Home / Politika je kurva / Srbija – otkačen vagon na sporednom koloseku

Srbija – otkačen vagon na sporednom koloseku

Već sam pisala o devedesetim godinama ali kakve veze ima, ostaće one neiscrpna tema, bar meni, zbog svega onoga što su nam donele, tj. zbog svega onoga što nam nisu dale a što smo očekivali.

Te godine je većina nas proživela strahujući od skakanja kursa, gubljenja posla i plate, nasilne mobilizacije u sred bela dana bez mogućnosti da ’’dobrovoljno’’ mobilisani jave gde su, od ratova koji su nam bili na pragu a koji nisu postojali, od praznih radnji, redova, kamata, nemanja lekova, zakazivanja pregleda za nikad, benzina na čašu i još mnogo toga.

Prijatelji su nam se rasipali po svetu, sa rodbinom iz bivše zajedničke zemlje nismo mogli da se čujemo, nismo znali ni ko je umro, ni da li se neko rodio. Živeli smo u nadi da će ludilo jednog dana da prodje…

Za to vreme Velika Porodica je uživala berući višnje, i noseći gajbe, Big mama je rukovodila životom u Srbiji, pisala o pčelicama i cveću, o svojoj zlatnoj deci i ispijanju kafe na Stradunu, o vrednostima porodice, punila je svoj džepove dok je naše praznila. Big daddy se slikao sa svojim sinom maskiranim u patriotu dok je tudje sinove slao u nedokazane i unapred izgubljene ratove.

Rodile su se mafije, klanovi, carevi i carice, kraljice, ubice i lopovi, striptizete i moderne prostitutke, VIP osobe iz najnižih slojeva. Mogao je bilo ko bilo koga da premlati na ulici, da mu saspe metak u glavu, da mu otme ono što mu se svidja, deca su postala nesigurna na ulici u školi, svuda.

Neke moralne vrednosti koje treba da karakterišu društvo, neke osnovne vrednosti, su nestale kao da nikada nissu ni postojale.

Slodobodnomisleći ljudi i vizionari su nestajali. Da se nikad ne dokaže kako, čijom su voljom i rukom sklonjeni da ne bi i dalje sprečavali propast Srbije.

I dobili smo ovo što smo dobili.

Srbiju, zemlju koja je nastala kao kolateralna šteta, koju su svi otkačili kao vagon i ostavili je da stoji na nekom koloseku koji se više ne upotrebljava. I na koji niko, ali niko, neće skrenuti da bi je povukao u normalan život. Dok potpuno ne zardja i bude spremna samo za staro gvoždje. A sa starim gvoždjem znate šta jedino može da bude.

Danas se po ko zna koji put pitam kako smo uspeli da zapamtimo mnogo toga a nismo uspeli u jednom delu sebe da sačuvamo te uspomene na devedesete, na to zlo, tek da nam se ne bi više ponavljale.

Kad će prestati priče, priče, priče… Bajke za malu decu u koje odrasli ne mogu da veruju. Kad će prestati komplikovani procesi, dugotrajni procesi, teška vremena, reforme, reforme reformi, papiri i šarene laže. Hoće li se već jednom krenuti napred ili ćemo mi biti jedina zemlja koja stoji. Jedina zemlja u kojoj se sedeći putnici smenjuju u kožnim foteljama a mi, narod, i dalje stojimo. Na jednoj nozi. U blatu do kolena.

Trulimo gde god se osvrneš.

Juče su patriote ponovo rušile Beograd. Zato što su nas bombardovali pre deset godina. Ja, kao po običaju glupa, ne shvatam, fali mi malo te patriotske pameti da ukapiram zašto je, jadan, Beograd kriv, zašto su krivi snimatelji, koji je to patriotizam.

Sad vidite zašto se često setilm devedesetih.

Zato što nismo uspeli da izadjemo iz njih.

Zato što su nas sve pokvarile.

