Home / Politika je kurva / Lex talionis

Lex talionis

eva ras

Evi Ras, glumici, oduzeto je pravo na korišćenje porodične penzije.

Eva Ras, kao svaka penzionerka koja uživa pravo da ima penziju u ovoj zemlji, treba da hekla, čita čitulje, dozvoli da bude zaboravljenja i ubije svoj duh, koji će joj u sedamdesetak godina. I da mirno čeka da umre.
Eva Ras, nasuprot tome, ponekad snimi neku malu ulogu, umesto novina koristi internet, smatra ga nepresušnim izvorom informacija i održava svoj duh zdravim što se može uprkos svim nepisanim zakonima fizike i hemije u ovoj zemlji i uprkos tome što telo stari.

Piše. I javno govori ono što misli o vlasti ove zemlje.

Živimo u demokratskom vremenu u kome je dozvoljeno javno kritikovati vladu, lošu politiku, atakovanje na zdrav razum. I Eva Ras zbog toga ne može biti zatvorena ili poslata na Goli otok.

No, kako živimo u specifičnom demokratskom društvu u kome je dozvoljeno pisati samo panegirike, oni koji se ne drže toga, za vlast niti umeju da misle niti umeju da pišu. I treba ih kazniti. Ali da ne bude očigledno.

I tako je Evi Ras oduzeto pravo na porodičnu penziju jer ima dodatne prihode od knjiga i najverovatnije od tih epizodnih uloga.

U ovoj zemlji ne postoji niti jedan glumac koji je u penziji a koji se i dalje ne bavi svojim poslom.

Stoga pod hitno treba oduzeti penziju čuvenom Walteru, on snima mnogo više nego Eva.

U ovoj zemlji se od pisanja knjiga ne može živeti, naročito ako te knjige ne obradjuju srpski džet set ili se ne bave sponzorušama.

Pod hitno treba oduzeti penziju Jovanu Krkobabiću. Onda se ova odluka o ukidanju penzije Evi Ras može smatrati pravednom.

Da ne bude zabune. Ova odluka će biti promenjena kad se Eva promeni, prestane dodatno da zaradjuje, odnosno, zatvori svoja usta i baci olovku ili tastaturu sa Brankovog mosta.

Najnovija knjiga Eve Ras zove se „Tito bez holivudizovanja“, kako je rekla, knjiga koja ‘’govori o titoizmu, intelektualcima koji ćute, istoričarima koji se libe istorije…’’, o tome da se ‘’u Srbiji događa nešto što se potpuno kosi s desetogodišnjim negodovanjem protiv Miloševića.’’

Na naslovnoj strani knjige nalazi se slika Borisa Tadića u generaslkoj uniformi. Kažu. Nisam videla i nisam uspela da nadjem sliku.

Na Evi Ras je primenjen lex talionis – zakon odmazde.

Kad ‘’sereš’’ po državi možeš očekivati da se država posere po tebi.

Kad već nisu uspeli da ti zapuše usta raznoraznim lex specialis-ima.

(Slika preuzeta sa www.vesti-online.com)

Pročitajte i

Pet litara mleka

Ne radite ono zbog čega će vas se deca stideti, naravno, ako vas prevaziđu, ako ne uspete i od njih da napravite uplašene klimoglavce koji će biti statisti u ovoj državi koja za narod ne  mari. Ukoliko i od njih ne napravite beskičmenjake. Biće i toga, neka deca neće znati za bolje, neće videti dalje od vas, ali i to treba da je vaša lična tragedija i sramota jer normalan roditelj ipak teži da ga dete prevaziđe.

9 komentara

 1. a istovremeno su izglasali da poslanici mogu da imaju vise od jedne funkcije…!
  valjda im mala ona jedna platica… :mrgreen:
  more, bolesni smo mi sto na sve ovo cutimo !

 2. m

  Ovo je stvarno skandal! Pravi bezobrazluk, otvoren, prostački, divljački…
  Jedino si zaboravila da napišeš da Eva Ras i slika.
  Eto, šta će jadna, kad joj bog dao toliko talenata, „mora“ na drugoj neki drugi „bog“ nešto da joj uzme. Juče sam na vestima čula da joj je dosta 18.000, i tačka, budući da na drugoj strani zarađuje više (po sistemu zavirivanja u tuđ tanjir), pa sam počela da psujem i da pričam s televizorom, kao da mi je ta kutija za nešto kriva.
  Ako im smeta što žena zna kako, nek joj odrede porez na zaradu, ali to bi bilo isuviše providno da žele da je ućutkaju, a i morali bi ovima što obavljaju po dve funkcije (u stvari samo greju fotelje) isto to da urade.
  E, kao što meni TV nije kriv što slušam gluposti i prostakluke (ovo je moralna pornografija), tako ni devojci nije krivo ogledalo kad joj se ne dopada kako izgleda, pa ni ovoj državi ništa nije kriva Eva Ras što je od same sebe napravila karikaturu.

 3. m

  Baš si me ubola ovim postom!
  Sad je očigledno da se od nas očekuju samo glasovi na izborima i da ćutimo kao zaliveni, srećni što smo uopšte živi. Zdravi nismo, ima ovde i-ha-ha posla za psihijatre.

 4. Eva Ras baš nema sreće u životu… prati je neka zla kob…

 5. Povremeno…ne, neprestano imam utisak da živimo u jednoj veeeelikoj ustanovi zatvorenog tipa, a da su, kao u onom, kakobeše filmu, uloge zamenjene, pa nas „leče“ umobolnici koji su u međuvremenu pobili prave psihiće…
  Sve si rekla…ja se samo setim ovog, taaaako istinitog:

 6. nečuveno zaista, skandalozno.
  Jadno i čemerno.

 7. m

  Nismo li malo pomešali lončiće?

  Evi Ras oduzeto pravo na porodičnu penziju jer ima dodatne prihode od knjiga i najverovatnije od tih epizodnih uloga.

  Zašto ne zatraži svoju i sve će biti uredu.

  Po meni, veći problem je stalno povećanje broja nacionalnih penzija zaslužnih umetnika.

  To je nevidjeni čin diskriminacije! Po čemu je neka balerina više doprinela ovom društvu od jednog profesora medicinskog fakulteta.

  Zašto bi Eva Ras bila značajnija od profesora Tešića?

  Da se razumemo, poštujem ja njeno i glumačo i spisateljsko stvaralaštvo, ali jedan čovek ne može biti uzrok promene zakona, a jedan esnaf (koji je uz to u ovo državi mažen, pažen i NEOPOREZOVAN) favorizovan na izuzetno necivilozovan način.

  Ko će se setiti onih koji nemaju šta da jedu, kad zakukaju naši glumci što više ne mogu da putuju i obilaze egzotične destinacije, pa jadni danas moraju da snimaju reklame ne bi li sebi priuštili koji mesec na crnogorskoj obali…

 8. Ne mislim da sam pomešala lončiće, prvo zbog toga što ne mislim da je Eva Ras značajnija od drugih, mene uznemirava slučaj, mogao se desiti bilo kome.

  Obrazloženje da do ovoga ne bi došlo da je korisnik svoje penzije a ne porodične, to jest, svog supruga je traženje rupe na svirali, ne koristi ona tu penziju od juče. Prema tome, zašto to nije uradjeno ranije nego sad. U pitanju je odmazda prema neposlušnoj Evi.

  Što se nacionalinih penzija tiče, onog trenutka kad sam videla ko ih je dobio a ko nije shvatila sam da se dele po babu i stričevima a ne po realnom značaju. Kao i sve ostalo u ovoj zemlji.

Ostavite komentar