Home / Politika je kurva / I taman kad sam počela da verujem – Mahlat, ala si glupa…

I taman kad sam počela da verujem – Mahlat, ala si glupa…

… ukapiram šta je to demokratija.

Elem, u ovom višegodišnjem tranzitiranju poklopljenom sa svetskom krizom isprepletanom sa srpskoistorijskom- nije lako, ipak smo mi bili pod Turcima petsto godina i ne možemo da se izvučemo iako su se i Turci sami sebe oslobodili, ozbiljno počeh da verujem da sam glupa iako sam dosad mislila da sam neviđeno pametna.

Mislim demokratija me zaskače i siluje na sve moguće načine, nikako da joj doakam, jedino što ukapirah da sam sve manje slobodan čovek što me više ubeđuju da sam slobodna i da nove slobode tek dolaze. Zaključno sa onim da mogu da šetam psa ali da moram da stanem mirno ako neko želi da mu zaviri u dupe.  I da ako sam Srpkinja moram da budem pravoslavka a ako sam pravoslavka moram da budem Srpkinja, eventualno Ruskinja posestrimljena sa samom sobom. Zbog viševekovne tradicije. I da moram da budem optimista čak i ako sam prebacila konopče preko grede u nameri da ubijem sebe, jerbo je optimizam u zemlji Srbiji proglašen dekretom.

I tako, svlačeći gaće i oblačeći gaće, donoseći odluku – ma više neću ni da ih oblačim, i mučeći se kao Mujo – jeb’o mater svoju, šta je demokratija – danas konačno ukapirah. Zahvaljujući jednoj vesti. Takoreći skroz glupoj.

U jednom mestu u Srbiji, ne čuh u kom ali to je nevažno, može da bude krug dvojke, bilo koje selo, grad, zaseok, rešili da isele mesno groblje jer se ispod tog groblja nalaze neki kopovi. Ruda neka valjda. Da l’ se kopovi šire pa postoji opasnost da se oni mrtvi iz večnih lovišta presele u kopove, ili šta je u pitanju, pojma nemam, uglavnom vlast tog mesta odlučila da legalno iseli groblje, sa sve mrtvima, nadgrobnim spomenicima,  i onim kapelama ko će veću i bolju, da komšija popizdi. I živ i mrtav.

Oni živi što su si uklesali imena na spomenike u vidu – „spomenik podiže zahvalan taj i taj“ i „sebi za života spomenik podiže“ se skupili i rekli – ne može! – a  predstavnik dao izjavu za televiziju – da njemu nije jasno kome je u demokratskom 21. veku palo na pamet da iseljava groblje. I da l’ je bre to normalno u demokratiji!

Meni, normalno, odmah poče kosa na glavi da se diže zbog demokratije , al’ onda brzinski optrča oko mene ona sijalica kao što je ima Proka Pronalazač i prosvetlim u trenutku, to jest  shvatim šta je demokratija.

Demokratija je permanentno stanje nadjebavanja u kome moraju da postoje najmanje dve sukobljene strane – jedna koja će da govori da je demokratski ono što joj je palo na pamet i druga koja se krsti kako je to moglo da joj padne na pamet pa da to još naziva demokratijom.

Demokratija je  vreme stangacije u kome će državno pitanje biti izmeštanje groblja a neće to što vam bubrezi ispadaju iz ležišta kad krenete onom mitskom trasom od Horgoša do Čačka koja bi do sad bila gotova samo da Velju nije zajebala demokratija.

U demokratiji je normalno da kučići ne smeju da seru po parkovima ali da ljudi smeju da seru pored izloga. Kad ih pritera.

U demokratiji je još normalnije da nemate sušionicu ali da gaće ne smete da sušite na terasi.

U demokratiji je normalno da ne smete da pušite jerbo to isto ne sme u Amerikama, ali da policija od same sebe može da krade drogu.

U demokratiji je normalno da nemate novac da kupite hleb jerbo imate narodne kuhinje. Koji će vam pare kad vas hrani država.

