Home / Politika je kurva / I tako je u Srbiju stigla demokratija s glavom okrenutom ka zidu i dupetom na izvol’te

I tako je u Srbiju stigla demokratija s glavom okrenutom ka zidu i dupetom na izvol’te

Narodu rekli – izvol’te, pamet u glavu, dupe uza zid, četvoro oči otvorite, tri puta merite jednom secite, nemojte ko deda u goveda, setite se šta je bilo onomad kad ste preko noći saznavali čijim putem idete i koga morate da volite najviše na svetu, nemojte se zajebete još jednom jer to kad u’vati ne pušta, možeš samo da ga odstraniš hiruški.

Narod jedva dočekao svojih pet minuta. I prdnuo u čabar. Kao po običaju.

Mislim, ipak je teško, decenijama gajiš na primer tikvu i sad joj kažeš – e, od danas više nisi tikva, od danas možeš da budeš šta hoćeš al’ lepo bi bilo da budeš suncokret. Tikva počne da imitira suncokret al’ joj teško ide – u suštini je tikva. Takva je nikla. Zezaju je koreni.

Elem, stiže demokratija u obliku – narod bira što znači da narod i vlada. U predizbornim kampanjama, vremenima loših udvarača – ženiću te samo raširi noge, narod se ponaša ko prestarela udavača. Normalno. Širi noge onome ko najviše obećava, najbolje laže i najlepše se smeje – računa samo se ti smeškaj dok te ja ne uzmem pod svoje, bićeš manji od makovog zrna.

To što narod, pardon, prestarela udavača, ostane pred crkvom da čeka mladoženju nije krivica mladoženje već mlade, jelte.

Ovde narod nikako da ukapira da se svako udvaranje ne završava pred oltarom. O seksu da ne govorim.

Elem, u srpskoj demokratiji je narod obavešten da pojedinačno imaju prava. Kakva god hoćeš. Ljudska, verska, nacionalna, manjinska, seksualna, ulična, zatvorska, a naročito usko misleća. Ova prethodna može a ne mora, treba se izboriti. Ovo zadnje, usko misleće, to narod ima genski usadjeno, samo treba pronaći način da isplivaju na površinu.

Način pronadjen u roku od odma’. Gajićemo ljude ovnove, pardon one balvane koji na vrhu imaju rezbarenu glavu ovna a koji su služili za otvaranje srednjevenkovnih zamandaljenih vrata.

I tako je u Srbiju konačno stigla demokratija.

Ona podrazumeva da možeš da radih šta god hoćeš. Za svaku glupost postoji zakon na koji ćeš da se pozoveš.

U Srbiji se danas najviše psuje, pljuje, sere po ćoškovima, krade i batina na svim mogućim i nemogućim mestima.

Policija i pravosudje demokratske zemlje Srbije su nemoćni jerbo oni, jelte, sve rade po zakonima i ne smeju mimo zakona da i njih ne potkači neki viši sud – šta sam ja, bre, reko? Kad kažem da zažmurite na jedno oko ima da zažmurite na oba! I da otvorite tek kad ja kažem da je gotovo!

Demokratija je vladavina huligana. Od – do. Od ulice do parlamenta. Mi izmedju smo kolateralna šteta koja nema prava ni na šta jer ovakvom sistemu nismo važni. Sem kao glasačko telo za onaj gore pomenuti seks radi postizanja ciljeva. A kako rekoh kad neko dobije seks jednom u četiri godine ne možeš da očekuješ da misli šta će biti posle, to jest, ko devojci napravi dete. Ne zna se, bila gužva.

I tako, razmišljajući o demokratskom grupnjaku, u ovo jesenje julsko jutro, setih se kako malo, malo, pa neko raspali po nekome zato što mu se ne svidja kako misli, živi, piše, nastupa, istupa, glasa, predizborno obećava… ima razloga. I onda na scenu stupe mrak, pesnice, bejzbolke, metalne šipke, kamenice, šta ko ima. Statisti, kukavički narod zemlje Srbije, pojedinačni ’’najvažnije mi je moje dupe’’ se tad povuku sa scene. Može drama i bez statista.

Posle ovakvih stvari nastupe politički analitičari, životni statističari i psiholozi. Slože se u jednom – to vam je nezadovoljstvo teškim demokratskim življenjem u Srbiji.

Jelte???!!!

I tako, nezadovoljni ’tikve suncokreti’ biju, ubijaju, zlostavljaju, sačekuju, masakriraju, vode svoju politiku, što životnu što državnu. Policija ih hapsi i sprovodi po zakonu, sudi im se po dnevno političkoj potrebi.

Novinare nam čuva policija.

Pa ja eto, ovako ranojutarnje da postavim jedno glupo pitanje –

jesu li za ovaj haos u zemlji krivi oni koji ga vide ili oni koji su ga stvorili?

I znaju li oni koji su ga stvorili da kad gajiš divljake ti divljaci jednog trenutka mogu da se otmu kontroli? Zato se i nazivaju divljacima što ne znaš kad mogu totalno da podivljaju i u tebi više ne vide kontrolora.

