Home / Srbija medj' šljivama / Čekajući da mi na dupe lupe pečat „EU approved“

Čekajući da mi na dupe lupe pečat „EU approved“

Dok ne dobijem ovo  ovde 

Ne smem da dozvolim da se moja kuca pokaki u parku. Kad vidim ljudsku kaku, a vidim počesto, prosto neverovatno gde čoveku padne na pamet da se olakša, da gledam da ne ugazim i ne osvrćem se da neko ne pomisli da sam ja.

Svaki put kad prođem pored poštanskog sandučeta prezrivo da ga pogledam.

Smem da glumim Đilasovog statistu među pilonima, doduše napredovala sam od kukuruza, ali ne mogu a imam internet 16 i slovima – šesnaest kilometra od Beograda.

Smem da školujem dete ali ne smem da znam od čega boluje, ima ko će.

Mogu da radim za 20 i slovima – dvadeset hiljada, koje vrede, brat bratu kao 500, 600 eura u Europi al’ ne smem da pitam kad će mi ih dati, nije pristojno u vreme krize. Kad dobijem da pitam pošto Beograd.

Svaki put kad vidim ministra inostranih poslova da zapevam – Pekar, lekar, apotekar, i da ne budem ljubomorna, ko mi je kriv što se nisam dupetala do ministra.

Ako želim da zamenim wc šolju da zatražim građevinsku dozvolu, postavljanje građevinske linije i eventualno zakupim bilbord ispred zgrade da moje komšije koje arlauču, trče u klompama i zavijaju po pustom turskom sa osvrtom na jodlovanje znaju šta spremam i ne budu uznemireni. Strogo da vodim računa da šolja odgovara prosečnom europskom dupetu.

Klimu da premestim na zid koji gleda na dvorište iako moj stan ima pogled na ulucu, nije lepo da narušavam fasadu. U centru Beograda i dalje mogu da kisnem iako ne pada kiša.

Moram da znam da i pedofili imaju ljudska prava.

Kad god čujem kako predsednik ove zemlje kaže – ja sam znao da neće bude baš lako al’ srca ni duše nisam imao da kažem narodu šta nas sve čeka – da znam da bi mi to rekao i kad bismo se sreli, samo što bi me možda posadio u krilo kao i svako dete koje lažeš da ćeš mu kupiti biciklu kad dobiješ platu. Ili ako bude imalo sve petice. Da budem srećna.

Bilo bi uputno da recikliram svoj otpad. Kako? Jebem mu, ako mogu da živim u Srbiji a da izgledam normalno mogu i za to da se snađem.

U krugu dvojke ne smem da čuvam koze i pernatu živinu.

Kravi da pevam svetske hitove ako hoću da mi daje više mleka i ne rkne kantu kad je napunim.

I najzad – od pre neki dan ne smem da zlostavljam i na kraju ubijem iz strasti, bubamaru, mrkog medveda, leptira kupusara, dabra, vuka, risa, bogtemazo, i neke vrste ptica, nisam mogla da popamtim.

Za slepe miševe odavno znam, od onda kad nam je uleteo u sobu. Nismo ga ubili, majke mi, sam je sumanuto udarao u zidove dok se nije sam ubio i pao. Samo smo ga pokupili i rknuli sa trećeg sprata. Sutradan pročitam da su zaštićena vrsta i da mogu čvorka u letu ako me neko video. Rekla ljubimcu – sledeći put kad neki uleti, skačemo mi, on neka ostane.

Nego me interesuje sledeće – malo, malo, pa nam uleti neki stršljen u sobu. Ja izletim, zamandalim vrata i ostavim ljubimca da se rve sa njim pa da me pozove ako pobedi. Sad više nisam sigurna da postupam po pravilima i interesuje me da l’ odma’, čim uleti stršljen, da ubijem ljubimca. Dok utvrde zašto sam, da l’ je zaslužio, mogu se udam još jednom.

Mrkog medveda ako sretnem pristojno ću da se povučem u kraj i kažem – aj’ prođi prvo ti.

U mravinjake neću da sedam. Neću ni u koprive, šta znaš.

Zeca koji živi sa nama, mi smo prvo mislili da je on naš kućni ljubimac al’ saznadosmo da smo mi njegovi, uredno hranimo, puštamo da gricka kablove, kaki po ćoškovima i zovemo ga – srce, i dušo.

Je l’ može sad pečat?

Gaće sam odavno skinula.

Mis’im, videla sam da se ne isplati oblačiti ih, čisto gubljenje vremena.

