Home / Mislim, dakle postojim / Gloton Bebe i lutke na naduvavanje

Gloton Bebe i lutke na naduvavanje

Sećate se one scene iz filma “Mi nismo andjeli” – ona dobija porođajne bolove a taksista joj kaže – Seko, samo se ti opusti, priroda sve dalje radi sama.  Poenta je u “prirodna”, prirodno, neke stvari su jednostavno prirodne.

No, svet i ljudi u njemu neprekidno evoluiraju, naročito u 21. veku, tako da smo mnoge prirodne stvari podigli na nivo nauke.

Nekada su se žene porađale na njivama, usred kopanja, i nastavljale da kopaju. I danas se neke žene poradjaju kod kuće, neke slučajno, neke namerno, kad krene porođaj, beba ne ume da čeka pravi trenutak. Dakle, kad krene porođaj priroda sve radi sama. Lično sam iskusila onda kad moja beba nije htela da sačeka primopredaju smene.

U vezi trudnoće i porođaja, kako su shvatile da nisu rođene samo za motiku i varjaču i podigle glavu, žene su postale kilave. Što ih više ima na “muškim” poslovima, u javnosti, politici, svuda gde do pre par decenija nisu mogle ni da primirišu, žene su sve kilavije i kilavije, to je valjda evolucijski normalno, tako da danas svaka druga žena održava trudnoću, neka jer stvarno mora, neka za svaki slučaj, sve pri tom objašnjavajući babama i majkama kako je teško biti  u drugom stanju a naročito roditi dete.

Dobro, žena tokom trudnoće jeste u drugom stanju ali je u drugom prirodnom stanju, nije u nenormalnom.

Odmah po porođaju dešava se još jedna prirodna stvar, žena instiktivno bebu stavlja na grudi i pokušava da je podoji. Ovo je tek dignuto na nivo, to dojenje. I za to nas u 21. veku obavestiše da je normalno, postoje čitave kampanje i akcije o tome da nije sramotno dojiti bebu u  smislu – gde god vidiš zgodno mesto izvadi sisu i podoj dete. Da ne pomislite da mi ovo smeta – ne smeta mi, žensko sam, mogu da gledam u sise do prekosutra, ali dojenje je po meni jedan intiman čin tokom kojeg je bebi prvenstveno potreban mir a ne publika i štrecanje.

I tako dođosmo do sisa, to jest do čina koji koliko god bio prirodan može da naruši lepotu bogomdanih sisa za otvaranje vrata, mislim nema više ono da lepa reč i gvozdena vrata otvara, sad su to sise. Emancipovanim ženama su sise osnovno sredstvo za rad, da se videti od estrade do vrlo visokih funkcija, važan je dobar dekolte čime se publici ili sagovorniku skreće pažnja s teme na sise što dokazuje da sise mogu da završe svaki posao. Poznajem takve i nikada ih nisam shvatala ozbiljno, živo me interesuje kako ih vide muškarci. Elem, emancipacija nije “sise na izvol’te”, emancipacija je nešto sasvim drugo ali biće da ja nisam u pravu pošto sam ja od onih žena kojima su sise porasle pa ne mora svakodnevno da objavljuje da ih ima, vide se i kad nosim rolku tako da mogu da budem opuštena i izložim šta hoću bez pozadinske ideje – bato, ako je ovo što pričam glupo, imam sise, nadomestićemo.

Htedoh reći – postoje žene koje ne žele da doje svoje bebe da ne ostanu bez sredstava za rad. I takve poznajem, jednostavno uguše taj svoj instinkt.

Napravih ogroman uvod da bih rekla da su trudnoća, porođaj i dojenje najprirodniji procesi na svetu, još od Eve, sve ostalo oko toga je čisto tupljenje, zatupljivanje, gubljenje vremena, a posledica je ovih stvari koje sam napisala, to jest, toga da se žene u emancipaciji potpuno pogubiše kao guske u magli.

Rodiš se, kako rasteš saznaješ da nisi rodjena za motiku, da možeš da biraš, da nisi manje vredna od muškaraca i da ćeš jednog dana, šta god da budeš, ti biti ona koja će rađati i dojiti bebu pa ti odmah gurnu lutku u ruke a dečaku lego kocke. Ako se on slučajno dohvati lutke obaveste ga da je mali peder i da lutke nisu za dečake a što se lego kocki tiče – skoro pa da ih nijedna devojčica ne dobije u novogodišnjem paketiću.  Stroga podela u jednakom svetu još od igračaka. E, a kad vam u glavu usadimo koliko niste isti onda ćemo vas učiti da jeste i da se razlikujete samo po polu.

