Home / Srbija medj' šljivama / ’Bem ti društvo čija se zrelost ogleda u poštovanju zabrane pušenja

’Bem ti društvo čija se zrelost ogleda u poštovanju zabrane pušenja

dimDakle, od 11. novembra, ko god bude hteo da puši moraće da ide u neku šumu i to pazeći na ’’vozni red’’ šumara.

I to me kao ženu, strasnu pušačicu (eto vam ga rodnosenzitivni jezik) uopšte ne pogadja. Pogadja me, bre, ludilo. Konstantno!

U ovoj jadnoj zemlji ništa ne funkcioniše kako treba a da dokažeš da ne funkcioniše ima da rodiš mečku, što bi rekle babe, od toga da nas ponovo onaj napuderisani epidemiolog ubedjuje da smo svi prokuženi i da treba da se vakcinišemo protiv onoga za šta su dokazali da baš i nije toliko opasno, neće dozvoliti da propadne Miškovićeva investicija taman svi pocrkali, prodaje mesa kome je istekao rok trajanja, uvaljivanja smrdljivog mesa (uvalili meni pa ja vrištala k’o blesava), prodaje antibiotika sa takodje isteklim rokm trajanja, prodaje testova na narkotine koji svima pokazuju da su malo naduvani, od klinca u pubertetu do askurdjeda, nema, bre, šta neće da podvale. Ovo ulje iz robnih rezervi, ako ste obratili pažnju, ima boju tek da naslutiš da je žuta, kako sam paranoična ubedjena sam da su ga razredili vodom.

U ovoj zemlji ako pokušate da dokažete da nešto nije kako treba u startu znate da nećete uspeti ali da će oni vas, ako pokušate, ubediti da ste spremni za psihijatrijsko posmatranje. Niko onda i ne pokušava.

Nego, nema, bato više da se puši. I ima da se poštuje zakon. Rek’o ministar zdravlja, onaj što ima obraz ko pancir prsluk, ne mo’ž ga pogodiš da pocrveni ni u ludilu. Kad mogu Turci možemo i mi, citiram gos’n ministra: ’’ „Bilo bi dobro kada bi takvih primera bilo više. To bi značilo da smo kao društvo zreli. Ako je mogla Turska, koja je prva na listi pušača, da zabrani potpuno pušenje svuda, ne vidim zbog čega Srbija ne bi mogla da napravi civilizacijski iskorak u primeni ovog zakona i vrlo brzo posle toga usvoji i zakon o potpunoj zabrani“, rekao je Milosavljević. ‘’

Digla mi se kosa na glavi. Jebogadagajebopostoputaidabogdaseopetušinuo civilizacijski iskorak! Taj, nepušački! Agituj, bre, za još neki civilizacijski iskorak! Vraća nas sa kompletnom gesedamnestovskom svitom sto godina unazad kad god zine a nameće mi da sam civilizovana ako ne pušim!

Ima da ostanem divljak! Gotovo! Ako se divljaštvo ogleda u tome što pušim.

Inače, pre neko veče pozvala koleginica mog ljubimca koja je trenutno u Njujorku i takla se tog pušenja. Ne može nigde sem na ulici. I Amerikanci civilizovani kao Turci, bog te mazo, a dalje su od Turske nego mi. Ali, jerbo svako ludilo ima ono ali, kaže (još nisam bila u Njujorku, ko jeste skoro neka potvrdi ili opovrgne) drogiranih i pijanih u po’ dana u po’ noći ima koliko joćeš. Takodje i usranih i upišanih ali oni su beskućnici pa iako smrde ne vode se kao oni koji ugrožavaju zdravlje drugih. Ovde sam, kaže ona, shvatila svu apsurdnost tog zakona protiv pušenja. Možeš da budeš trešten pijan, da povraćaš, prepadaš ljude, drogiran, kakav god hoćeš, niko te ne gleda, ako tako lud, pijan i drogiran nekoga napadneš sudiće ti se letnji dan po podne sve po onim amandmanima i presedanima, zakon je zakon, al’ ako prikuriš tamo gde ne treba, kreću vatrogasci i specijalne jedinice sa sve helikopterima vičući – baci cigaru, opkoljen si ili pucamo! Posle nam pričala koliko je jeftina hrana tamo u Amerikama pa ljubimac i ja kontali da l’ nam se isplati da skoknemo da napunimo frižider ili da i dalje titramo Miškoviću. Nego to nije tema.

„U strategiji Ministarstva zdravlja do 2015. godine planirano je da se svake godine za jedan odsto smanjuje broj pušača“, precizirao je pancir obraz ministar Milosavljević. To što ćemo u medjuvremenu da pocrkamo od njegovih zajebancija sa vakcinama, lekovima, citostaticima i što nećemo stići na red da nam prethodno postave dijagnozu jerbo se na preglede čeka po par meseci, o zračenju da ne govorim, lepo procene kad će neko da umre pa mu zakažu zračenje za posle toga. Da ne šteti državu.

I ne bih se ovoliko nervirala, majke mi, da ne pomenu taj iskorak u civilizaciju. Da ga jebala ponovo!

Nama su oduzeli civilizaciju!