Umal’ da zaboravim – europske žene imaju G tačku. Već nekolko godina. Skoro su nas obavestili da one imaju i Y tačku i da bi bilo uputno da i mi utvrdimo gde nam je ta tačka ako mislimo da imamo seks sa još nekim sem sa ovim našim seksualno priprostim balkancima. Ona je tu negde, od Albukerkija levo.

Juče pročitah da postoji i U tačka. Ona je od Albukerkija desno. Valjda.

Nemam vremena da tražim.

To kad postanem Europljanka pa ako zatreba.

Može valjda pečat i bez toga.

Pročitajte i

Kako nas je zajebala nepismena Srbija

Osvanulo postizborno jutro u Srbiji. Sunčano. Atmosfera međ’ intelektualnom elitom (bokte!) zgusnuta do pucanja. Juče …

17 komentara

 1. E, ovo je pravi opis te EU u koju nas tjeraju…

 2. G

  „ako mogu da zivim u Srbiji a da izgledam normalno mogu i za to da se snađem.“ – hhahhahahah 🙂

  Nema pecata bez proterivanja kajmaka i belog sira, draga moja a bogme i domace prepecenice… Mozda i ajvara i tursije i slatka i dzemova….

  Sta li cemo mi zene da radimo kad uistinu postanemo Europljanke ? 🙂

 3. „… Kad god čujem kako predsednik ove zemlje kaže – ja sam znao da neće bude baš lako al’ srca ni duše nisam imao da kažem narodu šta nas sve čeka —“

  Srce naše ne damo te ni za sto Gadafija, duša od čoveka ovaj naš predsednik države

  #haha =D

 4. A

  hahahhahhaa jao sto me nasmija hahhahahah mislit ce ljudi ovdje na poslu da sma prolupala koliko se smijem a sama u office :)))))

 5. Ne bih da te plašim, ali na ovom blogu postoji pisani dokaz da porodično planirate ubistvo svinja (komada 2) sa predumišljajem. Umesto pečata može lako da se desi da robijaš zbog butkica.
  Uz to, nesmotreno si opisala kako uživaš u mučkom zlostavljanju paprika.

  Bilo bi dobro raspitati se kod nadležnih hoće li otvarati Narodnu kancelariju za zaštitu letećih evropskih vrednosti. U Srbiji ima osamsto hiljada zainteresovanih za čuvanje bubamara, šišmiša i mrkih medveda.

 6. N

  Vrata od terase su mi otvorena, a ja se smejem naglas, a prošlo jedan noću. Šta znam, možda je i to neki harasment komšija. A to što su oni meni svojim renoviranjem uništili cveće, nema veze. Možda mogu da ih tužim za zlostavljanje cveća?

 7. Šta li vam je smešno da vas čovek pita, ovo je tragično 🙂

  Elfish, kad ja lajem, al’ to je bilo pre zakona, valjda ne može retroaktivno :mrgreen:

  Nado, ti probaj, možda i prođe, i ne sluti, neću sutra smeti da se sagnem da pomirišem cvet, od’ma će neko da vikne da zlsotavljam cveće 😆

 8. I

  …nisam razumela ni vas kao ni ostale koji slicno misle, kojima je ok da kuce kake po ulici samo zato sto ima i ljudske stoke koja to radi, koji ne razumeju da to famozno postansko sanduce mora da ima veci prorez za ubacivanje posiljki jer se u poslednjih 50 godina sve promenilo pa i velicina posiljki,sta je lose u tome da necije punoletno dete ima prava na sopstvenu privatnost kod lekara a niko vam ne naredjuje da ga skolujete…kao sto detetu niko ne naredjuje da vam ne kaze sta ga boli… stvari uvek mogu da se tumace tako da i ako imaju smisla, da se izvrnu ruglu….ja nekako ne mislim da sve ovo gore ima ikakve veze sa predsednikom lepotanom i evropskim pecatom, nego na to gledam kao na civilizacijska dostignuca…ali kapiram da ima i onih kojima se tako ne cini…

 9. Da Vam objasnim:

  kuce smo vaspitali, sa ljudima nam nije uspelo, za kuce usred Beograda imate prateću opremu ako se ukake i vrlo malo javnih toaleta za ljude a da ulete u prvi kafić ili restoran ne mogu, rezervisano samo za goste;

  u poslednjih 50 godina se veličina pošiljki zaista promenila, uglavnom ih dobijam elektronski;

  postoje i maloletna deca, ako vam nije bilo poznato, pročitajte malo zakon;

  država nas primorava da školujemo decu, suprotno je kažnjivo;

  i da zaključim – ja ne razumem one koji tek sa zakonima postaju civilizovani, odnosno one koje zakon primorava da budu civilizovani.

