Home / Mislim, dakle postojim / Pri’vatavate mi se tu kao neki

Pri’vatavate mi se tu kao neki

Ima ta scena u filmu ‘’Tito i ja’’ – sramota, bre, pri’vatavate se tu kao neki a pošli ste da vidite kuću gde se rodio mali Jože, najveći sin naših naroda i narodnosti i patio za onom svinjskom glavom.

Već pomenuh da su nas, tokom školovanja, učili samo kako da volimo druga Tita i nikog više! To bilo sramota. Zaljubiš li se nadrljao si, prvo te kritikuju pred celim razredom pa zovu roditelje a onda sledi mučenje da l‘ da te isključe iz škole ili ne, oni te poveli Titovim putem a ti vrludaš levo desno k’o neki.

Imao si da se duboko uživiš prvo kako su Turci Srbe nabijali na kolac i da obećaš da ćeš junački da se ponašaš ako i tebe neko bude tako nabijao a ne da brukaš pradedove, a onda da obećaš i da nećeš da odaš drugove partizane ako ti budu u’vatili kako u pletenicama prenosiš poruke, nokte da ti čupaju ima da ćutiš. Ja bila sablaznuta, jes da su nas učili ‘’radimo i gradimo kao da nikad neće biti rata i  živimo kao da će ga sutra biti’’, neprijatelj očas posla može da nam zakuca na vrata al’ brate, ja bi odma’ sve rekla, gde nokte da mi diraju!

I koliko god da su nas učili da ćemo u toj nekoj borbi koja može da bude kol’ko sutra, neprijatelj vreba, dati i svoj mladi život, da drugovi partizani nisu vodili ljubav, na seks nisu smeli ni da pomisle dok čuče na čeki i puše onako partizanski, kakav seks dok domovina grca, sramota da nas bude, šta nam se mota po glavi, ja više volela sebe, jebeš domovinu, šta će domovina bez mene. I živela tako sludjena, počela da se zaljubljujem, ne smem nikome da kažem, šta znaš, mogu nokte da mi iščupaju jer sam nemoralno biće, ima voliš Tita, kako rekoh a ne tamo neke dečake.

To, bre, rasteš s grižom savesti da si nikakva pionirka i omladinka, udario te pubertet u glavu, hormoni samo ludijaju, ti razapeta izmedju ljubavi prema domovini i života, majka ti govori – polako dete, život je pred tobom, ima vremena, ti pojma nemaš koji će ti život ako te pripremaju za čupanje noktiju i da juriš Nemce po šumi. Kad su mogli partizane da isključe iz jedinice kad primete da trče u šumarak, mogu i tebe iz škole što si se zaljubila.

Na seks nisi smeo da misliš, to jest, nismo smele, muškarci su smeli, do prve bračne noći a i onda si morala da misliš šta li o tome misli drug Stari.

Sreća pa sam inicijaciju u seksualni život imala kad je drug Tito već bio debelo mrtav inače ne znam kako bih mu pogledala u one oči koje su me gledale sa slike iznad školske table. Al’ nije mi bilo svejedno.

Htedoh da kažem, u to vreme kad su mene učili rašta sam se rodila, nisu postojala ljudska prava a samim tim ni seksualna, samo su te učili – kaki seks, a šta ćemo ako uleti neprijatelj, SFRJ ‘oće i Rusi i Amerikanci, pa rudna bogatstva, razudjena obala, vojna gotovost, sve tako nešto.

U medjuvremenu, zemlja se raspade, seksualna revolucija stiže i na ove prostore, niko više neće da brani domovinu, svi samo na seks misle, stigosmo do puta u EU a da bismo tamo ušli moramo da poštujemo ljudska prava a samim tim i prava na seks. Mis’im, to je jedno od osnovnih ljudskih prava koje mi u tranziciji moramo da poštujemo.  I ekstra me nervira jer sam ja za svoja ljudska prava morala da se borim a neko ih sad dobija na tanjiru!

Elem, napravljeno novo odeljenje Kazneno popravnog zavoda u Požarevcu, zidovi četiri metra, to obezbedjenje, ovo, ono, za one što narednih četr’es’ godina ima tu da čame i okajavaju grehe i njihovi advokati primetili kako je napravljen neoprostiv propust – nema sobe ljubavi! Jebote!

Digli dževu da će nekom zatvoreniku biti time oduzeto osnovno ljudsko pravo na seks a i na reprodukciju jer ako ga je država osudila na zatvorsku kaznu ne sme da mu oduzme pravo da ima decu ili još dece, odmah se pozvali na ono – smo krenuli u EU, neće nas, bre, prime ako vide da ubicama nismo omogućili da imaju seks, ljudska prava su zagarantovana svim ljudima.  I onda jedan od advokata postavi vrlo pametno pitanje – ko je, bre, država da zatvoreniku oduzme pravo da pravi decu? Ja odma repliciram, samoj sebi, doduše – ko je, bre, dao tom tvom klijentu u čije ime si lagao i za čija prava se sad boriš, da ubije bilo koga? Je l’ oduzimanje života manji zločin od oduzimanja prava na seks? Jebala te ljudska prava! I tebe, i EU, i kompletan put u EU!

Treba još da se sekiram što je država zakazala na zacrtanom putu i što neki ubica ima prava na seks!

Ako me niste razumeli, proradio mi bes – je li, bre, gde su bila moja ljudska prava dok ste me učili da je ljubav sramotna a seks prljav, kako su to nepisani zakoni uvek jači od pisanih.

