Home / Izgubljena u prevodu / Da li su oni koji više nisu nevini – krivi ili prljavi

Da li su oni koji više nisu nevini – krivi ili prljavi

Kad sam iz sveta detinjstva kretala u devojački svet, tamo osamdesetih godina i kad je bilo pitanje kako ću da se snadjem u svetu muškaraca koji, kako sam čula, još osvajaju praistorijski – toljagom, ima da ’oćeš i ako nećeš a posle nema šansi da te hoće kad te već probao, meni moja majka rekla da ni slučajno ne udjem u brak nevina. Ja je gledala malo ispod oka, kako da ne udjem kad ako nisam nevina neću nikad ni da udjem, čula ja. Onda sam tokom jednog druženja u toplom porodičnom domu u kome nikad nisam doživela ono ponižavajuće – idi u svoju sobu, ovo nije za decu, slušala jednog sociologa koji je rekao – ako svet pouzdano zna da neka devojka nije nevina reći će da je kurva, ako znaju da je nevina reći će da to radi analno, ako znaju da ni to ne radi reći će da radi oralno, kako god obrneš, ako svet reši nekoga da proglasi kurvom – kurva je.

I dok je meni moja majka pričala – kakva, bre, prva bračna noć, nemoj si glupa, većinu mojih drugarica su majke vaspitavale – tako treba! Završi školu da imaš svoje parče hleba pa se lepo udaj pa onda možeš da misliš o seksu. Pa o tvojoj nevinosti neka misli tvoj muž, što mene da boli glava. Mi povremeno razmenjivale vaspitna uputstva čija je majka ludja i nekako moja uvek vodila. Većina njih je nevinost ’’izgubila’’ pre mene, ako nisu lagale iako su im majke bile pametnije. Tek posle završavale ono oko parčeta hleba. Meni nije bila frka, što kad mi nije zabranjeno. Kasnije, kad je neka od njih koje su se udale iako nisu bile nevine, protivno svim uputstvima majki i nepisanih zakona, htela da se razvede majke su ih ubedjivale da ostanu u brakovima, da ćute i trpe, da ne pukne bruka, ’’nećeš valjda da za tobom viču rapsuštenica’’, ’’videćeš kad sve tvoje drugarice uhvate nekoga pod ruku a ti nemaš koga’’, ’’misliš da je lako živeti sama’’, ’’kako ćeš da izdržavaš decu’’ – sve tako, ako nemaš sposobnosti antičke boginje nemoj se razvodiš. Meni uvek padalo na pamet – ’leba ti, što ih onoliko mučiše sa onim – da imaš svoje parče hleba u rukama, da ne zavisiš ni od koga, kad ima ni tad a ni kasnije ne daju da žive.

Kako god bilo teško shvatiti, stvari su se drastično promenile u poslednjih dvadeset godina. Na terenu. U shvatanjima i vaspitanjima nisu. Ili kako gde. Negde je himen još uvek ravan devojačkoj viteškoj časti – nema veze što umem da teram traktor i zakoljem kokošku, muška ruka me nije takla što možeš da vidiš posle venčanja, negde je vagina sredstvo za postizanje životnih ciljeva – nadji, bre, neku budalu s parama, da digneš sve četiri u vis i uživaš ako umeš da držiš oči zatvorene. Nemam pojma da li takve uče o onom parčetu hleba ali znam da ih do zatvaranja očiju uče da otvore četvoro oči da slučajno ne nadju nekog ’’slepca’’, za dizanje svih četiri u vis je potrebna budala koja ne vidi dalje od… vagine. Neću da napišem ono.

Elem, uvek me mučilo a i pisah o tome – ko je, bre, izmislio, dabogda se u grobu prevrtao i okretao kao elisa, ono da je muškarac sa reckama dasa a da žena sme da ima samo jednog, evenutalno dvojicu – prvog da vidi kako to izgleda i drugog – ’’svi su ti oni, ćerko, isti’’.  I kako se to održalo kroz generacije i vekove? I ko je taj ko sme za neku ženu da tvrdi da je kurva? I ša je to kurva? Za prostitutke znamo, to je zanat. I nije tako pogrdno kao kad ti zalepe epitet kurve, prodješ ulicom i svi tvrde da su ti držali sveću. I to svaki put.

No, ovih dana malo čituckah…

Na jednoj konferenciji se raspravljalo  o tome šta je to kurva, neki viši nivo seksualno obrazovane žene ili svaka žena koja više ne nosi himen kao znak da je poštena iako se taj znak nikako ne vidi. Ispitivanjem javnog mnjenja, koje je, jelte, uvek merodavno došlo se do toga da je svaka žena kurva za nekoga i da to uglavnom nema veze sa seksom već najčešće sa načinom oblačenja, govora, ponašanja i dužinom suknje. Iliti kurva nije kurva nego je doživljaj drugih i rečju ’’kurva’’ se samo vrši kontrola žena i pokušaj da se zadrže u društveno prihvtljivim okvirima iz kojih neće istrčavati da brukaju roditelje, pradedove i buduća pokoljenja a gde će moći da budu kontrolisane kako se ponašaju, oblače, razgovaraju, šta žele. Prelazak žene od poštene u kurvu nije zbog njenog ponašanja nego je posledica kulture u kojoj žive. Amin!

