Home / Politika je kurva / Kako je Ministarstvo spoljnih poslova pokušalo da obuče najmlađu savetnicu

Kako je Ministarstvo spoljnih poslova pokušalo da obuče najmlađu savetnicu

Brisanjem Fejsbuk profila, fotki sa Gentelman’s Choice i kojekude,  kako bi se zatrli golišavi tragovi.

Ako je verovati onome da su i srpski poslodavci, a naročito oni iz državnog vrha, počeli da uzimaju Internet istoriju u obzir kada su budući, ali i sadašnji, zaposleni u pitanju.

Ako to nije u pitanju, onda je mlađa savetnica videla da se zajebala.

Kako god, Google, bandoglav kao što jeste, ne dozvoljava baš da se zatru svi tragovi a ceo region uključujući i neke okolne zemlje prenosi vest o „najintrigantnijoj“ mladoj savetnici.

Pučanstvo ponovo zamenilo teze. Nije ubolo u problem, šta već.

Elem, mlađa savetnica je u ovom slučaju nevina ko od majke rođena, što bi babe rekle, jer:ID-10092459

je produkt sadašnjice;

jer se 99% „njenih drugarica“ slikaju polugole i lepe slike po svojim Fejsbuk zidovima a da nikako ne vide razliku između slika sa plaže i poziranja u kupatilu ili spavaćoj sobi u donjem vešu;

jer bar polovina „njenih drugarica“ imaju silikone ili u ustima, ili u grudima, ili u oba jer su veoma rano i možda na vreme naučile da zlatna reč i gvozdena vrata otvara ali da sise otvaraju vrata karijere. U Srbiji. Političke i većinu drugih. U ostalim zemljama to budu neke druge karijere;

jer bar polovina roditelja devojaka prikazanih sa porukom „izvol’te“ na Fejsbuku nikada nije ušla na njihov profil a bar polovina onih koji jesu s ponosom ističu  – ovo sam ja rodio/la!;

jer bar polovina tih devojaka, dok se slikaju napućene, nabudžene i našminkane, tokom veselog studentskog života, najverovatnije ne planiraju ni da rade u ministarstvima, niti da se bave dilomatijom, a ako i planiraju nisu sposobne da uhvate vezu – kakve, bre, veze ima moj privatni profil sa mojim poslom?;

jer svako malo mogu da pročitaju da su raznorazne devojke odbijene za posao jer je firmama potreban neko drugi, nisu baš o takvima maštale, što u prevodu znači – veliki ti nos,  male ti sise, veliko ti dupe, kratke ti noge…;

jer su portali prepuni idiotskih saveta kako da se pripreme za razgovor za posao, između ostalog – skrati suknju, produbi dekolte, prekrsti noge, ne skrštaj ruke, gledaj ispod obrva i ne ponašaj se kao da su ti oči na glavi nego mu pogled fokusiraj na sise, ako ne bude slušao šta govoriš a pomislio da ćeš jednog dana da mu daš, imaš šanse. Iako većina njih nisu toliko neobrazovane i glupe da bi morale tako da se ponašaju, više se računa na glupost onih sa koji odlučuju o tome da li su podobne/nepodobne, stručne/nestručne;

jer su psiholozi odlično objasnili šta se dešava kad neko izuje opanke a obuje cipele, dokopa se neke funkcije i počne da zahteva sve ono što ne ume, ne može, za šta nije sposoban ali mu današnja kultura i standardi to uveliko omogućavaju nametanjem modela.

Pa model kriv.

E nije! Devojka je samo uzela ono što joj je ponuđeno.

Za ovu intrigu koja bi u drugim zemljama postala politički skandal, ali, jebigabraćoisestre, živimo u Srbiji, ovde je skandala toliko da nam jedan više baš i nije potreban, kriv je onaj ko ju je postavio na mesto za koje nema ni iskustvo ni potrebnu spremu.

I to je to.

Naime, da bi neko bio zaposlen na poziciji mlađeg savetnika, neophodno je da ima završen fakultet određenog smera – Fakultet političkih nauka, Pravni ili Ekonomski fakultet, kao i da govori dva svetska jezika. Takođe, neophodno je da prođe i bezbednosnu proveru.

– Nema šanse da bi Hadžovićeva prošla bezbednosnu proveru, s obzirom na njene provokativne fotografije koje se lako mogu videti na internetu – kaže naš sagovornik.

O partijskom angažovanju mlađe savetnice nema mnogo podataka. Ona je bila zamenica predsednika omladine SPS u Zemunu. Iako više nije aktivna u stranci, pojavljuje se na proslavama SPS-a. (Blic)

Da ne rastržemo devojku za džabe.

