Home / Život piše romane / E, sad je stvarno gotov!

E, sad je stvarno gotov!

Dovuk’o mi se ljubimac preksinoć do kuće, osvežen, prijao mu dan bez mene, nije morao da se osvrće i strepi da l’ će neko da ga raspali kad se najmanje nada. Šetao slobodno, računao valjda, ako ga neko i opali ima da strada slučajno a ne od domaće dušmanske ruke.

Ja ga dočekala cvrkućući i praveći se luda, da pitam gde je bio nisam smela. Samo sam mu uzgred pomenula da sam se malko sekirala na šta samo što me nije udavio – da se sekiram za njega ne bi gledala da ga osakatim kad god mi se pruži prilika. I zabranio mi da koristim reč – slučajno.

Pošto je na dnevnom redu prolećno sredjivanje kuće umilno sam ga zamolila da okači zavese. Odbio. Kako ću ja kad sam kratka? Ne interesuje ga! Siguran je da bi ga gurnula kroz zatvoren prozor. Ja, jadna i kukavna, uzela neku stolicu i taman zauzela pozu košarkaša koji je zakucao i obesio se o obruč, visim, držim se za vazduh i balansiram ko balerina na jednom palcu kad čujem krik k’o da će Tarzan da proleti na lijanom i samo me picne da padnem medju aligatore. Pogledam u ljubimca on sedi ispred kompjutera i drži se za glavu.

Elem, sekirajući se za milog muža i surfujući po netu kad ne mogu po bahamskim talasima nisam primetila da se antivirus nešto zeznuo i pokupila sam sve što se moglo pokupiti.

Počeo da me isledjuje gde sam bila ja se branih, gde sam mogla da idem, standardno k’o i svakog dana. Gde, bre? Pa svuda, malo tamo, malo vamo.

Išla sam kod Drncha, malo je neurozan ovih dana, proradio zov prirode u njemu, kod Dede da vidim koliki je Obami a koliki Sarkoziju, kod Zmaja sam čitala neki vic koji su svi čitali još u novembru prošle godine i još sam se smejala, a kod Suske sam pročitala post od pre 17 meseci i uopšte to nisam primetila pa sam lepo prokomentarisala k’o da ga je pisala juče. Kod Zelene sam pročitala da je sve otišlo u internet, i tako… redjam ja, kako koga pomenem tako ljubimac viče – Jeb’o te ovaj, jeb’o te onaj… ja se uvredih, ajd’ ovi muški al’ što Zelena i Suske, sta su mu one skrivile.

Uglavnom, naš mili najbolji drug pobrljaveo, pomešao babe i žabe, pokušao da ih sabere i kad je video da to ne može kolabirao bez namere da se osvesti.

I tako, od preksinoć ljubimac pokušava da mu udahne život i da spase što se spasti može a moje mejlove nije mog’o da spase nikako. Ako mi je neko od vas pisao da me voli, volim i ja vas al’ ne mogu lično da vam odgovorim pa ljubav mora ovako javno. Dok moj mejl ne stigne na red.

Sa mnom razgovara samo službeno – gladan sam, daj mi gaće, gde si, ‘oću da prodjem do kupatila. Kako me gleda sve me stra’ da će danas da dodje kući sa sudskom zabranom da mu prilazim od sad pa na dalje i ubuduće.

Pročitajte i

Priča o mami koja mora dugo da živi

Adam i Jovana su moja sreća, tuga, radost, moja krivica.Ja sam im dala tu bolest i celog svog života se nadam da moja ljubav to može nekako da ispravi, pomogne, izleči.Nikada nisam ni pomislila da odustanem od njih.

19 komentara

 1. A sta je bilo sa zavesama? 😆

 2. Šta je moglo da bude, visila sam dok mi nije mrkla svest pa silazila pa opet visila i nekako okačila da obradujem ljubimca a on nije ni primetio.

