Home / Mislim, dakle postojim / Volim sve što vole mladi

Volim sve što vole mladi

Pa dobro, ja ne mogu da ispravim krivu Drinu ali moje reke će teći onuda kuda ja kažem a ne onuda kuda drugi misle, dakle uzvodno i uzbrdo. Ja pravim virove u svom životu i biram u koji ću okean da se utopim i prepustim buri. Ne dam da me nosi reka života i gotovo. Nije život uzeo mene nego ja život. Ko ne može neka se opusti, svaka reka svakoga negde odnese. To je fenomenalno opravdanje – nisam kriv al’ reka života… Neka pesnička duša čitavu poemu može da ispeva. I da ilustruje nepravdama.

Nije da ja ne mogu da se prepustim i lamentiram nad svojim životom – nije me voleo onaj kog sam ja ‘tela, dobila sam batine kad sam bila mala pa sam sad neuračunljiva, polomio mi se nokat,  počela sam da sedim, kukuuu, mogu da izmislim trista razloga i sednem da čekam smrt. Neću, bre!

Dakle, prevalila sam četrdesetu. Kao sredovečna sam, to tako neko odredio. Vreme je da počnem da žalim sebe, zabradim neko maramče, prestanem da se depiliram i počnem da čitam ljubavne romane. Što sam živela, živela sam, red je da ustupim mesto mladjim generacijama! Ne ustupam nikome. I svoje mesto ne dam nikome ni za živu glavu.

U stvari, oči mi iskopa manipulacija ženama koja se svodi na – vi oko dvadesete živite život a vi oko svih ostalih godina životarite. I slavite kad god vas neko pogleda jer će to biti sve redje i redje.

Ili – dvadesetogodišnjakinje (u daljem tekstu D) treba da se oblače elegantno, tekst ilustrovan slikom – ona u ljubičastom kombinezonu, ostale (u daljem tekstu O) da budu pristojne i oblače se svedeno, ilustrovano slikom – ona u imitaciji Al Capone odela, zakopčana do guše, fale joj samo kamašne i da joj izraste penis.

D da nose cipele sa štiklom od najmanje 12 cm jerbo su noge u tome seksi, O da nose indijanske mokasine jerbo od štikli strada kičma. Eventualno kondure.

D erotično da naglase da imaju sise O da se stide što uopšte imaju sise kad već streme zemlji i ponašaju se kao ona Njutnova jabuka.

D da nose tange, kad će ako neće u D godinama, po mogućstvu da ih svi vide i pate što se nisu rodili kao tange, D da nose gaće sa rol kragnom koje istovremeno čuvaju bubrege, jajnike i krajnike. A štite i od čira na dvanaestopalačnom.

D pripadaju obdareni muškarci, O pripadaju tehničari. D da vode ljubav do mokre kose, O do suza. Savet za D – ljubav podrazumeva seks, seks ne podrazumeva ljubav. Savet za O – ljubav ne podrazumeva ništa, nije sve u seksu ima nečeg i u toplim pogledima.

Nedostatak erekcije – savet za D – ništa strašno, usr’o se od vas; objašnjenje za O – imate 50 godina, vaše telo se menja i njemu ne može da se digne. Što njemu ne može da se digne ako ja imam 50 nije mi baš jasno al’ to znači da se muškarcima diže od ženskih godina. Isključivo. Uglavnom nije strašno, mogu da se prisećam kako mu se nekad dizao i da ga posmatram toplim pogledom k’o da mi je mladunče a ne tupadžija. Očima da se razumem sa njim.

D da se obuče al’ da se ne obuče i ode u neki klub gde će da se napije, da vodi računa da joj se ne desi seks za jednu noć al’ ako joj se i desi da oprosti sebi pa sve ponovo sledećeg vikenda. U tašni obavezno da ima kondom, mislim ako joj se desi to što ne treba da joj se desi. O da otvori ormar, otpati turu što polovinu ne može da obuče i obuče šta može, važno je raspoloženje, ode u neki restoran pored Dunava, zagleda se u reku kako ide svojim putem, sluša zvuk tambura kako se razleže kroz noć i ako je baš uhvati piće, s dertom, k’o Mitke, ispod glasa, zapevuši – Ej, ala sam se najela bonbona iz dikinih plavih pantalona, razbije čašu i zaključi uz izvinjavajući pogled – bilo nekad sad se pripoveda.

D da ne propusti ni jedan istorijski koncert ni jedne grupe za koju najverovatnije nije čula, šta ima da  sluša kad se ovde peva sve što treba, O da odu na osmomartovski koncert onog pevača i njišu se u ritmu – Zar ne znaš da prava ljubav godine ne broji, zar ne vidiš da mi tvoja mladost lepo stoji – i uopšte da ne ukapiraju da ih nema ni u toj pesmi. Al’ za tugovanje je fenomenalna. Koncert se obavezno zove – Beogradjankama na dar.

Ako neko ostavi D – da se ne sekira, njena mladost, ludost & lepota privući će neku drugu mušicu. Ako neko ostavi O odma’ da ode i kupi najskuplje cipele. Bolje da bude sama kad već ne ide, ljubav može da se desi i u staračkom domu. Ona platonska.

D da ne kuva, nije trendi da miriše na zapršku, ionako sve može da se kupi, O da isprobaju svaki recept jer muškarcima, ako ga imaju, ljubav na usta ulazi.

