NŽUZZM

Ili

Nezavisno žensko udruženje za zaštitu muškaraca

Kome ovo palo na pamet nek’ preuzme pos’o.

Ja malo gleduckala, ima bre da se radi. Prvo moramo da znamo šta ‘oćemo, kako ćemo to da sprovedemo u delo, kako ćemo da ih štitimo, k’o bele medvede i ostale ugrožene vrste il’ samo –‘nako, reda radi, kako će se to zvati, ko odgovoran, sve me mozak zaboleo.

Prvo da bi se osnovalo udruženje duševnih gradjanki treba da nas ima najmanje deset, i to punoletnih, i da imamo biračko pravo. Ovo poslednje mi baš nije jasno pošto je poznato kakve su žene kad biraju, one sve po lepoti pa nam je tako gos’n Tadić predsednik.

Ako odlučite da registrujete udruženje ono mora da ima ime, nešto kao Save the…, udruženje mora da ima prebivalište, mogu da ustupim blog, svrhu rada smislite, ja znam samo za jednu, ako ima još neka dojavite, nemam tol’ko pameti. Mora da se zna kolika će biti članarina i hoćemo li od nje da kupujemo viagru il’ kondome pa da njima ‘ranimo muškarce, pošto svaka ugrožena vrsta mora nečim da se ‘rani, jelte. Redovno moraju da se održavaju sastanci, mislim, moraju da se utvrde prava, obaveze i odgovornosti, k’o kod svakog udruženja.

Pošto je dat predlog da Električna bude predsednica, Šaptava počasna predsednica, ja se ponudila k’o zapisničarka. Zelena se pobunila i rekla da ja toliko umem da zabrljam zapisujući da to ne dolazi u obzir nego ona preuzima funkciju uredne zapisničarke – svako slovo na svom mestu.

Ja mislila, mislila, i smislila da ja samo mogu u tom udruženju da se bavim timarenjem. I žigosanjem. Mislim tako ide sa zaštićenim vrstama. Na’vataš ih, udariš im pečat na dupe ili im prozumbaš uvo i pustiš ih u prirodu da se množe a ti iz prikrajka posmatraš da l’ to ide kako treba il’ treba da intervenišeš.

Za drugo nisam sposobna. Ko što rekoh, ja padam na tužne muške poglede, kad mi se presamite i zauzmu položaj il’ me uzimaj il’ umirem meni odma’ pada inteligencija i vodila bi kući da okupam, nahranim i iskoristim. Kad mi kažu kako ih niko ne voli ja počinjem da volim za sve, skroz sam nemerodavna da utvrdim ko je stvarno nevoljen. Da mogu ja bi imala lični azil nego bi ljubimac pobesneo pa bi najverovatnije on poželeo lični azil, i on mi duševan čovek, na šta bi ja pobesnela.

Inače, ko se pri’vati ovog teškog posla da zna da mora da spašava ugroženu vrstu iz svih kriznih situacija, da mora da ih skida sa drveća kad se popnu pa ne umeju da sidju, da im vida rane, šprica ih kad pobesne, leči povredjenu sujetu, ima tu da se radi. Ja ću onaj lakši deo , kad su pitomi. Uopšte ne umem sa pobesnelima.

Već imam jednog pitomog. Walter me pitao hoću li da ga usvojim, ja odma’ pristala. Kad god pričamo meni je vreme da razvlačim picu, testo za pizzu, pa Walter skontao da bi mnogo lepo bilo da ga usvojim pa da razvlačim i za njega. Ako se sad ne juri sa vampirima garant’ se pakuje i kol’ko sutra će biti ovde.

Prijavio se i gos’n Radović kao primerak ugrožene vrste koji ima išijas, njega može da preuzme Zelena, ona ima iskustva sa masiranjem pa nek’ mu odglavi taj nerv koji se zaglavio od čekanja.

Dakle, treba nam još šest duševnih žena koje imaju biračko pravo da bismo registrovale udruženje.

Mora da se smislie oznake udruženja – pečat, amblem, neki bedž, kad na primer idem ulicom da može da mi padne na grudi neki ugrožen muškarac, da zna da sam ja jedna od nas.

Svaki muškarac koji se oseća ugroženo neka pošalje kratko pisamce ko ga ugrožava, što ga ugrožava, koliko dugo se oseća ugroženim, a stručni tim sastavljen od psihološkinja, pedagogica, neuropsihijatrica i ostalih ica će ga pregledati, uzeti anamnezu, odrediti nivo ugroženosti i proslediti specijalizovanoj duševnoj gradjanki koja će mu vidati rane. Posle šta mu bog da.

