Home / Mislim, dakle postojim / Ova zemlja treba da se zove Ludnica

Ova zemlja treba da se zove Ludnica

Serem ili серем šta više smrdi?

Kad ja napišem – Посерем ти се на овакву државу – država može silno da se uvredi i tuži me što imam ambicije da joj se poserem na glavu ako je uopšte ima. Onda mogu da zaglavim u bajbokani zato što sam joj uvredila čast i ponos. Ja ću u zatvoru da okajavam grehe što sam pomislila da joj se poserem na sistem a ona mi je toliko toga pružila, udisala sam čist vazduh, besplatno se školovala, gajili me ko retku tropsku biljku u nemogućim uslovima dok me nisu očeličili da mogu da mi rade šta im padne na pamet a meni da ne bude ništa. Samo da glasam, poserem im se i na glasanja kojih ima više nego godišnjih doba.

Ali ako ja napišem – Poserem ti se na ovakvu državu – mogu da računam da niko neće da me razume i da niko, samim tim, neće biti uvredjen pa mogu da nastavim – ja da serem, oni da se prave ludi. Pa kome pre dosadi.

Toliko o korišćenju ćiriličnog i latiničnog pisma u zemlji Srbiji, ona dva pisma koje moramo da znamo, koje učimo i oko kojih se malo, malo, vode polemike – ako pišeš ćirilicom ti si patriJota ako pišeš latinicom – ubačen si element, plaćaju te Amerikanci, Arapi, Avganistanci, ko stigne, sa ciljem da se ćirilično pismo zatre kao da nikad nije postojalo.

Ako neko ne razume šta ja ovde pišem slobodno neka angažuje tumača za srpski jezik, nemoj da se muči i šeta okolo a da ne zna šta hoću. Kad serem hoću da se dobro razume. Tumač obavezno da bude sudski, onaj što može da lupi pečat da je prevod veran originalu, ako krene po zlu da imate koga da ’vatate za gušu.

Dakle, ‘’Okružni sud u Novom Sadu ukinuo je presudu neformalnom vođi neonacističke organizacije Nacionalni stroj Goranu Davidoviću po tužbi novinara Dinka Gruhonjića, jer nije dobio svu dokumentaciju na ćiriličnom pismu.’’

Nebitno je i kome presudu i po čijoj tužbi. Bitna je glupost. Bitno je zajebavanje. Bitno je konstantno ludilo koje se širi i umnožava jer nema leka.

Ova zemlja ima pogrešno ime. Treba da se zove Ludnica. Zemlja u kojoj se sere na usta a misli dupetom ne može drugačije da se zove.

Dokle, bre, stvari da nazivamo pogrešnim imenima.

P.S Ustav Srbije

Jezik i pismo

Član 10.

U Republici Srbiji u službenoj upotrebi su srpski jezik i ćirilično pismo.
Službena upotreba drugih jezika i pisama uređuje se zakonom, na osnovu Ustava.

Koji zakon predvidja da moramo da učimo latinicu a da ne moramo da znamo da je čitamo i razumemo?

Mahlat poliglota – piše, čita i razume na srpskom, hrvatskom i bošnjačkom jeziku.

Gleda svojim očima i misli svojom glavom, tumač joj uopšte nije potreban – Гледа својим очима и мисли својом главом, тумач јој уопше није потребан.

Ko uoči razliku neka javi.

Pročitajte i

Psihologija ženske tašne

Moj hazbend zavlači ruku u moju tašnu svaki put kad se desi da me pita gde je nešto, a ja odgovorim – tamo u mojoj tašni. Ako ovo nije dovoljno šokantno, moj hazbend zna šifru za moj telefon, pasvord za mejl, sve pasvorde za sve društvene mreže. Nisam sigurna baš da bi znao kad bih ga sad propitivala koliko je zapamtio gradivo, ali milion puta sam mu rekla – vidi ko mi je poslao poruku, loguj se na moj mejl, pas je taj i taj, pogledaj jel mi stiglo to i to, bilo je tih situacija.