I zato što zbog ovakvih stvari sve više želim da odem. Da lepo živim nekoj drugoj zemlji u kojoj ću da patim za ovom i da mislim kako ovde žive zaista oni koji vole ovu zemlju, koji imaju pameti, da se bavim dobrotvornim akcijama i nosim majice sa likovima nepravedno optuženih na kojima piše ‘’Pizda ko me izda’’.

Neću da živim u ludnici sve dok ne dobijem zvaničnu dijagnozu, crno na belo, da sam luda.

To, na primer, može da mi da predsednica parlamenta, one ludnice u ludnici, kad bude imala vremena.

Kad prestanu da se medjusobno pljuju, psuju, kleveću i kad shvate da mi idemo u cirkus kad smo željni iluzionista, klovnova i drugih atrakcija.

Kad prestanu da daju primer da su patriote samo oni koji ruše, razvaljuju, podmeću, lažu, lupetaju, biju…

Dotle, meni se gadi sve i ova zemlja u kojoj živim.

Možete o tome da mislite šta god hoćete, gadi mi se.

Ne mogu, bre, više!

Pročitajte i

Metro će biti tu dok kažeš – metro! Rekoh i ništa.

Pa čoveče, kad mogu da prodaju karte za Mars koji je, po slobodnoj proceni naučnika, od zemlje udaljen 54,6 miliona kilometara i do kojeg bi put trajao oko devet meseci, pa šta je čudno ako mašu kartama za metro u čiji temelj se još nisu zapljunuli, svi ovi koji smatraju da mogu da naprave metro u zemlji u kojoj vozovi idu sporije nego pre Prvog svetskog rata, odmah treba da kupe mašinice.Za šišanje ovaca.Srećni vam izbori.

31 komentara

 1. Polovinu teksta, opis devedesetih mozemo prepisati do poslednjeg slova i staviti danasnji datum.
  „Sve je isto, samo njega nema.“
  Veruj mi da svakodnevno opsujem nekoliko puta zbog svog blata u kome svi gazimo.I zbog nade koju jadni jos uvek imamo da ce i ovo proci.I ovo, i ovo , i ovo……
  Sve vise imam osecaj da jedino mi prolazimo, a sve ostaje isto. I postaje gore!

 2. d

  U Srbiji, nakon svega, nije doslo do katarze i nije formiran stav prema onome sto se desilo, prema tome ko je do toga doveo, prema posledicama kakvimgod…
  Danas, licemerno cekamo i molimo da nas prihvate isti oni koji su gadjali jer smo zaturili sposobnost samoorganizovanja. U medjuvremenu ih (s pravom!) pljujemo i mrzimo.
  Ovakve godisnjice su rizican period u kome isplivavaju i bude se ekstremi i agresija svih vrsta
  ciji su razlozi za ispoljavanje nasilja sve manje patriotski(ne volim da potezem tu rec jer ne umem da joj nadjem dobar kontekst) a sve vise socijalni.
  Zato su i objekti i ciljevi agesije konfuzni. Razbijamo sve sto nam se cini kao deo ikonografije naseg neuspesnog sistema (policija, mediji, strani simboli…)

 3. Znam 😥

  Ja nisam imala drugi život osim ovog, moja najranija sećanja počinu sa ratovima, gladi, nemanjem, struje, vode i nemogućim kalkulacijama mojih roditelja da bismo preživeli.

  Ne znam ni da li bih umela, da se snađem negde van ovog ludila. Ma umela bih. Time se samo tešim 😥

 4. Sto rece casper; „Sve je isto samo njega nema“.. 😐

 5. Taj isti narod koji stoji na jednoj nozi, u blatu, je KRIV što nam je ovako. Taj isti narod nema nameru da pomeri dupe i uradi nešto za sebe. Ne želi da se menja, traži stari sistem i Tita. Da lepo živi i da se ne cima.

  Teraju me da se naviknem, da ogudlam i da ćutim. To je taj narod koji mene i meni slične proglašava ludom.

  Muka mi je … teško mi je, majke mi … 😥

 6. d

  Mnogo, mnogo volim Srbiju!
  Skoro da poljubim zemlju kad pređem državnu granicu.