(Ilustracija – FreeDigitalPhotos.net)

 

 

 

Pročitajte i

Metro će biti tu dok kažeš – metro! Rekoh i ništa.

Pa čoveče, kad mogu da prodaju karte za Mars koji je, po slobodnoj proceni naučnika, od zemlje udaljen 54,6 miliona kilometara i do kojeg bi put trajao oko devet meseci, pa šta je čudno ako mašu kartama za metro u čiji temelj se još nisu zapljunuli, svi ovi koji smatraju da mogu da naprave metro u zemlji u kojoj vozovi idu sporije nego pre Prvog svetskog rata, odmah treba da kupe mašinice.Za šišanje ovaca.Srećni vam izbori.

3 komentara

 1. d

  Samo sam čekao da ih Mahlat notira, onako, bez pardona. I sad se lepše osećam 🙂
  Potpuno se slažem sa činjenicom da je usr’o motku onaj što je zaposlio, jer bez nepotizma ne bismo bili gde smo sada, zasigurno. Nego, moram da dodam da su te silikonske usne i sise takođe kulturološki problem, iako su one samo sredstvo ka cilju, te deluju pasivno u toj podeli krivnje. Mada, svaka rupa nađe svoju zakrpu, što kaže naš narod, te eto, i svaka sisa nađe svoj modus vivendi, hihi. Izvinjavam se na prostim rečima, uz najdublji naklon ženama koje imaju pameti u glavama, te se osećaju lepo i privlačno i bez veštačenja. To mi psiholozi zovemo bazična sigurnost, zeca ti poljubim! Pozdrav, Mahlat 😉

 2. m

  A ja ću da kažem da taj koji informiše Blic, odnosno onaj koji je verovatno i dostavio slike Blicu, prosto: laže. Bezbednosna provera jeste uslov, ali Ekof, FNP ili Pravni nisu. Nisu ni dva svetska jezika. Dovoljan je jedan. I taj jedan ljudi sa pomenutih fakulteta loše govore.
  Dalje se navodi da se pojavljuje na proslavama SPS-a. Pa? Spasojević je samo što nije zakačio zastavu na Ambasadi u Ankari.
  Sigurnosna provera podrazumeva da proveru da li je lice osuđivano ili ima sumnjive kontakte sa drugim zemljama.

  Blic namerno kvari sliku, napominjući da je savetnica ministra, što nije tačno. Mlađi savetnik je zvanje, maltene pripravnik, plata je nešto više od 30 000. Blic dalje tvrdi kako niko nije upisao Diplomatsku akademiju iz prve. Laž. Svi novozaposleni su obavezni da prođu kroz Akademiju i dok je ne završe ne mogu da se bave diplomatijom.

  A još veći problem je što Blic insinuira da je do posla došla „preko kreveta“. Nigde ne piše, ali se navodimo da tako pomislimo.

  Najprljavija stvar je, ipak, što ako je neko zapošljavao preko veze, slao u inostranstvo bez diplomatske akademije, zapošljavao, gurao i promovisao omladinke, to je bio DS. Ali mi to u Blicu nećemo pročitati.

  Sad, ko se nikad nije slikao u bikiniju na plaži, nek prvi baci kamen.

 3. S

  Neviđeno i sramno je sa čime nam sve mažu oči i skreću pažnju sa istine i realnosti u kojoj živimo. Nesposobni da naprave bilo šta, osim da povećaju poreze i broj novo nezaposlenih, plasiraju nam bajke o njihovoj rešenosti da se izbore sa viškom administracije u državnim institucijama, navijačkim hordama, narko kartelima, o suđenju Miškovića, satanizaciji devojke koja radi za 300 – 400 eur zbog privatnih fotgrafija i o uspesima koje nižu na severu Kosova. Ja lično mislim da je sve ovo toliko nebitno u odnosu na jedno ključno pitanje koje muči sedam miliona stanovnika Srbije. HOĆEMO LI SE MI OD SVEGA TOGA HLEBA NAJESTI?
  Gospodo političari, poskupeli ste nam život, povećali nezaposlenost, niste podigli nivo zdravstvene zaštite, decu jedva (preko veze) upisujemo u vrtiće, niste ništa uradili na kapitalnim projektima (ruševine u Kneza Miloša stoje još od bombardovanja), ništa niste postigli na međunarodnoj diplomatskoj sceni. O ČEMU VI NAS INFORMIŠETE?

Ostavite komentar