Home / Pamet u glavu i dupe uza zid / Muškarce treba obožavati

Muškarce treba obožavati

Listam ti ja tako tokom ovog ženskog vikenda jedan ženski časopis s kraja osamdesetih, dok su još ti časopisi bili nomalni, obraćali se normalnim ženama i delili im normalne, prihvatljive savete i naletim na naslov –

m

Tekst nisam pročitala, ovo mi bilo dovoljno – obožavaj ga, od glave do pete, pa unazad i unakrst, baš onako kako želiš da on tebe obožava. Sa svim manama, vrlinama, hrkanjem, eventualnim podrigivanjem kad mu se digne dijafragma od piva, dok preti fudbaleru da će mu polomiti levu nogu a teniseru pljuje u reket, bolje na njima da se istresa nego na tebi. Kad se smeje, umesto da u tome vidiš zaveru – jebote, što se smeje, mora da je upoznao neku, kad je namršten – jebote, što je namršten, kad ga boli, žulja, kad mu prorade hemoroidi, zasmrde noge.

Obožavaj ga zbog svega onoga zbog čega u toku dana bar deset puta pomisliš da je pička, govno, smrdljiva baraba, isti ko pradeda, deda i ostali, kako si čula od prababe, babe i ostalih ucveljenih žena iz uže i šire familije koje ovo “isti su” prenose s ženskog kolena na žensko koleno, ko junačku pesmu iz ciklusa – Kakav god da je, najebala si. Gledaj da te što manje boli.

Obožavaj ga jer nije mitsko, nepobedivo i neranjivo biće koje će zbog tebe da pređe sedam gora, sedam mora i na kraju ko Mario da odrubi zmaju glavu a onda još preroni na dah pećinu koja nema kraja da bi tebe spasao, a ako se slučajno udavi, vratiće se po novi život, još nasmejaniji nego što je bio.

Obožavaj ga iako nije Bred Pit ili drugi omiljeni glumac kome takođe, sigurno, zasmrde noge posle celodnevnog ponavljanja – kadar prvi četresosmiput! A  I zauzet je. A i hemoroidi mu garant nekad prorade, živ je čovek, nije izvanzemaljskog porekla.

Zamisli samo kakav bi tvoj primerak muškarca bio da ima stilistu, frizera, šminkera, pa ga urede ko za Vrbicu, fotkaju i stave na neku naslovnicu, koji bi to dasa bio!

Obožavaj ga zato što se nešto u tvom stomaku ili tvojoj glavi odlučilo za njega, planiralo s njim decu, ili ih već dobilo, zato što je život mnogo lepši kad ga obožavaš nego kad mu tražiš dlaku u jajetu, čega nema, eventualno oko jaja može da se pronađe.

Ako ne možeš da ga obožavaš, kažeš sebi – ok, it is piece of my cake, ostavi ga, brate, ovaj sestro, nemoj i sebi i njemu da zagorčavaš život samo zbog toga što današnji časopisi savetuju žene –

uzmi ga, iscedi ga, na’ebi mu se mile keve, za sad pa na dalje i ubuduće, u ime svih žena i baci ga. Da nekoj budućoj stigne polovan, trzajući glavom i prestravljujući se kad god ona mazno kaže – ti da me voliš, ti bi uradio ono što ja za tebe ne bih nikada… Jerbo su svi isti, ko deda i pradeda ti, stari babo, braća i svi oni koje gledaš kao braću (pogledaj gore – junačke pesme iz ciklusa Kakav god da je, najebala si. Pa traži novog. Onog istog samo malo drugačije upakovanog.

Ti isti časopisi odmah na narednoj strani savetuju da ti i dalje treba da ostaneš Pepeljuga, Trnova Ružica, Princeza na zrnu graška & ostale iz bajki kojima su navlačili staklenu cipelu, budili ih poljupcem i vidali rane od zrna graška koje je ispod deset madraca, od svile šivenih žuljalo tvoju baršunastu kožu.

Neće da može, drugarice žene, sudeći po savetima, svakog muškarca je, pre vas, neka u ime vas iscedila, naterala da zapamti i proklinje dan kad ju je upoznao, otpužila ga da ne ume da voli jer ona tačno zna kako to treba, piše, bre, u novinama!  Iz čiste ženske solidarnosti. Ili iz čiste ženske ljubomore, ima da joj dođe nenormalan, a ne normalan, jer da je normalan, bio bi sa vama, jel da?!

Prosto.

 

Pročitajte i

No smoking

Veliki problem u sprskim vezama i brakovima predstavlja neprihvatanje da je jedno od njih imalo …

5 komentara

 1. Ja sam se još na prvoj rečenici zaustavila i zapitala „a kada su to časopisi i novine tretirali žene kako dolikuje?“ i shvatila da nisu verovatno nikad, pa ni u tim osamdestim.

  Ovo je primer reklama iz Politike, 1939. godina, iliti „predratni čas“. Obrađivala sam za neki rad, pa mi je ovo ostalo duboko urezano u pamćenje.

  http://www.dodaj.rs/f/2W/wf/4q8uaura/capturebkm.jpg

  E, sad, ako su tada ovako tretirali žene, a znamo i kako ih danas tretiraju (instant saveti da mu bude što bolja, lepša, jebozovnija…), ne vidim kako su mogli u međuvremenu da nas tretiraju normalno. Eto. Samo sam to htela da kažem.

 2. S

  Koji ti je ovo post na tu temu?
  Što bi rek’o Matija Bećković… „Biješe li još iđe, iđe ičega drugoga?“

 3. A jel tebe neko tera da čitaš, još ću da pišem na tu temu, kad god mi bude volja.

 4. S

  Ma piši koliko hoćeš. Ko ti brani.
  Samo je malo dosadno, jebiga.
  Mislim… interesantno ti pišeš, imaš duha i to je OK, i volim ja da pročitam, samo…

 5. Ja pišem šta ja hoću. Kupi novine.

Ostavite komentar