 7. Ne treba tu puno mudrosti, tek priznati da nije drugi kriv već sam ja taj koji je kriv, iako nisam glasao za Njih, ali sam glasao za Ove, pa opet pušim, dudlam sa ostalima. Kurva ostaje kurva, ma koliko je mi veličali ili omalovažavali. Mogu ja na onom drugom blogu pisati o bilo kakvim gradskim problemima, jebe se svakom za smeće, za rupe na ulicama, ma jebe im se kompletno za sve, najviše za nas. Vladarima je uvek bilo neophodno da imaju stoku! Mi se samo pravimo da ne znamo šta smo.

 8. I svakim danom sve sam ludji, nije mi potrebna dijagnoza strucnjaka… Sam sam svoj strucnjak, vidim se u ogledalu i to mi je dovoljno. U mom pogledu sve je manje iskrica i zivota, naginjem ka tome da sam pored ludosti i opste neprihvacen u pojedinim situacija, samo zato sto moji vidici nemaju salokatre koje bi mi suzavale isti.
  Ajde da vidimo dokle mozemo, ponekad sam kontras i mazohista. Covek koji unistava samog sebe u sistemu bez sistema????

 9. Mi smo samo po kalendaru izašli iz devedesetih. Sve ostalo je još gore, samo što više niko neće ni da ratuje sa nama. Šta to pričam, pa mi nikada nismo ni ratovali. 🙄 Mada naši momci i dalje odlaze u Zair, Kongo, Zabmiju i ko zna gde sve ne u neke ratove. Šta drugo da rade profesionalni vojnici koji su samo naučili da ratuju, jer su se školovali po koje kakvim ratištima? Tuga jedna. 🙁

  Kažem i ja krivi smo mi, ali ne shvatamo suštinu. Mi se u stvari nikada ništa nismo ni pitali. Sve je to prividno. Mi smo samo marionete, koje igraju onako kako se končići povlače. Živimo kao Rumuni šesdesetih godina, kakve crne devedesete, tada nam je još bilo i dobro. 😆

 10. d

  Hteo bih se saglasim sa g.Stevom.
  „Mi se samo pravimo da ne znamo šta smo.“
  Ne bih to upotrebio u kontekstu rasprave stoka-ne stoka, vec da kazem kako cesto, namerno ne zelimo da uvazimo svoju objektivnu poziciju, kako bi dali sebi slobodu da pljujemo.
  Zasto svi odose nekud? Zasto ovo ili ono nije kao na zapadu (jeb’o isti!)?
  E pa zato sto smo – to sto jesmo. Imamo kulturno, radno, politicko, nacionalno i svakakvo drugo nasledje na ledjima. Kakvo je da je, nase je.
  O konkretnim predlozima po svakom pitanju rado diskutujem ali uopste ne volim da cujem uopstene pogrde tipa: ‘bemti ovu zemlju, ‘bemti ovaj narod.
  Narod smo mi a na ovoj zemlji zivimo. Ko tako siroko opljune, malko se precenio u sposobnosti i pravu da opusteno kritikuje tako slozene kategorije i trazi da budu bazdarene bas po njegovoj spoznaji.

 11. Vladarima je potrebna stoka a ne nama naravno. Izgleda da još nije došlo vreme kada u nama treba da sazri spoznaja da smo mi oni koji biraju (makar ko šta mislio) a nismo oni koje će birati, političari naime. Kada je Nemcima dosadio kancelar dvometraš – rekli su: Dobro nam je, predobro!, ali dosadio si nam, biraćemo nekog drugog! I birali su, kako im je ne znam, nije moja stvar. Nama kad smo u maminoj, kad smo do kurca, onda biramo nekoga i neke da rade državne poslove. Kasnije ne znaš gde da ih deneš, lopov do lopova, idiot do idiota. Ja ne samo da verujem, no i znam da je političar zbog mene, a ne ja zbog političara. To što možda neki misle da sam naivan i da su naivni oni koji slično misle… e tu je greška. Zašto ja da podignem papirić sa trotoara, ionako će neko drugi ponovo bacati papiriće. Jer tako nam je kako mi sami stvaramo sebi i drugima. Politika jeste kurva, ali treba je naterati da bude prefinjena, suptilna, otmena… Ja priznajem deo krivice što je kod nas politika nalik poslednjoj uličarki, a ona nas kažnjava sve dok ne naučimo kako se ona kažnjava.

