Home / Mislim, dakle postojim / Plašite li se da će vam neko uvaliti original kopiju

Plašite li se da će vam neko uvaliti original kopiju


Pre neku godinu, pita moja kuma jednog prodavca na buvljaku –

Jesu li ove farmerice original?

On je pogleda ko da nije normalna, ona ponovo – Ma jesu li original?

Jesu, odgovori on – original kopija.

I danas kad god jedna drugoj kažemo da smo nešto kupile, bacimo i – Jesi li kupila original, ili original kopiju?

Sigurno znate, mora da znate, kod nas ima previše tih original kopija, od parfema, preko farmerica, do patika, koji stižu sa ko zna kojih sve tržišta, a koje nam podmeću kao original. I imaju cenu kao originalni brendovi. Ili nenormalno nisku cenu za original koji navodno nude.

Isto pre par godina, kupujemo moj muž i ja patike u jednoj prodavnici sportske opreme i komentarišemo da li su original ili nisu, ja na kraju zaključim da mora da jesu, ako uzmemo u obzir cenu.

Ih, gospođo, nasmeši se prodavac, šta kod nas ima original.

Odmah sam poludela, pa zašto mi naplaćujete kao da je original? E, to ne zna, on samo tu radi i otvara nam oči.

Da biste prepoznali original bilo kog brenda, treba stvarno dobro da poznajete brend, no, kako te original kopije rade prilično dobro, velika je mogućnost da ćete biti prevareni. I kako god ta original kopija izgledala kao original i budete baš zadovoljni vizuelnim izgledom, vrlo brzo će slediti razočaranje, jer original je original koji podrazumeva i određen kvalitet, a kopija je ipak kopija i vrlo brzo pokaže sve svoje mane.

Ako ste aktivni korisnici društvenih mreža, naročito Fejsbuka, sigurno do vas stižu sponzorisane stranice koje vam nude online kupovinu original patika po neverovatnoj ceni, kao nigde u svetu, ili ste lajkovali neku od tih stranica i nestrpljivo čekate da objave kako imaju baš ono što vama treba i to po ceni koja vama odgovara.

Ne znam da li ste nekada kupili patike preko neke od tih Fejsbuk stranica, da li se uopšte usuđujete da ih na taj način kupite, vi pitanje koliko koštaju, oni vama inbox, vi njima novac, oni vama pošiljku. To vam je bukvalno kupovina mačke u džaku, prvo original ne može biti tako jeftin kako vidim da reklamiraju cene, drugo, kako znate da će vam broj odgovarati, jer znate, ja ponekad kupim broj 38, ponekad 39, sve zavisi od proizvođača i modela, ali nikada ne kupujem online. Prihvatam da budem online obaveštena, ali kupovinu obavljam u radnji i nikada, ali nikada, ne bih posetila radnju koja mi nudi original po ceni koju original nikako ne može da ima, čak ni kada je akcija u pitanju.

Ne bavim se aktivno sportom, ali tri puta dnevno šetam sa Cezarom i kvalitetna patika mi je veoma važna, inače sledi bol u stopalima, žuljevi, kuknjava… i raspadanje posle nekoliko nošenja kao da sam igrala fudbal umesto što sam samo šetala. Ako se bavite sportom, pretpostavljam da vam je kvalitet patika još važniji nego meni.

Sve u svemu, hoću da vam kažem – možete biti prevareni online, ali možete biti prevareni i u radnji i morate biti prilično obazrivi da vam se ne bi desilo da za patike date pola plate a da za par meseci morate da ih bacite. Jer kvalitetne patike, originalnog brenda, moraju da traju malo više od par meseci, a da biste izbegli prevaru, evo nove stranice na Fejsbuku na  kojoj se možete informisati gde da odete, isprobate gomilu patika i kupite odgovarajuće, ali – original.

Kom god brendu da ste verni, govoreći jezikom reklama, bez obzira da li volite Nike, Puma, Colmar, Armani, Kappa, Adidas, budite sigurni da ćete vođeni informacijama sa ove strane dobiti original, a onda originalno možete da šetate, trčite, radite šta god volite.

Pratite hashtag #MarkYourOwn i Fejsbuk stranu The Spot, onda trk u kupovinu dobrih, originalnih patika. Stiže proleće.

 

 

Pročitajte i

A kako ću ja to da objasnim detetu

Svako malo na društvenim mrežama neko zavapi kako će nešto da objasni detetu, uglavnom nešto što se kosi sa njegovim vaspitanjem, pravoslavljem, seksualnim opredeljenjem, kad najave prajd, kad muškarac nosi roze čarape, najviše cvile kako će detetu objasniti zašto se dva muškarca ljube na ulici i ovo me fascinira jer, evo, sto godina imam i još nisam videla ta dva muškarca. A i da jesam, ponašala bih se isto kao i kad se ljubi strejt par, prošla i pomislila kako je ljubav divna.

Ostavite komentar