Home / Mislim, dakle postojim / Mahlat, som koga 'vataju na bućku

Mahlat, som koga 'vataju na bućku

Ako niste od pecaroške fele, ‘vatanje soma na bućku je udaranje po vodi motkama, letvama, veslima, ko šta dohvati, sa ciljem da se voda uzburka a som glup kako ga bog napravio glupim, zaleprša perajima ka površini da vidi šta se dešava, i tu mu je kraj. I još dobije po glavi.

E tako vam se ja osećam zadnjih dana, kao som koga ‘vataju bućkajući po Internetu, da ne lažem, pomislim da zaplivam pa ukočim, pomislim, čekaj bre, do danas nisi bila som, nemoj ni na dalje, bar sama sebi. Ovi ako te ne klepnu motkom po glavi, možda ukapiraju da nisi.

Elem, znate ja do iduće godine nosim titulu nAjboljeg ličnog bloga i stvorih Tetku koja sutra puni dva meseca. Lepo mi ide, što s blogom, što s Tetkom. I imam nameru da mi tako ide i dalje, s tendencijom da Tetka izraste u odraslu i ozbiljnu Internet „osobu“ sa prepoznatljivim imidžom.

Do nagrada me niko nije zarezivao dva posto, ono da mi ponudi neku saradnju, ništa. Ili nisu znali za mene, ili mnogo lajem, ili nisam ničija, ima neka tajna, samo ne znam koja je.

No sada, braćo i sestre Internet znalci, svi pokušavaju da me upecaju. K’o gorepomenutog soma.

Piše mi ko je naleteo na mene, ko je čuo, i svi oni, kako vidim da nisu pogledali ni moj blog a ni Tetku. Samim tim, ja buljim u ponude i divim se kako su oni osmislili da zarade na meni al’ da ja nikako ne zaradim ništa, pa još da srozam ovo što imam i bacim u vetar godine i godine blogovanja a Tetki zatvorim sve puteve ka  odrastanju.

Mi svi volimo ‘leba, jel da, i uz ‘leba, što bi babe rekle, a volimo i da se ne osećamo kao somovi. Usput, visimo na Internetu pa ponešto i znamo, ako ne znamo, pitamo pa saznamo.

Ne treba mi objašnjavanje od pola metra teksta kako funkcioniše oglašavanje i reklamiranje na Internetu, znam. Treba mi objašnjenje kako me odjednom pojedini vide kao soma, živo me interesuje.

Znam da ovo može biti kontraproduktivno, ali baš me briga, ni do sada nisam zarađivala, pa ne moram ni od sada, ali besplatno da se osećam kao som neću, samo da bi se nečije „veliko“ ime našlo na mom blogu ili Tetki.

Nedopustivo!

Svima koji ste mi nudili da budem som, ako slučajno svratite ovde:

Kada sam vam odgovorila ono što sam vam odgovorila – ne, ne pristajem na to, ali to može ovako i ovako, osnovni je red da mi odgovorite – nama to ne odgovara, ne hvala, nismo zainteresovani za takvu vrstu saradnje, i slično. Nedopustivo je da mi ne odgovorite na mejl, jer sam ja vama odgovarala iako mi vaše ponude nisu odgovarale!

Vama za koje rade drugi i potpisuju se kao account manager-i, moj prijateljski savet, proverite povremeno kakve mejlove šalju, to je čudo.

Ako nekoga uputite da mi ponudi saradnju, molim vas, obavestite ga da sam pametna, dokazala sam. I držite se korektne komunikacije, pitanje, odgovor, zaključak na obostranu radost ili žalost.

Takav je red.

Pročitajte i

Telma i Luiz

Ti si, draga moja, IPAK, samo žena u svetu koji se organizovao i iskrojio prema muškarcima.I muškarci brane taj svet. Ništa čudno, odvajkad je poznato da svako brani zauzetu teritoriju, raznoraznim sredstvima, pa i onim najsramnijim, ko te pita. Nijedan rat ne bira sredstva pa ni rat polova. Ali to ni po jada.Jadno je što postoje horde žena koje brane taj muški svet. Od kojih je teško biti glasniji.Koje ne interesuje zbog čega su se borile od Klare Cetkin do danas, žene na svim kontinetnima, svih boja kože, svih godišta.

10 komentara

 1. Ako dajes za dz, ocu i ja!!! Mislim, ocu i mene da turas u sam post, sa velikom slikom, sa linkovima ka mom blogu i da pises kako me najvise volis, vise od ljubimca i od svih para i kako sam najlepsi (som), i kako ovo i ono.

  Ako se pak odlucis da me za dz opletes, moze i to, samo nda stavi jos vecu sliku i OBAVEZNO link!

