Home / Srbija medj' šljivama / Čestitamooooo!

Čestitamooooo!

Ili – sve go menadžer do menadžera, jebote!

Od Nove godine sam se nadobijala svega i svačega. I sve po slučajnom uzorku. Kako nije mi jasno pošto ja po slučajnom uzorku mogu besplatno samo batine da dobijem al’ ajde.

Na Badnje veče sam dobila basplatno čišćenje tepiha Kirbijem. Odma’ sam rekla – Neka fala, čist mi je.
Jednom sam se prevarila i primila jednog Kirbi čistača što priča k’o da peva haj – di – haj i taj se ubio ubedjujući me da kupim ono čudo što otkriva grinje jerbo samo još jedan treba da uvali pa da dobije bonus i besplatan put u Madjarsku. Znači ja da kupim da bi ti iš’o u Madjarsku? Jeste! E, vala, ja ću da ti uplatim tu Madjarsku. To košta par stotina eura a ovo tvoje čudo par hiljada. Da je potrajalo još malo bi mu uplatila koliko je bio dosadan.

Posle toga sam dobila besplatno masiranje za celu porodicu u onoj fotelji. Nigde ne treba da idem doći će dečko sa sve foteljom. I ne moram da kupim, samo ako mi se svidi. Doš’o dečko obučen k’o da radi u banci sa sve onim cipelama što se zavrću i podsećaju na opanke. Umalo me nije spržio na onoj fotelji. Vibrira brate i sve toplije i toplije. Ja kažem – Bato, meni oko krsta malo pritoplo, k’o da sam u sauni. Bata mi odgovori pitanjem – Jeste vi slabi sa živcima? Pa ne znam, reko’ ja, meni je hladno kad je napolju minus 10 i toplo mi je na +40 ili kad me kuvaju, možda sam nešto pobrkala a možda su mi i živci slabi, nemam uverenje. Šes’ dana sam uvijala krsta ko baba s’ išijasom.

Prošle nedelje neko zvoni, ja odškrinem, jedna samo što mi ne razbi nos. Ulete i reče mi da nije skrivena kamera da sam srećna dobitnica i da sam mnogo lepa žena, vidi ona kako ja vodim računa o sebi. A i da mi je ono na slici, ako mi je ćerka, mnogo lepa. Od lepe majke lepo i dete! Upita me za ime i ponovi – Jao, što ste vi gospodŽo Mahlat lepa žena! Dobila sam nešto da se uključim u struju i da oslabim, iI’ da počnem da svetlim ako pobrkam žice, ono punjeno gelom da namaknem na oči kad spavam od čega ću lepo da sanjam dok mi to isto masira kritični deo oko očiju, ono da ljubimac čupa dlake iz nosa i ušiju, depilator i neki tupav parfem. Sve besplatno samo da platim PDV. Ja počeh da razmišljam, bog te mazo, uveli PDV i na besplatno kad me preseče ljubimac arlaučući iz kupatila da mu dodam gaće. Odjednom sam se našla u unakrsnoj vatri:

Jao, što ste vi lepa žena!
Dodaj mi gaće!
Vidi se da vodite računa o sebi!
Ej, je l’ me čuješ, dodaj mi gaće!
A koliko Vi imate godina?
Jesi gluva?!
Samo PDV!
Je l’ to neko doš’o?!
Besplatno!

Sludeše me u sekundi. Izvinuh se onoj što kukumavči za PDV i dodah ljubimcu onako sludjena moje gaće. Onu jedva ispratih i rekoh joj da dodje neki put kad svi budemo imali gaće, nešto mi pala koncentracija.

Ljubimac izlazi i pita – Šta je ’tela ova?

Ma, nemam pojma, il’ da joj platim PDV il’ da me kresne, toliko mi se udvarala da nisam ukapirala šta ’oće.

Pre dva dana zvoni telefon. Opet po slučajnom uzorku iz telefonskog imenika grada Beograda. Neka agencija. Jedna peva i sve pevajući me pita jesam li spremna da odgovorim na par lakih pitanja i da dobijem nagradu. Ajd’ – kažem ja – i zamišljam sa’će da bude Grčka za dve osobe i kuče, Španija za dve osobe bez kučeta…

Kako se zovete?
Jebote, stvarno lako pitanje, to znam. Kažem i potvrdim- Moj konačan odgovor je Mahlat!
Jeste li udati!
Jesam ako ljubimac nije pobeg’o.
Da li radite negde?
Ne, ja sam slobodna umetnica.
Čestitamooooooooooooooo!