Ima da budemo kao tamo po Amerikama, možemo da se drogiramo i opijamo, bar će nam biti lakše da podnesemo ovo svakodnevno ludilo al’ a pušimo – joCk! Nije civilizovano.

Da ga jebala….

Pročitajte i

Kako nas je zajebala nepismena Srbija

Osvanulo postizborno jutro u Srbiji. Sunčano. Atmosfera međ’ intelektualnom elitom (bokte!) zgusnuta do pucanja. Juče …

20 komentara

 1. Da ga jebala! Mnogo sam besna 😈

 2. makar se zna datum do kojeg ćete ladno pušiti 🙂

 3. Mi smo, bona, ispušili i ‘ladno i vruće i ono izmedju 😯

 4. S

  Jes’ vala, jebala ga civilizacija, govna jedna. A sto zivimo ispod svakog civilizacijskog nivoa, to nije vazno. Nek’ oni samo odrzavaju svoje plate na odgovarajucim nivoima, nas ko jebe. Uh!!!!!!!!!!! 👿

 5. I ovako će 2012. biti smak sveta, čemu ostavljanje duvana?

  Inače, dobra ti je ova – pancir obraz :).

 6. Kako 2012. kad najavljuju solarnu oluju 2013 :mrgreen:

 7. m

  Ma, ima da pušim!!!
  Nisam znala da su baš tako utanko precizirali od kada je zabranjeno. A u koliko sati stupa na snagu?

 8. Pa valjda tačno u podne kao i svi dvoboji :mrgreen:

 9. Nemojte, ljudi, k’o boga vas molim. Za 30 godina ćete kukati. Ovo je jedan od retkih tekstova na ovom blogu sa kojim se uopšte ne slažem, te moram da koristim glupu, ustaljenu rečenicu: to je za vaše dobro.

 10. S

  Obožavam svoje pravo na to da ne budem u pravu! Ako ću da ubijem sebe pušeći, ima da se ubijem na dati način, i nema tu ko šta da mi se meša.

 11. Da ga jebala! Nekog ću onda siiigurno da biiiijeeem. 👿

 12. @Iva, uz dužno poštovanje, posle svih otrova kojim nas kljukaju i kojim su nas posipali, nekako se najmanje od duvana plašim. A i što reče @She, moj život, moja stvar. Ne radi se o tome je li zdravo ili nije, svi znamo da nije, radi se o licemerju. Ovog sa pancirom.#$%&/@

 13. Iva, svi mi znamo štetnosti pušenja a i osećamo, kao što reče Šapke ne radi se o tome već o licemerju. Mene će licemerje pre ubiti nego pušenje 🙄

 14. Aaaa, čekaj da zapalim pljugu. Kad god čujem da mi neko palamudi o štetnosti pušenja, ja imam želju da zapalim dvaJes’ cigareta od jednom. Ne može bre državi više da bude stalo do mene nego meni. Tačka. Priču o “pasivnim“ pušačima ne gutam. Tačka.
  Zabrane pušenja poštujem, zaista. Ali mene bre niko ne poštuje! Ja imam svoje ljudsko zagarantovano pravo da pušim. I u ovom ludom svetu, sa toliko alternativnih načina života, ja li ću budem satanizovana, zato što pušim. Ne dam! I ima da se svađam. I to JESTE vrhunac licemerja. Pogotovu u ovom cirkusu od države, gde treba toliko bitnije stvari da se rešavaju i da se vodi računa, ti ćeš meni moje cigare da oduzimaš, koje mi pomažu da skroz ne oblajznem od ovog ludila.

  Divljak sam i ja! i ima da budem!

 15. E ako…jedva čekam da im teram inat. Ima da pušim gde ja hoću, pa neka me hapse. Jebo ga otac da ga jebo, pancirski. 👿

 16. kljucna rec svih vasih izjava je LICEMERJE !
  pored ovoliko gladnih, bolesnih, nezaposlenih…. svih nasih problema,
  vlasti naglasavaju probleme gej populacij `oce da ih stite, brinu se o nasem zdravlju – zabranjuju pusenje kao civilizacijsku tekovinu….. strategija: vina i igara da skrenemo paznju sa pravih problema…

  a da ih ipak sutnemo …? :mrgreen:

 17. e ovo je prava slika :mrgreen:
  i sad cu morati da pusim po ulici jbt 😯

 18. L

  Ako ce zbog pusenja neko da me kaznjava i hapsi, neka. Samo nek` mi donesu cigarete u zatvor 8)

  „Da ga jebala„! 😀

 19. A

  BRAVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…i nisam bila u New Yourk-u ali zivim u Americi..i drugarica ti je u pravu… drogiranje sto ilegalanim tako i legalnim drogama, alkoholizam, nemoral bludi..sve je nekoko shvatljivo i za sve ima opravdanje…ali kad izaden na cestu (sto ni meni ne smeta)i zapalim jao da im vidish pogleda….vecina ih cak i prede ulicu da slucajno ne udahnu sekundu dima ….grrrrrrrrrrrrrr shvatam ti bijes i ljutnju….i ja se veoma zapalim na tu temu …eto odma sad moram izaci na pauzu i zapaliti :)))..predivan text!!!

Ostavite komentar