U tom moru kurvi postoje žene koje su ’’seksulano prihavtljive istorije’’, imale su do deset seksualnih partnera što im dozvoljava da sede za stolom i pojavljuju se na društvenim dogadjajima na kojima niko neće da ih pljune. Ostale su kurve sa iskustvom. I jedne i druge treba da se stide što dozvoliše da švrljaju okolo i traže seksualno kompatibilnu osobu kad im je lepo rečeno da je penis –  penis ko god da ga nosi. Ispada da ja ne vodim ljubav sa čovekom nego sa penisom pa da sam se samo mučila za džabe ako sam imala više od jednog. I penisa i čoveka.

Nasuprot kurvama stoje device, ko ne veruje ima ih, nekima se desilo slučajno a nekima iz uverenja i takve žene treba da se stide, još više nego kurve što u 21. veku ostadoše nevine. Društvo, to jest, ono javno mnjenje što zagorčava život drugima samo zbog toga što ume ono ’’u se i u svoje kljuse’’, smatra device nenormalnim, udarenim u glavu, svakako ludim. Dakle, žena koja je nevina, hoda zakopčana do grla, ne flertuje i nosi haljinu prihvatljive dužine, treba da se stidi.

Kako god obrneš žene treba da se stide. Ili što jesu ili što nisu. Samo što još nije utvrdjeno koja više treba da se stidi. ’’Kulturno konzervativni’’ tvrde da treba više da se stide kurve a ’’kulturno liberalni’’ da je to rezervisano za device.

Ti budi pametna. Naročito kad ti nabiju na nos da živimo u vreme poštovanja ljudskih pava pa samim tim i seksualnih, ko si ti da se toga odrekneš kad postoji mali milion organizacija koje se bore za to tvoje pravo. Ove mi malo, d’izvinete zakazala pamet pošto ne mogu svoj himen da stavim u politički kontekst. Gde god da je danas.

I tako dodjosmo do čina. Gubljenja nevinosti – gde su ti oči bile, bog te ubio, što oči ne dade i obe ruke, ćemo te naučimo da se služiš nogama, ko će te ovakvu.

Žena više nije nevina od trenutka kad je prvi put vodila ljubav što podrazumeva jedan fizički čin  tokom kog je  penis ušao u vaginu. Kad je ušao, tog istog trenutka muškarac stiče svoje prvo seksualno iskustvo iako meni ovo nije jasno, poznato je da muškarci imaju iskustva i pre iskustva a žena prestaje da bude nevina. Al’ u zatvor ne ide. To samo zato što se nije utvrdilo da l’ je to uradila sa umišljajem ili zato što je glupa, iz nehata. Kako god, žena više nije čista. Može da se riba do prekostura, nije čista iznutra.

Na moju veliku radost postavilo se pitanje šta danas znači nevinost pošto je nevinost, kako rekoh izmišljena za žene a pojam čistote – nisi više nevina, u mnogim kulturama i dandanas ženama zagorčava život. Kao što znamo živimo u queer vremenu pa se prvo seksualno iskustvo više ne odnosi na odnos penis – vagina već i na penis – penis, vagina – vagina i ostali organi, šta god kome padne na pamet i kako ume da se snadje. Pojam ’’nevinost’’ gubi svoje značenje van heteroseksualnih odnosa.

I?

I ništa. Medju homoseksualnim osobama ovo i nije važno. Medju heteroseksualnim je i dalje važno. Razlog samo jedan –

Žena je roba!

Da bi bila što bolje prodata roba mora da bude nova, neotpakovana i sa sertifikatom!

Ko je lud da kupi polovnu robu, amortizovanu i uprljanu. Ako je i kupi ima da traži popust.

Ne treba da se čudimo.

A šta je nevinost nisu uspeli da zaključe.

Ne lažem, ne kradem, ne ubijam, nisam političar.

Al’ nemam himen, jeeeboteee!

Koga interesuje linkove može da nadje ovde. Mahlat komentarisala na svoj način.

Borba i dalje traje.

