Home / Mislim, dakle postojim / Poštena zemlja

Poštena zemlja

Objaviše neke novine, pre neki dan, ispovest devojke koja je bila žrtva seks trafikinga. Pročitah ja i na kraju umalo ne padoh u nesvest kad pročitah komentare dobro obaveštenih i nadasve moralnih korisnika interneta koji mnogo vole da pametuju al’ anonimno.

Elem, većina njih je zaključila da je to samo marketinški trik i da su to ‘’ciganska posla’’, išla mala da se švrćka okolo pa kad joj je dosadilo rešila da glumi žrtvu. Da poludiš. Naš narod još uvek živi u uverenju da smo poštena zemlja u kojoj neke stvari ne mogu da se dese a ako se baš i dese boli ih uvo ako lično nisu ugroženi.

Njen greh je mnogo veći nego što je greh neke fine mamine devojčice koja se prostituisanjem izdržava ali se to ne zove prostitucija nego – pametna sam pa sam našla sponzora. Lakše ljudima da prihvate da je neko tako odlučio nego da je žrtva. Nikako da se načude što lepo nije spodbila svoje prnje i pobegla.

A kad je prostitucija u pitanju ja sam se razbila pišući da je treba legalizovati, prvenstveno zato što postoji, zato što je tim ženama potrebna zdravstvena pomoć, zato što bi onda pobegle iz ruku svojih makroa i, na kraju, zato što je nelegalizovana prostitucija, ovakva kakva je kod nas – ima je al’ nas baš briga – samo sistem zlostavljanja žena koje rade za drugog, u većini slučajeva primorane, pod pretnjama, uplašene, isto kao devojka koju proglasiše blesavom što je sebi dozvlila da je majka proda i da je taj neko ko je kupio primorava da se prostituiše i lomi joj koske jer to nije radila onako kako je on zamislio.
Kad sam gledala polemiku oko toga treba li ili ne legalizovati prostituciju uglavnom sam se krstila gde nađoše goste, što ne obrađuju temu, šta lupetaju, da te bog mili sačuva.
Ne treba je legalizovati! Ako niste znali zbog čega zato, izjavi jedan, jer bi legalizacija prostitucije “pružila priliku mnogim ženama da se u nju uključe”.

Ako sam dobro razumela, mi koje se ne bavimo prostitucijom ne bavimo se njome samo zato što nije legalizovana… Da jeste, ih koliko bi nas bilo!!!

I tako, prisetih se ja mnogih životnih prilika koje sam imala a koje nisam iskoristila. Mogla sam da budem astronaut, pravnik, da živim na jednom drugom kontinentu, mogla sam, čak, u jednom trenutku da budem i žena ubica. Mogu i dandanas, neprekidno imam potrebu da nekome zavrnem šiju. A imam i prilika koliko god hoću. Samo, moje odluke uglavnom budu drugačije.

Sad ću možda postati prostitutka samo zato što mi je pružena prilika. Žensko sam, ko bi meni poverovao da neću.

Najstariji zanat na svetu će, izgleda, ipak ostati nelegalan. Bar na ovim prostorima gde žene rade sve za šta im se pruži prilika. Živo me interesuje da li su u onim zemljama gde je prostitucija legalizovana sve žene u nekom, kriznom, životnom, dobu povremene prostitutke ili umeju probleme da rešavaju i na neki drugi način.

Da li u tim zemljama zakone donose tek onako jer nemaju druga posla ili su taj, zakon, konkretno, doneli da bi rešili socijalni, zdravstveni i penzijski status žena koje se time bave.

Ovde će i dalje hapsiti prostitutke a njihovi makroi koji skupljaju “kajmak” će ostati nevini, njima se mnogo teže dokazuje krivica. Njihove mušterije naravno tek nisu krive. To vam je kao sa primanjem mita. Zglajzne onaj ko je primio i njegovo ime se objavljuje na sva zvona. Onaj ko je dao ostane po strani, nevin ko od majke rodjen. Morao je, još ga žale, a koliko ja znam kažnjivo je i jedno i drugo.

Ova zemlja je rešila da ostane poštena pa kud puklo da puklo. Al’ uvek nekako preko grbače onih kojima je pomoć najpotrebnija.