Sve što ste mislili da je nenormalno u demokratiji je normalno.

A najnajnajnajnormalnije je da je vest tek preminulog dana bilo kučeće govno u još neotvorenom Tašmajdanskom parku okićenom begonijama, a nije ono što će se još naći u tom parku, jerbo, drugovi i drugarice glasači, demokratija vam je iznad svega – cenzura, to jest, medijska pomrčina, pa na šta naletite. I vest dana po odluci gradonačelnika može da bude govno koga ne sme da bude.

Hoću reći, ako vas u demokratski nastrojenom društvu ubede da nikako nećete da ugazite u govno, da znate da ste već ugazili.

O tome sutra, to jest večeras.

One mrtve valjda neće iseliti, nije demokratski.

Ja demokratiju najzad jesam ukapirala ali ne osećam da sam pametnija.

Pročitajte i

Pet litara mleka

Ne radite ono zbog čega će vas se deca stideti, naravno, ako vas prevaziđu, ako ne uspete i od njih da napravite uplašene klimoglavce koji će biti statisti u ovoj državi koja za narod ne  mari. Ukoliko i od njih ne napravite beskičmenjake. Biće i toga, neka deca neće znati za bolje, neće videti dalje od vas, ali i to treba da je vaša lična tragedija i sramota jer normalan roditelj ipak teži da ga dete prevaziđe.

11 komentara

 1. Sto li se upisah od smeha? :ninja: Verovatno cu manje da placem :sick:

 2. Hehehe, da mi je da vidim kako iseljavaju groblje sa sve leševima i spomenicima, pa omaše, umesto Đoke Perića pod njegov spomenik stave Miću Jovića, pa onda Đokina familija pali sveću Mići i donosi mu klopu da ima za onaj svet, a Mićini ko zna kome, jer gde mi živimo, to bi sigurno bilo tako.

  A pro po govneta – nije lepo da klinci koji se u tim parkovima drogiraju raznim đubretom onako gudrirani po mraku upadnu u neko govno, grdiće ih roditelji što su se isprljali.

 3. DemoNkratija, lepo sam ja napisao 😉

 4. „Demokratija je permanentno stanje nadjebavanja u kome moraju da postoje najmanje dve sukobljene strane – jedna koja će da govori da je demokratski ono što joj je palo na pamet i druga koja se krsti kako je to moglo da joj padne na pamet pa da to još naziva demokratijom“.

  :w00t:
  Evo, da se i ja ateista prekrstim, tako tacno a toliko jednostavno da je i meni sve vreme neuhvatljivo… 😉
  Ne znam samo da li da se :biggrin: ili da :cwy: Neke stvari je mozda ipak i bolje ne znati… :whistle:

  http://smisaodrustvenelobotomije.blogspot.com/

 5. to mu dodje kao ono kad ispituju dobar i los policajac..

 6. Demokratija je permanentno stanje nadjebavanja u kome moraju da postoje najmanje dve sukobljene strane – jedna koja će da govori da je demokratski ono što joj je palo na pamet i druga koja se krsti kako je to moglo da joj padne na pamet pa da to još naziva demokratijom.

  Ova recenica treba da udje u neki udzbenik. Recimo, udzbenik iz istorije koji ce se baviti Srbijom na pocetku 21. veka.

 7. NI sanjala nisam da sam rekla tako nesto pametno :tongue:

 8. nas neuke i neprosvećene još uvijek uče demokratiji oni koji misle da smo sad izašli iz pećina i da pojma nismo imali o životu dok oni nisu došli da nas edukuju i obrazuju
  kažu da je snaga demokratije u rukama građana- slijedi aplauz 😉

 9. Demokratija je kad te dovedu pred svršen čin a onda ponude mogućnost izbora!
  Prevedeno na rudarsko- grobarski jezik, prvo mahnito kopaš ispod groblja pa onda ponudiš narodu opcije da mu seliš mrtve ili da se uruše u rudnik.

  Demokratija, Serbian way. Dijagnoza.

Ostavite komentar