I onda ode mast u propast. Ova demokratsko apsolutistička.

Pa, drugovi parlamentarci sa turističkom vrhuškom – pamet u glavu i dupe uza zid, što biste vi nama rekli.

Ovde većina drži glavu okrenutu zidu a dupe na izvol’ te.

Al’ očas mogu da se okrenu.

I samo da vam kažu –

Ma jebeš Kosovo, dajte nam život.

Kao što vi nama poručujete –

Jebeš život, otimaju nam Kosovo.

( I ovaj tekst spada u akciju Metla petkom)

Pročitajte i

Spomenik Juriju Gagarinu – veliki postament, mala glava – sve isto kao u Srbiji

Sve ovo sa ovim spomenikom podsetilo me na to šta nam sve promiče, šta sve dozvoljavamo, za šta sve mislimo da ne možemo da promenimo. I kako razum građanima Srbije već par godina maše i govori – pa, pa... a građani odmahuju i ispraćaju ga sve misleći da će sedeći i zezajući se po mrežama nadjebati ovu ogromnu marketinšku mašinu. Dok im se bolji život smeši samo ko zna koji put kao repriza.

9 komentara

 1. m

  U „Miloševićevo vreme“ je svako ko ne misli kao oni koji su bili vlasti dragi odmah bio okvalifikovan kao izdajnik, strani plaćenik… dobijao je batine, bio zatvaran, gubio posao… Čak ni vicevi na račun vlasti nisu bili dozvoljeni, da se zaštite lik i delo „spasioca srpstva“. Samo te u mraku sačekaju tipovi veliki kao trokrilni ormari sa zlatnim kajlama debelim kao prst i pokažu ti tvoga boga, odnosno jebu ti mater stranoplaćeničku.
  Nažalost, nastavljamo sa istom praksom, pa je paralela sa tikvama i suncokretima super pogođena, kao prstom u oko, i sad je svako ko se protivi „davanju Kosova“ najednom gluperda koja ne misli svojom glavom i baš je briga kako će da živi i on i ljudi na Kosovu. Dušebrižnici koji sve koji ne misle kao oni proglašavaju za budaletine, pre svega misle na onaj narod tamo, da im bude lakše pod okriljem „države Kosovo“, i žele život ovde, zar ne?
  Ne slažem se uopšte, jer je to opet mešanje baba i žaba i ne pristajem da me svrstavaju ni u jednu kolonu – ako nisam za ovo, onda sam za ono.
  Opet smo počeli sa bacanjem blata direktno u lice i sa etiketama.
  Činjenica je da ova vlast potura jedan problem da bi nas odvratila od drugog, ali je činjenica da postoje dva problema, a ne da ono što nam se potura kao problem nije problem. Možda nije prvi, ali je svakako veliki, jedan od mnogo velikih problema koje imamo.

 2. lepo sroceno !
  🙂

 3. Kod nas ne vlada demokratija, po mom uverenju. Ovo je robovlasnistvo. 2% robovlasnika, 98% robova. Koji ne smeju da disu dok im se ne dopusti. Gubimo delove zemlje ali je bitno da imamo deltu i usce. Sta ce nam vise…

 4. electrasdreams

  Jos jedno dete nestalo. Pre cetri dana kada je otislo s majkom na njivu. Netragom. Ne zna se sta se dogodilo??? Mozda majka, mozda sekta, mozda svaler, mozda mali zeleni……………mozda DEMOKRATIJA?! Usta je jebem, kazu u ovom kraju kada vise ne znaju sta ce.

 5. Kad prvi put padnu gaće, sve se pretvori u redaljku.

 6. A šta ćemo kad nam je svaki dan petak…

 7. Miljo, što se tog vremena tiče za koje smo govorili – ne povratilo se, pre par dana pročitah da je neko iz, sad me ubij da l’ iz Leskovca ili Aleksinca, neka mi oprosti grad koji nije, predložio da se tamo napravi spomen parg Slobodanu Miloševiću jer… pa je nabrojao sve ono što je tad bilo da čega danas nema, uglavnom fabrika i radnih mesta. Jezivo ali opet u pravu je čovek. Nema, bre, danas. Baš zbog toga što je nastavljeno. Nije se seklo.

  Da poludiš!

  Nedodjija, i nemamo ništa od toga.

  Sopran87, slažem se ja sa tobom, na papiru je demokratija, pa još povrh svega sekularna država, sve ono što nije. Demokratija je samo po tome što tih 2% mogu da rade šta hoće. Apsolutno sve. Nas 98% im ne možemo ništa 😐

  Elektra, ja danas čuh da je onom dečaku koji je pre neki dan smrtno stradao od bahatog motocikliste u Novom Sadu neko ukrao mobilni telefon dok su čekali da dodju hitna pomoć i policija. Je l’ treba još neki komentar u vezi onih koji žive oko nas.

  Šaptava, mnogi su ovde gaće ovavno skinuli, da se ne muče previše. Što se petka tiče ništa, teramo, možda će se i čuti. Kad dogori do nokata.

 8. Domokratski mrak

Ostavite komentar