Home / Srbija medj' šljivama / Recite njojzi

Recite njojzi

Noć. Kad god odspavam popodne prinuđena sam da noću bdim i očajavam jer “nema ništa na televiziji“. Nema, bre, ništa, samo na svakom drugom programu po neka moderna lap-top gatara predviđa sudbinu! Iznad njih ide kajron “posavetujte se sa našim tarot tumačem“ dok one gledaju u najobičnije karte u narodu poznate kao “ciganske karte“,i one me ne nerviraju toliko koliko ovaj narod koji pojma nema šta su tarot karte i čemu služe. Ladno može čovek da im predviđa sudbinu iz karata za Crnog Petra, ništa ne bi primetili.

Dakle, dakle… ko god se javio je zatvoren, zamišljen, boli ga glava i loše se sprovodi. Uvek sam mislila da se sprovode zakoni, uredbe, sankcije i slično, kad ono sprovode se i ljudi. Oni nemaju unutrašnji, intimni život nego se sprovode.

Koja god ucveljena majka da se javi i požali da joj se ćerka još nije udala ili da ima gnjidu od momka dobila je uputstvo “recite njojzi…!!!“ Njojzi, tj. ćerki ostaje da dokazuje majci da on nije gnjida al’ tu više nema pomoći.

Majkama sinova koji ne koriste prezervative i kojima su devojke u drugom stanju, koje se pod obavezno ne sviđaju velikim mamama što mu dođe neko pravilo, govore da dobro ispitaju da l’ je to dete u stomaku baš dete njenog sina. Kako će to mame ispitati sem što će kljucati svoje sinove u glavu i naterati ih da biraju “ili ja ili ona“ još mi nije jasno. Mame sinova inače imaju tu frku da nikad ne ukapiraju da svoje sinove ne treba da teraju da biraju između dve neuporedive ljubavi i vrlo često mrze onu koja voli njihovog sina.

Predviđanje za ovu godinu bila su – rodiće se mnogo dece kojima će se utvrđivati očinstvo. Očevi će možda i prihvatiti al’ babe najverovatnije neće nikada. One ne veruju u DNK ispitivanja nego u tvrdnje ništa-ne-brinite-utišajte-televizor-ovo-nije-za-javnost-javite-mi-se-posle-emisije gatara. Kako joj zalude mozak posle emisije mogu samo da pretpostavljam.

Suma sumarum niko nije srećan, svi se loše sprovode al’ svi će biti srećni i lepo će se sprovoditi. K’o da treba da budeš veliki psiholog pa da ukapiraš da čovek ima neku muku čim razgovara sa televizorom.

Uglavnom gatanja idu ovako:

Je l’ imaš dečka? Nemaš! A je l’ radiš? Ne radiš! E, zaposlićeš se u martu sledeće godine i upoznaćeš dečka na poslu. Sledeći!

Je l’ vas boli glava? Bole vas noge! Pa kažem ja da vas bole noge, obratite pažnju na kolena.Sledeći!

I? Posle šest godina vas još nije zaprostio? Pa neće ni da vas zaprosi kad ima drugu. Draga moja on Vas vara! Je l’ imate drugaricu crvene kose? Nemate? Jeste sigurni da nemate, obratite malo pažnju. Sledeći!

Ništa se ne sekirajte, dobro ćete proći na operaciji koja vas čeka! Već ste operisani, pa lepo vam ja kažem da je sve u redu. Sledeći!

Biser: Svađaju se oko para! Pa zašto? Zašto kad im je kuća puna para? Recite im da kopaju od ulaznih vrata tri koraka pravo, pa dva levo, tri jugoistočno i ispod treće letve ih čekaju pare. (mora da su Nedićevske, one što ne važe još od II sv. rata)

Biser 2: E, draga moja, njima je kuća poprskana tuđom krvlju! (ovo ne mogu ni da zamislim al’ sigurna sam da tarot vampira treba uhapsiti i ispitati čija je krv u pitanju)

Biser 3: Kako ima ćerku kad ovde lepo piše da ima predispozicije za sina? Priznao dete? Ja Vam kažem da on ima predispozicije za sina a vi kako hoćete. (te noći mora da je neka jadnica optužena za podmetanje kukavičjeg jajeta).