11 komentara

 1. Ma kakva ludnica, država nam je pičkočešljačica. Ništa ne radi, samo češlja na razdeljak.

 2. D

  Svaki dan kada pročitan tako nesto nebulozno, iznerviram se do ludila je*bem mater celoj državi, naravno sudstvu, onima tamo sto im uvode klimu jer ne mogu da misle ni dupetom ni glavom od teške vrućine, a ko je*be one sirotane na asfaltiranju puteva na 100 stepeni celzijusa, i svaki put kažem sebi „e, nećeš se više isčudjavati“, kad hoćes, malo „lofas“ što bi rekli Madjari. To sa Davidovićem je stvarno takvo sranje, samo se prepucavaju i otežu, ma, nemam reči, zaista! Pišem UVEK latinicom jer sam po profesiji daktilograf i mašine su tada bile latinične i to mi je ostalo u ćontari. Naravno da znam i da čitam i da pišem ćirilicu, a možda je i zaboravim, ako mi se bude htelo! 😉

 3. Jebiga, ako te strpaju u kazamat šaljem ti dve rolne wc papira; i ‘bem ti državu koju možemo vredjati a da nas ne kazni sudstvo! I čuli smo šta je Albanija rekla: Marš bre odavle, svet da ispituje NE MOŽE! Nas zajebavaju dvadeset godina jer pičke od političara lažu na svakom koraku i niko im ne veruje. I pazi, ja sam samo dvajspetpostotni Srbin 😐

 4. Ma ja stvarno vise ne znam sta da kazem. Povredena nekome prava jer mu nije tuzba, presuda, obrazlozenje dostavljena na cirilici.

  Jebem ti sve i prava. Meni su bre povredjena prava kako oci otvorim, u ovoj zemlji u kojoj se vise nista ne zna.

  Sve sto imam od ove zemlje to je seks i to nekvalitetan. Ni to ne znaju kako da rade.

  Ja kad hocu nekoga da zajebavam to radim suptilno, da se ne primeti, da zajebavani ima osecaj uzivanja.

  Poserem se na drzavu! Gotovo!

 5. Vidis, neko je dobio sudski spor zbog ovakvih pisanija, jer nije znao da cita na latinici…
  Serem se u drzavu a ne na nju. Meni to isto…

 6. S

  Eto, to je ono sto me nervira, nebuloze i krajnosti. Rekoh i onda kad je Deda pisao o tome (cirilici i latinici) da mislim da je treba sacuvati, savrsenu u svojoj jednostavnosti (jedan glas-jedno slovo), ali bilo kakvo nametanje odmah mi stvara revolt i kontra reakciju. Na poslu pisem cirilicom, privatno latinicom, ista mi oba. A ovo… sta reci?! 😕

 7. Bruka!
  Pisem latinicom, zaboravila sam skoro cirilicu, od 4-tog osnovne, kada smo naucili latinicu, od tada se koristim tim pismom, i kada bih trebala negde da radim i pisem cirilicom, bila bih k`o djak prvak.
  Izvinjavam se, ako sam necija prava i ubedjenja povredila :mrgreen:
  U potpisu 100% Srpkinja 😀 🙄
  Ma sta to znacilo, neeeeeeee, idem iz pocetka;
  U potpisu 100% Ludaca iz Ludnice :mrgreen:

 8. Ja ostajem pri tome da mislim cirilicom a pisem latinicom, ne vidim da time unistavam svoj jezik niti vredjam bilo cija prava, jelte, ovde svi znaju kakva su im prava al’ pojma nemaju da im fali pameti.

  Jbla ih ljudska prava i ko ih izmisli!

 9. Di ti je slovo E, pa da napises k`o zena 😉
  Jebla vas… 😛

 10. Možeš da pljuješ po državi koliko god hoćeš, sve će biti u redu dok izmirujheš svoje obaveze prema državi.

 11. prvo nisam ni primetila razliku – vidim samo da je nešto drugačije, a i lep mi font ;). A onda pogledam ponovo, kad ono – ćirilica. Eto koliko mi je bitno kojim pismom neko piše. Mislim da je bitnije ŠTA se piše, ali opet, to je samo moje mišljenje…
  Inače, čula sam na radiju za taj slučaj i nisam mogla da verujem! Mislila sam da je za*ebancija. Da neko tako nešto iskoristi kao argument i još da to prođe… prosto ne mogu da verujem. Totalna Ludnica 😯

Ostavite komentar