Home / Mislim, dakle postojim / Ne bi on to nikada uradio da ga kurva nije naterala

Ne bi on to nikada uradio da ga kurva nije naterala

Ne bi se on nikada napijao, nikada drogirao.

Ne bi on nikada krao.

Ne bi on nikada tukao decu.

Ne bi je on nikada udario.

Ne bi on nju ubio, pa on ni mrava ne bi zgazio, uvek je uljudno nazivao dobar dan. Znamo ga dok je bio ovolicni.

Ne bi on ništa od svega toga uradio da ga kurva nije naterala.

On je pio zato što ga je kurva naterala, da pobegne od problema jer je opštepoznato da alkohol rešava sve probleme.

On je, eto, ukrao, a nije lopov, to je zato što je kurva tražila sve više i više.

On je tukao decu jer kurva nije umela da ih vaspita. Samo da se ona bavila decom umesto što je mazala nokte, isprobavala nove frizure i tračarila sa drugaricama, on ih ni pipnuo ne bi, samo bi ih  mazio kao gotov proizvod.

On je nju udarao zato što je govorila kad je on lepo savetovao da ćuti, zato što je glupa, zato što ne ume ništa pametno da kaže, zato što je supa bila preslana, pivo toplo, lepo joj je rekao da ne sme ni telefonom da razgovara sa majkom i da neće da je vidi sa onom kurvom od drugarice.

On je nju ubio zato što ga je naterala, kurva. Inače, on nije ubica. Izazivala ga je. Terala ga je da viđa svoju decu. Pa mu nije dozvoljavala da viđa svoju decu. Udružila se sa onim kurvama iz Centra za socijalni rad. Prijavljivala ga je za slostavljanje. Da je ćutala, da je trpela, da nije nikome pričala, da je bilo onako kako on zahteva, da je bila poslušna, da je shvatila da on samo hoće da je uvede u red poslušnih žena, kad već njeni roditelji to nisu umeli, ne bi on nju nikada ubio. Nije on ubica, ona je samu sebe ubila njegovom rukom. Kurva!

I eto, rasturi kurva porodicu. Ostadoše deca bez roditelja. Ona pod zemlju, on na robiju. E, brate, gde su ti oči bile kad si se ženio?! Što okrvavi ruke zbog kurve i uništi sebi život?!

Ne bi on nju nikada udario. Ni krenuo na njenu glavu kamenom, ili nožem na njenu utrobu.

Znamo ga dok je bio ovolicni. Nazivao nam dobar dan. Pomagao komšijama.

Ne bi on.

Ali bio je na ratištu.

Ali skoro mu je umrla majka.

Ali ostao je bez posla.

Ali sumnjao je da ga vara.

Ne bi on, ali šta joj je trebalo to da počinje vezu sa drugim muškarcem nakon razvoda.

Ne bi on nju nikada ubio da nije huškala decu protiv njega, da nije učila decu da ga se plaše.

Ne, deca nikada nisu čula da on nju tuče. Lepo joj je govorio da ne sme ni da pisne, dok joj on lomi rebra i izbija zube, da ne bi probudila decu. Lepo joj je stavljao ruku preko usta.

Ne bi on nju nikada ubio. On je bio divan dok se nije oženio.

Kakva je to divna veza bila, svi smo videli koliko su se voleli. On je nju obožavao, gledao je kao malo vode na dlanu. Ponašao se prema njoj kao prema princezi.

Onda se odjednom promenio, primetili smo da se promenio jer je ona odjednom postala kurva.

I majka joj je bila ista. Ne pada iver…

Ko zna šta su mu kurve radile. Ne bi on tek tako digao ruku na nju.

I sigurno nije planirao baš da je ubije.

Jadan, jadan on šta učini od svog života, da mu je majka živa, presvisla bi od tuge.

 

Foto: rotaract2100.it

 

Duboko nepoštovano neuko i zatucano sprsko društvo,

sve dok budete imali razumevanja za zločin i zločinca,

nerazumevanja za patnje i žrtvu,

sve dok budete krivili žrtve za ono što im se desilo,

opravdavali zločin jer je po vama on uvek rezultat žrtvinog ponašanja,

dešavaće se ubistva žena i… dece.

I vi ćete sa svim svojim razumu neprihvatljivim komentarima punih razumevanja i opravdanja za zločin,  biti saučesnici u tim zločinima.

Pročitajte i

A kako ću ja to da objasnim detetu

Svako malo na društvenim mrežama neko zavapi kako će nešto da objasni detetu, uglavnom nešto što se kosi sa njegovim vaspitanjem, pravoslavljem, seksualnim opredeljenjem, kad najave prajd, kad muškarac nosi roze čarape, najviše cvile kako će detetu objasniti zašto se dva muškarca ljube na ulici i ovo me fascinira jer, evo, sto godina imam i još nisam videla ta dva muškarca. A i da jesam, ponašala bih se isto kao i kad se ljubi strejt par, prošla i pomislila kako je ljubav divna.

5 komentara

 1. Д
  Десничар

  Поента истакнута! Али ме чисто овако занима, зашто ви левичари увек описујете жену као биће без мозга које све ради инстиктивно и притом још и савршено?! Ова критика нити би требало да буде ограничено на насиље мушкараца према женама нити би требало да буде критика националне свести а свакако не и толико пренаглашена. Нико не заслужује ни да буде преварен, повређен, ограничен, изневерен, обманут, мртав…
  Искрено, ваш десничар!!

 2. Duboko smo potonuli…

 3. M

  Nikome ne činite uslugu ovom nesrećnom generalizacijom ni tragičnim uprošćavanjem situacije. Dok se ne promeni mentalitet naroda, ove stvari će se dešavati. A mentalitet će se veoma teško promeniti, jer su okolnosti takve da ljudi postaju netrpeljiviji a ne tolerantniji. Samo budala može da pravda dela jednog ludaka, a budala i ludaka će uvek biti. Zato ne traćite vreme na njih, već na one koji su ludaci i budale u najavi.

 4. @Mornar, samo Vi mene pustite da ja radim kako mislim da treba, ovo nije uprošćavanje nego kritika mentaliteta ovog naroda. Vi radite kako Vi mislite da treba, mislim s tim budalama i ludacima u najavi.

 5. M

  Bravo, Mahlat!

Ostavite komentar