Pročitajte i

Ispovest: Moj muž – najveći zločinac na svetu

– Pričaj kako si me rodila. – Rodila sam te kao da sam sanjala. – Koga …

12 komentara

 1. Nemam kad da komentarišem, moram da se setim gde sam zagubila tu nevinost pa da odem da tražim sertifikat od ovlašćenog lica. 👿 Il’ mora ceo servis da mi pregleda….ono što ti nećeš da napišeš kako se zove pa nema smisla da napišem i ja? 😯 :mrgreen:
  Kako ću sad roditelje da pogledam u oči ovako prljava? (‘Sam i musava oko usta, kaži mi molim te? 8) )
  Šalu na stranu, iz mozga me istera uvek ista priča…vrte nas u krug hiljadama godina. Indoktrinacija sa svake strane. Jedni ti pričaju ovo oko nevinosti i „A koliko si ih imala do sad?“, drugi te savetuju kako da najkvalitetnije odradiš felacio i zadovoljiš partnera (niko te ne pita da l’ taj samo leži kao proštac i čeka jerbo ima NJ.V. Penis, pa ne mora da se muči, niko te ne pita da li si TI kao Žena zadovoljna svojim partnerom, mužem, švalerom, dečkom, njih pet ili petsto, svejedno je. Ti si Šeherezada i ima tako i da ostane, va vjeki vjekove. Tvoje, moje, je da zadovoljimo, ovako ili onako, standarde koji su nam nametnuti.U svim sistemima, na svim meridijanima, čim se opireš i štrčiš za glavu, krate te. Dobiješ etiketu. Kurva ili idiot. U zavisnosti od stepena (ne)seksanja. Ili onog što drugi kalkulišu o tebi. (ovo „tebi“, „meni“ odnosi se na sve žene, samo moram da vizuelizujem kome se obraćam, lakše mi tako kad poplavim od besa).
  Jbt.
  Vratiću se. Idem da stavim još jednu kafu i potražim telefon od ponosnog otimača moje nevinosti, ako se jadan seća i on.

 2. A vala ne znam kakav komentar da napisem, kada si sve rekla.

 3. Au, moram nocom, sada odoh na posao, crk’o dabogda i posao.

 4. Vala Mahlat, svaka ti se pozlatila. 😆

 5. Svaka čast tvojoj mami!

  Iz ovog ugla gledano mnoge žene imaju premalo partnera. Možda bi i našle onog pravog, a tome onda neće biti važno koliko ih je imala.
  Mene je neko pitao za broj, na odgovor „premalo“ počeo je da se cereka…ma daaa ozbiljna si. Ali bila sam.

  Sve si rekla.
  @Šapke… niko nas nikada i neće pitati, treba da smo zahvalne što nas neko hoće, nevine ili ne…ccc
  Muškarci, na ovim prostorima uopšte misle da je dovoljno što su sa nama pa da im se klanjamo do zemlje svaki put kad prođu kroz kuću i da smo im dužne do kraja života što nas tako usrećiše. :mrgreen:

 6. ŠAptava, nadje li taj telefon i ima li neke vajde, da tražim i ja :mrgreen:

  Na pitanje “A koliko si ih imala do sad“ – odgovara se kontrapitanjem – Mentalno ili vaginalno 😉

  Zelena, neću ni ja tebi ništa da kažem 8)

  Elektra, crko dabogda, vidiš kako utiče na seks i blogovanje 😆

  Retka Zverka, vi’š kako sam pametna :mrgreen: :

  MAja, pravi nikad ne obraćaju pažnju na glupsoti i svesni su toga da se žene nis rodile onog trenutka kad su njih upoznale, zato i jesu pravi 🙂

 7. s

  Ja se secam prvog mentalnog, a pomalo i prvog vaginalnog. Kada uporedim ova dva SECANJA, pri onom prvom mi srce zatreperi. Njemu dadoh SVe, a ovom drugom skoro pa nista, osim himena. Nista specijalno!Toliko o tome.

 8. Ja se malo raspitala kod nadležnih „organa“, pošto onog otimača himena što me sačekao naivnu k’o Crvenkapu i preveo me žednu preko vode 8) nisam našla da mi izda potvrdu, a i ljubimac mi rek’o, a ja njemu sve verujem, :mrgreen: da mora komisijski da mi se potvrdi da nisam kurva, a pošto nisam ni nevina, komisiju mora da sačinjava desetinu članova, il’ ništa od potvrde. Pa taman oni daju potvrdu da nisam, a ja postala. 😆 😆 😆
  @Maja, ti takvi što im je dovoljno da klate…je l’, ovde neće proći. 😉 😉 Ima da propitujem lepo ponašanje i seksualno obrazovanje ako treba. 😆

 9. Sandra, moralisti lakše opraštaju životnu prevaru nego jedno obično “gubljenje“ nevinosti, ovo prvo se uklapa u njihove životne norme – samo da se ne vidi. Ne vidi se ni ovo drugo al’ svi tvrde da su videli 😯

  Šaptava, ako zasedne ta komislija pitaj, ne bilo ti zapovedjeno, kad ja mogu da istupim i da imam crno na belo šta sam. ko što su oni Milanu Stankoviću izdali potvrdu da nije gay, još se čudim kako znaju da nije ako nisu proveravali. MIs’im, ‘el mogu ja na lepe oči i časnu reč da dobijem neki sertifikat i pečat na dupe :mrgreen:

 10. Slusaj da ti kazem. NECU da se nerviram. I nemoj ‘ si blesava, second hand roba sve vise postaje in.

 11. Sve je to u redu Mahlat, samo..:)

  Jebi ga, ne znam..ako je u srcu sve ok, ako ono nešto ne pravi frku..onda je kako treba. A ako ono diže uzbunu..kakogod se ponašala žena..muškarac..onda je pao težak zajeb 🙂

  Nemam pojma..:)

 12. Neće biti da nemaš pojma jer si upravo rekao šta ruokvodi tim stvarima ili bar šta bi trebalo da rukovodi 🙂

Ostavite komentar