Home / Googlovanje / Da se i ja, kao primerna tviterašica, oglasim povodom Tvitomanije

Da se i ja, kao primerna tviterašica, oglasim povodom Tvitomanije

Kao što sam već pisala, Blogomanija koja se dešavala u decembru prošle godine je na mene delovala kao injekcija optimizma.

Tako na mene inače deluju “ljudi sa neta”, podsete me povremeno da nije sve izgubljeno.

Nego, mene često oni koji još uvek ne koriste Internet i pojma nemaju da vidik nije ograničen nego da ga treba širiti i zabacivati kao udicu pa šta upecaš, neće da škodi, kritikuju zbog mog online života, ono kao asocijalna sam, nije život Internetom preći nego je život sediš i “ekskuliraš” u nekoj baštici navijajući za Ekrema ili Eru, svejedno, to jest, šta se mlatim tamo sa nekima kojima ni oči nisam videla.

Objasniti nekome ko nema online život da između njega i offline života nema nikakve razlike je skoro nemoguće a još manje moguće objasniti, otkud mi, bre, hrabrosti, da se viđam, družim i verujem ljudima sa Interneta kad su to sve manijaci raznih vrsta jer da nisu, ne bi ni bili na Internetu.

Vi koji imate online život, znate, često pričamo o tome, koliko ste bogatiji i koliko ljudi, da nije Interneta, najverovatnije, ma stoposto, nikada ne biste sreli i upoznali. I znate koliko biste bili siromašniji za more i more informacija, faljen Internet, pre dvadeset godina sam mislila da ću tamo u nekim godinama, kad mi prođe mlados’ da sedim i heklam a ne da učim sve i svašta.

Pa da zaključim – Internet ne menja život, obogaćuje ga. U svakom smislu.

E, kako mi online manijaci kad tad izađemo iz virtuelnog života u onaj stvarni, ljubimo se kad se sretnemo kao da se viđamo ne znam koji put a u stvari se vidimo prvi put, sigurno znate da se dešava još jedno edukativno druženje nas manijaka – Tvitomanija!

Pošto Internet nema granica, za razliku od Blogomanije koja se dešavala u Srbiji, Tvitomanija se dešava u Hrvatskoj, u Novom Vinodolskom, u hotelu NOVI Spa Hotels & Resort, a tema ove prve regionalne Tvitomanije je “Društvene mreže i život”, to jest o tome čemu sve služe društvene mreže, šta se može preko i uz pomoć njih i kakvu su promenu donele u svim sferama društva.

Kako piše na sajtu Tvitomanije:

Ovogodišnja Tvitomanija će na jednom mestu na hrvatskom primorju okupiti preko hiljadu korisnika popularnih društvenih mreža. Istih onih društvenih mreža koje su praktično izjednačile anonimuse sa poznatim ličnostima, preduzetnike i korporacije, narod i političare, offline i online medije, i koje su nam omogućile dvosmernu komunikaciju sa svim tim ljudima koji utiču na naš svakodnevni život i čine ga… pa svakako zanimljivijim.

Sve informacije kako, gde, šta, smeštaj, prevoz, možete pročitati ovde.

Ako se pitate zbog čega treba da idete, pa… većinu stvari o kojima će se tamo govoriti ćete moći kasnije da pogledate na netu, ali… ostaćete siromašniji za mnoga poznanstva, kontakte,  za onaj osećaj školske ekskurzije, mnogo smeha, za jedno druženje u kome zaista ne postoje nikakve granice, one koje nam inače remete živote.

Pa vi vidite 🙂

Pročitajte i

Mame, blogovi, uticaj i marketing – slučaj “pašteta” i malo statistika

Mame blogerke su na balkanskom delu Interneta potpuno skrajnute i nezanimljive onima koji se bave …

2 komentara

  1. Ovo je super ideja i za sada planiram, jedini problem koji vidim, posle 7 dana praznovanja, još 5 na twitomaniji i to možda bude previše … bilo bi super da je malo kasnije, pa i more da se stopli!

  2. J

    Tvitomanija tako blizu mom rodnom gradu, da sam tamo, sigurno bih dosla!

Ostavite komentar