  Kad sam ga opomenula, reko mi: Jebale te zavese…

  tako da sam ti ja ovih dana uglavnom jbn (po Drnchu) :mrgreen:

 3. d

  Cudi me da se ljubimac ne oseca obradovan kad toliko visis, silazis, pa opet kacis i to…
  Mozda je u panici jer vidi da si batalila tupe predmete i krenula u bioloski rat – napadas virusima!
  I sad si ih jos, kao, od nas dobila?!?!?! 😯
  Sta ce covek da pomisli?
  Bre, na mom, seljackom, blogu jedino biljne vasi moz da fasujes! Doduse i buve, tu i tamo…:lol:

 4. Cuti, bre 😆

  to ljubimac sad ‘oce da me optuzi i za globalno zagrevanje, zemljotres u Italiji i opstu glad u svetu a o ekonomskoj krizi da ne govorim :mrgreen:

  meni super, sve mi vikao – Jbt Drnch, jbt Deda… ovako mi ne bi dao :mrgreen:

  biljne vasi mi ne trebaju ne bi imala na sta da ih zapatim, isto tako i kucece buve, ako imas pelcer od neceg drugog moze 😆

 5. S

  O ludo, luda! 😛 A sta mislis da (privremeno) predjes u konobare, one extra bezobrazne, vi’s da covek prema njima miroljubiv i ljubazan? :mrgreen:
  Zelenu i druga Drncha ne znam, al Deda i Suske bas slatki, tako da se ne sekiras zbog onog sto ti ljubimac rek’o, mogli i gori da ti zapadnu. 😛 😛 😛

 6. d

  Drug Drnch je slan.. realno..
  Pa ko se sekira, nek’ se sekira! 😆

 7. R

  auuuu… situacija! 😯 dočuja poslen… 🙄

 8. Jes’ vala, zamisli da je krenuo da redja umrla bi 😆

  ovako mi lakse, Zelenu I Drncha cu da prezivim, ona se ionako sprema za internet ljubavisanje, vis’ da bunari po online oglasima, a Drnch se bacio na prirodu, to zdravo, izdrzljivo

  drnch1

 9. Ovo ko krene da trazi Drncha
  put

  cik da ga u’vati :mrgreen:

 10. d

  Vala bas.. chik! :mrgreen:
  Treba samo da pogleda na kom putokazu pise – biblioteka!
  Nego, nemoj da nam odvlacis paznju..jel’ si ti jos inficirana? Da se ne cesemo posle? :mrgreen:

 11. Ma jok, bre, pocistio ljubimac samo jos nije sve vratio na svoje mesto 😀

 12. E sad se vec opasno brinem za tebe…

 13. Klejbezabla,

  dočuja poslen…

  😯

  Ivana, ma ne sekiraj se, vidis da je zabranjeno sekiranje :mrgreen:

 14. #Sanja – ali stvarno si šašava … ha, ha, ha …

  Nego ljudi slušajte vi, izdržaće drugarica #mahlat sve što joj ljubimac bude tražio, samo se plašim da je ne stigne prolećni umor od onolikih virusa …

  Nego #mahlat, ako ti nešto zasmetalo ovo što ljubimac izgovarao za Zelenu i mene, samo da ti kažem da se ne sekiraš … organizovaćemo se 😀 :mrgreen:

  E umreću od vas … 😀

 15. s

  Ljubimac ti je od onih tipova kojima možeš sve da radiš i oni će to nekako da prebole, ali računar… E to mora da se dobro pazi 😀
  Obrazlozi ti njemu da ti računar ima alergiju na proleće… ili je možda malo trudan 😀
  Pa sama kažeš da nije koristi zaštitu 😀

 16. Blago tebi.Seks, seks i seks.Bas ti je lepo bre!

 17. Znao sam ja da je ‘epiend blizu, samo nisam znao u koju će stranu da krene… a i nisam za ono kao prejudiciram biće dobar ili loš ‘epiend, premda mislim ako pogadja sredinu nema brige… mislim… je li! Bre! Do doljnjeg ostadoh 🙄

 18. Ja `tela jos danas da lajem, pa nisam 😛
  A jel jebavo on mene, za ostale ne smem da pitam? 😆
  Posto sam u online fazonu :mrgreen:

Ostavite komentar