 12. Videh juce da se na Bulevaru otvorila Sos, prodavnica, gde je sve 60% jeftinije, narod cekao od 3 ujutro i citav dan guzva. Pricaju ministri, slikaju novinari, a meni se place…sve mi lici na 90-te…u pizdu materinu bas 👿

 13. NiIsam imala nameru da se ukljucim u komentarisanje po ovom pitanju, na ovom postu, dovoljno sam besna zbog svega.

  Evo samo komentara koji sam dobila na jedan slican tekst, gde smo raspravljali kakvi smo, zasto cutimo, zasto trpimo, jesmo li ili nismo krivi, pojedinacno ili kolektivno, o mentalitetu, svesnosti itd.

  Ja bih ga nazvala – Mi stojimo postojano kano klisurine

  “Nismo mi Englezi ni Vatikan. Njima je istorija dodelila malo visi status na civilizacijskoj lestvici nego nama i oni sebi mogu da dozvole neke stvari koje mi sebi ne mozemo. Kasno smo izasli iz pecine, gazili nas Varvari, jasili Tuci pet vekova, prepolovili Austro-Ugari, ubijali Nemci i Ustase. Iako smo bozanski narod nemamo kulturu stariju od 1000 godina, nemamo ni pisane ni ikakve spomenike. Kakav mentalitet ! Ne postoji mentalitet naroda, kao sto su pojedini svetski zlocinci propagirali, postoji samo mentalitet pojedinca. I postoji sudbina, istorija. Jesmo li krivi zbog nase istorije? Treba li zbog sudbine, na koju nismo mogli da uticemo, da se stidimo sami sebe? Da se rugamo sami sebi? Da savijemo glave do zemlje da bi drugi lakse mogli da nas sutnu u zadnjicu. Treba da dignemo glave i da sa ponosom nosimo nasu sirotinju. Jedino tako ce drugi manje da je zapazaju. Na takvu promenu shvatanja sam mislio draga gospodjice ili gospodjo. I necu vise da pominjem tvoj nick ili pseudonim ili sta ti je vec ovo sto si sebi dodelila, jer i to je ruzno i omalovazavajuce. Hvala na prostoru. Pozdrav.“

  Eto, on je samo jedan od mnogih koji mise da nam je sve ovo sudbina a protiv sudbine se ne moze, jel’te!

 14. d

  Ovo nije sudbina, nego posedica vremena, prostora i nasledja u kojim smo se zatekli.
  Onaj ko misli da je ovo sudbina, taj je nekakav kvazi-religiozni mistik.
  Ali….ko zeli da ignorise nasu poziciju i smatra da moze da uzme stvar u svoje ruke i razbije bandu taj je utopista. Mog’o bi da proba, sto da ne.
  Gadno je kad ti utopisti zaista uzmu vlast. Jednu od utopija koje nam se podmecu ovako desperatnima, smo sa’ranili pod lipom.

 15. I još nije nik’o nov :mrgreen:

  al’ im je ono što su kalemili uspelo 🙁

 16. Ja u ovom vagonu imam neke svoje male trenutke…na primer : blaženo sam srećna kad me neki vozač propusti na pešačkom bez semafora…ispunjena sam kad i sama propustim staricu da polako predje ulicu , a ja mirno sedim u kolima i smeškam joj se puna razumevanja…puna sam kada pokupim papirić na ulici bačen od-nekog-tamo-nevažno…učinila sam nešto…u tom vagonu se dešavaju male velike životne priče…i ne želim više da odem tamo negde, u tri lepe, jer tamo sunce zubato greje…i miris zemlje tamo je drugačiji, tj. i nema nikakav miris…ovde se smrzavam sa ostalima…ovde je smrzavanje zajedničko…a vagon sa ovog koloseka ćemo povući, mi, sami …izdržaćemo…jel to neko reče:ne daj se Ines 🙄 u ovom vagonu ima gladnih, te nam se čini da ima stoke, jer glad je opasan nagon…i pored svega, ja sam veliki optimista, a verujem i svi mi smo…imamo mi međusobno razumevanje i poštovanje, povući ćemo vagon na normalnu prugu.