Problem je samo što da je ovde protitucija ipak legalna i organizovana ali na vrlo visokom nivou kad to nekome zatreba.

Davnih, osamdesetih godina ja sam šetajući kroz mili nam Beograd ušetala sa prijateljicom u jedan hotel, da odmorimo noge i popijemo kafu. I taman kad smo počele da je srkućemo bile smo, od strane dva ozbiljna gospodina, zamoljene da ustanemo i predjemo u jednu prostoriju. Naravno, ko bi pristao ali, bila sam šapatom upozorena da ne pravim gluposti, pod nos mi je podmetnuta neka legitimacija i dok sam trepnula našle smo se u toj drugoj prostoriji.

Bila sam nadugačko i naširoko ispitivana ko sam, šta sam i gde mi na pamet pade baš tu da pijem kafu. Ni jedan moj, to jest naš odgovor, nije zadovoljavao gospodu inspektore tako da sam se ja na kraju rasplakala i rekla da više ni jednu reč neću progovoriti, ne bez advokata, nego bez tate.

Desilo se ovo: u tom hotelu, tog trenutka, se odrzavao neki skup, nekih “svetskih”, i za “gospodu” učesnike je bila obezbedjena zabava koja je podrazumevala i devojke to jest i seks kao jagodicu na vrh šlaga. A ja im se tu našla kao neregistrovana i sumnjiva. Mislim neregistrovana od strane gospode inspektora, u to vreme još drugova.

I posle će neko da mi kaže da se prostitucijom samo bave niži slojevi žena, da je to bagra, kakva legalizacija, voli to da se …. I slično.

Legalizujte, bre!

Ili nećete zato što bi mnogo para otišlo u pogrešne ruke.

U ovoj zemlji će pre legalizovati veštičji zanat nego prostituciju.

Ja se, ovog trenutka, duboko zahvaljujem gospodi koja se protive ovom zakonu i tako me drže medju poštenim ženama, ko zna gde bih završila i šta bi mi pisalo u radnoj knjižici…

I jedno pitanje svim muškarcima koji se protive legalizaciji da bi sačuvali poštenje žena:

Kad vaša žena stisne zube i odradi seks sa vama u trenutku kad ne može očima da vas vidi a sve zbog mira u kući, novih cipela ili da sutradan ne bi ste arlaukali na svoju decu, šta je ona, gospodo?

Šta je žena koja uključuje telo a isključuje mozak i srce?

Pa, ne zaboravite da nisu sve žene u ovoj zemlji imale tu sreću da imaju vas. Da mnogo žena uopšte nije imalo sreće. I da i one imaju neku decu.

Bar im omogućite da pošteno žive od tog nepoštenog posla kojim se bave.

A smatram ih mnogo poštenijim. Ne lažu vas da vas vole…

I uradite nešto sa svima onima koji prodaju, kupuju i iznajmljuju decu. To je nelegalno, zastrašujuće i kako vidimo neuhvatljivo. Ima ga al’ ga ne vidimo.

To nekako ispade lakše nego da ja sama donesem odluku da se bavim prostitucijom.

Ne mogu ja kako ja hoću.

Pročitajte i

Ne morate ništa i možete sve čak i ako nije društveno prihvatljivo i bogougodno

Radiš ono što ti se ne radi, kao želiš ono što ne želiš, misliš što ne misliš, samo zbog toga da bi te voleli. I mrziš sebe, a ne provaljuješ zbog čega.

32 komentara

 1. d

  TO!! Nas svet se strasno uzbudi pri pogledu na fiskalne kase! :mrgreen:
  Obavezno svaka, na **zicu da zakaci po jednu.
  I da imaju erotski dizajnirane aparate za guranje i provlacenje raznih kartica. Pa onda promotivne akcije: opalis tri (porodicno pakovanje) i dobices besplatno vezivanje plisanim lisicama i bicevanje! 😀
  Vikendom, zenske u shopping mall a muski u fucking mall. Ako decu vode tate, za njih se organizuju masne fote. Mir u kuci! :mrgreen:

 2. A što, ovako toga nema?

  Pa bar će biti mir u kući, ovako se stlno svađaju oko toga što “on sve na kurve dade“ (kurve neutvrđenog postojanja i porekla).
  Da se zna gde ko troši.