Ako prikupimo deset duševnih gradjanki i dokažemo da muškarci jesu ugrožena vrsta možemo da krenemo u Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samopupravu da se registrujemo. Pre toga moramo da uplatimo takse.

Duševna gradjanka koja ima biračko pravo zvana Mahlat. Izvol’te, upis dole.

Pročitajte i

No smoking

Veliki problem u sprskim vezama i brakovima predstavlja neprihvatanje da je jedno od njih imalo …

41 komentara

 1. Ugoržen ili ne, prijavljujem se i ja da me štitite. Ne znam da li sam ugrožen, ali naćićete mi vi već nešto zbog čega treba da me čuvate, branite i… šta ono još beše?

 2. Lele, i francuska sobarica bi ti pozavidela na naivnosti! :mrgreen:

  Skolski, ja odma’ znam od cega te treba stititi. Dobro je da si se sam prijavio.

 3. Nego, skolski, zaboravih. Jel’ bese postoji francuski sobar?

 4. Skolski, ja odma’ znam od cega te treba stititi.

  Super, da ne smišljam ja pa da nešto pogrešim.
  Ne znam za sobara, ja pre mogu da prođem kao kuvar ili perač sudova. Ili recimo da čistim bazen, tu imam i iskustvo. 🙂

 5. Ma znala sam da postoji!

 6. Š

  počela sam kod ‘ranjenja da njištim od smeha, sam’ da povratim dah, saćuja :mrgreen:

 7. Š

  Vako: da ne budem samo počasna, ja ću se zadužim za one divlje, pošto si ti rešila da pitome pušćaš u slobodu, ja ću da krotim. 😛
  Kad pripitomim, uzmi, žigoši, će naranimo, pa opravi ti to u svet.
  Znači, pripitomljavanje kod men’. Jede se iz ruke posle, garantovano! :mrgreen:

 8. Jel primate i mene? 🙄

 9. 😀 😀 😀

  ha ha evo ja cu da budem zaduzena za njihovo oblacenje (ne mogu neuredni u beli svet) & svlacenje.. to mu nekako dodje zajedno :mrgreen:

 10. Rain, i da te okupamo, na’ranimo i iskoristimo :mrgreen:

  Elektra, nemo’ skačeš na čoveka, spasi ga, spasi ga 😆 😆 😆

  francuski sobar ne postoji, postoji barmen :mrgreen:

  Šaptava, ćemo mi da prikazujemo to kroćenje, ono kad im stavljaš glavu u usta i kad protrčavaju kroz zapaljen obruč il’ nećemo, greota da se ne vidi šta sve mogu kad ih lepo “zamoliš“ :mrgreen:

  Walter, ja mislila ti krenuo, celu noc sam se “udvarala“ ljubimcu da te primimo 😀

  Alta, nisam ni sumnjala, tebi to leži, bićeš im stilistkinja 😆 😆 😆

 11. Znate sta? Stvarno necu. Jos sinoc sam bila ljuta sto mi ne ostaviste nista osim predsednikovanja, pa ne mogu da radim sve te divne stvari koje sebi prigrabiste. Ja samo da se rukujem i udeljujem klimoglave i osmehe. Nece da moze.

 12. idi ženo, sta sad da radimo 😯 😯 😯

  zamisli bre da moraš da pečatiraš muke dlakave guze 🙁

  pa zamisli da ih kupaš 🙁

  pa zamisli da ih krotiš a oni nastavljaju da budu divlji 🙁

  sam ti ogadila, a :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 13. S

  😛 😛 😛 😛 😛
  Nemojte zene, to je tesko za odrzavanje. Evo ja ovog mog timarim tek pola dana, ima mucenik temperaturu, al’ vi ne znate kako je to straaaasno! temperatura, i sveee ga booooooooli! :mrgreen:

 14. Sta nemojte, zato i osnivamo udruženje da timarimo svaka tudjeg, to je, bre, lakše, ćeš da dotrčim :mrgreen:

  nego ‘oćeš da se učlanjuješ il nećeš 😛

 15. Ogadila? Jes’ ti luda? samo si mi raspalila mastu. Eno je divlja.

 16. :mrgreen:

  ćemo izaberemo novu za klimanje glavom, neku što ne mašta :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 17. Uh, laknu mi.

 18. S

  Pa da se uclanjujem, nego strepim, sta je jos ostalo od poslova?! :mrgreen:

 19. @Školska: kao predsednica bi mogla da preuzmeš posebno teške i ugledne slučajeve. Recimo, ako se prijave najpoželjniji muškarci u zemlji.
  Ko zna, možda su oni u stvari najugroženiji?