Zabole me za ljudska prava vaših klijenata! Zbog njih nema nekih ljudi i oni više nemaju prava ni na disanje!

Soba ljubavi!

Meni u mojoj sobi ljubavi još povremeno pada na pamet – šta ću kukavna ako se zarati a ja u seksualnom zagrljaju, da l’ da puštam seks i pri’vatavam se puške il’ da se pravim luda, ako treba da ginem da ginem tokom seksa.

Ako razumete šta hoću da kažem…

To oko ljudskih prava, kako je to napredovalo…

A meni čupanje noktiju, nabijanje na kolac, crvena krvca i slično još umeju da padnu na pamet tokom seksa.

Mislim, mene su vaspitavali kad seks nije bio u okviru ljudskih prava, kako rekoh. Vaspitavali me da imam obaveze. Urnisali me na početku, još se nisam skroz oporavila.

Sad ubiješ čoveka i gledaš kako da ti omoguće seks!

I alarmiraš javnost, jelte, da ti naprave sobu ljubavi, imaš prava!

Valjda ista ona kao kad tudj život uzmeš u svoje ruke!

Pročitajte i

Psihologija ženske tašne

Moj hazbend zavlači ruku u moju tašnu svaki put kad se desi da me pita gde je nešto, a ja odgovorim – tamo u mojoj tašni. Ako ovo nije dovoljno šokantno, moj hazbend zna šifru za moj telefon, pasvord za mejl, sve pasvorde za sve društvene mreže. Nisam sigurna baš da bi znao kad bih ga sad propitivala koliko je zapamtio gradivo, ali milion puta sam mu rekla – vidi ko mi je poslao poruku, loguj se na moj mejl, pas je taj i taj, pogledaj jel mi stiglo to i to, bilo je tih situacija.

11 komentara

 1. „Svako pravo za svaku budalu“ je tumacenje ljudskih prava koja su nam, je l’, spakovali tamo negdje, neki. Zatvorenika ima da im ne znas broj, a jos toliko, ako ne i vise, ceka da dodje na red da odlezi kaznu. Da, odlezi, jer svaki od njih ima pravo da kaze da ne zeli raditi nista za vrijeme izdrzavanja kazne i da zna koja su njegova osnovna ljudska prava kao zatvorenika.

  Sarajevo – 4000 osudjenika ceka izdrzavanja zatvorske kazne. Do tada, slobodno se secu ulicama grada gledajuci druge k’o plijen.

 2. Idi bona, sad i mene iznervira! *ebala ih ljudska prava!

 3. Hm, dal’ da bljunem vatru i ja, il’ da ne bljunem? Od bljuvanja vatre svaki dan u oganj cu da se pretvorim. Samo da ti kazem, u starom delu Zabele postoji i kuca ljubavi i kapela – shodno ljudskim pravima. U novom, svetski napravljenom delu, nema, nemali ni vazduha za disanje dabogda.
  I da, jebem te Evropo, davno vec rekoh, kamo bre nama ljudska prava na zivot? Za seks cemo se snaci sami.
  Utuca mi dan skroz. Opet. 😈 😈

 4. joj Mahlat, ala su te zajebali.. :mrgreen: 😆

 5. da im *ebeš sve po spisku – to ti je seksualna revolucija!
  sećam se i ja iz škole da je bilo nekih brbljanja o izdaji ako imaš seks za vreme rata…i nekih intervjua sa bakama od 70-80 godina koje su još devojke jer misle da još rat traje…ccc šta reći.
  ja u spavaćoj sobi mislim samo kako je lepo što nema više komunizma i pustila sam da mi iz glave izvetre ta učenja. Ko oće nek apstinira, ja sam za decu, pa nek čuče nemci po šumama dok im volja 😀 moraće da sačekaju da završim…e tako.. :mrgreen:

 6. GocFonStrauss, Cyber Bosanka, zna se ko prvi nauči koja su mu prava, šta može šta ne može, kad su takvi u pitanju zakon je vrlo precizan, sve ostalo teško je dokazati…

  Elektra, izvini sestro, sutra ću d’ opandrčim jedan seksualni 🙄

  Milko, ne dam se ja, padne mi na pamet neka buna al’ se brzo trgnem i gledam od čega se živi :mrgreen:

  Marouk, pametno, svako neka vodi svoj rat, mislim, neko rat, neko “rat“ 😉

 7. m

  Super si postovala jos jedan primer totalnog ludila. Da ti se pridruzim u primerima:
  1. Vest je objavio Kurir, a mozda i neki drugi listovi, ali je EliteSecurity eksplodirao na tu temu.
  2. Pitanje ko je vazniji drustvu: covek ili njegova krava?

 8. Ubicama i teškim krimosima država da omogući da prave decu ? Stvarno smo lud narod. Još da nađu nekog čuvara da ih seksulano uzbuđuje i nadražuje ukoliko imaju problema sa potencijom. Čudim da tu opciju nisu uzeli u razmatranje. Takve treba na električnu stolicu a ne u ljubavnu odaju. Nego mi smo demokraCka država, dozvolićemo tim monstrumima da naprave još čopor malih monstruma potencijalnih ubica i silovatelja koji će krenuti očevim stopama. Nama neprijatelj nije potreban sami sebi smo najveći neprijatelji. Sami sebi ćemo presuditi.

 9. Ma ne uzbudjujte se mnogo. U Zabeli brom caruje samo tako!

 10. mmiljana, važnije su krave, ako baš mora da se donese odluka

  vidi ovo

Ostavite komentar