  Danas je jeftinije platiti nelegalnu prostitutku nego imati ljubavnicu! A i jedna i druga naplaćuju samo na različite načine i po različitoj tarifi. Ljubavnica je poželjna, legalizovana prostitutka će da nam okalja obraz 😯

  Jebem ti zemlju i poštenje!

 3. d

  Mada… onaj bi odma’ legalizovao „Delta fuc*ings“, sa brendiranim novopazarskim replikama Pamele Anderson i pola komsiluka bi moralo da pozatvara radnje. 🙁

 4. d

  Ja ne znam… nisam plac’o. Cekam da legalizuju… nista na crno! 🙂
  A ljubavnicu nemam..nijedna nece da me voli za ovako sitne pare. :mrgreen:

 5. Pa i nece da te voli, ni s parama ni bez para. Al’ ce mnogo lepo da
  te laze.

 6. d

  Necu ja tako! Moz’ da me laze da me ne voli.. to je u redu! 😉
  A ti mislis ja se zezam… ne bre! Treba da se legalizuje. Da dobijem racun i da mi se odbije od poreza na imovinu.
  Red je! Koriscenjem usluga pomazemo programu zaposljavanja. Taj sektor bi zaposlio pregalaca, oba spola, vise no koridor 10! A drzava bi uzimala porez. Zaposlili bi razne ginekologe, psihijatre, higijenicare… mislim kao pratece sluzbe.. 😉
  Moglo bi da bude obavezno da na 10… izvrsilaca.. bude jedan psiholog.. Da svaki „fuckigs ltd.“ bude obavezan da, pored knjigovodje, ima i laboratoranta da uzima briseve!
  💡 Posle mozemo Ministarstvo sexualnih odnosa da napravimo, pa da dobijemo donacije!!! A? 🙂

 7. Iii di me nađe! Odličan tekst! O D L I Č A N.
  Ja se tako periodično zapalim da objašnjavam nekom i onom tamo i svima o tome zašto treba legalizovati prostituciju, al’ nema svrhe, pa se uvek toliko iznerviram da mi stvarno dođe da postanem lady of the night, samo da bih identifikovala te moraliste, kada mi dođu noću, pa da mogu da ih udavim.
  Jer me to licemerje najviše muči, prostitucija postoji zato što ima POTRAŽNJE na tržištu. A konzumenti nisu žene, već isti ti muškarci koji se bore protiv legalizovanja. Jer bi se onda možda saznalo za njih. Videlo bi mu se na računu za kreditnu, šta li. Ovako bi radije da ga neka opljačka ili mu prenese neki krš od bakterija…

  I evo, odma’ bi da držim govor…
  Odličan tekst

 8. S

  Treba da se legalizuje.
  To je bre kao kad platiš nekome da ti napravi tortu. Ono kao zna svaka žena da napravi nekakvu, ali kad se neko profesionalno bavi time onda lepo platiš i imaš i miris i ukus i sve … :mrgreen:

  E nije smešno, znam, samo sam toliko razočarana da reči nemam.

  Kako će jadnici da imaju dobar seks kad se žene glupačama za po kući koje i ne znaju šta je seks …

  Lepo je drnch objasnio. Redovnim zdravstvenim kontrolama smanjio bi se i broj obolelih od raznoraznih bolesti …

  Koliko mogu da primetim, kada bi nama blogerima dali da pomognemo malo u donošenju zakona, ova emlja bi postala država, ali prava!

 9. Suske,
  „kada bi nama blogerima dali da pomognemo malo u donošenju zakona, ova emlja bi postala država, ali prava!“
  Ova ti je na mestu, al’ samo tako! 🙂

  Nemam ja više reči za srbijicu. . . Tužno, jadno, bedno. . .
  Danas na twitteru videh kako je jedan klinac sav ushićen napisao da ambasador USA dolazi u Novi Sad, na fakultet tehničkih nauka, i mali, sa sve smajlijima, poziva drugare da dođu, da prave sranja.
  Eto tako. Tim rečima. 😐

  Ne bi me čudilo da ti isti klinci, sačekuju pred socijalnim gđice i gđe koje su se u radnoj knjižici izjasnile kao prostituke, i onda ih biju.