 17. s

  Cccccc…

  „Ooooj narodeeee!
  Mi gore, vama dole .|. u tom smislu!“

  Itako u krug,samo nikako da budem gore.

  Moj pradeda je rekao:
  Nove svinje,staro korito.

  A zasto ne mrdamo napred…?
  Valjda zato sto dozvoljavamo vampirima iz devedesetih da nas ponovo vuku na dno, na ono isto dno na kojem je njima najbolje, u ono blato i kaljugu gde mogu da rade razne smutne radnje i one se ne vide ili makar ne kaznjavaju. To mi sami dozvoljavamao. Nismo svi Mahlat, suske i slicni da dignemo glas protiv tih, ili nedaj Boze da krenemo protiv njih i onih koji su se slizali sa njima.
  E da je vise takvih koji su svesni da manje imaju da izgube no sto imaju da dobiju, bilo bi drugacije. Mozda bi smo mogli nesto da naucimo od Grka i Francuza, ili iz nase istorije.

  I sao jedna molba, nemojmo vise da vredjamo kurve poredici ih sa politicarima. To su postene zene koje na taj nacin prezivljavaju i time se bave iz neke nuzde (poneka i iz zadovoljstva), ali su u svakom slucaju postene i zauzvrat za vas novac vam daju neku uslugu (zadovoljstvo, ispunjenje fantazije ili cak i psihoterapiju).
  u svakom slucaju nije bacen novac kao sto je bacen novac na politicare, na njihove kampanje prepune lazi i prevara, na zasedanja skupstine(5 mil. din. dnevno – koliko zena bi se od toga izdrzavalo pa ne bi moralo da budu kurve). Koliko smo para bacili na neefikasnu vladu i drzavni aparat, najveci na svetu u odnosu na broj podanika, itd, itd…

  Eto Mahlat sta si mi ucinila, pokulja bes i iz mene, prelazim na Sasvim Obicnu Pricu da se malo smirim 😆

  p.s. Rada Kon carica

 18. @soska413: žao mi je da si se uznemirila, a taj nemir je svakodnevni i stres i bolestine od toga rastu…a vagon stoji, ni makac, još ga više zakucavaju svojim ogavnim govorima otvaranjem prodavnica za sirotinju…ej, stoji ispred radnje, slajpok mu se preliva, a on nudi penzionerima sve po 99 ! a kada bi se odrekli koje hiljade od svojih astronomskih plata, svi političari i njihove pratilje dugih nogu i svadnovnevnih frizerskih egzibicija ( bok te mazo, kako su uvek doterane !), tada bi sva deca imala veći dečiji dodatak, mnooooge majke i očevi ne bi izgubili radno mesto…ponudili 300 do 600 dinara da se odreknu, ponudili veći porez da NAMA reše problem, a od njega ONI primaju plate- koji apsurd…

  I kada se krene u našoj prestonici na juriš. eto mene u prvim redovima… vagon da povučemo , deca da ne gladuju, penzioneri da ne umiru bez dostojanstva što su svoj vek proveli u davanju, a dobili ni za kanap oko vrata…

  @Mahlat, nemoj da želiš da odeš, poželi da imamo snage da vagon povučemo

  PS. Jel ima neko 800 dinara, treba mi za benzin do prestonice za juriš? može i 20 dinara za jednu kiflu, za dete da ne plače

