Home / Politika je kurva / Gaćice za Vladu

Gaćice za Vladu

Sećate se kad je onaj uragan Nargis opustošio Mianmar? Pisala sam o tome ali da ponovim, tamošnja vojna hunta nije dozvoljava prolaz humanitarnoj pomoći pošto im je bilo draže da im stanovništvo koje je preživelo  oboli od kolere ili crkne od gladi.

Da bi rešili ovaj problem sa humanitarnom pomoći, mianmarski mirovni aktivisti su u celom svetu pokrenuli akciju ’’Gaćice za mir’’. Ovom akcijom su tražili od žena da pošalju što više gaćica u burmanska poslanstva ne bi li se tamo prevarili, dodirnuli te gaćice i izgubili moć jer u Mianmaru vlada praznoverje da ne smeju da dodirnu ženske gaćice jer će im to oduzeti moć. Kako oni to izvedu da čitavog života ne dodirnu ženske gaće i zadrže tu svoju moć nisam uspela da zaključim zato što je kod nas skroz suprotno – ovde si moćan srazmerno tome koliko si ženskih gaća dodirnuo i skinuo. Što bi rek’o naš narod – sto sela, sto običaja.

Našu zemlju su prošle godine pohodile raznorazne nesreće, nije da je naša vlast nesposobna nego em kriza, em poplave, em zemljotresi, tako reko predsednik, da nije Boga i elementarnih nepogoda gde bi nam bio kraj. Vlast, to jest Vlada, pomaže koliko može. Od onoga što ostane kad podele medjusobno, urade si portrete za uspomenu i dugo sećanje, kupe avion, obnove vozni park da ne bude da papa ima blindiranije vozilo od Tadića, svet bez pape i može al’ mi bi bez Tadića pocrkali. O regionu da ne govorim, pošto je on lider, jelte. A da ne pričam da u Evropu nikad ne bi stigli jer jedino on zna put.

Ako ste u moru euforičnih prazničnih vesti, kako smo dočekali Novu godinu, koliko smo prasića pojeli kao da nije kriza i šta je sve poskupelo al’ normalno je, uspeli da pročitate, Vlada zemlje Srbije je Trgovištu, kao humanitarnu pomoć, da im bude lakše, da prežive, poslala zaplenjene brushaltere i tanga gaćice!

U nekoj normalnoj zemlji bi izbio skandal. U Srbiji to smešno. Narod već navikao na gluposti Vlade, ovo je kao dobar dan.

Onaj narod tamo, da je pametan, svi bi, i muškarci i žene, navukli na sebe te tanga gaćice, došli i seli ispred Vlade, skupštine, na Terazije, bilo gde. Da ih ceo svet slika. A svi mi, takodje bi navukli gaće i otišli da im pružimo podršku.

Ako se sećate, prošle godine, je pukla bruka da Vlada ne plaća ništa, ni struju, ni grejanje, ni telefonske račune, baš ništa. Upitaše gos’n odgovornog za sve i ‘’ja vam lično garantujem’’ – kako to da Vlada ne plaća, bruka, bre! On se prvo prenerazio, nije im’o pojma, niko ga nije obavestio, a onda šojićevski odgovorio – platila bi Vlada, al’ nema, nema Djole! I turio zabranu na objavljivanje podataka koliko kome i šta duguje ova Vlada. Državna tajna.

E, pošto su ovim slanjem gaća u Trgovište dokazali da se poplave i druge prirodne nepogode, a i one državne nepogode, rešavaju tanga gaćicama, mislim da je sasvim u redu da mi, pomognemo našoj Vladi da izmiri svoje dugove i počnemo da im šaljemo tanga gaćice. Svako po jedan par.  Bilo bi lepo da budu plave i žute boje.  A možemo i neku ličnu poruku da napišemo na njima.

Treba da ih tretiramo kao idiote, isto kao oni nas.

Da probamo ništa neće da nas košta. Kad vlasti sa ovoliko skandala i gluposti nije ništa, neće biti ni nama.

Evo ja ću prva.

Pročitajte i

Spomenik Juriju Gagarinu – veliki postament, mala glava – sve isto kao u Srbiji

Sve ovo sa ovim spomenikom podsetilo me na to šta nam sve promiče, šta sve dozvoljavamo, za šta sve mislimo da ne možemo da promenimo.I kako razum građanima Srbije već par godina maše i govori – pa, pa... a građani odmahuju i ispraćaju ga sve misleći da će sedeći i zezajući se po mrežama nadjebati ovu ogromnu marketinšku mašinu. Dok im se bolji život smeši samo ko zna koji put kao repriza.

18 komentara

 1. Sviđa mi se ideja. Mislim da ću se priključiti akciji.

 2. Ha! Kao i obično što kažu ameri: buls aj! Pogodila si ko prstom u onu stvar. Ja se totalno slažem sa tobom. Samo ima jedan tehnički problem. Pošto naravno ja nemam tange, dali bi bila dobra ideja da im pošaljem bokserice neke? I pošto su digli plate i penzije za enormnih 2% da ih još častim sa braon mustrom i spreda i pozada…

 3. Jebem ti sunce koliko gluposti, teško ih je više i komentarisati. Taman pomisliš od ovoga veće sranje ne mogu da naprave kad ono…

 4. A da ih ne operemo, pre slanja, …da dobiju BONUS… I ukus i miris 🙂 😆

 5. jeste ti opicena ideja, al` mi se nesto svidja…. aj` vidi da je sprovedemo u delo…!
  🙂

 6. Pa sta da gledam, ja rekoh, i ozbiljna sam!

 7. Ja ‘u da pošaljem narandzaste. Ogadiše mi i žutu i plavu boju.

 8. ću…brzopleta

 9. Nego, dobra ti ova fotka uz tekst.

 10. Nego, takve treba da nose svi, na celu sa Vodjom, mislim ko god mislida Jurop nema alternativu makar svi pocrkali.

 11. Ima onaj narodni izraz: „Jedva izneo gaće na štapu…“ Eto, bar nešto što mogu i da zadrže kad ih narod najuri motkama…

 12. A

  Super idea!!
  i btw tek sam sinoc vidjela na TV o cemu pricas s tim tangama i grudnjacima i cipelama za mrtve….ja stvarno ne znam jel se neko zajebaje sa nesretnim ljudima ili je puki bezobrazluk vishe!!!

 13. m

  Čista bahatost… i niko da se izvini… sve neobavešteni…

 14. M

  Samo daj adresu na koju da šaljem i koliko sutra ima da im pošaljem deset komada! 😀

 15. Ma samo napiši “Vlada republike Srbije“ znaju poštari gde je 😉

 16. N

  ja mislim da se oni stvarno trude a da ste vi stvarno nezahvalni. covek da ne poverruje da je ovo demokratski narod :-))))

  http:/nemresbilivit.bloger.com

 17. T

  Saljem, al’ s’tragovima kocenja..!

Ostavite komentar