Izvin’te, pitam ja, šta mi čestitate, što imam ime i što ne radim?
Ma, jok, dobila sam nagradu!
Šta?
Ručak u restoranu ’’Stari fijaker’’ za četiri osobe i jastuk!

Samo mi pade mrak na oči.

Od Nove godine sam jedno dva’es’ puta dobila ručak za nekol’ko osoba i jastuk. Raznorazne jastuke. Protiv hrkanja, alergije, loših snova, glavobolje, bola u ramenima, meni sve to da fali ja, bre, ne bi ni spavala. Nema agencije u Beogradu od koje nisam dobila jastuk i ručak. I nema tog ručka i jastuka koje sam prihvatila jer nisam dovoljno pametna da ukapiram foru sa turističkim agencijama i jastucima. Valjda po hotelima imaju jastuke, ja obično ne nosim jastuk na put. Kažem – neću – ona što pevuši prečuje i kaže poslaće mi ka kućnu adresu kad da dodjem. Lepo mi dodje da obučem spavaćicu i da odem. Kad dele jastuke da budem prigodno obučena.

A onda doš’o kum mojega ljubimca koji mi je na ovo rekao dijagnozu.

Pregazilo me vreme! I počeo nešto da trtlja o marketingu i menadžerima.

Ja obično ljubazna sa miraz kumom, oću reći, on je venč’o ljubimca prošli put pa ja kao treba da mu se uvlačim u dupe da me ne bi opanjkavao kod bivše gospoje, kažem – Znaš šta, biće da ti ipak moje vreme ne možeš da stigneš.

Ako su svi ti ludaci menadžeri ja sam traktor. I ako ću na osnovu jastuka da se opredelim za agenciju ja sam bukva. I ako treba negde da glumim budalu za bečku šniclu, da me slikaju a ja da se osmehujem k’o na reklami za eliksir mladosti ima da mi plate. A mene ako je pregazilo vreme to bi svaki uspešan menadžer morao da otkrije iz prve. I nemoj da mi tupiš da je svaki trgovački putnik menadžer, odma’ mi je muka!

Sad čekam, kako je krenulo sledeći će mi na vratima biti onaj par Jehovinih svedoka. Ima da me ubedjuju kako sam pogrešno vaspitavana i da me čeka raj nebeski samo ako njima dam sve što imam. I da mi uvale onu brošuru, žuti, crni i beli u rajskom vrtu sa sve lavovima i zmijama pošto se na nebu svi vole. I da mi preporuče literaturu za čitanje jerbo u Svetom pismu sve lažu.

Pa ako im marketing bude išao od ruke ja ću da im se pridružim.

Da ne bude da me pregazilo vreme.

I naručiću majicu na kojo piše – Savremena budala, menadžeri navalite!

Pročitajte i

Kako nas je zajebala nepismena Srbija

Osvanulo postizborno jutro u Srbiji. Sunčano. Atmosfera međ’ intelektualnom elitom (bokte!) zgusnuta do pucanja. Juče …

32 komentara

 1. E kad bi bio take srece ko ti? Kad zavucem ruku u dzak izvucem uvek istu stvar…
  Onog s foteljom da mi ga posaljes, sa sve opanci i pricu, cekam strpljivo… 😛

 2. Nemoj, Deda, ima da te boli i što te nije bolelo a reći će ti il’ da si slab sa živcima il’ da ti je to kritična tačka. U životu me krsta nisu bolela dok on nije doš’o 😆

 3. Ono za jastuk i klopu… bio sam na nečem sličnom, ja idiot prihvatio poziv da sa burazerom njegovom ženom (ona je kao dobila jastuk i ručak za 4) i mojom šćerom. Ma koji ručak bre! Kod mene u Subotici meni ručak izadje jeftinije no što sam tamo jeo. A ono kompleti 1650 i 2500 evra, mislim ono sranje na kojem spavaš. Ma ajde bre, tip je pričao, mamu mu, sat i po…

 4. Nece me iznenaditi nicim sto bi mi rekao,lol… 😛

 5. S

  More Mahlat, da ti ja kažem, nisi fer. Čo’ek, mislim fotelja te izmasirala i ti sad raspalila po njemu … Sumnjivo mi bre to.
  Nije da ti ne verujem, al’ ništa dok ne probam … 😆

  Nego pošalji ti njega ovdI, mene niki ne masira, sem mentalno (sreća te tu nisam zaostala) al’ ‘vako …

  A za ono što si rekla kumu, evo još se smejem … 😆 😀

 6. d

  Pošaljider i meni tog masera, meni samo zvone da mi daju račune.
  Menadžeri i njihove produžene ruke akviziteri mi na pragu ostavljaju reklamu, pa kad otvorim ulazna vrata ono brdo papira jurne unutra k’o lavina.

