Home / Politika je kurva / Ne, ali moja sestra od tetke po babinoj liniji svira flautu

Ne, ali moja sestra od tetke po babinoj liniji svira flautu

Juče ja postavila pitanje na Twitteru – Koga biste radije ubuduće videli na čelu države – Nikolića ili Tadića?

Ako ste nekada čitali kako je Nušić objašnjavao učenje stranih jezika, parafraziram:

Pitanje: Da li volite poeziju?

Odgovor: Ne, ali moja sestra od tetke po babinoj liniji svira flautu;

e, takve sam odgovore dobila.

Nijednog. Smučli su mi se obojica. Odnelo ih mutno Dunavo (figurativno). Potrebno nam je sveže lice (ovo me fasicniralo, ne možete da dovučete nekoga sa ulice, a evo, Jadranka Šešelj je sveže lice, ali šanse su joj ravne mojim a ja se nisam kandidovala), i slično.

Elem, trenutno i realno, u ovoj zemlji samo Nikolić i Tadić imaju šanse da postanu predsednici. Ovaj prvi – prvi put, ne znam koji kadar, ovaj drugi ponovo.

Doduše, šire se glasine da na ovim predsedničkim izborima Dačić može debelo da nas iznenadi.

Mislim, šta reći, možda smo grešili sa nijansama, ali onda ćemo znati da smo džaba krečili onog 5. oktobra. I od kako to čuh, meni u glavi ovo, što mogu da preživim, realno, čovek lepo peva, a ume i da diriguje dok masa horski peva

i ovo, što ne mogu nikako da preživim.

Pošto Twitter ograničava, aj’ još jednom da pitam, pitanje prosto – ako biste birali samo između Nikoliča i Tadića, koba biste radije videli na čelu države, od sad, pa na dalje, i u budućih četiri godine ako ne bude vanrednih okolnosti pa taj predsednik ne skrati mandat.

Ne morate da mi odgovorite, ali morala sam da pitam.

Radoznalo žensko, šta ćete.

Usput, kad pitam muža da li me voli, ne odgovara mi – niti te volim niti te ne volim, ‘nako, nego mi odgovori – volim te i ne volim te, zavisno od toga kako je raspoložen.

Ali, ako je mnogo komplikovano, onda ništa.

Pročitajte i

Metro će biti tu dok kažeš – metro! Rekoh i ništa.

Pa čoveče, kad mogu da prodaju karte za Mars koji je, po slobodnoj proceni naučnika, od zemlje udaljen 54,6 miliona kilometara i do kojeg bi put trajao oko devet meseci, pa šta je čudno ako mašu kartama za metro u čiji temelj se još nisu zapljunuli, svi ovi koji smatraju da mogu da naprave metro u zemlji u kojoj vozovi idu sporije nego pre Prvog svetskog rata, odmah treba da kupe mašinice.Za šišanje ovaca.Srećni vam izbori.

7 komentara

 1. Ja preporucujem Dacicu da se udruzi sa Mladjom i krade… ovaj, zaradjuje za lebac putem „muzickog dinara“. Kad vec lepo peva, neka iskoristi svoj potencijal. 😀

  Inace, izbori su mi trenutno na 666. mestu na listi za razmisljanje, tako da se jos nisam opredelio izmedju „hrabrog“ Tadica i „zilavog“ Tome. 🙂

 2. S

  Daleko od toga da sam zadovoljna svojim životom proteklih 20 i kusur (ovde sad treba da stoji najboljih) godina, ali Nikolić i Vučić mi tek izazivaju jezu.

 3. A

  Nisam se jos odlucila da li cu uopste glasati iz vise nego jasnog razloga da posle svega sto sam cula i videla nemam pojma za koga bi glasala. Da nije bilo ovih, malo je reci, licemernih predizbornih kampanja i da nisam svojim ocima pratila pojedine „uticajne“ tviterase (eh, ode jedan beli meda…) kako danima jadno i nevesto propagiraju „dobrocinstva“ odavno izvikanih politicara, mozda bih se lakse odlucila. Ovako, mogu samo da se slozim s tvojim naslovom. Sve ovo sto se desava lici na jednu dobro smisljenu i crnim humorom zacinjenu Nusicevu komediju ili zivopisnu Domanovicevu satiru. Samo sto smeh zastane u grlu kad se setim da mi ovo ne citamo nego zapravo zivimo…

 4. Spali smo na to da više nemamo izbora. Nekad je postojala opozicija. Sad su svi isti. Između ova dva komičara – Tadića biram.

 5. Sa Tadićem imamo farsu, sa Tomom imamo komediju.
  Ja sam za komediju, dakle moj odgovor je: Toma, definitivno.

 6. A ti mahlat? Ne videh da si se izjasnila.

Ostavite komentar