  Ovo za predsednika ne mogu da objasnim, besmisleno je, neki ga slušaju a neki gledaju, neka ostane na tome, svakome ono što mu je potrebno. Čak i od predsednika.

 10. I

  …evo ovako, ja zivim u Hilandarskoj ulici i nisam za svih dosadasnjih 36 godina videla ni jedno ljudsko a dete mi ugazilo za njegovih 5 bar u deset kucecih…ja osim mailova dobijam i na primer racune, koji vire iz sanduceta…zgrada predratna, takvi joj i sanducici…naravno da postoje maloletna deca, ali su od uvek tj.bar od kad sam ja bila dete postajala poslovno sposobna sa 15, tolilko da mogu da rade i zaradjuju…pa ne vidim u cemu gresi zakon ako im dozvoljava da imaju pravo i na poverljivost informacija o sopstvenom zdravlju od istog uzrasta, dok im se ta delimicna poslovna sposobnost ne ospori da ne stete sebi…sto naravno ne znaci, da ja nisam uvek prvo zagrlila moju mamu kao sto moje dete uvek prvo zagrli mene kad je sranje…ali, ne vidim da propisu ista fali…
  …drazava primorava roditelje da skoluju dete do 15, sve posle toga nije kaznjivo…tako jos od komunizma…prvog dana u Petoj bgd jos davih dana vam govorili…ako ne ucite, ispisite se…srednja skola nije obavezna…
  …civilizacija i jeste pocela tako sto su nastala pravila koja su vazila za sve…na zalost, ljudska priroda je takva da bez pravila i sankcija ne bismo odmakli dalje od anarhije…tako od pre Rimljana, ne vidim da su Srbi tu nesto izuzetni…
  …a predsednik? pa tu smo se slozile…lepotan mu je nickname jos od izbora 2000, bila neka radijska kampanja …glasajte na Cukarici il tzko negde, za BT, to je onaj lepi… 🙂

 11. E pa ja sam videla, isto kao što osećam koliko smrde haustori po centru.

  Nemam ništa protiv vašeg stava, da ne daj bože, sutra, Vaše dete može ozbiljno da oboli u 14, 15, godini i da jednostavno neće da Vam priča o tome jer je to jednostavno njegovo pravo i jer su lekari tu da ga leče, vode brigu o njemu i roditeljski ga posavetuju, Da sutra neka devojčica ostane u drugom stanju i da to njeni roditelji ne treba da znaju… onda bi zakon trebalo da bude promenjen pa da deca postaju punoletna onda kad steknu pravo da ne moraju ništa, ovako ne moraju da kažu roditeljima od čega boluju ali sve do osamnaeste godine, ako naprave neku glupost, odgovorni su i njihovi roditelji, malo nelogično, je l’ da?

  Negde u svetu i deca od sedam godina su radno spososobna, primoraju ih pa da ne polemišemo o tome.

  A propos pravila, njih su uvek pisali jači, još od starog Rima koji pominjete, jedva su se izborili da zakoni važe za sve, a kako možemo da vidimo ni danas, širom planete pa i kod nas, zakoni nisu za sve isti.

  A sad hajde pokušajte da razumete, ako niste, ovaj tekst, nemam ja ništa protiv zakona, naravno, imam protiv nametanja europskih vrednosti kao da smo juče sišli sa drveta, kako oni, tako i mi, društvo nam je u rasulu, država takođe ali hajde da imamo jednoobrazne poštanske sandučiće, ma dajte.

  Bili smo mnogo pristojniji i civilizovaniji dok vlast nije počela da nas vaspitava.

  Je l’ Vama ne smeta što je već danima udarna vest da je kažnjivo zlostavljati i ubijati bubamare?

  Negde se ljudi bude i nemaju 50 dinara da kupe hleb. Dok se to ne promeni, bubamare i mrki medvedi me uopšte ne interesuju.