 7. D

  U Užicu ih srećom još nema puno… Kod mene dolazili dva-tri puta. Matori otvorio i napušio ih „na finjaka“

  A sa Jehovinim svedocima je najveće zezanje. Često sam znala da divanim sa njima o najglupljim stvarima i po nekoliko minuta… Otprilike, više sam ja smorila njih, nego oni mene. 🙂 Naravno, brošurice im uvek uzmem, zato što sam fan stare srpske mudrosti: „Što je džabe, i Bogu je milo“. Najjača fora je kada sam popunila onu malu narudžbenicu za njihovu literaturu na komšijino ime. 🙂 (Tako mu i treba kada se dere na telefon od ranog jutra)

 8. Meni ovde nešto sumnjivo…od kada ti otvaraš vrata nepoznatima i nenajvljenima?

 9. Stevo, sve sve nego kako turisticke agencije prodaju te posteljine nikako mi nije jasno 🙂

  Deda, ‘oce garantujem ti, mene iznenadjuju svakog dana a sve mislim tako k’o ti :mrgreen:

  Suske, pa zamisli, pregazilo me vreme! Bar me nisu pregazili novokomponovani menadzeri 😆

  Donna, sta da saljem, sa’ce oni sami 😀

  Dzejn, fala ti na ideji, od danas ima da pristupam svuda na tudje ime 😀

  Ivana, uletela, bre, na prevaru, ja mislila cerka mi ljubimica posto ona nikad ne nosi kljuc, misli da ja moram da sedim i cekam je. Inace ne pustam uopste, vidis da mi i ljubimac bio razgacen :mrgreen:

 10. Pa lepo, da nas uspavaju i utrape luksuzno putovanje sa spavanjem u šatri cirkuskoj, sve za nekih pet-šest’iljada dolari.

 11. I na kraju da nas bace lavovima :mrgreen:

 12. S

  E pa, posteno se i’cepah od smeha! 😛 😛 😛
  Kad bi ti znala kol’ko te volim kad ne pises o politici, pa to je cudo jedno. Necu ja da te opaljujem ko ona, samo ‘nako ti kazem. :mrgreen:

 13. Ja nemam zivaca da pisem o tome. Ali nema nedelje da mi neko ne zvoni na vrata, ove iz Kirbija sam pocela da zovem sektasi, nista se ne razlikuju. Razumem ja da im je to `leba, ali sjasite vise! O, tim slucajnim uzorcima da ne pricam, dobijala sam ruckove, jastuke…Kada imam zivaca budem fina, a kada nemam, bolje da me ne snima neko :mrgreen:

 14. Sanja, ne bi ja o politici kunem ti se, ionako o njoj nista ne znam al’ se ponekad toliko nerviram da ne mogu da ti opisem.

  Ja bi samo o seksu no me sramota :mrgreen:

  Zelena, nemoj tako 🙄

  Kakav, bre, ‘leba 😈 Pa i meni treba neki ‘leba pa nikoga ne davim zbog toga, narocito mu ne ulecem u kucu. I ne lazem ga da je lep :mrgreen:

 15. Kod vas dolaze na vrata,a ovdje samo zovu telefonima.Najvise zovu zbog nekih anketa i prikupljanja statistickim podataka, ili pretplate za neke od dnevnih novina.Cim izgovore dobar dan,ja odmah presjecem svaku daljnju diskusiju.Ne hvala! Ali…… Ne hvala nisam zainteresovana!
  Skontala sam jedno,niposto ne smijem reci da nemam vremena za razgovor.Ne prode ni par dana,eto ih opet. Sad odmah,presjecem,da se ne muce bez potrebe.
  Covijek zaista mora da bude tipus za ovakvu vrstu posla, gdje je odbijanje ,a sigurna sam i neljubaznost,svakodnevnica. 🙄

 16. d

  Ti ne volis jastuk i rucak.
  Treba nuditi jastuk i dorucak!! 😉 😀

 17. d

  Čestitamooooo! :mrgreen:

 18. Kad god dodjem na sajam u Beograd, obavezno mi u svakoj hali nude bar po jedan rucak, i pitaju me kada sam poslednji put bila na letovanju.
  Pre godinu dana su cak iz Beograda dosli ovde i prodali mi neko cudo koje nezno cupa dlacice sa sve punjacem. I da ti kazem cupalo je… do trece dlacice i stalo. Zauvek. Bice da su mi dlacice prejake za njega.
  Uz njega sam dobila i nozeve, i Hugo parfem, i telefon koga sam jedino platila. Sve ostalo Dzabe.
  Jednog sa Kirbijem umalo nisam ubila. Molio me pola sata da mi ocisti tepih, ja pokusavala da mu kazem da imam Kirbi, ali od njega je bilo nemoguce doci do reci. Na kraju sam ga pustila, i kad sam mu posle prezentacije konacno rekla da imam Kirbi, toliko se naljutio da je trazio da mu platim ciscenje. Kad njega nisam ubila necu ni ove raznorazne Jehovine svedoke.
  Fotelju imam, ali mi bas na njoj popuste zivci jer je bucna. Kad mi zverovi zauzmu sve krevete spavam u njoj. Kad je mirna nije losa, cak je i udobna.
  Prosle godine sam narucila one Dormeo jastuke, i moram priznati da meni prijaju, ali od tada me najmanje dva puta nedeljno zovu dobri operateri da mi kazu sta je na popustu i sta bas ja kao stalni kupac mogu dobiti po jedinstvenoj ceni.
  Eto, ako je za utehu i smirivanje zivaca, ne desava se samo tebi :mrgreen:

 19. Afrodita, znam za foru, cim kazes da nemas vremena, eto njih za dva dana da pitaju – A je l’ imate vremena sad 😆

  Casper, jesam ja luda da kupim nesto sto me cupa :mrgreen: oklen im ideja nikako da provalim. A fotelja je super udobna kad cuti i ne mrda se 🙂

  Drnch, za vasu informaciju meni kad ponudite saputanje na jastuku ja zaboravim na jedenje, ne morate da mi nudite uopste :mrgreen:

  i moze cestitanje :mrgreen:

 20. d

  Pa dorucak moz’ da bude za cestitara… da ne moras ujutru…
  ..da mu przis jaja! 😯

 21. d

  Ovaj smajli bas nekako prigodan! :mrgreen:

 22. Ne potcenjuj me , kak’i dorucak, kod mene ti je – Nista me ne pitaj, tri dana ‘leba nisam jeo :mrgreen:

  kojot

 23. d

  Lele bre, ‘ladno nam uvali „promidzbeni progam“! :mrgreen:
  Sto je najgore mi muski se na’vatamo na te samoreklame, pa posle nam djavo kriv! 😆

 24. Pa ja u menadzerskom duhu 😆

 25. leleeee, i ti postala menadzerka! 😆 mene tako zvao jedan na moj sopstveni mobilni i pita: jeste li vi ta i ta? ja kazem: bila sam pre sedam godina, sad se zovem druKcije, sta ‘ocete? pa’ ocemo da vam predlozimo da uplatite nase fenomenalno osiguranje, a ako vam nesto nije jasno, dodjite kod nas da vam objasnimo! otkud vama covece moj broj telefona i ime sa prezimenom? 😯 ne dobih odgovor. zao mi sto ga nisam saslusala do kraja da cujem gde su im te prostorije da odem tamo i svasta mu kazem. Cestitamoooooooo!!!!!

 26. Cestitam i ja 😆

  sta ti je, bre, pa ovde cim imas mobilni moras da znas da je dostupan svima za humanitarne akcije, krv suze i znoj, osiguranja, vase malo nekome je mnogo i slicno :mrgreen:

 27. Ah, da. Zovu i dolaze na vrata: Demokratska stranka, Srpska Vadikalna stvanka, pre neki dan dodjos i ova Nova Srbija….imate li par minuta vremena…….NEMAM!!!!!!!!!!!!!!!
  Necu da imam i tras! Jebem li im sunce zarkovo svima bas ja! 👿
  Na vr` *urca su mi se svi popeli! 😡

 28. Nije ni cudo sto te teraju da se skidas gola, ko da utvrdi sta ti fali i sta te boli kad ne umes da kazes.

  Sta ti je ovo vr’ *urca :mrgreen:

 29. d

  Vrat od gnjurca?! 😉
  Jbsh ove tastature nizasta nisu! :mrgreen:

 30. Jes’ vala a i ja sam danas malo priglupa :mrgreen:

 31. E koliko juce mi jedno devojce upade u kucu /moj ljubi ga majka je pustio u kucu, valjda mu zapala za oko?/, TV PINK nagradjuje me poklonima u vrednosti od 64 000 din, ali…..prekidoh je sa …i koliki je pdv… uzeh mobilni..hajde da pozovem Zeljka da pitam…pokupi se i izlete iz kuce kao oparena. Moj ljubi ga majka mi rekao da sam odvratna?

Ostavite komentar