 19. predlažem dodatni kadar za Partizanku Maru iz ovog vagona…kao, dumbare, za kraj filma, kao šlag na tortu, scena jedna: prestalo bombardovanje, sad nas naši nogom gaze u blatu i davimo se ( meni iz blata samo klapna viri)… Kraj filma …Ako film ne pobedi odma’, vadiće ga iz istorije naša deca…mada ne znamo u kojoj državi će živeti, je li…jer ova bi mogla nestati u bliskoj budućnosti… jbt. nestaće vagon, sad sam se stresla. 😯 posle bi se istoričari pitali: ko ukr’o vagon ? ma kakav vagon, nije ga ni bilo, reći će svet…a maznuli ga, da im mamu lopovsku…

  ups, al sam odletela, k’o Wall.E , 700 godina na neku tamo planetu… :mrgreen:

 20. s

  Rado, veruj mi da bes nije da nije ničim izazvan, već je izazvan onim govnima u vagonu koji mi treba da povučemo ili poguramo a ona da se voze i uživaju.
  zato, daj da istovarimo govna, očistimo vagon, uglancamo ga pa onda da biramo za koji voz da se zakači naš vagon.
  Ovakve nas niko neće, da mu ne ružimo kompoziciju, a za onakve nas bi se otimali. Nismo mi loš narod, samo imamo mnogo govana medju nama (Čvorovića se samo seti).

  Moj recept za čišćenje bi bio da se prvo prepolovi skupština,da oni zadnji prime platu u državi, da se ministarstva svedu na 14, da nam se popovi ne mešaju u državu i ne naplaćuju svoje usluge, da se ukine Pink, da se u svaki dom uvede ADSL, da se poštuju važeći zakoni, da se počne sa pravilnim vaspitanjem dece itd.
  Preterujem, jel da 😳

 21. @soska413: ma kakvo preterivanje bwe, ti si samo započela sa spiskom za čišćenje!
  A danas je nedelja, sve radnje zatvorene, taman mi leglo da obijem jednu-dve i pokupim sve domestose i CIF-ove , gumene rukavice, da nam ruke ne smrde zauvek na govna, i džogere sa duuuugačkom drškom, da nas smrad ne podavi …

  kad se sretnemo u akciji, prepoznaćete me..ne, niste očoravili, ne trebaju vam novi cvikeri, ovo u ruci je džoger :mrgreen: …ev, kačim sliku..ako ne uspe, follow the link…

  sve opcije kodiranja isprobavam za fotku, možda neka i uspe.. Mahlat, ne obraćaj vnimanie, link je tu za svaki slučaj, nemo se smaraš.

  rada3

  PS.sad će puknem ako nema slike, s kodovima radim 15 godina, al ovi kod tebe to je čudo, ne mogu da verujem da ni jedan ne radi… 😥

 22. Cek da skuvam dnevno sledovanje za ukucanje pa cu da se ukljucim, imam ja stosta jos da prolajem

  http://immav.wikispaces.com/file/view/megafon.gif

 23. s

  Rado, džoger ti je mašala 😯
  A jel imaš ti još neki za ekipu?
  😈

 24. @soska412: nemo’ Soska, mani se…dosta nam vakvih džogera ko na slici…ovo je slika samo za-rad metafore… džogere prave će maznem u prodavnicama, za brisanje govana…al stvarno! dok je simbol bio onaj traktor-buldožer il kako se već zove, što su ga parkirali pred skupštinu, a sad nam trebaju stvarno samo džogeri, simboli su često i mnogo jači od bullets… 😉

 25. @soska 413 …ups, oduzetih ti jednog keca, u prethodnom, izvini 🙂

 26. s

  Rado, ima li džogera u onim SOS prodavnicama. Nabavimo ih dok ih ne povuku iz prodaje kada shvate njihovu namenu 🙂

 27. @soska413: nemoj te iz SOS, to treba pemzionerima, ako im dospe koja kinta ( jadni, ne umeju ni da kradu, tolko su pogubljeni)…a možda neki i preprodaju , ionako će taj SOS da se porodi i dobije mnogo malih ( čitaj: sivu ekonomiju) …pa im dobro dodje za koji aspirin…ili one roza, za pritisak…moramo mi u veće , gde ima džogera na tone, znaš one velike mega prodavnice- ma, šta prodavnice, hale avionske, na kraju grada, što i ne znamo kako su izrasli…i ko su im vlasnici…e, tamo će pokrademo džogere 😉