  Evo i ja malko da buckam, kad mogu svi…

  Salim se naravno, svi mi imamo isti problem i pitanje je trenutka kada ce koji bloger da istakne ovakav tekst u blog postu ili na stranici „Contakt“, ili vec gde odluci.

  Nema dzabe ni kod babe.

  Ko oce da bude vidjen ili da se pise o njemu nek plati to zadovoljstvo, a oni ostali neka ga zasluze necim konkretnim.

  Obostrano zadovoljstvo je kada su obe strane zadovoljne, zar ne? Posle ovakvog pitanja i odgovora saljite mejlove i ZAHTEVE!!!
  Ovo isto vazi i za linkovanje!!!

 2. A

  REKLAMA: Stavljam BESPLATNO linkove i slike i tekstove i šta god hoće Account Manager-i i PR specialist-i. NOT

  A tebi svaka čast na postu i čvrstom stavu.

 3. I još da budemo srećni :mrgreen:

 4. E

  Pa u pravu si, skroz. Mi smo još uvek zatucani kao narod da bismo shvatili da je i rad preko neta rad, a ne zaluđivanje. A drugo – baš oni koji su često na internetu, imaju najviše informacija, tako da mi zaista nije jasan pokušaj tih ljudi da ti tako neku debilnu ponudu „uvale“ očekujući da se upecaš kao som…
  Oni misle da si ti sve svoje blogovsko vreme sedela i čekala baš njihovu ponudu, pa da je još i prihvatiš za dž! Ma jesi, kako nisi, mi blogeri smo gadljivi na pare… Nije kao da nam trebaju za recimo struju ili internet ili održavanje sajta, jok! Sve je gratis! Free blowjob for everyone! (Oprosti što sam prosta, ni ja danas nisam u svom najsjajnijem raspoloženju, samo čekam da se posvađam sa nekim)

 5. Kako se kaze zenski som, somica? 🙄

 6. Za početak Mahlat, nemoj da vređaš Soma. Som nije glup, som je pametnica mala Nebina, međutim ima jedan problem, prirodne nagone, instinkte, jednostavno prokletstvo, da se propne do površine kad čuje galamu, sa ciljem da čalabrcne nešto ili možda što pomisli da je neko dobro zezanje u toku, a on propušta neki tvitup, konferenciju ili slično.

  E isto tako i mi „ljudi“, gladni, žedni, alavi, povodljivi. Ja sam dobrano izučio te ljudske i moje (praseće) slabosti i pravo da ti kažem da nešto deblji obraz imam, očas posla bi ti formirao neki Delta holding, raznih „glupih“ ljudi. Te kad bi se samo malo posvetili nekim osnovnim načelima naše pravoslavne vere (uz izbegavanje analize popova, crkava i sl.) lako bi uočili da smo svi stranputicom dobrano krenuli i da nas ista stranputica u svoje kandže lako hvata.

  Što se tiče zarade, ti na svom blogu nemaš nijedan Google Ad-šta bilo, Httpool, E-target i slično. To sve mic po mic, po nekim mojim šatro sajtovima, mic po mic, taloži onaj famozni dinar po dinar. Zatim gde ti je strana zvana „vaša reklama na mom blogu“? Sve u svemu, ovde si oplela, tebi karakteristično ali ti izostaje akcija. Te eto ja da ti kažem, ja da sam u mogućnosti, ja bi rado stavio banerče kod tebe, da ću klijentima da preporučim, oću. A ti sestro, lepo sedi pa se smisli prvo šta želiš i kako želiš, a onda će ti mnogo lakše sa bućkarima biti. Uostalom pogledaj kako je Istok to sve fino objasnio i razjasnio na kontakt formi svog bloga.

  Aj pa kad pijemo?

 7. Heheh 🙂
  EKSTRA :).

  Verujem da su dosadni, ali šta sad, lepo odma’ kažeš šta radiš za džabe, a šta za pare, i voila.
  I srećno :).

 8. Ne radim ništa za džabe!

  Sem onima koje volim, ali onda ne razmišljam o tome.

 9. A

  Ocigledno da su ti jedni od onih koji su te pogresno procenili, sto rece Zelena, „kao somicu“. 🙂 Posli su, koliko vidim, ili od stava da su oni pametniji od drugih (samopouzdanje po pitanju „hvatali smo i ranije na buckalo“) ili su samo primenili opsta mesta koja im neko usput saopstio. Steta sto samo pre toga nisu procitali bar jedan post na tvom blogu…

  Svaka cast na cvrstom stavu, a i na ovom javnom odgovoru! 🙂

Ostavite komentar