Biser 4: E, draga moja, nećete se vi udati! Vama je kad ste imali 12 godina neko zakopao katanac u grob. Kako u čiji? Pa u tuđ? Šta li ste Vi Bogu zgrešili, mora da vučete prokletstvo neke babe.

Biser 5: Ma može da se skine kako ne može. Idite u selo to i to i tražite babu tu i tu.

I ako ćete mi verovati ima onih koji odu. Tamo im baba kaže da dođu opet i donesu flašu vode, beleg od praga dole i gore (jedva sam ovo gore-dole ukapirala), obavezno gaće od muškarca (od kog muškarca nije precizirano), da kupi sveću i ne pita ko’lko košta a od kusura da kupi katanac, da ga zaključa i izgovori, valjda, “ abrakadabra“. Za ključ ništa ne kažu, logično je da se on proguta. I da nikom živom ništa ne priča.

Al’ ima onih koje moraju da kažu il’ da crknu. Tako sam i čula.

E, sad, ko u ovo veruje, srećno mu bilo televizijsko-lap-top-tarot-udaćeš-se-100%-kad-ti-ja-kažem-gatanje.

I neka požuri, emisije stisnute, izmedju zvonjave telefona lap top gatara obavezno napomene – Emisija traje još samo deset minuta, taman da se javi još trista šeset osam gledalaca za cenu pola kila mesa + PDV.

Pročitajte i

Kako nas je zajebala nepismena Srbija

Osvanulo postizborno jutro u Srbiji. Sunčano. Atmosfera međ’ intelektualnom elitom (bokte!) zgusnuta do pucanja. Juče …

11 komentara

 1. Didi…jebote.
  Ja tv više uopšte ne gledam. Čak ni one moje kanale o šubiznisu. I mnogo mi lepši život. MN O GO.
  Ali mi pustio drugar klip, onog jednog Tarota, kome tip u emisiji, preko telefona, skače sa šerpom na glavi, vrti se u krug i ponavalja neke gluposti.
  Ako bre! Kad su glupi. Ako.

 2. Ama, treba da odgledas, da vidis kako si normalna.

 3. S

  Gledala ja jednom onog Milana tarota i nisam mogla da verujem sta im covek kaze, a oni zovu.
  Kad cu da dobijem na loto-u? Kacedadobijes? Kad izadju brojevi koje si uplatio, jel sam jasan? Znaci, kad potrefis!
  Ne voli te vise? Da ofarbas fioke u svojoj sobi u plavo i zeleno, iskljucivo u plavo i zeleno, si cula? :mrgreen:
  A oni zovu, zovu, bez prestanka. Neverovatno! 😯

 4. Ja se jos klimam je l’ on blesav il’ pametan koji je ukapirao koliko je ovaj narod blesav.

 5. S

  Ja resila da je normalan i mnoooogo pametan, laka para, dobro zezanje, sta ces vise? 😛

 6. Ma Milan je car. Covek lepo zivi od blesavog naroda. I ne mogu da verujem da ovoj nasoj sirotinji nije zao da baca pare na astronomske telefonske racune.

  Svako jutro gledaj Jagodicu Bobicu. Kasiku ofarbaj pola u crveno, pola u zlatno, stavi ispod televizora i sin ce ti se razvesti od te rospije. Ja se krstila sU obe ruke. :mrgreen:

 7. 😆 😆 😆

 8. s

  Poznajem zenu koja je tumacila numerologiju i tarot(valjda se to tako kaze) na jednoj nasoj(ukinutoj) televiziji.Za par meseci kupila je nov auto, a tada je cak planirala i da uzme neki stambeni kredit.Pa vi sada vidite ko je ovde lud!!!????Oni bre uzimaju odlicnu lovu, a ko je kriv ovom nasem blesavom narodu sto se zaludjuje takvim glupostima.Ja ne gledam nista na tv-U, niti imam sta, niti imam vremena.Nego citam sve sto mi dodje u ruku u ovo malo slobodnog vremena.Ah da, gledala sam SEX i GRAD povremeno.

 9. Pa blesav je narod, nisu oni, svakako.

 10. Bolje je Mahlat da gledaš seksualno frustrirane delfine. Ja redovno samo životinje gledam na tv-u. 🙄

 11. A lepo sam te molila da mi asistiras da otvorimo agenciju. Pare bi namlatile.

Ostavite komentar