pa da razumem. Al’ neće jer joj miraz nije spremio. Ama, baš nikakav. A ni kuma joj nije našao. Ono malo prijatelja što je ova zemlja imala se tokom godina razbežalo. Ostale su samo uspomene.

I tako, kad ovaj naša jadna, zbunjena, zemlja ugleda gos’n presednika, upita ga Šta ima novo kod tebe, bez obzira što joj ovaj odavno izgleda Malo čudno u kaputu žutom krojenom bez veze.

Ovaj je pogleda i kaže: Ne gledaj me tako, šta si ti, Glavni junak jedne knjige, došao si da se žališ, Pljuni i zapjevaj…

Ukapira zemlja da tu Ima neka tajna veza, Nakon svih ovih godina i ode. Da l’ U planine il’ na neko drugo mesto, ne znam. Kao što ne znam da li je, onako, elegantno, zatvorila vrata jer je lepo vaspitana ili ih je tresnula da mu se cela zemlja tresla.

Ide zemlja svojim ulicama i misli, u sebi, Da mi je znati koji mu je vrag…mora da je bilo neko Loše vino, i tako, idući i misleći što, bre, više Milicija ne trenira strogoću, vide, jadna, da su joj se i Ulice napile, sve joj se nešto izmešalo. Uopšte više ne može da gleda u curice. Nema više tih ulica.

Šeta zemlja i sve sama sebi: Dede, bolan, sjeti se, de, tako ti svega

Smrče se, vidi zemlja, Noćas je ko lubenica pun mjesec, i najzad ukapira što je gospodin predsednoik vodio gospodina ministra, pa, oni su rasli uz iste pesme. Rešio čovek da evocira uspomene iz perioda odrastanja pa kol’ko košta da košta.

A kol’ ko će da košta, čućemo. I mi i zemlja. Samo što mi, kao, ne znamo odakle zemlji pare za prijateljska putovanja a gos’n predsednik nema pojma. Nikako mu nije jasno odakle mu Lova da plati to “kol’ ko košta da košta” kad mu stalno govore da je siromšan. A zna se da je siromahu skupa i jedna obična šatorska pesma.

Al’ odraslo ne znači i doraslo, a ti nedorasli mnogo vole da pevaju onu: Eto baš hoću!

A onda zemlja reče reče Drugovi i drugarice, Evo zakleću se, ovako neću Doživjeti stotu… Ni pod razno… A ni vi sa mnom…

A vi gledajte šta ćete.

Što se mene tiče, Ne računajte na mene.

I tako, dragi moji i drage moje, Svi marš na ples!

Ederlezi!

Pročitajte i

Spomenik Juriju Gagarinu – veliki postament, mala glava – sve isto kao u Srbiji

Sve ovo sa ovim spomenikom podsetilo me na to šta nam sve promiče, šta sve dozvoljavamo, za šta sve mislimo da ne možemo da promenimo.I kako razum građanima Srbije već par godina maše i govori – pa, pa... a građani odmahuju i ispraćaju ga sve misleći da će sedeći i zezajući se po mrežama nadjebati ovu ogromnu marketinšku mašinu. Dok im se bolji život smeši samo ko zna koji put kao repriza.

18 komentara

 1. U razdeljak te ljubim ljuuuuuubim 😆

 2. Rokaj madorljina, bjeri , bjeri…. 😛

 3. d

  Pa to bre!!! 🙂
  A ne k’o oni klasicari… I to mi je neka muzika?!?
  Sonata broj 9….5.simfonija… 3 stav… 🙄
  Od toga nema posta! Mozes da sastavis tablicu mnozenja… eventualno! :mrgreen:

 4. S

  Pa i ovde ima jedan broj, a to je broj četiri.

  Četiri crne rupe koje će da nas progutaju!

  A posle toga jovonanovo pa sve iz početka 🙁

 5. S

  E moja Mahlaticka, a kud ti „Brushalter“, „Gacice“ i to? 🙄

 6. S

  Mislim, mogla si da zaradis neki poJen kod PreCednika, ministra za kulturu, finansije… :mrgreen:

 7. Sve ce to, o mila moja, prekriti ruzmarin, snjegovi i sas.. 🙂

 8. D

  Zar nam je do plesa posle svega sto ti napisa ovde? Mozda je sada vreme za jedan Marš na Drinu, pa kriza je, zaboga! 😯

 9. s

  Hop-Cup Mahlat, Za Esmu i Selmu si lepo to zakopcala Dugmencetom.
  Nisi rekla da se svi kunu u Kosovsku i ne kazu Nista mudro i zbog toga Patim evo deset dana, a sa time su dosadni kao Pediculus Pubis. A tamo su i Bitanga i princeza i oni bi da nam rade ono sto se radi Na zadnjem sedistu moga auta. Samo neka znaju da Ne dese se takve stvari…
  Zamisli da te cuju i slobodno im reci Lazes.
  A Zemljo moja Da te bogd’o ne volim Dosao bih da ti kazem da odlazim, da Tramvaj krece je ni Nakon svih ovih godina nije nista bolje. Jer kad ostaris Sve je isto kao lane – Drugovi i drugarice Djurdjevdan je, Lipe cvatu i jos uvek je Lose vino.
  Aiaioo radi radio i to je jedino sto radi kod nas. Evo, zaklecu se da bi bilo bolje Da sam pekar, bar bi bilo neceg da se pojede. Zato I kad prodje sve, pevacu i tad.
  Sve ovo Mogla je biti prosta prica da Milicija ne trenira strogocu pa zbog toga Pristao sam bicu sve sto hoce i mogu samo da kazem Goodbye America Milovane.
  Zar ne vidis da si ti Mahlat Glavni junak jedne knjige i da Ima neka tajna veza koja te vezuje sa svima nama. Ipak, pozeli neko pismo makar to bilo garantno pismo jer je ponovo kao U vreme otkazanih letova pa Zaboravi ako mozes sta se sve desavalo.
  Sta je , tu je Meni se ne spava i zato ti pisem ovo pismo.
  Ha,ha,ha

 10. Hvala 😀

  sad je kompletno

 11. Š

  Una mattina mi son svegliato
  O bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciao ,ciao
  Una mattina mi son svegliato
  E ho trovato l“invasor ………. 😆

 12. Š

  a možda je bolje:
  Avanti popolo, alla riscossa
  Bandiera rossa, bandiera rossa
  Bandiera rossa la trionfera
  Eviva il comunismo e la liberta! :mrgreen:

 13. Sapke, bolje ova druga, to znaci da smo se probudili 😆

 14. A danas:
  Drugogaaa aprilaaa, dobio sam krilaaaaaa…
  I odletesmo u K :mrgreen:

 15. d

  Najbolje neki alko-shlager, od Tozovca… 😀

 16. s

  Šapke
  Go West

 17. Ok, ja priznajem da sam nepismen, fudbal gledam preko radija, za Bijeli Cipzar nikad čuo i gledam da se uklopim… trudim se da me ne primete u gužvi.

Ostavite komentar