Kad neko izvede D prvi put to mora da bude fensi restoran i to ako može neki u kome njega svi poznaju, gde će da jede muda od labuda i pije od ptice mleko, posle kod njega na šampanjac. Kad neko izvede O, nemoj O da zanovetaju, kriza je, nije sve u mudima od labuda ima nečeg i u pljeski na čošku. Posle svako svojoj kući da on ne pomisli da je O laka roba. Nemoj se zaleće.

D na plažu da ponesu knjigu, neku tešku i po obim i po temi, ne moraju da čitaju al’ da se vidi, O, ako se uopšte usude da kroče na plažu i obavezno u jednodelnom kostimu, da tamo nekom muškarcu ne ogade život, da ponesu nešto o lekovitim travama ili kako da nadju svoju zevezdu vodilju.

O dobro da razmisle žele li brak i decu ili karijeru, D da ćute i gledaju šta ih je snašlo, nikako da ne zapostave decu zbog karijere. Karijera prodje.

D su sve do jedne menadžerke čak i ako vas sprovode od ulaza do rezervisanog stila, O su službenice sistema koji ih melje.

D da upišu kurs trbušnog plesa, O kurs ikebane.

I tako u nedogled, dvadesetogodišnjakinje da žive život, ostale da puste da ih pojede šta god da ih namerači. Eventualno da ih sažvaće i pljune. I neka ne brinu, ide zaslužena i mirna starost.

Neću.

Kol’ko danas upisuje kurs trbušnog plesa. Ako nigde drugde, uvijaću guzicom na sopstvenom stolu, rodjenom mužu.

Može mi se.

Moj sto, moje dupe, moj muž, moje lično neprimereno ponašanje.

Moj život.

Koja baš hoće da bude O – ima i drugih načina za samoubistvo.

Pročitajte i

A kako ću ja to da objasnim detetu

Svako malo na društvenim mrežama neko zavapi kako će nešto da objasni detetu, uglavnom nešto što se kosi sa njegovim vaspitanjem, pravoslavljem, seksualnim opredeljenjem, kad najave prajd, kad muškarac nosi roze čarape, najviše cvile kako će detetu objasniti zašto se dva muškarca ljube na ulici i ovo me fascinira jer, evo, sto godina imam i još nisam videla ta dva muškarca. A i da jesam, ponašala bih se isto kao i kad se ljubi strejt par, prošla i pomislila kako je ljubav divna.

12 komentara

 1. Nedostatak erekcije – savet za D – ništa strašno, usr’o se od vas; objašnjenje za O – imate 50 godina, vaše telo se menja i njemu ne može da se digne. Što njemu ne može da se digne ako ja imam 50 nije mi baš jasno al’ to znači da se muškarcima diže od ženskih godina. Isključivo. Uglavnom nije strašno, mogu da se prisećam kako mu se nekad dizao i da ga posmatram toplim pogledom k’o da mi je mladunče a ne tupadžija. Očima da se razumem sa njim.

  Jest, procitah ovo jutros i zabezeknuh se.
  Da li da ti kazem sta bih uradila savetodavcu? Ili znas?

 2. Pa gde spadam, nisam ni O ni D 🙄

 3. Mimi
  ovo je najbolji tekst koji sam pročitala pitaj Boga od kada. Ima da ga umnožim pa kao letke dijelim i D i O, svako će naći nešto za sebe.

  Moj stav po svim pitanjima znaš, gaće „dodirni mi koljena“ nikad nositi neću, rol kragnu ne volim, niti nosim, dekolte opalim jer volim…. a znaš i da vježbam trbušni ples, ako oćeš zajedno ćemo da usavršavamo 😉

 4. Od Do, iliti Kako sam našla eliksir mladosti i sad svi možete da mi duvate :mrgreen:

 5. Milko, ja cu tebe ponovo da cenzurisem.

  Ne bavi se ti time ko meni duva nego tebi. Duze ces da budes mlad 😉

  Eliksiri ne postoje.

 6. Zelena, ne moras nigde ni da spadas,lepo rekoh da je nespadanje najbolja opcija

  Dolly, samo ti dodji, posle cemo se dogovoriti sta cemo da usavrsavamo i koju pesmu da zapevamo uz tamburase 🙂

 7. Diiivno, biću cenzurisaniji od Borbe 1929. u Beogradu :mrgreen: 😛

 8. Š

  Taj trbušni ples…to može…ooodlično mi ide rad kukova, ako primate talentovane mladjahne početnice. 😉

 9. s

  Jebo te i O i D, zavrti mi se u glavi..nikako da povezem ko, gde, kada, kako…Aman, zeno, ja sa 20 nisam znala ni gde mi guzica, ni gde sisa, da prostis.Sva sam bila ukocena, smotana..I sada sam ja smotana i tupava, ali se utegnem i doteram, pa picim sve u sesnaest.Kao da sam sada u tridesetim postala slobodnija, svesnija svojih kvaliteta, mane vesto prikrijem i tako… nek’ ide zivot. Ma bolja sam riba, bre, od mnogih D 😉 .( i ako nije tacno, bolje se osecam kada ovako nesto napisem 😆 )

 10. M

  Fascinirana sam ovim gacama sa rol kragnom koje istovremeno čuvaju bubrege, jajnike i krajnike. A štite i od čira na dvanaestopalačnom.
  Odma’ sutra ima da trazim u prvoj gacari bas takve. Nesto me boli zeludac u zadnje vrijeme.
  I bas ti hvala za inspiraciju… od sutra prelazim sa D na O. Zbog zdravlja, bona ne bila 🙁

 11. Kad je zdravlje u pitanju nemoj da žališ :biggrin:

Ostavite komentar