  U Nemačkoj su legalizovali prostituciju, i tek nakon toga su shvatili koliko se zapravo žena bavi najstarijim zanatom. Ja bih dala orden onoj koja to u srbijici prva učini. Za hrabrost i za muda i za živce što trpi svu tu „finu gospodu“ koji su prvi kod nje u redu, al’ i prvi u redovima onih koji su protiv legalizacije.

 10. S

  I ja sam bila za legalizaciju, al bas pre neki dan slusam na B-92 slucaj iz Nemacke: oni legalizovali, razni bordeli sada su na spisku u biroima za zaposljavanje i lepo zenama do 50 god. starosti koje su nezaposljene mogu da ponude, izmedju ostalog i prostituisanje. Ako odbiju, brisu ih sa spisaka nezaposlenih i gube sve sto dobijaju od drzave. Znaci, kao da su odbile bilo koji drugi ponudjeni posao. U pitanju je bila devojka od 25 godina, koja je po struci informaticar, ali je u tom trenutku radila kao konobarica jer nije bilo drugog posla. I to malo zajebano, a? 😕

 11. I ja sam htela da spomenem ovaj Sanjin primer. Inace,nasa drzava ne moze da se bavi ovako ‘trivijalnim’ pitanjima. U nasem parlamentu je juce usvojen zakon o himni, grbu i zastavi! 😎

 12. a

  da jebote treba legalizovati
  treba jadnim muskarcima pomoci da imaju kvalitetan sex
  jel
  ono od profesionalke
  ukusan jel ko torta:)
  a u njemackoj, hm ima nekih krkana koji posjeduju legalne bordele
  teski su od love, pucaju (valjda na kurvama profitiraju jel, legalno im, sta ih briga)
  pa da dodju jos u visoke krugove
  da pricaju kako su uspjesni poslovni ljudi
  zaradili tu silnu lovu
  sve na kurvama
  a kurve, pa i ako ih vidis gdje da ih ko pita za misljenje, vecina dolazi da prica kako im je tezak zivot
  i jeste, izgledaju kao hrpa mesa i nista vise

  ali sta s
  sve u ime najstarijeg zanata na svijetu
  to zvuci tako mocno
  nije se s tim saliti majku mu

  legalizovanje je znaci lijek protiv svih jebenih i ruznih osobina na nama ljudima
  mogli bi tako ici do najnizih i najprimitivnijih osobina ljudskih a njih je mnogo

 13. Budibogsnama!

  Kad se zalažem za legalizaciju prvenstveno mislim da bi te žene tako imale zdravstvenz zaštitu i da bi bile zaštićene od zlostavljanja svojih makroa, radio bi ko bi hteo i gotovo!

  Šta sad?

  Ostaću bez posla i onda će mi predložiti prekvalifikaciju u visokostručnuu prostitutku!

  Ma nije problem, bi ja samo tek onda kad i sve one koje su doveli, preveli, postavili, kojima se ne zna poreklo al’ imaju “nekoga odozgo“.

  Magi, a je l’ pročita kako se koristi zastava i koje su kazne ako se zezneš i kad možeš da dižeš zastavu itd… sve uputstva za kretene!