 28. Ah, evo me pored Vagona, huh huh…Vesti hronološki: otvoren taj centar Ušće, ljudi parodiraju, mislim paradiraju, sa sve šeširima i u tislovima…oke, jad nek šetaju smrad tamo…al onda jedan deka izjavi ( svečani gost, mož biti rodjak vlasnika Matića), zubi mu škljocaju ali čvrsto izjavi: ovde običan čovek nema šta da traži…nije trepnuo, samo se toplo smeši…
  Vest odmah iza malopređašnjeg sjaja u glamura:70 radnika fabrike ,,Partizan,, štrajkuju glađu jer od kako je fabrika privatizovana nije pala ni jedna plata, dal sam dobro razumela 2004. ne znam, jer mi glas onog dede iz prethodne vesti zaglušio uši…mislim se, pa eto, tokovi novca su čudan lavirint- odande otišlo, u Ušće došlo , preko amerićke banke…veš mašina radi na atomski pogon..
  I ne lezi vraže, treće evandjelje u vesti koja sledi iza prethodne dve: da građani Beograda treba da se raduju ( a samo čekam i Novi Sad u tom veselju ): biće svima dat OPROST kamate za dugove informatici od 1999. ko plati sve dugove u aprili…
  Bingo, lutrija ili ..
  Kraj. Prolupala RK.
  Najviše zbog toga što nisam običan građanin, ja sam daleko ispod tog nivoa…
  pored vagona sam, milujem ga…ali nije naš…njihov je…
  odoh da bacim peglu ➡

 29. Rado, moj muz ima stan od 2004. dobio tuzbu za 2001., jedan dug od 743 dinara, sa kamatama 10 000 tol’ko o dugovima. Nit sam otisla da vidim nit me interesuje sve dok ne vidim kad su me tuzili i to resenje koje je postalo izvrsno a da nisam imala pravo zalbe kao na svako resenje ili presudu. Lopovska posla! Pa neka dodju kao sto su napisali da mi plene imovinu, da vidim kako ‘e i po kom nalogu, mogu samo mene da ponesu da ih tamo poubijam na gomilu! Smucili su mi se i oni i ovaj tupavi, neobrazovani, uplaseni narod.

  Ovaj centar me ne interesuje ja jos ni u onaj nisam otisla, onaj znas, necu ime da mu pominjem, kod mene se placa reklama :mrgreen: , dosta mi je cirkusa.

  A vec treci dan se nerviram, meni porez i nepostojeci dugovi a predsednik na utakmicu u Rumuniju. Jos nisu objavili od koje je vrste bila ta poseta – rezervni igrac, dosadno mi u Srbiji, nemam druga posla, prijateljska, navijacka, lepo mi se povraca i sto je otis’o i sa kim je otis’o. A meni skidaju gace. Ne propustaju ni jednu priliku!

  Bicu i ja jednog dana mAnEkEn!

 30. E, draga, ali najnovija VEST kojom nas obasipaju vec dva dana: DA LI CE madona moci da usvoji jos jedno dete ili je to kidnapovanje? Sad cu tek poceti da se sekiram i kosa ce mi otpasti od jeda …nabaci onaj smajlic sto baca pegle…gledam juče jedna žena stoji pred sudom, sa tablom lepo okačenom oko vrata i na toj tabli- 70×70 cm odokativno-sva imena glavnih magaraca koji nas predvode i tekst kao nešto kad ćete meni isplatiti dug… ja pomislih najava za vuču vagona i čišćenje…al ona je bila SAMA…pa reko’ nas dve , nema smisla da zasučem rukave, mogu svoju snagu da procenim…
  nemoj ni stavljati tog smile za pegle, biće sve umazano, neš moći čitati ni ti ni mi… :mrgreen:

 31. Najnovija vest od jutros je da je direktor najvece automobilske industrije dao ostavku zbog krize. Rek’o Djelic da nam olaksa muke a on jos sedi tu gde jeste i obucava se u Sajcarskoj za rvanje sa krizom 😈

Ostavite komentar