 20. Lepo rece zena da si supermen. Eto meni spasa! 😛

 21. Ja bi te odma dozivotno iskljucila iz udruzenja. Zeno, misli malo i na sebe. Ovima nema pomoci :mrgreen:

 22. Prvo ima da se izgradi upravna zgrada 💡 Ako udruženje propadne kućerina se uvek može prodati za dobre pare 8)

 23. Ko, bre, Stevo da gradi 😯 moze samo da nam se dodeli neka, smo hymanitarke il’ nismo, ok’le nam pare da gradimo 🙁

 24. a jel’ pečatirenje debelog mesa obavezno ili …?

 25. Kad je humanost, nek je humanost.
  A ti pojma blagog nemas o mlacenju para. Kao u svakoj humanitarnoj organizaciji. A sponzori?

 26. Borski, obavezno je, da se zna da su pod našom zaštitom!

  Elektra, pa ja rekoh da sam glupa, ja za mene jednu ne umem da nadjem sponozora, gde ću za celo udruženje 😯

 27. Kakvi su sponzorski ugovori?
  Ima li mućkanja, korupcije i tako to? Ako nema možemo da se dogovorimo oko probnog tromesečnog sponzorisanja uz određene uslove vezane za personalna rešenja unutar orhanizacije … ha ha ha

 28. I ne moram davati ideje, drugi su već rekli: sponzori, medjunarodni krediti, itd. 🙄

 29. Kukuuu, pa sta da zapisem, kad nista ne shvatih 🙄
  Ko je predCednik, jel` ostala El, timarusa je Sapke, to shvatih, a kako se zove tvoja funkcija? 🙄
  A za gospon Radovica, ne znam sta cu, i ja sam jos uvek ukoceta, morace da saceka da mene prodje (hoce li vise!), pa da pristupim njemu.

 30. Neće valjda i u NŽUZZM biti europskih intergracija, pridruživanja, partnerstva za dlakave guze i nepovratnih kredita?
  😯
  Međutim siguran sam u smao jedno da će „stranih ulagača“ sigurno biti. 😛

 31. Nema privilegija za sponzore, ko daje pare ima samo da da pare, nema mesanja u “unutrasnju“ organizaciju udruzenja, ‘de to ima!

  Zelena, ja timarim, Saptava kroti, nista nisi shvatila, Elektra odbila da bude pocasna preCednica, nece samo da klima glavom oce konketne i konkreVetne zadatke.

  Zapisuj! Trazi se preCednica! Ona kojoj su muskarci dosadili pa oce da klima i osmehuje se :mrgreen:

  Mislim, ona koja ih voli al’ vise ne moze :mrgreen:

 32. Samo bih rek’o da se upiše u knjigu zapisnika kako sam se prvi prijavio apropo išijasa. Neću da neki uleti u Udruženje i počne (lažno) da kuka kako ima neki jebeniji išijas od ovoga mog pa da ima prednost kod terapeutkinje Zelene. 🙄
  Da se ima u vidu moje pravo prvenstva, jer držim da je Udruženje formirano na demokratskoj podlozi!

 33. Sa’ce Zelena da utefteri :mrgreen:

 34. Rek’o mi reumaBLOGolog da je taj išijas toliko zajeban, da se metode uklanjanja istog još usavršavaju. Pa, mislim, ako jedna maserka ne može da postigne, ne znam šta bih predložio..
  Sve u cilju nauke, je li…
  😆

 35. Utefterila isijas gos`n Radovica, a koga cemo za predCednika? 🙄
  Cek da ponovim, ti timaris, Saptava kroti, El….ma zeza ona, ima da bude preDcednik, ko nju sta pita, ovo je demokratski blog i bice kako mi kazemo :mrgreen: 😀

 36. „Uvek sam htela divlje, a terala pitome…“
  Evo ja cu da pitomim te divlje :mrgreen:
  Ne moze Sapke sama, mnogo je divljih!!!

 37. Znaci ima nas 6, dve za krocenje :mrgreen:

  fale jos cetiri koje imaju pravo glasa 😆

 38. Š

  ccc… niko neće samo da gleda, svi ‘oće da rade! 😆 To je udruženje bre! 😆
  Mahlat, ja mislim da posle svakog uspešnog kroćenja to mora da se prikaže javnosti, da se vidu plodovi našeg rada, mukotrpnog. 😛
  Osim ako ne do’vatim greškom nekog pitomog pa ga podivljam! :mrgreen:

 39. U sta pre verujem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 40. S

  Pravo glasa imam, al ne rece mi sta je od poslova ostalo nerasporedjeno, necu da mi uvalite neko ciscenje balege i to… :mrgreen:

 41. MA to ciscenje balega cemo aplatimo, ne brigaj, samo se ti upisuj, ima tu pelih poslova :mrgreen:

Ostavite komentar