 14. d

  Ma, to nije problem. Ovo zanimanje moze zakonom da bude izostavljeno, kad je rec o odbijanju rada.
  Mislim da treba nastojati da se legalizuje sve sto je predmet neke trgovine a ne ugrozava neciju licnost (dakle, radi se dobrovoljno) ili opsti nivo morala. Kod ovog drugog je malo klizavo ali, obzirom na svasta oko nas, cini mi se da su „zabavljacice“ najmanji problem. One su vec deo urbanog zivota na svim nivoima, a neke nam cak i „kroje kapu“.
  Pored ovoga, legalnost i dostupnost bi pomogla u resavanju nagomilanih muskih frustracija. Mi smo sredina gde svaka namigusa namaze dve pomade i moze da glumi ribu i dodje do veze ili koristi koju trazi.
  Obzirom da je idealisticko vreme (citanje poezije, sviranje gitare, sarene laze..) prilicno izhlapilo, muski to moraju da podupru jacim argumentima (BMW, letovanja, stanovi, vecere, hoteli, tuche…). Ovakvo **rchenje zbog … onoga.. dodatno stvara i losu klimu i promovise nasilje i bahatost kao nacin. Zauzvrat muski dobiju zapravo malo ili nista… Ipak, se radi samo o zadovoljenju nekih bazicnih potreba koje neko iz ovog ili onog razloga ne moze da obavi u sopstvenoj okolini. Namigushe i svodnici prave bogatstvo samo na drzanju monopola nad tim muskim frustracijama.
  Malo trzita sa akcijskom ponudom (za svakog ponesto, k’o u Maksiju) pomoglo bi da se silikonski wannabe mozgovi spuste a drustvo ima vajdu od tih sada crnih para.

 15. Vidim da je ovo baš tema za sprdanje.

  Briga mene za muške frustracije ko se pa brine za moje ili ženske ko da ih mi nemamo i kao da su frustracije rezervisne samo za muškarce, njima dizanje i korišćenje alatke da ne zakržlja ostaje problem do smrti!.

  Ne zaboravite da je prostitucija ipak vrsta eksploatacije kojom se narušava ženski telesni integritet i ljudsko dostojanstvo koji su osnova svih ljudskih prava. Zasnovana je isključivo na moći novca i prisile i ona je isto kao i fizičko nasilje način da muškarci kontrolišu žene. I većina onih koje se bave prostitucijom je na to prisiljena mnogo je manje onih koje su to sme iybrale, to je već neki viši nivo prostitucije.

  Prostitucija uglavnom postoji zbog onih koji je plaćaju, to jest onih isfrustriranih.

  Neka leče svoje frustracije pa će svima biti potaman.

  Da li prostitutke kontrolišu makroe ili obratno? Ko strada u lancu prostitucije, prostitutka, makro ili mušterija?

  I kako to da su prostututke nemoralne i da loše utiču na društvo a svi oni koji koriste njihove “usluge“ su fini moralni, porodični ljudi. DA nije to lažan moral?

  I ako su žene namiguše koje, eto, mogu da smandrljaju koga hoće muškarci su kreteni koji kupuju malo lepih trenutaka argumentima

  (BMW, letovanja, stanovi, vecere, hoteli, tuche…)

 16. S

  Ma naravno, mislim da smo se apsolutno razumeli, ja sam samo pomislila kako bi se i to kod nas moglo iskoristiti u svrhe koje nisu bile planirane legalizacijom.

 17. S

  Uletela si sa komentarom pre nego sto je izasao moj, pa samo da dodam – ja se nisam uopste sprdala i stvarno sam za legalizaciju u tom smislu na koji si ti mislila.

 18. Ma ne prozivam ja nikoga niti mislim da se ne treba sprdati sa svim pojavama pa i ovom koja nekako izleti iz okvira, samo me nervira upoređivanje onog “nižeg sloja“ i besnih maminih devojčica. Nije isto.

  Čak i da se prositucija legalizuje one će opet ostati sponzoruše i uopšte me ne interesuju, u tom sponzorskom odnosu svako svoju ljubav plaća valutom koju ima, muškarci parama a one onom stvari, to je neuporedivo sa tim da je neka devojčica prodata ili prisiljena i da je pri tom zlostavlja ko stigne.

  Za ove prve nemam milosti, mene su učili da se to ne radi, kasnije ukapiraš da pomoću polnog organa čuda možeš da praviš ko da ga samo ti imaš ali ne donesu sve žene takvu odluku.

