Home / Politika je kurva / Plan za vikend – postići srpsku nirvanu

Plan za vikend – postići srpsku nirvanu

Utisak nedelje – autoritet, neizlečiva srpska bolest

A kad je neko bolestan njime je lako manipulisati jelte, znate kako ono ide – probaj, šta te košta i onda bolesniku ponudite nešto kao alternativno, ne pomaže ali i ne odmaže, a možeš da veruješ.

E a pošto u Srbiji stvar sa nametnutim autoritetima ide odlično, tokom ove nedelje saznadosmo da je premijer srpski, onaj što čas liči na Pašića a čas na Deda Mraza, zavisno od godišnjeg doba, najzad stekao autoritet. Po dekretu predsednika.

To mi utisak nedelje.

Inače, kod nas se generacije i generacije vaspitavaju s tim nametnutim autoritetima, povečevši od očeva. Očevi uglavnom vaspitavaju decu ne objašnjavajući ništa jer su sve stvari na svetu – zato što ja tako kažem. I zato što će tako da bude dok moj ’leb jedeš a posle možeš da radiš šta god hoćeš.  I zato jer sam ja tebe rodio a ne ti mene.

Ja vam, iskreno da kažem imam problem sa nametnutim autoritetima, ono – je l’ znaš ti ko sam ja? Uglavnom ne znam a i zabole me ovo ispod poljupca,  hoću činjenice a ne tvoj autoritet. I imam problema. Normalno.

To mi trauma iz rane mladosti, od oca. On pričao, pričao, pričao, ja slušača, slušala, slušala i na kraju rekla – lažeš, bre! Pogledao me k’o Staljin Tita i rekao – Sad si mi rekla da lažem i nikad više , obrati pažnju – ja i kad lažem za tebe govorim istinu. Odma’ sam ga precrtala kao autoritet i takav je ostao do dan danas, ništa mu ne verujem dok ne dokaže da mu treba verovati.

Drugi utisak nedelje, opet premijerski –

Poskupljuje struja ali politički korektno i socijalno odgovorno, za sve one koji troše više od 350 kw mesečno. Oni koji ne troše nek stave prst u uvo i zapevaju.  Ja se ič ne razuem u kilovate ali mi rekoše da s tih 350 jedno domaćinstvo, koliko god članova da ima, može mesečno da pali tri sijalice i da uključi frižider, što znači, ništa šporet, ništa bojler, ništa ostali aparati, što pa opet znači sledeće – ono što milion Srba nema kupatilo u kombinaciji sa veceom i nije tako strašno, strašno je to što neće smeti dupe da operu nikako. Ko se opr’o, opr’o se. Gde god da su kakili.

Treći utisak –

Šuška se da bi nov ministar finasija mogao da bude Veroljub Stefanović, aktuelni, večiti i bogobojažljivi gradonačelnik Kragujevca, mašinski inženjer. Krstograditelj. Čime je zauvek brendirao Kragujevac. Bude li, umesto onog koridora koji grade kao Skadar na Bojani, nići će krstovi, od Horgoša do Čačka i ukoso. Mislim, preusmeriće sredstva, to u Srbiji očas posla. Inače, partijske podele vam dozvoljavaju to da vas smene kao nepodobnog i neefikasnog ali vam kažu – ti izaberi ko će da te zameni. Znači isti seks samo u drugoj pozi.

Još jedan utisak –  dokon pop i jariće krsti

SPO tražio da se ’’iz zabačenog hola u Domu Narodne skupštine uklone biste Josipa Broza Tita, Edvarda Kardelja, Milentija Popovića, Moše Pijade i dr Ivana Ribara’’ zato što je istorija dokazala da su oni komunistički diktatori kojima nije mesto u demokratskoj instituciji.“ Majke mi sam se krstila i šaputala – oooommmmm, smiri se, i rešila da zauzmem pozu lotosovog cveta koji ne misli.

I onda je zazvonio telefon, dok sam završila razgovor zaboravila sam da treba da budem taj lotosov cvet koji ne misli, uhvatih sebe u pozi sjebane Srpkinje što izgleda kao – sediš, pušiš i gledaš u televizor koji je na mute.  Povremeno pomisiš – jeeebooooteeeee. Znači ništa od nirvane.

I tako mi padne na pamet – kako, bre, mnogi  mogu da dostignu tu srpsku nirvanu i da na sve što im kažeš  odgovore – ma jebe mi se, bre!

To ću raditi ovog vikenda. Učiću da mi se jebe.

Nadam se da ću uspeti, sem ako ovaj ne uleti s nekim dekretom.

Pročitajte i

Spomenik Juriju Gagarinu – veliki postament, mala glava – sve isto kao u Srbiji

Sve ovo sa ovim spomenikom podsetilo me na to šta nam sve promiče, šta sve dozvoljavamo, za šta sve mislimo da ne možemo da promenimo.I kako razum građanima Srbije već par godina maše i govori – pa, pa... a građani odmahuju i ispraćaju ga sve misleći da će sedeći i zezajući se po mrežama nadjebati ovu ogromnu marketinšku mašinu. Dok im se bolji život smeši samo ko zna koji put kao repriza.

Ostavite komentar