Home / Politika je kurva / Internet je živ i zdrav, hvala na pitanju – u lice cenzuri

Internet je živ i zdrav, hvala na pitanju – u lice cenzuri

sloboda medijaKao što vidite, u Republici Srbiji nema cenzure, osim kad se nekome ne svidi šta ste rekli, to jest, možete da pričate šta god hoćete, nije u tome problem, problem je što to može da pročita ili čuje neko drugi. Internet cenzura se odnosi na pristup, kontrolu ili blokiranje objavljenih sadržaja, u našoj zemlji sa ciljem da svi budemo jednoumni. Jer, znate, jednoumlje se lako kontroliše.

Internet cenzura varira od – nema je – ako ćete verovati, postoje zemlje gde je nema – pa sve do – sprečavamo vas da komunicirate jer to što vi radite predstavlja direktnu opasnost za sistem koji smo uspostavili – ima da verujete vlasti, pa kad vlast kaže da su poplave od Boga koji je poslao vodenu zmiju da uništi Srbe, ima da verujete i u Boga i u vodenu zmiju, da zatražite odgovornost od Boga a ne od vlasti.sloboda misliJa kao obično, malo biće kome se oduzimaju Ustavom zagarantovane slobode da veruje ili ne veruje, mimo tih Ustavom zagarantovanih sloboda moram da verujem u Boga, vodenu zmiju, predsednika države i predsednika vlade i da prema ovoj dvojici poslednjih imam odnos kao da su mi roditelji. Moje ustavno pravo je da ne verujem, naročito da ne verujem u jednaku moć njih dvojice i Boga. Moje neverovanje, po Ustavu, niko ne može ograničiti zakonom. Ni cenzurom.

Cenzura predstavlja direktnu opasnost za moju slobodu. I vašu.
svetovnost država

Bejahu poplave. Još uvek smo poplavljeni. Bezumljem, jednoumljem, filtriranjem informacija.

Ustav nalaže da crkva bude odvojena od države. Odvojite Boga od države. I Crkvu od države, naročito patrijarha. Ako je Bog i poslao vodenu zmiju, država je dužna da joj, ovde na zemlji, odseče glavu. Kako zna i ume. Ako ne zna, neka pita patrijarha, kao što ume. Imaće on već neku ideju.

imunitet narodnog poslanikaNarod, onaj običan narod kome pripadam, ne može ni da prigviri u NARODNU skupštinu. Moj narodni poslanik je Internet. Ja ne mogu da stanem iza govornice i kažem – „Gospodo“ šta to radite i pričate?

Na Internetu mogu. Internet je moj narodni poslanik. Tražim imunitet za svog narodnog poslanika.

pravo na peticiju

Po Ustavu, drugačije mišljenje nije krivično delo.

Poštovani posetioci mog bloga, uklanjanjem samo jednog teksta, oduzima nam se deo slobode.

A to kad uhvati, ne ume da stane, mislite o tome. Nastavak teksta čitajte ovde.

Isečci Ustava preuzeti sa www.sllistbeograd.rs

 

 

Pročitajte i

Spomenik Juriju Gagarinu – veliki postament, mala glava – sve isto kao u Srbiji

Sve ovo sa ovim spomenikom podsetilo me na to šta nam sve promiče, šta sve dozvoljavamo, za šta sve mislimo da ne možemo da promenimo.I kako razum građanima Srbije već par godina maše i govori – pa, pa... a građani odmahuju i ispraćaju ga sve misleći da će sedeći i zezajući se po mrežama nadjebati ovu ogromnu marketinšku mašinu. Dok im se bolji život smeši samo ko zna koji put kao repriza.

Ostavite komentar