Onda, da krenemo na vreme, da naučimo devojčice šta ih čeka kad porastu, glupo je da čekaju da neke stvari počnu prirodno da se dešavaju.

Na američko tržište je sa španskog stigla lutka “Gloton bebe”, ili Alava beba, bebe nisu gladne nego alave, gospodebože, namenjena edukaciji devojčica kako da rade najprirodniju stvar na svetu kad porastu – da doje svoju bebu.

Uz lutku ide top koji na mestu gde će biti bradavice ima cvetove koji ih glume, kad se Alava beba pravilno namesti na bradavice-cvetove počinje da pravi pokrete kao da sisa. Kad završi, devojčica treda da je drži da podrigne, bla, bla, bla. Odvratno! Ko se dosetio da devojčicama ne dopusti da budu devojčice nego treba da se bave dojenjem od kako prohodaju!?

Alave bebe su inače napravljene u prirodnoj veličini novorođenčadi, duge su 50 cm, i dostupne su u oba pola mada još nema informacija da li je beba-dečak anatomski ispravna, nisu sigurni da ima pišu pošto to može da bude društveno nekorektno. Košaju 44 eura, i nije neka cena, samo je pitanje koja će je devojčica u Srbiji prva dobiti. Može biti da krene pomama kao za Barbikama.

Demonstraciju možete videti ovde.

Potpuno sam šokirana, stvarno. I nije mi jasno kako onome ko je ovo izmislio ne pade na pamet da za dečake naprave nešto ovako, mislim, oni će sutra biti jebači, za to ih pripremaju takođe od kako prohodaju, zašto samo da zaluđujemo devojčice.

A u vezi svega, naučnici su uzgojili krave kojima su davali ljudske gene, hvala im, tako da će za desetak godina dojenje izaći iz mode jer će bebe piti mlego genetksi modifikovanih krava, skoro pa isto kao majčino. Može to nauka.

Mi čekamo u redu za genetsku modifikaciju. Samo da završe s mozgom.

Šta će napraviti od nas… još uvek je tajna, možete da pustite mašti na volju.

Ja sam možda planirana da mutiram u kravu i dajem mleko pošto će krava biti zauzeta.

P.S Jedno od objašnjenja čemu Gloton bebe – devojčice neće biti promiskuitetne i naučiće sve o sigurnom seksu! Jebote!

Slika preuzeta odavde.

 

Pročitajte i

Ne morate ništa i možete sve čak i ako nije društveno prihvatljivo i bogougodno

Radiš ono što ti se ne radi, kao želiš ono što ne želiš, misliš što ne misliš, samo zbog toga da bi te voleli. I mrziš sebe, a ne provaljuješ zbog čega.

20 komentara

 1. Mene podisla jeza od ovoga, majke mi. Jbt. Nemam komentar.

 2. A snimak je vise nego strahovit. Jaooo Mahlat gde sabajle na ovo da naidjem.

 3. Firstname Lastname

  http://newslite.tv/2011/02/25/baby-gaga-breast-milk-ice-crea.html
  Ne mogu da komentarisem, mnogo se nerviram. Sve, bre, to ludo! :dizzy:

 4. G

  Najgore je što se ovo prodaje kao edukativna igračka, nisam videla ništa … hm, bolesnije još od onih električnih kućnih ljubimaca.
  Znači, moj Denis Napast će jednog dana oženiti jednu ovakvu Margaretu, koja se igrala ovakvom lutkom. Blago njemu :unsure:

 5. S

  Jebem ti, kako je ovaj svet postao bolestan! Ne mogu da verujem šta sam videla. I kako od svega normalnog i lepog naprave nešto da se ježiš?! :dizzy:

 6. E iznervirah se. :sick:

 7. Užas! Svet je postao bolestan a mi nastavimo li da prihvatamo sve što nam se servira, najebaćemo!

 8. N

  Mozda je malo nevezano za temu, ali meni je tata DR. I uvek mi kaze da ntreba da cim sam bolestan odmah na antibiotike. NEEEEE. Ljudi, pa kako smo ziveli pre 2000, 10000 godina !? Imam punih 27 godina, jednom u zivotu sam pio antibiotik i 7,8 puta bilo kakav lek. Nista mi ne fali, cak imam viska (pameti) :))))))

 9. S velikom opasnošću da me proglase „militantnom dojiljom“ (videti na google Nedelja dojenja Udruzenje RODITELJ, prim. aut) moram te Mahlat citirati

  Napravih ogroman uvod da bih rekla da su trudnoća, porođaj i dojenje najprirodniji procesi na svetu, još od Eve, sve ostalo oko toga je čisto tupljenje, zatupljivanje, gubljenje vremena, a posledica je ovih stvari koje sam napisala, to jest, toga da se žene u emancipaciji potpuno pogubiše kao guske u magli.

