Sestro slatka

Mediji su danas objavili da se jedna svadba u Leskovcu pretvorila u cirkus u trenutku kad je mlada objavila da uzima muževljevo prezime ali da zadržava i svoje.

Prvo joj je svekar dobacio da je kurva.

Pa je njena svekrva njenoj majci, priji svojoj, rekla da je kurva.

A onda je u nekom trenutku došlo do tuče u kojoj se, valjda, nije znalo ko koga bije a ko kome govori da je kurva.

A obe porodice maloprivredničke, ugledne, „s pedigreom“, možete misliti kakav je pedigre čoveka koji budućoj snaji na venčanju kaže da je kurva. Kod nas vam je lova jednako pedigre.

Svadba prekinuta da se ne pokolju.

Sestro slatka, evo da mi je da sam bila muva u kupus salati pa da sve to vidim.

Ako ste svi pretekli tu tvoju prvu bračnu noć, ako se po venčanju brak poznaje, na’ebala si.

Umesto da si istog trenutka kad je tvoj budući svekar dobacio da si kurva strgla veo, zadigla venčanicu, zavrljačila cipele i dostojantveno išetala sa tog venčanja, ti si pristala da ti od sad pa zauvek govore da si kurva.

Kad god se budeš našminkala, bićeš kurva.

Kad god te neko bude pogledao, bićeš kurva.

Ako ne budeš rodila muško, bićeš kurva.

Ako im nešto krene nizbrdo, reći će – Od kako nam je ovaj doveo onu kurvu, samo nas tera baksuz.

Ako njihov sin uradi nešto što im se ne bude svidelo, reći će – To ga je ona kurva nagovorila.

Prvi koji bude umro iz familije, neki đedo, makar sto pedeset godina imao, reći će da si ga ti, kurvo jedna, oterala u grob. Nečim.

Ako im propadne posao, biće to zbog tebe, kurve.

Kad god ti dete sutra bude palo i poderalo kolena, reći će da si kurva koja je mazala nokte, zevala u telefon, televizor, umesto da gleda u dete.

Obaška što si prešla preko toga da je tvoja svekrva rekla tvojoj majci da je glupa kurva. A tvoja mama se uvredila pa pitala zašto je glupa. Bokte, ne zašto je kurva, nego zašto je glupa. Pedigrirano pitanje, nema šta.

Evo ako joj ne bi svadbena torta završila na glavi, da se meni desilo. Kad se se već svi makljali, jedna torta manje-više.

Ali, pretpostavljam da ti nisu prvi put dobacili da si kurva, pa ti nekako došlo normalno.

Sestro slatka!

A sad pričica za sve vas, pre nekoliko meseci sam to napisala na Fejsbuku, Fejsbuk ko Fejsbuk, gurnuo to negde, videti se ne da, pa da vas podsetim.

Desilo se u Kragujevcu, pre petnaestak godina, toliko se o tome i pričalo i pisalo da više nisam sigurna da li je istina ili legenda, ali poučno je.

Idući ka sali za venčanje, jedna mlada se saplela o svoju dugu venčanicu i pala. Umesto da joj pruži ruku da ustane, njen budući muž ju je namazao svim mogućim psovkama i uvredama da je trapava ćurka, da ga je obrukala i slično. Ona ustala, popravila venčanicu, ušla u salu, odslušala matičara, sačekala da on kaže „Da“, a onda, kada je nju matičar upitao da li dobrovoljno stupa u brak i tog tu uzima za u bolesti i zdravlju, bogatstvu i siromaštvu, dok ih smrt ne rastavi, odgovorila –

Ne!

Okrenula se prema roditeljima, kumovima, bližoj i daljoj rodbini i objasnila –

Ako je on danas mogao sve ovo da mi kaže, šta će mi tek govoriti sutra.

Legenda dalje kaže da je pokupila svoje goste, otišla u salu rezervisanu za svadbeni ručak, da su tamo jeli, pili i igrali uz muziku, da se ne baci kad je već plaćeno.

Tako se to radi!

Ili pristaneš da budeš ćurka.

Ili kurva.

Svejedno.

(Foto u zaglavlju: thedailycrisp.com)

Pročitajte i

U nama ostaje Dragan Nikolić. Šta će ostati u njima?

U nama ostaje Dragan Nikolić Jutros nas je zatekla vest da je preminuo Dragan Nikolić, …

Ostavite komentar