Home / Lepa Srbija / Osvojite doček Nove godine u Parizu

Osvojite doček Nove godine u Parizu

Znate ono kad Šurdilovići odlaze na večeru „Paris a Belgrade“ i ne dobijaju put u Pariz ali on postaje glavni baja za ženske frizure u Beogradu? Tako se završava serija „Vruć vetar“ koju ja često slušam dok peglam jer ekstremno mrzim peglanje, pa slušam da ne mislim na peglanje, ali o čemu onda mislim bolje da vam ne pričam, između ostalog o njemu, nesrećniku, šta god je počeo nije završio, ali kako mu je slučajnost odredila budućnost. Serija ko serija, ali dešavaju se i u životu te slučajnosti.

Meni slučajno nešto da se desi neće, pošto ja slučajeve ne prepuštam slučaju, ili pustim ili zapnem ko nezdrava pa sve odvedem u drugom pravcu da posle nikako ne mogu da pohvatam konce.

U životu se dešavaju i sreće, znate ono – našao se na pravom mestu u pravo vreme, šet’o noću baš dok se njegova srećna zvezda dosađivala pa pomislila – aj’ da vidimo šta će da bude, dobio u igri na sreću, te stvari. Ni to me neće, ni neka slučajna sreća, ni ovo sa zvezdom, moja garant ne zna koja sam, ni u igrama na sreću, što bi rekla jedna moja rođaka – Ja da imam sreće ne bih morala da igram igre na sreću, pa ja tako ne igram da se ne bih nervirala.

Što kaže moja sestra, ja besplatno mogu da dobijem samo batine 🙂

E, pošto nisu svi kao ja, mislim kad je ta sreća u pitanju, da vas obavestim da je u toku foto konkurs u organizaciji restorana Voulez-Vous, u kojoj možete osvojiti put za Pariz, za četiri osobe i to za Novu godinu.

Kako svaki konkurs ima svoje propozicije, da biste učestvovali u ovom, morate da odete do restorana i tamo pustite mašti na volju, recimo jedete, pijete, recitujete ili pevate na francuskom, zaprosite devojku sa ovim „Voulez-vous…“ ili joj predložite nešto drugo, ako baš nećete da se ženite, šta god da radite ufotkajte, snimite i postavite na neku od društvenih mreža uz hashtag #VoulezVousPariz. I onda brojte lajkove 🙂 pošto se dobitnik ne izvlači ni iz bubnja ni iz šešira, nego „iz lajkova“, tako to ide na društvenim mrežama.

Što se klope u ovom restoranu tiče, šta god da naručite, nećete promašiti. A što se kolača tiče, šta god da probate, izgovorićete – ohhhhh – ja jesam iako nisam ljubitelj slatkiša, češće ovo oh izgovaram na slano.

DSCN7812DSCN7810

DSCN7836DSCN7837

Kako je u toku promocija restorana i ovog foto konkursa, juče mi je nasred ulice ovaj dečko odsvirao „Champs-Élysées”, odmah sam se zamislila u crnim mrežastim čarapama, uskoj crnoj suknji s šlicem pozadi, s beretom na glavi i muštiklom u rukama kako nabadam po Monmartru. U stvarnosti sam izgledala ovako 🙂

DSCN0634

Što se Pariza tiče, već znate ono – grad svetlosti, grad ljubavi, grad umetnosti, grad Ajfelove kule… Pariz, pored Ajfelove kule, ima još mnogo toga što treba obići i videti, ne zaboravite da je on jedan od gradova sa najbogatijom istorijom.

Ako vam se posreći na ovom konkursu, dočekajte Novu godinu a onda idite do Luvra, jeste da vam za obilazak treba bar godišnji odmor, ali ne zaboravite da je Luvr jedan od najvećih muzeja na svetu i da tamo možete da se osmehnete Mona Lizi. Ako niste znali, sliku Mona Lize je Napoleon jedno vreme držao u svojoj spavaćoj sobi nakon čega ju je vratio muzeju. Inače, Luvr datira iz ranog srednjeg veka, a ime je dobio od “louveterie”, tako se nazivalo mesto gde su odgajivani psi za lov na vukove.

Ne propustite ni Monmartr, naravno, umetnički i boemski deo grada koji nazivaju najšarmantnijim delom Pariza i koji je od svih delova grada najviše zadržao svoj prvobitan izgled.

Pariz može da se pohvali i grobljem kao turističkom atrakcijim, Per Lašez je najposećenije i najpoznatije groblje na svetu na kome se čak 33.000 grobova vode kao istorijski spomenici. Tamo su sahranjeni Šopen, Džim Morison, Prust, Oskar Vajld, možete videti svakakve skulpture, čak i erotske. Mislim, svašta ljudima padne na pamet.

Jedna od atrakcija na ovom groblju, malo poznata turistima, bar ovim našim, je ležeći spomenik Viktoru Noaru koji je bio novinar u vreme Napoleona. Ovaj spomenik je vremenom postao simbol plodnosti, legenda kaže da spomenik treba poljubiti u usta, staviti cvet u cilindar a onda mu dodirnuti ono mesto, jelte, posle toga ili ostajete u drugom stanju ili nalazite muža. Ako ne želite ni jedno ni drugo, ne dodirujte.

Što se Ajfelove kule tiče, ona je oženjena, to jest – on, da znate, ako vam padne na pamet. Erika Labri, iliti udata Erica Leffei se 2004. godine zaljubila u Ajfelov toranj i posle tri godine ljubavi se udala za njega. Znači, ne zaljubljute se, nema šanse. Inače, oept ako niste znali, visina Ajfelove kule varira za 6,7 cm i pomera se u stranu za 18 cm, što zavisi od širenja metala na onoj strani koja je obasjana Suncem i to turisti mogu da vide ako znaju da traže.

Ima još svašta zanimljivog tamo, ali vidite s kakvim se predznanjem ide u Pariz 🙂

Još jednom propozicije i srećno!

12218932_10208379593230030_1464333791_o(Sponzorisan post)

Pročitajte i

Hirurgija na Institutu za radiologiju i onkologiju Srbije – raj u paklu zdravstvenog sistema Srbije

Ne znam kako bih vam rekla sem – ovo je jedno uređeno odeljenje i na to odeljenje treba da se ugleda kompletan zdravstveni sistem ove zemlje. Na to odeljenje treba voditi „ekskurzije“ medicinskih radnika da vide da se može, da nije sve do sistema, da nešto zavisi i od ljudi.

Ostavite komentar