Home / Politika je kurva / Čekajući Godoa ili dok Kurta ne zameni Murtu

Čekajući Godoa ili dok Kurta ne zameni Murtu

Osvrt na društveno političku situaciju s malim primesama seksa. Seks će biti na kraju.

Predsednik Srbije je najzad ukapirao da mu je savetnik malo preterao i da se narodu smučilo ono svakojutarnje – il’ je poš’o, il’ je doš’o, kakva mu je krvna slika i ono titovsko – a sad svi u nove radne pobede, Srbija se saginjati neće, ko drukčije kaže kleveće i laže, pa se malo povukao. Mislim, računao je čovek, ako njegov savetnik nije promašio sa cocacolom, tolike godine je reklamiraju a nije nam se smučila neće ni sa njim. I zeznuo se, normalno. Zaboravio da je lako s onim od čega je neko već napravio brend.

Znači, nema ga nigde. Ne oglašava se. No, ne bi predsednik bio predsednik da nema malog od palube koji će umesto njega da trči od katarke do potpalublja da viče da brod ne tone iako je voda već do članaka pa nam tako vesti svakodnevno počinju isto kao do pre dve, tri nedelje, bez mere, stila i ne vodeći računa da ovaj narod ima još malo pameti:

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković započinje danas dvodnevnu zvaničnu posetu Bugarskoj;

Premijer je izjavio: „Prosečna plata nam uopšte ne pada uprkos tome što se priča. Ona čak realno raste. I to je sad jedan virtuelni svet. Kad pitate čoveka kako živi, on kaže užasno. I ja sam došao do zaključka da su u suštini i statistike i ljudi u pravu“.

Vlada ima veći autoritet posle smene ministra ekonomije Mlađana Dinkića, kaže premijer Mirko Cvetković.

„Moramo da nađemo nove ideje…“, kaže premijer.

Potrebna nam je nova energija, izjavio je premijer.

I u krug. Dakle, umesto da vesti počinju predsednikom počinju premijerom. Još samo da se premijer slika sa Djokovićem i podignuta tri prsta, čik primetite razliku.

Najbitnije – u Srbiji se očekuje rekonstrukcija vlade, ideja ima nekoliko:

Možda će smanjiti broj ministarstava, ujediniti ih,  integrisati, ko zna;

Možda  će stvarno smanjiti broj ministarstava, ono – ovo nam više ne treba, puj pike ne važi;

Možda će igrati onu igru sa stolicama u kojoj se smanjuje broj stolica a broj guzica ostaje isti pa ko prvi skoči na stolicu;

Kako god, to će biti dogovoreno izmedju Kurte i Murte dok narod čeka Godoa, to jest, bolji život, koji će da dodje sutra, zaboravljajući da u normalnom svetu postoje kalendari po kojima mogu da se preciziraju planirane stvari a da samo u Srbiji postoji sutra koje ima svoje sutra, pa to sutra svoje sutra i tako u beskonačno.

Mi treba da poverujemo da će krajcovana vlada da radi bolje od one koja je radila do sad, što ne može njih sto, mogu dvojica, samo ako se dogovore kako da podele ministarstva a da se vlasi ne dosete.

Takodje treba da poverujemo da vlada nije u krizi u zemlji koja je u permanentnom stanju krize a o gradjanima da ne govorimo.

A možemo da verujemo da će nas ovi kojima je svetska kriza pala kao fleš rojal u partiji pokera izvući iz krize. Nema bato, izdali smo im zemlju ‘’na pikslu’’, sad samo možemo da je podignemo i vidimo koliko su nam ostavili, to jest, kakva je bila partija.

Ako se pitate šta će biti – ništa. sjahaće Kurta i uzjahaće Murta dok će Kurta i dalje da mu govori da l’ kasom il’ galopom i na koju stranu.

Koja god guzica da uhvati stolicu isto nam se hvata.

Godo neće da dodje. Al’ možete da se nadate (nada nas je održala, njojzi hvala).

Toliko je sve neumereno i nepristojno da je mene sramota da čitam.

Da ponovim, jeb’o zemlju u kojoj  za svaku vest moraš da naglasiš da nije sa Njuz-a.

Vlada se davi. Nemojte da zaboravite da davljenik obično u panici davi onoga ko pokuša da ga spase.

E dam i  seks. Obećala sam vam na početku.

Ako niste primetili da je ovo jebanje u zdrav mozak, džaba sam krečila.

Tako. Možemo da nastavimo da podržavamo one na istoku što su se probudili. Mi smo na zapadu.

Prilog: najvažnije, najčitanije sa naslovi.net. Tadić nije na spisku.  Unbeliveably!

Pročitajte i

Spomenik Juriju Gagarinu – veliki postament, mala glava – sve isto kao u Srbiji

Sve ovo sa ovim spomenikom podsetilo me na to šta nam sve promiče, šta sve dozvoljavamo, za šta sve mislimo da ne možemo da promenimo.I kako razum građanima Srbije već par godina maše i govori – pa, pa... a građani odmahuju i ispraćaju ga sve misleći da će sedeći i zezajući se po mrežama nadjebati ovu ogromnu marketinšku mašinu. Dok im se bolji život smeši samo ko zna koji put kao repriza.

Ostavite komentar