 12. I

  …sanducici ne treba da budu jednobrazni, samo su drugacijih dimenzija…i za ove koje sad imamo neko je pre 100 godina to propisao pa su nasi preci taj revolucionarni namet preziveli…ok, verovatno da je moguce i sad gledati stagod na crno belom televizoru ili traziti od mlekarice da ti ostavi flasu s mlekom ispred vrat… iz nekog razloga ta nepostojecia drama sa postom je u zamahu, zato sto se vlasnici srpskih medija vise vole da im novinarsko roblje pise gluposti negomda se bave pitanjima ko krade, ko laze, ko nas pravi budalama……bas kao i prica o bubamarama…zabranjeno je unistavanje zasticene vrste…da smo Norvezani stitili bi foke, Kinezi pande…stitimo ono sto ugrozavamo…
  …onaj kome dete ne zeli da kaze sta ga boli i nece da ga mama i tata vode kod lekara je promasen slucaj i nece ga ispeglati nikakav zakon…ja sam nekako uverena da ce mene moje drzati za ruku jos podosta vremena kad je to u pitanju…
  …ni po jednom zakonu roditelji nisu odgovorni za glupost svoje dece, odgovorni su za sopstvenu glupost…
  …za mene su evropske vrednosti pristojan posao, pristojna plata, zabranjene plasticne kese i plasticne flase, jeftine knjige, pristojni ljudi, socijalna pomoc ugrozenima, nekorumpirana vlast, situacija u kojoj medijski tajkun gasi najtirazniju novinu jer je uhvacen u lagariji…
  …to sto srpske novine pisu senzacionalisticke gluposti ne znaci da u te gluposti treba verovati…
  …a vlast, pa ovde je svaka ista, ta se skola do sad naucila…i svaka nam sedi na grbaci…kao sto ce uvek biti onih koji nemaju za hleb, pa nisam sigurna da cemo,ako do sad nismo, ni vi ni ja nekoj devojcici sa zigicama zbog toga ustupiti nas krevet, tanjir il iPad…

 13. …za mene su evropske vrednosti pristojan posao, pristojna plata, zabranjene plasticne kese i plasticne flase, jeftine knjige, pristojni ljudi, socijalna pomoc ugrozenima, nekorumpirana vlast, situacija u kojoj medijski tajkun gasi najtirazniju novinu jer je uhvacen u lagariji…

  Evropske vrednosti?

  Zar je nešto što je normalno sada evropska vrednost, tako treba da bude bez obzira na Evropu, Amerku…

  Pristojan život ne može da se vodi kao evropska vrednost, prosto je nenormalno.

 14. I

  …oh, oko toga se slazemo…meni je samo nejasno zasto vi sve ono sto navodite takodje krstite tim terminom…to sto je ovde nekome lakse da umesto da objasni zasto se stite ugrozene vrste, zasto treba cistiti za svojim kucicima ili promeniti izborni zakon, uvek kaze to moramo jer je to evropska vrednost…to samo znaci da niko nece da preuzme odgovornost ni za ono sto ne valja ni za ono bolje treba da dodje, jer bolje kosta…kao sto ne znaci da tim vrednostima nesto fali, kako god ih krstili…

 15. J

  Slazem sa Ivom. Toliko, jer ste mi prethodni komentar izbrisali.

 16. Joco, sad pregledah i spam komentare, Vašeg nema nigde, nisam ga izbrisala, ja ne brišem komentare, desi se samo da ih ne pustim ukoliko su uvredljivi i „beže“ od teme, ako ih nekad obrišem to je isključivo na zahtev onih koji su ih postavili.

  Ako Vam nije teško ponovite ga.

  Odakle Vam ideja, ako čitate moj blog, da ću brisati komentare zato što se neko u njima slaže sa nekim ko nisam ja?

 17. N

  Vidim da je ova prepiska bila mnogo davno, ali toliko je glupih propisa i zakona koji nam se namecu pod varijantom to mora ako ocemo u EU, da je tuzno…I ne kapiram sta cemo tamo raditi, sem sto ce nam objasnjavati svakojake gluposti…najbolnije su upravo vezane za decu, zdravstvene kartone na koje imaju pravo privatnosti od 15 godine, inkluzivno obrazovanje koje spusta kriterijume obrazovanja zdrave populacije dece, seksualna vaspitanja, telesno kazanjavanje dece zabranjeno zakonom i ko zna sta sve jos…drugim recima dizite ruke od svoje dece i pustite ih MTV serijalima, neka budu svi seksualno aktivni od 14 godina (lažu da je 40% aktivnih u Srbiji), a moje dete je tog uzrasta i u njenom okruženju je to potpuno deci nepojmljivo…toliko je država rešila da nam pomogne oko njihovog seksualnog vaspitanja da im je sada bukvalno sve dozvoljeno i svi više vole našu decu od nas i brinu više o njima…i znaju bolje od nas šta je za njih bolje i zdravije…Prosto ne mogu da shvatim da takve stvari neko smatra civilizacijskim tekovinama…to je za mene sve sunovrat zdrave pameti…

Ostavite komentar