Home / Mislim, dakle postojim / Uputstvo za blog akciju

Uputstvo za blog akciju

ostavka Sutra, 07. jula, kako smo najavili održaće se blog akcija – zahtev da minsitar zdravlja Tomica Milosavljević podnese ostavku. Svi oni koji smatraju da je vreme da ministar zdravlja Tomica Milosavljević treba da podnese ostavku mogu da daju svoj doprinos ovoj akciji na taj način što će na svom blogu da napišu po jedan post.

Oni koji nemaju svoj blog, a imaju dobru volju da se pridruže mogu svoj tekst da pošalju na e-mail gnevnigradjani@yahoo.com i mi ćemo ga onda objaviti na blogu Ostavka. Ako ima onih koji bi nešto napisali, ali možda zbog svoje profesije ili iz nekog drugog razloga žele da ostanu anonimni slobodno neka napišu šta misle i to ćemo objaviti bez navodenja autora.

Da bi ova akcija odjeknula onako kako treba, bilo bi dobro da ispoštujemo neka pravila:

1. Ime posta kod svih da bude : Peticija za ostavku ministra zdravlja Tomice Milosavljevica

2. Tagovi za post: peticija, ostavka, ministar, zdravlje, tomica milosavljevic, smena, mito, korupcija

3. Svi koji napišu post da postave link od tog svog posta ka blogu www.ostavka.wordpress.com

4. Prilikom kucanja naslova i tagova ne kucati naša slova (š, č, ć, ž…)

Mislim da nije teško ispoštovati ova pravila i nije teško napisati svoje videnje ili neko svoje iskustvo vezano za zdravstvo u Srbiji, a sigurna sam da možemo da uzbunimo javnost na naš način. Ovo je nešto što se tiče svih nas, ne samo pojedinaca, jer svi kad tad dodemo u situaciju da imamo problema sa zdravljem i posla sa zdravstvom.

Potpisivanje peticije je u toku, dajte svoj doprinos ovoj akciji, jer ovo nije nešto što se dogada nekom drugom tamo daleko, ovo je nešto što se dešava nama, sada i ovde, gnevnim gradanima zemlje Srbije.

Poruka svima koji misle da je akcija osudjena na propast, da blogeri nemaju tu ‘’snagu’’ da pokrenu bilo šta –

bolje je pokušati nego ne uraditi baš ništa.

Tapkanjem u mestu samo se pravi rupa.

Ko želi umesto posta može da kopira zahtev za ostavkom sa bloga Ostavka

Pročitajte i

A kako ću ja to da objasnim detetu

Svako malo na društvenim mrežama neko zavapi kako će nešto da objasni detetu, uglavnom nešto što se kosi sa njegovim vaspitanjem, pravoslavljem, seksualnim opredeljenjem, kad najave prajd, kad muškarac nosi roze čarape, najviše cvile kako će detetu objasniti zašto se dva muškarca ljube na ulici i ovo me fascinira jer, evo, sto godina imam i još nisam videla ta dva muškarca. A i da jesam, ponašala bih se isto kao i kad se ljubi strejt par, prošla i pomislila kako je ljubav divna.

10 komentara

 1. Ič mi ova pravila nisu jasna (osim 3.)… Što svima da bude isti naslov? Pa ko vidi jedan, u pretrazi, da pomisli da je video i ostale? Peticija je jedna, a postova treba da je što više, da se različito zovu, ali da pričaju istu priču. Tako bar ja kontam… I što bez naših slova? Što naša slova smetaju pri pretraživanju? Google to ionako poprilično dobro „pegla“, stavili ih ili ne stavili.

 2. Iskreno da ti kažem nisu ni meni, ja samo poslušala tudja uputstva kako to treba, uopše se ne razumemu to pa računam da poslušam one koji se razumeju.

 3. Ja sam lično za to da svi „zalepimo“ isti post, zahtev za ostavku, to mi deluje baš kao združena akcija, pa kad sukne sa više blogova deluje brate, onako…mada uvažavam ako neko ima bolji predlog, ja ne znam šta o Tomici nismo već rekli…a teb’ se ženska izvinjavam na odsustvu, vukla majku po velegradu na preglede, maločas stigla.

 4. Ma ja sam vid’o kad je WrathOfDevil to predložio, al’ (priznajem) nisam to baš sasvim ozbiljno shvatio. Moj post je već gotov, ispoštovao sam 2. i 3. stavku jer su mi smislene, al’ 1. mi je poprilično bez veze – nije poenta da se sad svi kloniramo, već da svako napiše svoje, al’ na istu temu. A kol’ko sam vid’o na guglu, ni 4. zaista nije mnogo bitna. Uostalom, evo ponoći, ću da objavim kako sam zamislio, a ko šta ima da kaže, nek komentariše… 😉

 5. Svako neka uradi kako misli da treba. Motiv i cilj su nam isti, to je važno.

 6. Ja sam bio poslušan (iako mi je bilo malo čudno) – svoj sam naslov stavio kao podnaslov… Mislim da će se efekti akcije uvećali ako se na SVIM BLOGOVIMA DANAS nametne dijalog na tu temu (bez obzira šta je tema aktuelnog posta).

  U tom smislu možda nije loše da se i u kometarima na kraju ubaci taj naslov (google će da „otkine“ kad jednu istu frazu nadje na milion mesta) – dakle:

  Peticija za ostavku ministra zdravlja Tomice Milosavljevica

 7. Pedya, što se tvog bloga tiče, odličan je, ja stvarno više ne znam šta bih da dodam o ovom stvoru što nisam napisala u „Metli“, pa sam roknula na zid peticiju…a naravno, her Ristiću, ključne reči: Peticija za ostavku ministra zdravlja Tomice Milosavljevica

Ostavite komentar