 19. d

  Sa traficking-om se ne sprdam.. to je ozbiljno.
  Ali, ova legalizacija mi je bas zgodna 🙂 Mislim da ima milion vaznijih stvari.
  Ovo treba resiti, da se sistematizuje da drutvo ima neku vajdu od poreza.
  Kao, mnogo vaznije, medjutim, vidim bas frustracije…
  Legalno resenje dostupnosti **cke (sorry 😳 ) kao sredstva za rad moze da bude ozbiljan udarac laznom moralu, koji od gusaka (oba pola) pravi vazne face, samo zato sto raspolazu atributima po**bljivosti.. Pune novine „vaznih“ sponzorusa!
  Biznis-sexualna prohibicija od 80% muske populacije pravi smokljane koji balave za radodajkama nedostupnim bez moci i para. Sledi zatim 10% mocnih sa parama koji se mangupiraju i uce decu bahatosti… Ostatak je miks nekakve izduvane intelektuale koja se grebe za mrvice u seksu i drustvu..
  Vrlo me je briga bas za te frustracije… da mi sutra iz senke nekog milijardera ili kriminalca zivot ne bi odredjivala neka manekenka…

 20. d

  Jos nesto:
  „I kako to da su prostututke nemoralne i da loše utiču na društvo a svi oni koji koriste njihove ”usluge” su fini moralni, porodični ljudi. DA nije to lažan moral?“…
  Niko od njih nije nuzno nemoralan. Nemoralne su protivusluge koje nisu u srazmeri ni sa cim realnim. Pokloniti nekome stan ili rukovodece mesto, za tucanje… ajde bre…

  I drugo, da ne bih bio pogresno protumacen::
  „..ako su žene namiguše…“
  Imenica jeste zenskog roda, ali namigusa ima i muskih..

 21. Ja ne mogu da komentarisem ovo sto si napisao jer ću sa ove strane da padnem sa stolice od smeha 😆 😆 😆

  Napisao si reč tucanje a nema zvezdica :mrgreen:

  Pokloniti nekome stan ili rukovodece mesto, za tucanje… ajde bre…

  Živ bio 😆

 22. d

  Ispravljam:
  Za pasulj sa strsljenom koristiti – **CANU papriku! :mrgreen:

 23. I, majke ti, kako ja da kažem za nekog muškarca da je namiguša, aj’ mi objasni.

  Pojedine imenice u sprskom jeziku uopšte nemaju muški rod što podrazumeva da kod muškaraca pojave i ne postoje:

  prostitutka

  kurva

  raspuštenica

  radodajka

  mikokurka

  jezičara

  alapača

  sve to ne može u muškom rodu sem reči kurva koja postaje kurvar ali to mu nekako dođe pohvalno.

  Ti si kao kurvar faca a ja kao kurva – samo kurva, kurveštija i slično.

  Nešto je ipak rezervisano samo za žene.

 24. Tucana paprika i tucanje su dve različite stvari.

  Mislim od tucane paprike počneš da bljuješ vatru a od ovog durgog ne bljuješ ništa :mrgreen:

  šta se sad vadiš rek’o si i ćuti 😆

 25. d

  Ok, to sa recima jeste ostatak nekakvog jezickog stereotipa ovde.
  Nisam ja bas tako vest sa recima tako da gresim, medjutim, to sto imenice nemaju muski rod ne znaci da neki deo muske populacije nije pokriven njihovim sustinskim znacenjam.

  Od tucane paprike ne bljujes vatru, nego od ljute! 😛
  Isto tako **cana gospoja ne bljuje vatru, nego ljuta! :mrgreen:

  alapaca! 😆

 26. Pa od ljute tucane :mrgreen:

  a ta tvoja **ucana gospoja naravno da ne bljuje vatru, muško misljenje (stereotpipno naravno) je da sve **cane gospoje crkuću pošto je svaka **cana gospoja zadovoljna, jelte, bez obzira kako je **ucana

  jble te **** umorih se 😆

 27. d

  Nece umor mnogo od zvezdica.. al’ moze od **canja (nije „pecanja“)! :mrgreen:

 28. S

  More, ovaj Drnhc kako god okrenes zavrsi sa zvezdicama, pa taman da pises o obucarima nas’o bi nacin da dodje do ******. :mrgreen:
  Al me uvek nasmeje, ziv bio! 😛

 29. Bez zvezdica, to ostavljam Drnchu, bez zeza, ja sam za legalizaciju prostitucije, ako me iko ista pita.

 30. Pa ja te pitala. FAla što si odgovorila 😀

 31. Bravo majstorice! ‘Aj’ ja da ne pocinjem.

Ostavite komentar