  I reći – Na žalost, nije tako. A nije tako upravo zato što nam se prirodni instikti decenijama guše, što čitave jako skupe industrije dobro zarađuju na našim porodjajima, opremia za bebe. na adaptiranom mleku, pa shodno tome učinili su sve što su mogli (i dali milijarde dolara) da ODUČE žene od instikta i da im utuve u glavu da ne mogu…

  A propo ovoga ne znam šta da mislim, ali slutim da je iza svega OPET čar potrošačkog društva….

 10. Piskaralo, možda me nisi dobro razumela, žene kao guske krenu u sve što im se nudi kao moderno, olako odbace neke sasvim prirodne stvari kao zastarele, napomenuh to kad sam pominjala kako su se žene nekad poradjale, i onda upadu u kandže savremenog društva kome je najvažnija zarada po cenu aposolutno svega.

  Ja sam tokom trudnoće i gajeći bebu, veruj mi, najviše slušala svoju majku, pisala sam o tome, koja me je sve vreme, jer sam se nenormalno plašila, ubedjivala da je sve to najprirodnije. Lekari su se prema meni ponašali kao da sam bolesna.

  Ostalo si u pravu, sve smo u nečemu žrtve potrošačkog društva. Nažalost. Nolje bismo prošle kad bismo verovale onima koji nas najviše vole i shvatile da se nismo mnogo promenile još od Eve…

 11. Ne znam dal’ cu promasiti temu – gade mi se zene koje od trudnoce, porodjaja, dojenja, kuvanja, peglanja, ciscenja prave nauku i filozofiju. Manje, vise sve prodjemo (prolazimo) kroz to i idemo dalje. Ovo je morbidno!

 12. Razumele smo se, nego sam morala da dodam svojih „fajv sents“, jer za ovih 5 godina sam se naslusala i nagledala zena kojima STVARNO treba pomoc, i koje nemaju podrsku i koje su me ocajne zvale u 11 uvece, jer im je patronazna/mama/svekrva rekla da ne mogu da doje. Aman, zeni u Narodnom frontu su poklonili 7 KG adaptiranog!!! A ona jos nije htela da ih prijavi nego sva srecna…

  Naravno, to ne znaci da je ova prica sa lutkama o.k., tu sam vrlo slicnog razmisljanaj kao ti…

 13. Pardon, u Viosegradskoj a ne u Narodnom frontu…

 14. :sick: Stvarno tuzno. Mogu da smislim najmanje pet nacina kako bi se pare potrosene na izum, marketing i pravljenje ovih lutaka, mogle bolje i humanije potrositi.

 15. Srećom, poučena iskustvom sa TL, ne odgledah linkove :angel: .

  Inače sam kao i Piskaralo – militantni pristalica dojenja :).

  No, to je, po meni, sekundarno… S moje tačke gledišta, VRLO su odgovorni medicinski radnici, masno plaćeni da promovišu ovakve poteze; nedojenje, ne ovo, ne ono… I ovde je vreme da stanem….:).

  Pozdrav :).

 16. G
  GolgotaiVaskrsSrbije

  Pa gde si Magi, zeno mog zivota. Evo najzad jedne prave zene, koja zna sta hoce i kako treba.
  Zenim te sto posto.Sifra: Samo nemo da me bijes! :wub: :w00t: :tongue:

 17. d

  Zar ovo ne treba prvo neko normalan da odobri?

 18. Prosto ti se ponekad divim. Ne znam kako uspes napraviti takav odmak kad uopste pises o onome sto uporno pokusavam potisnuti iz svesti. A toliko je toga da je nemoguce potisnuti cak i kad bi se odlucio u bure preseliti.
  Da, bas je tako kao sto kazes. Najbanalnije stvari su dovedene do nivoa filozofije, ispraznost je vrhunski ideal sadasnjice… Od svega, pa i materinstva, napravljen je cirkus u kome je vrhunac veceri prikazivanje teleta s adve glave.

  Jednom sam, negde u prolazu, video plasticnu sisu kesu, izmisljenu da tata odmeni mamu.

  Uzasa!

 19. Drvena, pojma nemam, valjda je trebalo…

  Aleksandre, samo se trošim, svet ima svoj ritam, nikako da se uklopimo…

 20. s

  E i ovo nek’ sam cula…
  Pade mi na pamet da bih trebala otici malo na pregled tih sisa, nisam oooodavno.Hvala sto me podseti, mislim indirektno. By the way, kako si? Nije me dugo bilo…

Ostavite komentar