Home / Politika je kurva / Mađari, žao mi je, ali vi ste danas Petra Laszlo

Mađari, žao mi je, ali vi ste danas Petra Laszlo

Juče je svet obišao snimak u trajanju od samo 20 sekundi na kome se vidi kako mađarska fotoreporterka Petra Laszlo pokušava da zaustavi izbeglice na način na koji jedino može dok drži kameru – saplićući ih. Pardon, šutirajući ih. Nazivaju je talogom čovečanstva.

Snimak kako šutira izbeglice na Twitter je postavio Stephan Richter, novinar nemačke RTL.

Juče je ovaj snimak brže obišao svet nego bilo koji snimak bilo kog reportera sa bilo kog ratišta u svetu, od kad je ratova. Brže nego bilo koji snimak sa ratišta koji pokazuje svu tragediju ratova.

Juče je Petra Laszlo stala nasuprot svim fotoreporterima ovog sveta koji po zadatku odlaze na ratišta, izveštavaju sa njih i vrlo često na tim istim ratištima stradaju, od gelera, zalutalog metka, od ruke nekog fanatika. Za njih kasnije napišu – stradali na zadatku.

Prošle godine je u svetu nastradalo 118 novinara i fotoreportera, a najopasnijim zemljama za medijske radnike smatraju se Pakistan i Sirija, ova druga je zemlja čiji narod Mađarska vrlo neprijateljski dočekuje, više bi volela da ih preskoče.

Juče je Petra Lazlo pljunula na reportersku profesiju čiji je zadatak da nas izvesti. Da nešto vidi ceo svet. Izbegavam da je nazovem ženom jer je to potpuno nevažno, ona treba da je čovek i profesionalac.

TVN1 za koju je izveštavala ova reporterka, odmah se oglasila da joj je uručila otkaz i da je time, što se njih tiče, ovaj slučaj zaključen. Mađari koji se ne slažu sa zvaničnom politikom zemlje u vezi sa izbeglicama traže izvinjenje.

Jer, znate, Mađarska ovih dana nije baš omiljena u svetu, a ova fotoreporterka je uspela da je potpuno diskredituje u očima celog sveta. Unutrašnje osude nema.

Na snazi je globalni bes.

Šta god da misliš, šta god da radiš, za šta god da si opredeljen, a ova fotoreporterka je krajnje desničarski opredeljena, kakav si čovek kad šutneš dete od deset, jedanaest godina. I čoveka koji u naručju nosi dete?

petra laszlo

Kakav si čovek, zemlja, ako ovo ne osudiš?

Mađari, svet čeka da izgovorite – I am not Petra Laszlo!

Petra Laszlo Shame Wall

Pročitajte i

Pet litara mleka

Ne radite ono zbog čega će vas se deca stideti, naravno, ako vas prevaziđu, ako ne uspete i od njih da napravite uplašene klimoglavce koji će biti statisti u ovoj državi koja za narod ne  mari. Ukoliko i od njih ne napravite beskičmenjake. Biće i toga, neka deca neće znati za bolje, neće videti dalje od vas, ali i to treba da je vaša lična tragedija i sramota jer normalan roditelj ipak teži da ga dete prevaziđe.

Jedan komentar

  1. Z

    Da nisu krivi oni koji su izazvali ove ratove, niti oni zbog kojih je ovo dete postalo izbeglica, niti oni koji ubijeju decu, niti, niti, svi su oni jagnje naspram petre

Ostavite komentar